Dreumes- en Peutertijd Dreumes- en Peutertijd

Dreumes- en Peutertijd

eva80

eva80

21-03-2012 om 13:13

Zoontje en zijn piemel

Ik heb een zoontje van net 2 en ik vind hem nogal, hoe zal ik het zeggen, piemel gericht. Tijdens het verschonen zit hij er altijd aan en als hij in z'n blootje rondloopt duwt hij z'n piemel overal tegenaan. Ook gaat hij op z'n buik op het vloerkleed liggen en maakt van die 'rij' bewegingen.
Is dit normaal? Van vriendinnen met zoontjes hoor ik er niks over, ook niet als ik het vraag, zij herkennen het niet.
Is hij nou echt zo sexueel gericht of hoort dit helemaal bij de leeftijd/geslacht?
Groetjes, Eva

Fransien

Fransien

21-03-2012 om 15:29

Mijn jongetje

Heeft dat nooit gedaan, maar ik heb het wel meer gehoord. Erg vreemd is het dus niet. Ik zou niet weten hoe je hem hierbij grenzen aan zou moeten leren, maar misschien zijn er moeders met ervaring?

Normaal

Uit het archief http://www.ouders.nl/seks/lseks038.htm
Nooit aan cb of jeugdzorg laten weten.

Mam2

Mam2

21-03-2012 om 16:25

2 zonen

Oudste heeft er nooit aan gezeten, jongste al zowat vanaf dat hij er bij kon. Zijn piemel vonden we ook regelmatig dik en groot in de luier, bij oudste nooit. Nu nog steeds zit jongste er nog vaak aan en oudste niet.

liora

liora

21-03-2012 om 17:22

Annej

Misschien kunnen we jouw advies afkorten tot: nooit wat dan ook vertellen aan cb of jeugdzorg

Liora

Er moet een keurmerk komen van AMK-vrije hulpverleners.

Sunja

Sunja

21-03-2012 om 20:22

Liora/annej

nog aangevuld met: consultatiebureau afbellen als kind net gevallen is

krin

krin

21-03-2012 om 20:36

Piemelig

Ik heb de laatste jaren dankzij zoon verbijsterend veel geleerd over wat je met dat ding kan. Om je vinger draaien, binnenstebuiten proppen, uitrekken, oprollen... Geheel gedachteloos doet hij dat als hij er makkelijk bij kan en even niet nagelbijt of met zijn haren speelt.
Ik besteed er weinig aandacht aan, zeg alleen wel dat hij dat niet moet doen waar andere mensen bij zijn, omdat niet iedereen zit te wachten op zijn piemel. Vooralsnog.

eva80

eva80

22-03-2012 om 07:04

Haha

Haha, Krin, ik sta hier ook te kijken van wat hij er allemaal mee kan, nooit geweten allemaal;)
Ok, uit jullie reacties maak ik op dat het allemaal redelijk normaal is, dat de een het wel heeft, de ander minder. Maar is het dan ook normaal dat hij er zo'n 'verlekkerd' hoofd bij trekt? een beetje eigenwijs ook, alsof ie iets stouts/ondeugends aan het doen is?

marjanne

marjanne

22-03-2012 om 09:29

Normaal

dat verlekkerde hoofd komt om dat het vast heel lekker voelt. hij masturbeert gewoon. Ik heb het mijn zoon (en dochter) nooit verboden (omdat ik daar zelf veel last van had, mijn moeder strafte en sloeg als ze het merkte) maar hen wel duidelijk gemaakt dat dat is was voor hen zelf en niet waar anderen bij waren.
Mijn zoon heeft me toen hij een jaar of 3/4 was gevraagd of ik geen manier wist hoe hij met zijn mond bij zijn piemel kon
(zonder invloed van tv, internet en seksende ouders)
Het is allemaal goed gekomen met hem :-)
Trouwens...mannen zitten vlgs mij sowieso vaker aan hun piemel. dan vrouwen aan hun doos......in gezelschap

eva80

eva80

22-03-2012 om 10:13

Marjanne

Tegen m'n oudere dochter zeg ik ook dat ze best aan haar plasser mag komen, maar dan als ze alleen op haar kamer is, dat het niet iets is om in gezelschap te doen etc. Maar ik geloof nog niet dat deze boodschap erg gaat aankomen bij m'n zoontje.

