Home » Forum » Feestje dochter 9 jaar

feestje dochter (9 jaar)

11 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
carootje
feestje dochter (9 jaar)

HELP ik zoek ideeën voor een kinderfeestje voor 9-jarige dochter! Ben dit keer volledig inspiratieloos! De eerste drie jaar heb ik mij erg uitgesloofd van dora-feestje tot cupcake-versier-feestje (en daar tussen stenen bekers versieren) Erg leuk allemaal.
Vorig jaar combi thuis knutselen en weg: t-shirts versieren met neonstiften en daarna glowgolfen, was ook een succes.

En nu weet ik het even niet meer. Dochter wil graag bowlen, maar ik twijfel, volgens mij weet ze zelf niet eens echt wat dat is (nog nooit gedaan). En ik vind het nog redelijk aan de prijs ook (10 euro pp minstens)

Dus ik dacht: misschien is hier nog iemand met de ideale tip!!!
(Er komen ongeveer 8 kinderen, en ik woon in regio Utrecht)

Bedankt alvast!
Carootje

Hanne.
bowlen

Ik weet niet wat bowlen bij jullie kost maar ik huur hier een baan voor 20 euro per uur (6 kinderen), daarna thuis een hapje eten en je bent er. Kinderen vinden het erg leuk.

Uiteindelijk waren dergelijke feestjes bij mij vaak goedkoper dan de 'ik blijf thuis en ga knutselen' feestjes (die bekers die je versiert zijn ook niet gratis toch?

Wat hier ook grote succesnummers waren zijn: Speurtocht in het donker (route uitzetten met breaklights) en een dropping, maar ook een logeerfeestje (samen eten, filmpje kijken, slapen en ontbijten).

De bioscoop kan naturlijk ook, maar met 8 kinderen ook aan de prijs.

(ik verzin meestal eerst wat we gaan doen en kijk dan met hoeveel kinderen dat haalbaar is)

amk
hiphop-alice-in-wonderland-theepartijtje-verkleed-fotofeest.

dat is wel de samenvatting van het laatste feestje van dochter.
Er is hier een kledingverhuur annex evenementen winkel. Feestje van 12 tot 5. Eerst pannenkoeken eten, en dan dat feestje. Eerst een uur hiphoples, toen thee drinken inclusief geschiedenisles en vervolgens verkleden en op de foto. Nog even het ingestudeerde dansje aan de ouders laten zien en op naar de rust van huis.

15euro per kind maar dat was het me dubbel en dwars waard.

Bowlen met 9 jarigen gaat prima, is hier het uitje voor de ongelovigen bij de sinterklaasviering van de bso. En idd 20 euro per baan. Zo'n arrangement is vaak duurder, want uurtje bowlen, wat eten en nogeen uurtje bowlen.

AnneJ
Discobowlen

http://www.borchland.nl/bowling-arrangementen/kinderfeestjes/
Het is niet echt goedkoop maar mijn kinderen vonden het wel heel erg leuk en je hebt inderdaad geen gedoe thuis.
Ik haalde de kinderen op na school en bracht ze op een afgesproken tijdstip weer terug naar het schoolplein waar ze dan opgehaald werden.
Op die leeftijd ging ik ook weleens poffertjes bakken met de meiden en muziek maken, we hadden veel instrumentjes, en een video kijken.

Mijntje
indoor speeltuin

Of bij kidzcity, is alles daar en blijft je huis heel. Wel oordopjes meenemen voor jezelf :-)

creabea
harrypotter-feestje

mocht je nog zin hebben om je uit te sloven, hier was het meest succesvolle feestje een toverschool aan huis in HP-stijl. Uitnodigingen verstuurd in de vorm van een toelatingsbrief zoals Harry die ook gehad heeft. Daarin ook een lijst met aan te schaffen toebehoren als een toverpot/ketel, toverstaf, heksenhoed en huisdier (alle kinderen kwamen hier dolenthousiast en uitgedost als tovenaartjes en heksen:-) Spelletjes in de vorm van lessen runen lezen (even een runenalfabetje printen van internet en dat onder de 'leerlingen' verspreiden als stencil:-), toekomst voorspellen, natuurlijk heksensoep maken in de meegebrachte ketel met besjes, modder etc. bij mooi weer (kunnen ze even buiten uitrazen). Eh.... wat had ik nog meer? Toverspreuken verzinnen, die toepassen op een of andere goocheltruc die ze makkelijk kunnen leren. Dat soort dingen. Moet je kind wel harry potter kennen en leuk vinden natuurlijk.

Temet
creabea

"Uitnodigingen verstuurd in de vorm van een toelatingsbrief zoals Harry die ook gehad heeft"

Per uil, of door de schoorsteen?

Groeten,

Temet

Creabea
Temet :-)

ah, dat zou helemaal tof geweest zijn:-) Ik had de tekst van de toelatingsbrief van Harry Potter zo'n beetje overgenomen en de datum en de naam van de school aangepast zodat het geschikt was voor het kinderfeestje. En in een envelop met zegellak gestopt.

Lucerna
Even in mijn "archief" gekeken

Met drie kinderen die de 10 al voorbij zijn, heb ik wel een aantal leuk uitgepakte feestjes. Belangrijkst is, dat het bij je kind moet passen. Voor mijn jongste is een knutselfeest echt totaal fout en bij de ander moet er juist wel knutselen in zitten. Om maar wat te noemen. Wat we zoal hebben gehad rond die leeftijd (en ook nog leuk uitviel):
Spionnenfeest, Mythbustersfeest, high tea waarbij ze zelf alle hapjes hebben klaargemaakt, Thunderbirdsfeest, "knalfuif" (met allerlei proefjes waarmee we zogenaamd op zoek waren naar de steen der wijzen). Als je ergens details van wilt, dan roep je maar :-)

carootje
bedankt voor alle tips!

Erg leuk om te lezen allemaal, die creatieve insporatie-tips! Ik krijg er alweer helemaal de kriebels van om ook lekker door te draven in themafeestjes oid.
Helaas heeft ze echt haar zinnen gezet op bowlen en heeft ze het ook al tegen een aantal vriendinnen gezegd, die erg enthousiast waren, dus waarom moeilijk doen?

Maar die 20 euro per baan zie ik hier helaas niet, 9,50 per kind incl eten. Is ook nog wel te doen voor een keertje hoor.

Carootje

Barvaux
carootje

Ja, dat is inclusief eten. Als je zonder eten doet kun je wel een baan huren voor de baan-uurpijs.