Dreumes- en Peutertijd Dreumes- en Peutertijd

Dreumes- en Peutertijd

Lees ook op
Kiki26

Kiki26

14-01-2009 om 09:20

Welke fietsmaat?

Onze zoon wordt volgende maand 3. We willen hem graag een echte fiets geven, maar ik heb geen idee welke inchmaat ik voor hem zou moeten kopen, 12 of 16? Hij heeft momenteel maatje 98, dus ga maar uit van die lengte.
Iemand een idee?

Hier 12

Zoon kreeg hier met zijn 3e verjaardag een 12"fiets. Hij zit er vrij laag op, maar het fietst wel makkelijk. Er was overigens een mevrouw in een fietsenwinkel die een 16"aanraadde, maar uiteindelijk hebben we toch voor de kleinere maat gekozen (waarbij meespeelt dat dit ding t.z.t. naar kleiner zusje kan worden doorgeschoven, die dan misschien niet tot haar 3e hoeft te wachten).

Overigens kunnen wij nog wat de hoogte in door het zadel iets hoger te zetten.

Mij leek het makkelijker om op een kleinere fiets te beginnen, waarbij meespeelt dat onze zoon weliswaar niet achterloopt, maar grofmotorisch ook geen enorme held is. Er zijn natuurlijk kinderen die met alles heel vlot zijn, en als jouw kind er ook zoeen is, is dat misschien een overweging om voor een 16"te kiezen, daar doet-ie natuurlijk wel langer mee.

Succes met kiezen

Temet

ayla

ayla

14-01-2009 om 10:16

Naar een fietsenzaak gaan

en daar even laten kijken. Ik geloof dat onze dochter met 3 ook nog op een 12 inch zat en die heeft rond haar vierde een 16 incj gekregen, toen was ze echt te groot voor een 12 inch. Ze zal toen ongeveer 104 cm zijn geweest.

Hier 12

Mijn dochter van 4 fiets nu nog steeds op een 12 inch ( zonder zijwielen dat wel). Deze was van oudere zus die hem voor haar tweede verjaardag kreeg. Dochter van 4 is nu rond de 101 cm en het lukt nog net niet om met haar voeten bij de grond te komen op de 16 inch.
krik

marie

marie

15-01-2009 om 15:17

14 inch

Hallo
Sommige merken hebben ook 14 inch fietsen.
Ik denk dat dat een mooie tussenmaat is voor een drie-jarige.
Kijk anders eens op Marktplaats onder de rubriek fietsen / kinderfietsjes en zoek dan op "14 inch".
Zie je hier wel voorbeelden van.
succes

Ook 12 inch

Mijn zoon werd afgelopen maandag 3!

En ook hier een fiets. We zijn inderdaad naar een fietsenzaak geweest omdat we het ook niet wisten. Hij paste echt niet de op 14 inch. 12 inch was veel beter. Volgens de fietsenmaker doet hij hier nog wel even mee. Ook hier kledingmaat 98 trouwens.

liefs lisa

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.