Dreumes- en Peutertijd Dreumes- en Peutertijd

Dreumes- en Peutertijd

ayla

ayla

22-02-2011 om 09:48

Zindelijkheid 's nachts

Aylazoon is overdag perfect zindelijk, heeft nooit ongelukjes gaat altijd op tijd naar de wc. ’s Nachts is dat een ander verhaal, zo gauw als hij slaapt voelt hij het blijkbaar niet meer, daarbij is het nogal een zuipschuit en plast hij vrij veel ‘s nachts. Nu vind ik het zelf niet echt een probleem, hij is bijna 4. Zelf heeft hij er echter een hekel aan, vind die luier echt vies en wil hem eigenlijk ook niet aan. S’ ochtends heel vroeg doet hij hem wel eens uit als hij nog in bed ligt maar valt daarna weer in slaap, gevolg een nat bed. Hoe zit dat nou met ’s nachts zindelijk worden, moet je echt wachten totdat ze ook met luier droog zijn of valt er ook iets aan te trainen? Trouwens ook als hij overdag in slaap valt en hij slaapt 1 of 2 uur plast hij gewoon in zijn broek.

Guinevere

Guinevere

22-02-2011 om 13:01

Ach

Ach, hier houdt even oude zoon het ook niet altijd volledig droog 's nachts. Hij wil ook geen luier om, maar dat kan me niet schelen. Elke week gaat het wel een keer mis 's nachts, dus hij is gewoon 's nachts nog niet helemaal zindelijk. Een luier vindt hij niet leuk, maar ik vind een nat bed niet leuk.
Als je zoon de luier steeds afdoet, kun je hem wellicht weer een rompertje aantrekken? Dat bemoeilijkt het afdoen.

Hormonen

Het heeft, zo ver ik weet, te maken met de hormoonhuishouding. Je lijf moet een hormoon aanmaken wat er 's nachts voor zorgt dat je nieren minder urine gaan produceren, zodat je het op kunt houden tot de volgende dag..... Dochter hier is bijna 5,5 en slaapt sinds deze week zonder luier.
Kan wel duren tot ze een jaar of 7 zijn.....
Het is trouwens ook erfelijk, dus als jij of je man erg laat waren met 's nachts zindelijk worden, dan is er grote kans dat je kids er ook last van hebben.
Zoon sliep trouwens met 2,5 al zonder luier 's nachts (eerder dan zijn grote zus......)

Valkyre

Valkyre

22-02-2011 om 13:48

Tussendoor eruit

Mijn zoon, ook bijna vier, heeft ook geen luier meer. Overdag thuis gaat 't niet denderend (moet je plassen? Neehee! ..... Ik heb in m'n broek geplast!) maar op de creche gaat 't prima - daar gaat-ie gezellig met de meute mee.

's Nachts wordt hij ook niet wakker (nog te moe?) maar 's ochtends vroeg wel. Dat hebben we nu (voorlopig) opgelost door hem voor wij naar bed gaan even uit bed te halen - vaak nog half slapend - en op de wc te zetten, en dan gauw weer naar bed. Nu komt hij de nacht wel droog door. Het hangt er een beetje vanaf hoeveel hij 's avonds nog drinkt, maar meestal doen we dat zo rond 22u, 22.30u. Dan wordt hij meestal 's ochtends wel vanzelf wakker - ergens tussen 6u en 7.15u. Als 't nog geen tijd is, gaat-ie weer terug naar bed tot zijn lichtje aan is (lampje met tijdschakelaar).

Misschien heb je hier (voor nu) iets aan?

Intussen weet ik niet hoe ik zoonlief moet motiveren overdag uit zichzelf naar de wc te gaan... Hij heeft al sinds z'n derde verjaardag geen luier meer, maar het gaat thuis nog met grote regelmaat mis... Moet ik 'm blijven sturen (ja, je mag van tafel, maar voor je gaat spelen eerst plassen) of moet ik 'm het zelf laten uitzoeken? Over twee maanden gaat hij al naar school!

ayla

ayla

22-02-2011 om 14:03

Dank

Gelukkig doet hij niet altijd zijn luier uit, maar je merkt echt dat hij er vies van is, vaak roept hij ons ook als hij zijn luier vies vindt en dan kunnen wij hem een droge aandoen. Overdag gaat het echt nooit mis, hij is sinds de zomer zindelijk en de ongelukjes zijn op 1 hand te tellen. Ook op school of op de creche gaat dat eigenlijk heel goed. Ik heb me ook al zitten bedenken of om 11 uur wakker maken helpt maar ergens zet ik daar mijn vraagtekens bij als ik merk dat hij overdag bij een hazeslaapje van 2 uur al een natte broek heeft. Misschien zijn andere luiers een optie, we hebben nu die van de lidl.

