Home » Forum » Dochter wil alle meisjes uitnodigen behalve 1 meisje

Dochter wil alle meisjes uitnodigen behalve 1 meisje

Is een reisverzekering ook nodig in Nederland?

En kun je geld terugkrijgen bij annuleren door corona? Lees het hier!

138 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Ijsbeertje
Dochter wil alle meisjes uitnodigen behalve 1 meisje

Dochter wil met haar verjaardag alle meisjes uit haar klas vragen behalve 1 meisje die ze niet aardig vindt. Ik heb tegen dochter gezegd dat dit niet leuk is voor het meisje dat niet gevraagd wordt. Dus of niet alle meisjes en ook niet het meisje die ze niet aardig vindt of alle meisjes maar dan ook het meisje die dochter niet aardig vindt. Ik heb al aan dochter uitgelegd dat als ze 1 meisje niet vraagt het onder pesten valt en dat dat gemeen zou zijn. Verder valt mij op dat dochter altijd erg onaardig praat over dit meisje. Ik heb al aan haar meester gevraagd of dit meisje gepest wordt. De meester zegt dat dit meisje het zelf uitlokt door storend gedrag. Gevolg is dat niemand met dit meisje wil spelen en onaardig tegen haar doen. Ik vind dit echt zielig voor het meisje en erg dat mijn dochter hier aan mee doet. Aan het onaardig zijn tegen het meisje. Wat kan ik doen als ouder? Stimuleren dat ze het meisje toch vraagt of dan maar niet alle meisjes vragen op haar feestje te komen. Het risico als het meisje op dochters feestje komt dochter heel knorrig gaat doen tegen dit meisje. pffff wat zouden jullie doen? Hoe kan ik er überhaupt voor zorgen dat dochter aardig tegen dit meisje gaat doen?

Ijsbeertje
oja....

Oja, dochter zit in groep 5.

Mijntje
wat ik zou doen

Je dochter hoeft niet iedereen aardig te vinden, het is haar goed recht om een kind dat ze niet aardig vindt niet uit te nodigen.
Maar om te voorkomen dat dit meisje gepest wordt of buitengesloten zou ik niet alle andere meisjes uitnodigen.

Evanlyn
keus

Ik zou dochter de keus geven: of je vraagt iedereen, of je vraagt alleen je beste vriendinnen. Je kan van zo'n kind nog niet verwachten dat ze snapt hoe fout dit is, dus dat moet een volwassene voor haar regelen.

Die meester is wel tenenkrommend bezig zeg. Slechte leerkrachten hebben de neiging met de pesters mee te doen, dan hebben ze tenminste orde in de klas, omdat ze de informele leider aan hun kant hebben. Ik heb het meegemaakt: "Pietje heeft me geslagen en mijn arm op mijn rug gedraaid." "Wanneer"? "Voor de lunch." "Tja, maar dat is alweer zo lang geleden, dat is Pietje allang weer vergeten, hè Pietje?" Dat is echt letterlijk zo gebeurd. Om gek van te worden.

Ilva
Pff

Moeilijk hoor. Ik moet gelijk weer denken aan de tijd dat mijn zoon op de basisschool zat. Volgens de leraar was hij ook altijd het probleem. Terwijl iedereen buiten school hem altijd zo lief vond. Ja, hij was anders, kon goed leren, was motorisch slecht maar hij kon weinig goed doen. Leraar nam het nooit eens voor hem op. (Op de middelbare school gaat het geweldig met hem, tot nu toe geen problemen meer)

Dus ja, wat is storend gedrag? Beetje ADHD of iets dergelijks. Als niemand aardig tegen haar doet gaat ze wel op een andere manier aandacht vragen. Maar goed, het zou ook kunnen dat ze echt vervelend is. En ja, als ze uitgenodigd wordt en ze wordt genegeerd door alle anderen dan is dat ook niet leuk. Hoeveel kinderen worden er uitgenodigd? Pfff, moeilijk hoor. Maar aan de andere kant als ze veel gepest/buiten gesloten wordt zit ze misschien ook niet te wachten op een feestje met kinderen die haar toch niet aardig vinden. Feestjes, het is wat. Ik nodig altijd hooguit 4 kinderen uit op een feestje, dan heb je echt alleen de beste vriendjes. Maar dat moet je natuurlijk zelf weten. Sorry, ik heb niet echt de oplossing voor je, succes.

