Dreumes- en Peutertijd Dreumes- en Peutertijd

Dreumes- en Peutertijd

Wie weet raad? Poepen op potje/wc lukt niet.

Mijn zoontje van 3 jaar en 3 maanden gaf vorige week zondag (1-5) ineens aan dat hij moest plassen dus gelijk op de wc gezet en ja daar kwam de 1e plas op de wc. De dagen erna zijn super gegaan en nog steeds.
Maar hij poepen wil niet luken hij houdt het gewoon op met als gevolg dat hij buikpijn krijgt of gewoon zijn broek vol poept... NU heb ik gister tegen hem gezegt dat hij ook op het potje mag poepen maar dat wou hij ook niet... Dus heb ik hem een luier aan gedaan zodat hij kon poepen en daarna weer gewoon zonder luier laten spelen.. IS dit nou een goeie oplossing? hij is nog zo klein en we zijn natuurlijk super trots dat hij wel wil plassen.

Omkopen

Wij hebben destijds geboft dat zindelijk zijn vrij makkelijk ging, maar met poepen was er enige tijd wel een probleem inderdaad.

Ik heb zoon gewoon ordinair omgekocht: hij kreeg iets heel erg lekkers (weet niet meer wat precies) als hij op de wc poepte. Dat hielp de boel inderdaad vooruit.

Er komen hier vast nog meer tips langs, maar simpele omkoping wordt soms wel eens vergeten, dus ik meld m maar.

Groeten,

Temet

buzz

buzz

10-05-2011 om 14:40

Bij ons

ging het andersom, poepen ging eerder, dus geen evaring.
Maar een vriendje van mijn zoon had het ook, en die mama was er streng in, met als gevolg dat hij aan de medicijnen moest om de poep zacht te maken en heel veel buikpijn heeft gehad, en daarna konden ze ook met plassen weer van voor of aan beginnen.
Er zijn heel veel kindjes die met poepen later zijn als met plassen.
Geef hem verlopig maar lekker een luier zou ik zeggen, en laat hem eerst maar ff genieten dat het met plassen zo goed gaat, misschien komt binnen no time het poepen ook wel vanzelf. En anders belonen met stickers op een vel en na een paar een keer klein kadotje of zo.
Maar ik zou niet te hard van stapel lopen, wat ik hier bij dat vriendje heb gezien werd echt een probleem.
rustigaan! plassen is al heel erg knap!

Roosje Katoen

Roosje Katoen

10-05-2011 om 15:37

Luier

Oudste hier heeft nog behoorlijk lang in zijn luier gepoept. Uiteindelijk wilde hij wel op de wc en mocht hij stickers plakken, toen is het vanzelf normaal geworden om op de wc te poepen. Komt vanzelf goed.

dc

dc

10-05-2011 om 20:53

Inderdaad

Ik zou gewoon even wachten met dat poepen. Komt vanzelf wel, en is vrij normaal dat dat pas later komt!

Guinevere

Guinevere

10-05-2011 om 21:01

Vroegâh

Vroeger deed onze oudste dat ook, plassen op de wc maar poepen in de luier. Geen probleem van maken, bij hem is het ook goed gekomen, vóórdat hij naar school ging zelfs. Enige omkoping heeft ook bij hem goede resultaten opgeleverd, uiteindelijk, maar ik zou daar nog even mee wachten. Niet te veel druk erop leggen, 't heeft geen haast.

Sascha2

Sascha2

10-05-2011 om 23:27

Hier

Tweede kon met 3j9m op de wc plassen, maar poepen lukte echt niet. Haar gaf ik een luier aan als ze aangaf dat ze moest poepen. Toen haar eerste schooldag in zicht kwam heb ik haar geleerd hoe ze zelf een luier om moest doen. De eerste maand op school kon ze nog niet op een wc poepen.
Ik zou hem gewoon een luier aan doen als hij moet poepen. Geen probleem van maken en geen dwang of nadruk leggen. Het alternatief is dat hij misschien de boel gaat ophouden met wellicht buikpijn, obstipatie en nare gevoelens als gevolg. Dan wordt het nog veel ingewikkelder voor hem. Er komt echt een moment dat het hem zonder probleem lukt, echt. Bij dochter was dat overigens toen ze na een maand verliefd werd en bij haar prins wilde gaan spelen. Dat kon pas als ze helemaal zindelijk was en dat ging ineens verrekte snel ;)
Enne, knap van J!

MamaX&J

MamaX&J

11-05-2011 om 10:43 Topicstarter

Bedankt

Voor de reacties.
Ik ga er idd niet te veel druk achter zetten hij geeft het aan als hij moet en dat is ook al knap.

Gisteravond moest ik werken en was hij even 2 uurtjes alleen met zijn paps ik heb het er natuurlijk met hem over gehad dat als hij moest poepen dat hij aan papa moest vragen voor een luier, en ook tegen m dat hij er even op moest letten.. Krijg ik op d`n duur een sms dat J gepoept had dus ik al van OP DE WC. maar nee hoor midden in de kamer paps had net zijn broek uit gedaan maar het was al te laat:)))

X- mamaxenj

eef!

eef!