Ayla

Onze oudste zoon was met 3 jaar overdag zindelijk en snel meteen erna snachts luier droog, afgelaten en nooit geen ongelukjes gehad.
2e zoon nu 3 en zindelijk, zelfde verhaal luiers waren meteen snachts droog dus luier uitgelaten. Eerst nog een maand om 23.00 laten plassen maar sinds van de week ook niet meer gedaan en blijft droog.

Ik denk dus dat de luiers echt snachts droog moeten zijn en dat je dan weet dat het goed gaat.

Pelle

hier zijn ze 8 jaar en 3 jaar. Maar ik heb ook nooit aan potjes gedaan. gewoon kleding aan en laten plassen, en vies laten vinden. En opeens geven ze na 3 dagen aan ik moet plassen ;-) lukt dit niet stelde ik het weer een maand uit, enz enz
en zo waren ze binnen een paar dagen zindelijk, en in 1x goed en dus meteen snachts. Ik ben er van overtuigd als ze het klikje niet krijgen ze niet snel snachts zindelijk worden en veel ongelukjes overdag hebben.
Maar das mijn mening ;-)

Guinevere

Guinevere

22-02-2011 om 14:28

[email protected], klikje?

Dat jouw kinderen toevallig overdag en 's nachts tegelijk droog waren, heeft niets met een klikje te maken. Het is puur fysiek.
Mijn zoon van bijna 4 is overdag zo droog als een zandhagedis. Maar als hij diep slaapt dan laat hij het toch lopen.
En hoe verklaar je dat mijn oudste 's nachts droog was met anderhalf, en overdag pas met 3,5 jaar? Juist, 's nachts is het fysiek, overdag komt er ook gedrag en mentale rijpheid bij.

ayla

ayla

22-02-2011 om 14:33

Dacht het al

Ik had al zo’n vermoeden, niet trainen maar afwachten, voor mij is dat weer nieuwe materie, oudste zei met 2,5 dat ze geen luier meer aanwilde en toen was ze zindelijk, zoon is daar toch iets anders in. Misschien dat ik dan toch eens naar luiers ga kijken die hem misschien een wat meer schoon gevoel geven, bestaat er zoiets als echte nachtluiers? Luiers die langer schoon aanvoelen ofzo? Haha lijkt net een praatje voor een commercial.

Guinevere

Tja ik bedoel dat de hersens dat seintje krijgen.

Sascha2

Sascha2

22-02-2011 om 14:41

Ayla

Er zijn zeker nachtluiers te koop. In kleutertijd loopt er nu een draadje over.
Mijn zoon is zes en is nog niet nachtzindelijk. Dit in tegenstelling tot twee dochters van vier en drie. Heeft niets met een klik te maken, maar alles met een hormoonhuishouding. Bovendien zijn jongens gemiddeld later nachtzindelijk dan meisjes, heb ik begrepen.
Nog een tip: er zijn bij de Hema en Ikea en vast nog wel meer winkels ook matrashoezen te koop, die geen vocht doorlaten. Zou je zoon zonder luier willen slapen en zou je het uitproberen dan is dat misschien wel zo handig. Dan blijft het matras in ieder geval droog en kan hij op een schoon bed verder slapen indien het mis gaat.
Succes

Risama

Risama

22-02-2011 om 20:55

Interessant...

Mijn zoontje van 2,5 heeft ook al een jaar 's ochtend een kurkdroge luier. Hij plast gewoon niet 's nachts! Maar sinds een maand of 2 proberen we hem overdag zindelijk te krijgen en dat gaat maar mondjesmaat. Op PSZ en bij gastouder gaat het wel aardig, want idd met de meute mee, thuis echter vind hij het niet nodig en gaat het dus steeds mis. Poepen op de wc lukt al helemaal niet en hij geeft ook niet aan dat hij poepen moet, brrrr... (en dan had ik nog niet verteld dat hij nooit vast ontlasting heeft... :(

Ik dacht dus dat die droge luier in de ochtend een teken moest zijn dat hij toe was aan zindelijkheidstraining, maar dat zou een hormonale oorzaak hebben begrijp ik nu? Kan iemand daar wat meer over vertellen?

Risama

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.