Ijsbeertje
Het meisje

Het meisje heeft ADHD en het storende gedrag zou bestaan uit: als anderen iets niet willen ze door gaat. De meester zei ook dat als 1 kind aardig tegen het meisje doet het meisje meteen de hele tijd achter dit kind aan blijft gaan. Opdringerig en druk gedrag. Ik vind dit raar want dit kun je toch als meester anders oplossen dan maar te zeggen dat kind echt vervelend is. Er zitten 11 meisjes in de klas.

Evanlyn
Tsjonge

Die meester is hard aan wat nascholing toe zeg. Nou ja, wees maar blij dat het niet om jouw dochter gaat. Zo'n kind zou goed begeleid moeten worden in plaats van dat ze de schuld krijgt. Zoiets voelen kinderen heel goed aan, dat geeft pesters een vrijbrief. Slecht voor de hele klas.

tante Sidonia
ik zou

Het feestje wat inkrimpen en haar 8 kinderen laten kiezen. Zijn jongens sowieso niet aan de orde?
Voelen die zich niet buitengesloten... :-) ?

Evanlyn
tante Sidonia

Dat lijkt me onhandig in groep 5. Jongens/meisjes zijn dan "Stom". Bovendien kan je met alleen meisjes een heel eind komen met verkleedkleren en een hoop roze meuk, dat is makkelijker qua organisatie. Ik had zo'n roze dochter, maar die wilde altijd ook jongens uitnodigen. Tja, dan moet je dus iets anders verzinnen.

creabea
minder kinderen

ja, ik zou ook wat minder kinderen uitnodigen. Wij doen altijd maximaal een stuk of 6-7, druk zat. Ik zou niet je dochter verplichten iemand uit te nodigen die ze echt niet leuk vindt. Ken je het meisje dat niet welkom is eigenlijk wel?

Ook stimuleren we altijd dat er eerst eens een keer moet zijn afgesproken met de vriendjes/vriendinnetjes die op het lijstje staan om uitgenodigd te worden. Dat om te voorkomen dat er ook kinderen worden uitgenodigd puur omdat ze populair zijn in de klas. Of dat je kind heel veel mensen wil uitnodigen vanwege de grote hoeveelheid kadootjes;-) Hier hadden de kinderen er ook een handje van: ik vind Pietje leuk, en dan ook Klaasje, want die speelt altijd met Pietje. En dan hadden ze maar één keer met Pietje afgesproken en met Klaasje hadden ze eigenlijk helemaal niks. We hebben een keer gehad dat Pietje was uitgenodigd en Klaasje dus niet en toen kwamen Pietje en Klaasje bij mij verhaal halen dat het stom was dat Klaasje niet mocht komen. En terloops werd er opgemerkt van "ieuw! Waarom nodig je Jantje wél uit?" Dat kan dus ook nog, dat bepaalde kinderen onder groepsdruk wel of niet worden uitgenodigd.

creabea
jongens/meisjes

raar is dat. Ik heb twee jongens en die spelen met zowel jongens als meisjes en nodigen ook beide uit op hun feestje. Wel meer met jongens dan meisjes, en de meisjes zijn een tikkeltje jongensachtig. En ik heb zelf ook altijd met beide gespeeld.

En belachelijk dat het met meisjes dan maar iets met roze meuk moet zijn want anders is het zo lastig om iets te verzinnen wat meisjes én jongens leuk vinden, wel erg fantasieloos en seksistisch. Mijn oudste had laatst een griezelfeest, en de jongste wil straks een ridderfeest. Dan nodigt hij ook meisjes uit want die kunnen mooi jonkvrouw of prinses zijn. Of ook gewoon ridder, zegt hij zelf.

lisbeth
zou mijn zoon kunnen zijn

adhd en in groep 5. vorig jaar in groep 4 had hij een juf die hem altijd de schuld gaf. Hij is druk, meisjes irriteren zich aan hem, hij praat continu, hij moet apart zitten en de beste, hij spreekt met consumptie.
dat heeft hem echt een tik gegeven. Gelukkig heeft hij dit jaar een juf met wat meer begrip.
Ik krijg dus echt de kriebels van jouw verhaal. arm meisje, ze kan er zo weinig aan doen

Evanlyn
creabea

Ik zeg niet dat roze meuk moet, ik zeg dat het kan. Goed lezen.

Barvaux
aantal

Het ligt hier ook wel een beetje aan het aantal meiden. Zitten er 15 in de klas en je nodigt er 14 uit dan vind ik dat ook een beetje vreemd ga dan naar 10-12. Zitten er maar 7 in de klas en nodig je er 6 uit dan is het al weer wat logischer want een normaal aantal voor een feestje.

Dus hoeveel meiden zitten er in de klas en wat ga je doen met het feestje?

