Dreumes- en Peutertijd Dreumes- en Peutertijd

Dreumes- en Peutertijd

Fleur Mas

Fleur Mas

28-09-2009 om 14:17

Welk bed

Hallo allemaal,

ik heb een vraagje mbt een bed.
Het gaat om het volgende, ik heb voor mijn twee jongens,bijna vier, nieuwe bedjes gekocht,gewone eenpersoons van 90*200,ze zijn er superblij mee,maar nu heb ik een geschil met het mannetje, die wil de zaag er al inzetten om ze te verkleinen,dat vindt ik nergens op slaan,maar hij vind ze te groot en beweerd dat 4 jarige niet in een eenpersoons kunnen.Hoe zit dat bij jullie,ben ik echt de enige met deze bedden en had ik kleinere moeten kopen?

MVG Fleur

angel3

angel3

28-09-2009 om 14:21

Wel!

met ruim 2 jaar gingen onze kinderen in een groot bed. Zonde om nog peuterbed te kopen vond ik (heb je toch weer andere matrras en beddegoed bij nodig).
Ging prima hier. Soms lagen ze overdwars :)
Wat je eventueel kan doen is het bed optisch kleiner maken door kussens en knuffels.

peper

peper

28-09-2009 om 14:27

helemaal eens met angel3. Hier vanaf 3,5 jaar in een groot bed met kussens & knuffels. Ging uitstekend!
peper

Ayanna

Ayanna

28-09-2009 om 15:02

Hier ook

Ik sluit me aan bij de bovenstaande schrijvers. Een gewoon bed met aan het hoofdeind wat extra knuffels en een rolkussen.

Linda99

Linda99

28-09-2009 om 15:21

Beide

Oudste ging met 2,5 naar een groot/eenpersoons bed. Vond het achteraf toch wel erg groot (kwestie van wennen hoor)maar dochter zelf vond het prima.

Jongste heeft een peuterbed. Maar dat is eigenlijk meer omdat in haar vorige kamer geen plek was voor een groot bed en ze al met 2 jaar een ander bed kreeg. Regelmatig vind ik het jammer dat ze toch niet een groot bed heeft, ik kan er namelijk nu niet bij gaan liggen ;-)

Peuterbed

Onze zoon heeft een peuterbed omdat je zijn ledikant kon ombouwen. Ik lig er trouwens elke avond even bij hoor - niet om te slapen maar het past wel.

Ouderprobleem

Wij zijn ook bijna zover dat we moeten overstappen. Ik zelf wil het liefst een peuterbed want dat vind ik zo schattig maar mensen hebben helemaal gelijk als ze zeggen dat het verspilling van geld is.
Vroeger had je dat niet eens. Het is heel gangbaar als de volgende komt dat de peuter in een gewoon bed gaat dacht ik. Volgens mij hebben de ouders (zoals ik) er meer last van dan de kids).

Ook hier

Bij de verhuizing meteen een groot bed gekocht. Ik vind zoon (nog net geen 4) moeiteloos terug ;-)

Een voordeel kwam onlangs aan het licht toen partner - die eerder naar bed was gegaan dan ik - onze zoon in ons bed had toegelaten. Nou kan ik niet zo goed slapen met zoon naast me (hij port), dus toen ben ik in zijn bed gaan liggen, dat kon dus mooi.

Groeten,

Temet

Massi Nissa

Massi Nissa

28-09-2009 om 20:43

Meegroeibed

Ik wilde per se een eenpersoonsbed voor dochter, maar ging om toen we bij Ikea een meegroeibed zagen waar ze nog zeker tien jaar in kan. Hemeltje erboven geprutst aan zo'n plafondhaak en voila, een prinsessenbed. Dochter is er nog steeds apetrots op. En ruimte heeft ze te over, dat gaat nog jaren duren voor we aan de eerste verlenging toe zijn.
Groetjes
Massi

1 persoons

gekocht toen zoon 2,5 was, ging prima, nu 5,5 is dat bed echt helemaal niet meer te groot, 't is zo'n lang end geworden! (1.20)

Rafelkap

Rafelkap

29-09-2009 om 07:26

Ruimte

Wij hebben twee peuterbedjes, door gebrek aan ruimte. Maar daar kunnen ze nog wel in tot een jaar of 7 (allebei vrij klein), dat is de investering wel waard (1 van marktplaats, 1 oud bedje van zwager vroeger).
Maar als een groot bed past zou ik het niet laten.

Malihu

Malihu

29-09-2009 om 12:18

Groot bed

Hier met ruim 2 in een groot bed. Oké het lijkt opeens wel een heel klein hummeltje in zo'n groot bed, maar zelf vond ze het geweldig! Heeft dus ook nooit problemen gegeven.
Een peuterbed ziet er uiteraard wat schattiger uit, maar vind ik persoonlijk zonde van het geld.

Fleur

Hoi,

hier had de oudste met zijn 2e al een groot bed, en voor de jongste hebben we wegens kleinere kamer een peuterbed gekocht.
Maar ik zou het zeker zo laten!

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.