Dreumes- en Peutertijd Dreumes- en Peutertijd

Dreumes- en Peutertijd

Guinevere

Guinevere

11-03-2010 om 13:17

Weer speelgoedvraag: uitdagend speelgoed

De 3e verjaardag van zoon-2 nadert met rasse schreden. Dus ik ben op zoek naar een kado. Ik wil iets geven dat 'm gedurende langere tijd kan uitdagen. Ik weet alleen niet wat. Volgens mij hebben we alles al.
Hij zou wel een Nintendo DS willen, maar daar begin ik nog niet aan met 3 jaar. Ook wil hij Cars-strijkkralen, maar dat lijkt me nog te ingewikkeld. Hij doet alles graag, maar is geen bouwtype of echte puzzelaar.
Lego, Duplo, keukentje, garage, fiets, step, zandbak, aquaplay, Vtech Smile en WII hebben we allemaal al.

Rolschaatsen?

Je hebt toch van die rolschaatsjes die in maat verstelbaar zijn en bovendien ook nog omgezet kunnen worden van wielen naast elkaar naar wielen achter elkaar? Is dat misschien wat?
Of een skippybal? Niet vreselijk uitdagend, maar misschien wel leuk (hoewel, misschien is-ie nog te klein)

Groeten,

Temet

Guinevere

Guinevere

11-03-2010 om 14:24

Erg klein

Ik vind 'm nog wel erg klein voor rolschaatsen. Bovendien heeft hij maar schoenmaat 23. Misschien als ie 4 jaar wordt. Een skippybal vindt hij wel leuk (bij de gym hebben ze die) maar de kleinste is nog een kilometer te hoog voor hem. Hij is érg klein van stuk...
Iets voor buiten is wel leuk, bv om te klimmen en in te zitten, maar ik vind die plastic speelhuisjes zo fantasieloos en heb geen zin mijn tuin te verbouwen voor een "vast" houten bouwwerk.

Linda99

Linda99

11-03-2010 om 14:52

Spiderman-pak

Zondag op de verjaardag van een 3-jarige knul geweest en hij kreeg een Spiderman-pak waar ie helemaal weg van is. Ook kreeg ie een klein skateboardje waar ie lekker mee kon klooien in de tuin (met helm op).

Rafelkap

Rafelkap

11-03-2010 om 17:39

een vuurspuwende draak van playmobile? Die kreeg oudste maar 3 jarig broertje vond het helemaal geweldig!

Knikkerbaan?

is hier al wel tijden een groot succes. Alhoewel wij wel een hebben die je zelf kunt bouwen (oudste is heel erg een bouwer) maar je hebt er ook wel waar niet zoveel aan gebouwd hoeft te worden.

Of knutseldingen?

Misschien is er een speel-o-theek in je woonplaats waar je spullen kunt uitproberen? Wellicht te laat voor de aanstaande verjaardag, maar voor de volgende keer...

Guinevere

Guinevere

11-03-2010 om 20:37

Nog 'n dikke maand

't valt mee, nog een hele dikke maand te gaan. Maar ik weet het deze keer écht nog niet, dus ben vast in de nadenkstand geschoten.
Een knikkerbaan is inderdaad heeeel leuk. Die hebben we al voor 5 december gegeven... ;-)
Iets met verkleden of fantasiespel is wel iets om over door te denken. Daar houdt hij wel van.

Asa Torell

Asa Torell

11-03-2010 om 20:44

Loco

is dat misschien iets, of andere denk-dingen? Verder lijkt het me moeilijk! Hier hebben de kinderen gelukkig allebei heel duidelijke voorkeuren (playmobiel en lego, resp. legpuzzels) dus die kunnen we gewoon makkelijk volgen.
Overigens zou ik me best voor kunnen stellen dat sommige 3-jarigen al iets kunnen met die strijkkralen.

Kassa

met muntjes ed. Liefst zo veel mogelijk gelijkend op een echte? Neefje hebben we 1 gegeven toen hij drie werd, groot succes!

Guinevere

Guinevere

11-03-2010 om 22:00

Ja, maar loco hebben we natuurlijk ook al, en electro, en jumbolino, en ........ (heeeel veeel spelletjes).
Met strijkkralen is hij al een tijdje bezig. Maar dat gaat niet naar zo'n moeilijk voorbeeld, wel uit de losse pols.
Pff, 't is eigenlijk weer een luxeprobleem, "verwende peuter heeft alles al".
En nu bedenk ik opeens dat ik misschien gewoon een nieuwe playdoh set kan geven. Niet zo duur, blijft leuk.