Jasmijn
roze meuk

Haha ik had zo'n 'roze meuk' dochter op die leeftijd. Zelf ben ik opgegroeid tussen de jongens (ik had alleen broers, voornamelijk neefjes en in de straat woonden ook alleen maar jongens) en toen kreeg ik een roze meisje. Stoere broeken deed ze niet aan 'is voor jongens' zei ze zodra ze kon praten. En alles moest roze en met glitters zijn. Het stoere spul wat ik voor haar kocht werd niet aangeraakt, ze liep liever op barbie-muiltjes met een toverstafje ;-) ;-) Dat was écht wennen en ik maar denken dat dit soort gedrag door aangeleerd was door de ouders (toen ik nog geen kinderen had) nou...het zat gewoon in haar hoor. Dus ja, hier alleen maar roze meuk feestjes (wel erg makkelijk qua thema trouwens)
Het is overgegaan hoor, dat roze gedoe, ze is nu 18 en gewoon een gemiddeld meisje met meisjes dingen, maar ook stoere dingen ;-)

Voor wat betreft het feestje, ik zou ook gaan voor iets van 8 meisjes, lijkt me voor dit moment de simpelste oplossing

Hortensia
"Ze lokt het uit..."

Dat zeiden ze ook over mijn kinderen. Ze bleken autistisch te zijn. Door het pesten konden ze ook nooit buiten spelen. Tamelijk ongezonde situatie.

Maar goed. On topic. Ik zou er voor kiezen óf alle meisjes dus ook die ene (en dan aan jou de taak om haar uit de wind te houden zodat ze leuk mee kan doen, dat dan weer wel), óf maar een paar.

Kleine tip, algemeen bedoeld: deel de uitnodigingen een beetje discreet uit. Het klinkt belachelijk, maar mijn kinderen hebben er zo'n verdriet van gehad dat er telkens uitnodigingen in de klas werden uitgedeeld aan het begin van de dag en dat zij nooit mee mochten doen. Wij halen over zoiets onze schouders op, je kunt nou eenmaal niet alles hebben, maar voor het gevoel van mijn kinderen, die nooit werden uitgenodigd, was het telkens weer zo'n "wij moeten jou niet"-bevestiging waar één van mijn kinderen laatst nog met tranen in zijn ogen over sprak (hij is inmiddels volwassen, dus het heeft er echt wel in gehakt). Laat het eventueel aan het eind van de les doen, dan krijgen de achterblijvers er minder van mee, of mooier nog, laat je kind het in de brievenbussen gooien!

Temet
nav Hortensia (ot)

Ik lees die tip hier vaker en ben het er in theorie helemaal mee eens. Maar weten jullie dan altijd waar de speelkameraadjes van jullie kinderen wonen? Misschien komt het omdat mijn kinderen veel op de opvang zitten (4 dagen BSO) maar ze maken amper speelafspraakjes dus van aardig wat kinderen weet ik wel waar ze ongeveer wonen ('in die flat om de hoek'), maar niet precies. Dat is lastig post bezorgen dan. Achternamen weet ik meestal ook niet. Zijn wij nou zo uitzonderlijk?

Groeten,

Temet

Barvaux
Temet

Hier werd elk jaar weer een lijst doorgegeven met alle namen, telefoonnummers, adres en geboortedatum. Als je het niet wilde kwam je kind er natuurlijk niet op maar het was dan ook verboden om kaartjes in de klas uit te delen.

Als een school de adressen niet levert kun je dat inderdaad niet vragen, goed punt, maar ik ben wel blij met die lijst, zeker aan het begin in de kleuterklassen (heb je even het adres niet goed opgeschreven snel op het schoolplein, weet je niet waar je kind is....).

creabea
adressenlijst (ot)

ja hoor, hier ook een adressenlijst. En ik weet het niet zeker, maar volgens mij is er de regel dat uitnodigingen thuis worden bezorgd. Tot nu toe tenminste alle uitnodigingen voor kinderfeestjes in de bus gehad.

Temet, spreken jouw kinderen dan nog wel eens af met vriendjes na schooltijd buiten de bso om? Ik weet niet hoe oud je kinderen zijn, maar die van mij moet ik nog wel eens ergens afhalen. Op zijn minst haal ik de oudste (net 9) wel op van een adres waar hij nog niet eerder is geweest en waarvan ik het vriendje ook niet zo ken. Of in deze tijd van het jaar, dat hij niet in het donker naar huis hoeft te komen. Ik vind het nog wel fijn om te weten waar de kinderen zijn geweest.

