Dreumes- en Peutertijd Dreumes- en Peutertijd

Dreumes- en Peutertijd

Zwart beestje

Het lijkt een beetje een vies verhaal, maar heel af en toe vind ik op mijn dochter van ruim 2 een heel klein, plat zwart beestje. Eens in de paar maanden ontdek ik er een op haar hoofd en vanmorgen een op haar been. Het is absoluut geen luis of vlo. Het lijkt een beetje op die onweersbeestjes die je veel ziet als er 's zomers onweer op komst is. Het lijkt wel toeval, want het komt zo weinig voor, maar ik vind het wel vreemd. De huisarts weet het niet en op internet kan ik er ook niets over vinden. Ze heeft geen last van jeuk/uitslag/berg oid.
Heeft iemand enig idee??

Teek?

Zouden het teken kunnen zijn? Als ze nog heel klein zijn zijn het inderdaad kleine zwarte beestjes. Een soort spinnetjes. Maar ze bijten zich natuurlijk meteen vast en dat zou je vast wel zijn opgevallen!

Chris35

Chris35

13-02-2009 om 11:03 Topicstarter

Mysterie

Het is idd geen teek, maar ik vind het een mysterie, vooral omdat niemand het kennelijk herkent. Heb van de week haar kamer binnenstebuiten gekeerd, maar ik kom geen steek verder.....

Twee soorten beestjes

Ik ken twee soorten mysterieuze beestjes in huis, maar ik denk toch niet dat dat het is want dan zou je ze ook ergens anders hebben moeten zien dan op je kind.
Soort 1: kleine zwarte vliegjes, die gedijen in te natte kamerplanten
soort 2: kleine kriebelbeestjes die gedijen in duivennesten (en misschien ook wel bij andere vogels, dat weet ik niet). Die krijg je in je huis als je een duivennest in bijv. je dakgoot hebt en die beestjes kruipen door kieren in je kozijnen naar binnen. Volgens mij zijn die beestjes trouwens eerder lichtbruin dan zwart, maar zo heel goed heb ik ze ook weer niet bekeken toen ik ze in huis had.

Nou ja, dat zijn dus twee soorten kriebelaars die veel mensen niet kennen. Maar nogmaals, dan had je ze ook in het huis moeten zien en niet alleen op je kind.

Sterkte ermee

Temet

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.