En jeetje, schrok je niet toen je zoontje dat vroeg? Wat zeg je dan op zo'n vraag? Gewoon dat dat niet kan?

Ik ben denk ik eigenlijk gewoon bang dat hij zo'n oversekst jochie wordt, die er altijd mee bezig is. Z'n vader heeft ook een nogal onstuimige vrijgezellentijd gehad:(

anderss

anderss

22-03-2012 om 11:56

Herkenbaar

beide zonen hebben dit gedaan ook dat rijden wat je beschrijft vooral de mijn jongste heeft dit nog lang gedaan op een opgerolde deken. Dat je van andere ouders hier niet veel over hoort lijkt me voor de hand liggen veel ouders, heb ik gemerkt, spreken er ook liever niet met hun kinderen over. Het wordt snel met sexueel misbruik (en het AMK) in verband gebracht. Ik denk dat je niet bang hoeft te zijn dat je kinderen oversekst raken zolang jij juist normaal en open (niet bestraffend) reageert.

vaasje

vaasje

22-03-2012 om 14:08

Laten gaan

Bij mij ook wel. Niet heel erg, maar er wordt wel aangezeten.

Advies van cb was gewoon laten gaan, ze zijn gewoon aan het ontdekken qat hun lichaam is, net als hun voeten, alleen dan hun piemeltje.

Op het kdv meer meisjes gezien die op een knuffel gaan rijen dan jongens. Maar ook daar is het advies laten gaan...

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

marjanne

marjanne

22-03-2012 om 17:34

Eva80

Nee hoor ik schrok niet...moest wel lachen eigenlijk want ja welke man zou dat nou niet willen :-)
Ik heb gezegd dat het de bedoeling van je lijf is dat het op deze manier in elkaar zit en dat daar wel een reden voor zal zijn...zoiets
Maar ehhh hij is nu volwassen heeft normale relaties
Ik denk dat dit gewoon bij kinderen hoort, en de een heeft daar meer behoefte aan dan de ander, sex is ook een uitlaatklep, dat zie je ook bij dieren.
verbieden frustreert, maar je kan wel 'sociale' regels aangeven. Het hoort ook een beetje bij sexuele opvoeding
Marjanne

Mea Proefrok

Mea Proefrok

22-03-2012 om 20:24

Enorm gelachen

Heb erg moeten lachen om de reacties van Berber (twee, nee drie mannen met een fixatie) en Krin (vooralsnog zit niemand op zijn piemel te wachten).
Ik denk trouwens niet dat er op het cb alarm wordt geslagen als een jongetje zijn piemel leuk vindt. Ik bedoel, does a bear shit in the woods? Qua benadering zou ik dezelfde kiezen als die bij neuspeuteren, nagels bijten en aan wondkorstjes friemelen: dat doe je maar lekker op de wc waar niemand er last van heeft.

anderss

anderss

22-03-2012 om 20:59

Eigen grenzen

op deze leeftijd lijkt het mij vooral ontdekken en zou ik hem die kans geven: af en toe zonder luier laten lopen en gewoon benoemen dat wat hij doet blijkbaar een fijn gevoel geeft. Als je kind ouder is hij er zich bewuster van dat er omstanders zijn en heeft hij echt niet meer de behoefte in gezelschap aan zijn piemel te zitten.

Alarm op het cb

Eerst is het gewoon 'jongetje speelt met zijn piemel' maar dat kan zo veranderen in 'overmatig masturberen'. Wie bepaalt eigenlijk wat normaal en overmatig is?
Het is een signaal van kindermishandeling. Bij kinderen van 0-4 jaar.
http://www.psychologiemagazine.nl/web/Artikelpagina/Zo-signaleert-u-kindermishandeling.htm
En als je kind dan een keer een ander probleem heeft begint het optellen.
Ik zou daar toch maar niet te naief in zijn Mea.