Guinevere

Guinevere

11-03-2010 om 22:05

Kassa is ook succes

De kassa is hier ook al een tijd succesvol. Ik heb dus een "probleem": de kringloopwinkel zit hier op kruipafstand. Als je ziet wat ik daar voor weinig heb weggesleept! Een fisherprice kassa voor een euro bijvoorbeeld....

Skelter

wij hebben zoon een skelter gegeven toen hij 3 werd (nu ruim 3,5). Hij is er helemaal mee in de gloria, nog steeds.
Verder is hij ook dol op strijkkralen, hij kan zelfstandig een klein figuurtje volmaken (hartje, ster, die dingen).
En wat denk je van nieuwe verf, mooi papier oid als cadeau?
En wat ook een succes was hier was een truck van Cars (Mack heet ie geloof ik), waar een Cars-auto in kan. Die truck kan open, is dan een wasstraat en er kan nog meer mee. Kost iets van EUR 24.
En wat zoonlief nu het liefst wil hebben is een racebaan, dat heeft hij ergens gezien en vindt ie fantastisch.

Gr. Wiggie

ayla

ayla

12-03-2010 om 14:04

Onze jarige job

wordt volgende week drie. Van ons krijgt hij aquaplay en van een tante krijgt hij een uitbeidingsset. Kan hij nu nog niet heel veel mee maar ik denk dat hij dat in de zomer geweldig gaat vinden. dan krijgt hij nog wat van playmobil geloof ik, van het bouwgedeelte. Hij krijgt een cars puzzel en een cars auto.

De knikkerbaan heb ik ook naar gekeken, ik vond die van Haba erg mooi maar ik denk dat dat nog niet helemaal gaat lukken. Zij n losse blokken waar je een baan van moet maken, over een jaartje gaat dat wel denk ik.

Zoon is trouwens dol op zijn houten trein en daar heb je ook heel veel uitbreidingssets bij.

Guinevere

Guinevere

12-03-2010 om 19:58

Cars truck, en ayla

Oeh, zo'n Cars truck, dat is vermoedelijk een knalkado! Die ga ik onthouden!
Een skelter hebben we natuurlijk ook al... :-)
Ayla, wij hebben een knikkerbaan van Eichhorn. Dat is er ook een met blokken en wiebelige onderdelen. Desalniettemin, een groot succes. Het wordt hier gecombineerd met de gewone blokken. Wel is het eigendom van zoon vsn 7 en zoon van 2 samen, dus ze bouwen het ook samen op. Dan lukt het wel.

Guinevere

Guinevere

12-03-2010 om 20:00

Houten trein

Oh ja, een houten trein hebben we natuurlijk oooook al. Heel veel zelfs. 't Is echt erg hier. Het wordt trouwens meerdere malen per week gebruikt door beide zoons of door oppaskindjes.

Boek

Bedacht net nog, toen zoon 3 werd hebben we ook een boek gekregen van De Gruffalo. En dan in een heel grote uitvoering, ik denk wel 50 cm hoog. Ook een succes, hele mooie tekeningen en een leuk verhaal.

En wat vaak ook nog leuk is: een poster voor slaapkamer.
Of een mooie (cars) pyjama / trui / shirt.

Aaf

Aaf

12-03-2010 om 21:56

Waterbaan

Ik weet niet hoe het heet. Zo'n waterbaan voor bootjes. Kan leuk in de zomer buiten en als je ruimte hebt kan het ook binnen. Vinden ze hier leuk vanaf 2 jaar , en ook nog met 8 jaar. Je kan er van alles bij kopen; bruggetjes enzo. Echt groot succes. En leuk te combineren met duplo en lego.

ayla

ayla

13-03-2010 om 06:59

Aquaplay

dat is aquaplay Aaf, dat krijgt zoonlief dus volgende week

vlinder72

vlinder72

13-03-2010 om 09:11

Een succes hier

met 3 jongens en een meisje is playmobil. Voor drie jarige jongetjes is de dinosaurus serie erg leuk. Onze zoon is nu bijna 6 en speelt er nog dagelijks mee. Verder ook een succes knikkerbaan van Haba, Aquaplay, cars auto's, Kapla, strijkkralen (ook voor een drie jarige), keukentje, verkleedkleding om je als echte ridder te verkleden. En dan dat combineren met een bezoek aan bijvoorbeeld het Muiderslot, rolschaatsen, echte voetbal, echte grote schep in plaats van zo'n plastic gevalletje, visnetje.