Nur
Alle meisjes

Ik zou je dochter alle meisjes laten uitnodigen. Het is inderdaad een vorm van uitsluiting als ze een niet uit zou nodigen. Ik zou met je dochter er over praten dat het misschien toch wel heel leuk is als dit meisje ook een keer op een feestje kan komen en hoe ze op het feestje met dit meisje om zal kunnen gaan. Als ze er echt geen zin in heeft dan zou ik voorstellen dat ze dan maar een paar meisjes laat komen omdat het anders een vorm van pesten zou zijn.

Nur
Gemengd

Hier zijn eigenlijk alle feestjes gemengd geweest tot nog toe. Er kwamen altijd zowel jongens als meisjes. Mijn dochters hebben dan ook nooit een roze feestje gehad maar daar hebben ze ook niet om gevraagd. Ze hebben ook nooit een hele roze fase gehad zoals je wel eens hoort.

Ulla
Sociaal

Of allemaal uitnodigen, of een aantal minder. Bij die opmerking sluit ik mij aan.

'Maar aan de andere kant als ze veel gepest/buiten gesloten wordt zit ze misschien ook niet te wachten op een feestje met kinderen die haar toch niet aardig vinden.' Met deze opmerking ben je iets aan het goed praten waarvan je misschien zelf wel weet dat het niet klopt.

'Zitten er maar 7 in de klas en nodig je er 6 uit dan is het al weer wat logischer want een normaal aantal voor een feestje.' Dit vind ik ook een kwalijke opmerking. Het meisje is dan nog steeds het enige meisje dat niet wordt uitgenodigd.

Wat de uitnodigingen betreft, ik vind de manier van uitnodigen die genoemd wordt ook niet prettig. Wij brachten ze inderdaad liever langs in de brievenbus.

Barvaux
Ulla

Ja maar stel nu dat je 8 kinderen wil uitnodigen omdat je met twee auto's naar een voorstelling gaat en er zitten 9 meisjes en 12 jongens in de klas, wat moet ze dan?

Maar 4 meisjes uitnodigen zodat er 3 niet komen, want 2 niet laten komen is namelijk net zo goed buitensluiten.
3 meisjes en 4 jongens uitnodigen zodat de jongens ook zien dat ze niet buitengesloten worden?
Gewoon uitnodigen wie je aardig vindt met een max van 7 kinderen omdat je gewoon de pech hebt in een klas van 8 meiden te zitten?

Zo bedoel ik het dus.

Ijsbeertje
het is gelukt hoop ik....

Ik heb vanmiddag met dochter gepraat. Gezegd dat ze mocht kiezen: of alle meisjes of minder meisjes zodat ze het meisje die ze niet wil niet kwetst. Eerst kwam er een hartverscheurende huilbui want ze wou alle meisjes behalve meisje die ze niet aardig vindt. De meester begreep haar wel en snapt wel waarom het meisje niet leuk is en ik niet dus ik ben een ... moeder. Na een uur huilen en zeuren kwam ze uit haar kamer en zei: oke dan kies ik voor alle meisjes en ook meisje die ik niet wil vragen. Ze heeft gezegd aardig te doen en niet haar buiten te sluiten. pfffff wat een drama over een feestje. Ik ben er gewoon moe van. Al die emoties had ik niet verwacht. Ik hoop dat ze nu niet weer van gedachte veranderd en ik de uitnodigingen van de week de deur uit kunnen. Het gaat om een sportfeestje dus sowieso gezellig als er veel kinderen komen. Bedankt voor het meedenken. Het heeft mij geholpen om standvastig te zijn over de keuze die dochter heeft en dat heeft geholpen. Bedankt!

Ulla
Mooi Ijsbeertje

Hopelijk gaat het goed en zal de meester zich in het vervolg niet meer zo onprofessioneel gedragen!

Ulla
Barvaux

Toch blijf ik erbij dat het extra opvalt wanneer alle meisjes op één na worden uitgenodigd.

Ijsbeertje
oja....

Vorig jaar waren er ook jongens welkom. Dochter is zelfs een heel stoer meisje. Geen roze kledingstuk komt ons huis in. Dit jaar zijn jongens niet meer welkom en wil ze heel graag bij de meiden horen. Zielig voor de jongens ;-)

Ijsbeertje
Ulla

Alle meisjes worden ook uitgenodigd! :-)

Ijsbeertje
Ulla

Sorry, ik zag je berichtje aan mij niet. Inderdaad fijn dat het opgelost is.

Ulla
Veel plezier!

Het komt vast goed :-)

Barvaux
maar ulla

Hoe had je het nu opgelost in de door mij geschetste situatie?

Pagina's

Leerachterstand wegwerken, hoe doe je dat?!

Lees hier of je kind een achterstand heeft en wat je kunt doen.