Niet blij

Er zijn ouders, vooral die het zelf niet hebben meegemaakt, die vinden dat je dat als ouders moet accepteren dat er soms een onderzoek volgt, als er niets van waar is komt dat toch wel uit. En je zou er mishandelde kindertjes mee kunnen helpen. Kleine opoffering toch?
Er zijn meer argumenten, maar voor jezelf en je kind is het heel naar en de uitkomst is onzeker. Ook al heb je niets gedaan kun je nog opgezadeld worden met gedwongen hulpverlening, OTS en UHP. Het is namelijk geen feitelijke wetenschap maar een meningencircus. En die rapportjes schieten op alles wat beweegt. Zelfs zaken die je aantoonbaar goed hebt gedaan worden in je nadeel onder woorden gebracht.
Net weer een geval gehoord van een zorgprofessional die met kind na valpartij op de SEH verdacht werd van kindermishandeling en gemeld en het circuit in is.
Dan wil je geen opmerking in het dossier dat kind op jonge leeftijd overmatig aan het masturberen was. Want woorden zijn vrij.

Taboe

Ik leer mijn kinderen dat sommige zaken taboe zijn om te bespreken met school of hulpverlening. Zoals daar zijn je sexuele ontwikkeling, middelengebruik, bedtijden, geld en zaken in je thuissituatie met moeder en zus en je familie. Dat is prive. Beter safe dan sorry. Mooi leermoment. Er zijn mensen die je kunt vertrouwen maar die zoek je in je familie- en vriendenkring. En als je het niet zeker weet overleg je eerst met je moeder, later zoek je andere steunpunten.

Annej

En dan heb je je kinderen neem ik aan ook geïnstrueerd om niet te zeggen dat ze dit soort dingen niet mogen zeggen? Want dan is een vinkje natuurlijk helemaal snel geplaatst: moeder is wantrouwend en probeert kinderen weg te houden van de hulpverlening

Groeten,

Temet

Wantrouwend

Ik houd mijn kinderen niet weg bij de hulpverlening maar laat hulpverlening en school wel weten dat we een loze zorgmelding hebben gehad en dat ze niet op voorhand vertrouwd worden maar dat daar een band opgebouwd moet worden waarin ze te vertrouwen blijken door zaken hanteerbaar te houden en veronderstellingen te toetsen aan de betrokkenen. En als er wel gecommuniceerd moet worden dan leer ik mijn kinderen om dat zo ondramatisch mogelijk te doen. 'Ik ben zo verliefd dat ik mijn gedachten niet bij mijn schoolwerk kan houden'. En wat ze daar dan zelf aan kunnen doen door na te denken: 'we hebben afgesproken dat ik mijn vriendin alleen in de weekenden zie en dat doordeweeks voor schoolwerk is'.

School en hulpverlening

En je zal ze de kost moeten geven die mij dan melden ook een geval te kennen van een zorgmelding van vrienden of kennisen of familie.

anderss

anderss

23-03-2012 om 13:44

Annej

ik weet nog goed van een verhaal van een vriendin van mij die haar dochter een keer door een ander had laten ophalen van zwemmen en prompt een paar weken later het AMK op de stoep had staan: wat bleek dochterlief had in de auto gemasturbeerd. Na een goed gesprek met de medewerkers van het AMK over de stoornis van dochter (PDD) is gewoon het dossier gesloten.

Jeetje

Jeetje, ik had er werkelijk nog nooit over nagedacht dat mensen zouden denken dat ik m'n zoontje zou mishandelen/misbruiken omdat ik vertel dat hij veel aan z'n piemel zit. In zoverre ging ik er toch wel vanuit dat het een normaal iets is en dat alle kinderen het wel in meer of mindere mate doen.
Nou ja, weer wat geleerd. Niet alles vermelden bij cb bezoek!

Hombre

Hombre

27-03-2012 om 22:13

Ik snap het niet

Dan meld ik een vrouw (met naar eigen zeggen twee schoolgaande kinderen) die op fora op het internet 'dreigt' zelfmoord te plegen (en verder paranoide samenzweringstaal uitkraamt) bij het AMK/CJG in haar woonplaats en dan krijg ik als reactie "op basis hiervan kunnen wij geen onderzoek starten"...

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.