Skippy....

PAARD! Zie hier: http://tinyurl.com/y8l56vb
Onzedochter heeft die gekregen toen ze 1 was en het is nog steeds een succes.
Of anders een CD-speler?

Ziva

Ziva

15-03-2010 om 23:35

Loopfiets

Een loopfiets (als je die nog niet hebt) is echt super leuk! De buiten speel tijd komt er weer aan en drie jaar is een heel geschikte leeftijd hiervoor. Wij hebben een puky loopfiets en mijn dochtertje kon daardoor al heel snel zonder zijwielen echt fietsen. Ook mijn zoontje van 2,5 vindt het fantastisch op de loopfiets. Echt een aanrader!

Guinevere

Guinevere

30-03-2010 om 12:49

Het wordt een kleuterkamer, tips?

Ik ben er eindelijk uit! Het moet een uitdagende kleuterkamer worden. Want zoonlief geeft zelf signalen af dat hij in een groot bed wil, en wil ook met een deken slapen ipv in een slaapzakje. Dus ik ben naarstig op zoek naar ideetjes. Weet iemand een leuke, inspirerende website of een winkel? Is zo'n meegroeibed (IKEA) een goed idee? Wat was bij jouw kleuterkamer een knalsucces?
Die Cars-vrachtwagen en een nieuwe lading Play-doh vragen we dan wel aan de bezoekende opa's etc.

Ikea-suggestie

Hier heeft kleuter na de verhuizing een Kura-bed gekregen. Dat is keerbaar, nu staat het nog laag, maar het kan omgedraaid worden en is dan een hoogslaper. Nu heeft hij dus een bed met een soort hemeltje erboven, en daar heb ik een klamboe (had ik nog) overheen gedrapeerd.

Kura is trouwens een standaardmaat, 90x 200 cm.

Zoon heeft kort in een tussenmaat bed geslapen. Dat ging prima, maar de kwaliteit van de verf was erg slecht en butste snel. Dat is misschien wel iets om op te letten als je zo'n bed langer wilt gebruiken. Bij ons ging het om het logeerbed dat eigenlijk bij oma staat maar dat we een paar maanden moesten lenen, en dan maakt zoiets niet zoveel uit.

Ikea heeft trouwens leuke speeldingen voor in kinderkamers (schommel- en wiebelgevallen te kust en te keur). Misschien ook een idee.

Groeten,

Temet

Nieuwe kamer

Leuk een nieuwe kamer! Mijn zoon heeft voor zijn 6e verjaardag een halfhoogslaper (flexa) gekregen voor zijn verjaardag. Groot succes. Maar zo'n bed is voor een 3-jarige misschien nog wat te groot/hoog.

Inspiratie voor leuke kamers:
http://www.kidsfactory.nl/scrollers/kinderkamers.html

Touwladder?

Toen onze zoon (nu 5,5) zijn kleuterkamer kreeg op zolder, hebben we daar ook een stevige touwladder opgehangen waar hij op kan klimmen en schommelen. Maar misschien is -ie daar nog een tikkie te klein voor?

Chris

Guinevere

Guinevere

01-04-2010 om 11:52

't is een kamikazetype

Ja, een touwladder zou hij heel leuk vinden! Het probleem is alleen dat hij van het type "gevaarlijke gek" is. Dus dat lijkt me niet zo'n veilig idee. Ter illustratie: hij klimt gerust op een hoge glijbaan en gaat dan aan zijn armen aan de buitenreling hangen...
Daarom twijfel ik ook of een halfhoogslaper met een glijbaan wel een veilig idee is. Zou wel leuk zijn, maar hij gaat de gekste capriolen uithalen.

Tekenmuur

Leuk! Een muur waarop hij mag tekenen. Kun je zo weer over schilderen met witte verfen dan kan hij opnieuw beginnen. Ik had dat vroeger ook op mijn kamer. En verder een groot schoolbord, en een hut (evt. onder het bed).

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.