11-05-2011 om 21:53

Hier ook net meegemaakt

Wij hebben met ons zoontje omlangs hetzelfde meegemaakt. Plassen ging prima, poepen niet. Dat heeft hij een aantal weken gewoon in een luier gedaan. Iedereen wist dit een deed dit dus alshet nodig was. Oppas, oma, PSZ enz. Na een tijdje heb ik hem een cadeautje beloofd als hij echt op de wc kon poepen (of potje) Na een week lukte het elke keer (eerst soms wel en soms in de luier, ook prima) Dus mocht hij een cadeautje uitzoeken. Eef.

uma

uma

14-05-2011 om 19:46

Laat?

ja even een bedenking, ik ben Belgische en hier gaan kindjes vanaf 2,5j à 3 jaar naar de 1ste kleuterklas.
MAAR, ze zijn pas welkom als ze zindelijk zijn...
mijn dochter was een snelle op dat vlak denk ik, voor ze 2 was gaf ze al aan op het potje te willen en op het groot toilet.
een meevaller dus want zo kon ze zonder problemen naar school.
wij hebben wel voor ze 2 was een potje geplaatst in de keuken en een verdieping hoger in de badkamer, zo werd haar interesse gewekt en wilde ze er wel eens op en ja van het een kwam het ander.
introduceren jullie potjes "later" in Nederland? of heb ik gewoon heel veel chance met mijn oudste dochter.

Biene M.

Biene M.

14-05-2011 om 20:00

Geluk en j/m

Mijn kinderen gaan naar het kinderdagverblijf en zien daar altijd andere kinderen op het potje en naar de wc gaan. Ook hebben we een potje in huis gehaald nog voordat ze 2 waren. Mijn oudste, een meisje, was in één klap volledig zindelijk toen ze nog geen 2,5 was, maar mijn middelste, een jongetje, wil maar zeer zelden op het potje zitten. Hij is nu 3j2m en ik hoop dat hij deze zomer wel zindelijk wordt.

Dus ik denk dat je geluk had én dat het scheelt dat het een meisje is.

Uma

Ik denk ook hetzelfde als uma.

en mss beginnen we hier wel later omdat ze toch pas met 4 naar school gaan ;-)

MamaX&J

MamaX&J

15-05-2011 om 15:58 Topicstarter

Ook potjes

Hier staan ook potjes boven en beneden maar hij keek er gewoon niet naar, wel heb ik hem elke keer als hij naar bed en uit bed kwam even op het potje gezet, hij heeft zelfs een keer onverwachts op het potje gepoept ook helemaal uit het niets.

Ik ga hem niet dwingen om het te doen maar stimuleren kan geen kwaad, hij poept nog steeds niet op de wc/potje (die ene keer was toeval) hij vraagt mooi om een luier en laat het nog maar even zo.. Morgen mag hij weer naar de psz zit nog even te bedenken of ik hem een luierbroekje aan geef of gewoon in zijn onderbroek....

X-J

anjae

anjae

19-05-2011 om 17:39

Hier hetzelfde

Mijn dochter van 4 jaar wou ook niet poepen op het potje en plassen juist wel. De KDV heeft geadviseert toen om haar op een verkleinbril op de gewone toillet te zetten, toen langzaam begint ze langzaam ook te poepen. Mijn zoon van 2 jaar was gelijk zindelijk en ging direct naar de toillet met verkleinbril.

MamaX&J

MamaX&J

22-05-2011 om 19:25 Topicstarter

Goed idee

Daar heb ik ook nog aan zitten denken, mijn moeder heeft nog zo`n bril met een trapje, denk dat ik dat maar eens ga halen, kan het altijd proberen natuurlijk..

X-J

buzz

buzz

23-05-2011 om 09:58

Super ding

Het is echt een super ding die bril met opstapje er aan.
Ik had er nog nooit van gehoord maar mijn schoonzus kwam er mee aan die had hem niet meer noddig voor haar kinderen. Teon die versleten was misten we hem echt voor onze 2e, en heb ik er nog maar 1 gekocht op marktplaats. Nu gebruikt mijn oudste van 5 hem nog om te poepen, dan kan hiju lekker rustig zitten met zijn voeten ergens op zecht hij zelf.

miemamoeder

miemamoeder

29-05-2011 om 18:53

Afwachten..

Mijn oudste zoon was met 3 zinlijk voor urine, maar hij poepte pas met 3,5 jaar op de wc!! Tot die tijd deed hij het in een luier ( waarbij hij zich terugtrok achter de stoel....) wat ik ook probeerde niks hielp, stickers, luid applaudiseren als het goed ging, zelf alles doorspoelen. Het cadeau wat hij zou krijgen als hij altijd op de wc zou poepen stond zelfs pontificaal boven de wc pot, zodat hij het elke dag kon zien.
Eigenlijk ging het poepen op de wc uiteindelijk vanzelf. Op vakantie was ik 2x een luier vergeten ( écht waar), terwijl hij hééél nodig moest. Hij kon het niet ophouden en poepte in zijn broek en dat vond hij zó vies!! Na die 2 ongelukjes poepte hij voortaan op de wc

Ook vanzelf

Toen zoon bijna 3 was, is hij onderweg naar vakantie begonnen met op de wc poepen, nota bene in van die viezige tankstation-toiletten langs de snelweg! Op zijn dooie gemakkie ging hij ervoor zitten, haha.
Volgens mij kost het de minste energie en ook stress voor iedereen om te wachten tot ie er klaar voor is.

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.