Home » Forum » Kinderfeest meisje 11 jaar wat te doen

kinderfeest meisje 11 jaar? Wat te doen?

30 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Kikki39
kinderfeest meisje 11 jaar? Wat te doen?

Hallo Allemaal,

Wie weet er nog iets leuks voor de meiden die 11 jaar zijn?
Ik heb een school en een bos ter beschikking. Mag ook ergens leuks naar toe.
Wij doen vaak een speurtocht in het bos, donker. En in de middag iets anders, bv. mad science is vorige keer langs geweest. Maar na al die jaren zijn de ideeen bijna wel op.
Meiden houden wel van Dylan hagens, challenge, vloggen enz. Ik doe het liefst een spel, dacht aan levend cluedo ofzo.
Het liefst zou ik ook een gedeelte iemand inhuren omdat ik dan niet zelf het hele feestje moet organiseren.
Misschien iemand nog leuke ideeen?

Aagje Helderder
Zwemfeestje

Vond ik de meest relaxte feestjes ever. Thuis cadeautjes uitpakken en taart eten. Nasr het zwembad met wat lekkere dingen in de tas. Zelf aan de kant met een boekje. Nadien thuis friet gehaald en hamburgers gebakken. Een keer een avond discozwemfeest gedaan. Toen eerst thuis friet en hamburgers gegeten en daarna naar het zwembad. Voorwaarde voor ontspanning is wel dat alle kinderen diploma's hebben.

Aagje

Vesta
uitbesteden

ik vier feestjes niet thuis, dus wij zijn de afgelopen jaren gaan bowlen, ski-en en ik vermoed dat het dit jaar jumpen gaat worden.

Bo
disco

Wij deden toen een discofeestje voor de hele klas thuis. Van half 8 tot 10 uur. Alleen chips, limo en fris in huis halen en een paar discolampen en je bent klaar. Wel de volgende dag nog even schoonmaken ;-) maar dat viel uiteindelijk reuze mee.

O ja, we maakten een WhatsApp groep aan voor de disco party en lieten de kinderen daar nummers op toevoegen voor de playlist.

Lilian1
stoer

Graffiti maken
spyctive kinderfeest (google maar eens)

Stoer feestje: zoals lasergamen thuis , QR speurtocht, ontdek wie de moord heeft gepleegd in Levend Cluedo , speel je eigen Escape Room ontsnapping thuis, speel Paintball in het bos of ga voor een hilarische WhatsApp speurtocht (www.kinderfeestje-idee.nl)

griezelfeestje

Hanne.
Wat wil ze zelf

Wat wil ze zelf? Ze wordt 11 dus heeft vast ideeën. Mijn 11 jarige wilde een high tea maken of bowlen. Maar geen idee of die van jou dat ook leuk vindt

Kikki39
ze

wilt het liefst iets knutselen en dan levend cluedo?
Tja, maar wat knutselen?

Caroro
dingen die langskwamen

In de afgelopen jaren hebben mijn kinderen met hun eigen feestje of bij een ander het volgende gedaan:
slaapfeestje, met gourmetten & film kijken (dvd)
slaapfeestje met logeren in een tent (op terrein familielid)
reptielenfeestje - komt iemand langs met slang, kameleon, gekko - je kan kiezen; was erg leuk
Bowlen, lasergamen
naar iets actiefs als jumpsquare, klimhal (beide binnen), kanovaren (buiten; nu niet echt het seizoen of je moet het treffen), zwembad
circusfeestje - erg leuk; leraar komt langs en leert de kinderen dingen, die ze aan het eind als voorstelling laten zien aan de ouders / familie. Heb je wel een grotere ruimte voor nodig, maar dat zou prima in de school kunnen lijkt me.

Lilian1
speksteen schuren?

Is dat wat? Dat haal je bij een grotere hobbywinkel. Her is een zachtere steensoort die je met schuurpapier en mesjes/beiteltjes makkelijk in een vorm kan schuren. Als je wat kleine stukjes hebt kun je daar een gaatje in boren en als ketting gebruiken. De grotere stenen kunnen als beeldje gemaakt worden. Ik doe het regelmatig met een groepje kinderen en ze vinden het allemaal erg leuk. Het is wel erg stoffig dus oude kleren aan en buiten doen.

Hanne.
Knutselen

Bij de action hebben ze veel knutsel spullen incl complete pakketten. Hier heb ik versierde vogelhuisjes, lampenkappen (Ikea) en t-shirt langs zien komen.

Verder workshop fimo klei op bloempotten en als sierraden.

Anna
Slaapfeestje (thema)

Als een slaapfeestje een optie is, dan kan je zoals ik eens gedaan heb:
- de meiden ieder een eigen kussensloop (van de Zeeman = goedkoop) laten versieren met houdbare textielviltstiften (vonden ze superleuk!)
- een quiz met allerlei vragen over slapen en dromen van mensen en dieren (heb ik denk ik evt. nog wel voor je)
- nog even in het donker naar buiten met zaklampen (volgens mij niets speciaals als een speurtocht gedaan)
- slapen
- verder taart, eten/drinken, ontbijt.

Geweldig feest vonden mijn dochter en haar vriendinnen het.

femh
Escape room

vond ik ook erg leuk. Ze zijn er tegenwoordig genoeg geschikt voor kinderen.
En daarna chocofontein, met z'n allen buiten spelen tot 22u en vervolgens "slapen" (lees: keten tot 3u, 3 deuren ertussen dus hadden wij geen last van).
Zo het feestje van mijn dochter toen ze 12 werd.

Kikki39
Bedankt

Voor alle ideeën.. ..ben er nog niet uit. Of we hebben het al eens gedaan, of het is hier niet in de buurt...
Nog meer tips?

Kikki39
Probleem

Is misschien ook 12 kinderen...erg veel dus. Dus escape room en al die andere dingen kosten tegen de 250 euro....maar minder kinderen gaat niet. Zijn allemaal vriendinnen...

Triva
hun

Misschien toch nog een keer de link bestuderen die iemand in dit draadje gaf: https://www.kinderfeestje-idee.nl/

Dat is niet duur en word je toegestuurd.

Kaori
kikki

selecteren moeten ze ook leren, als ik dochter al haar vriendinnen waar ze regelmatig mee speelt zou laten uitnodigen zit ik met 25 kinderen. Daar ga ik echt niet aan beginnen.
Nodigen al die vriendinnen ook zo veel kinderen uit?

Kikki39
Klopt

Maar voor dat laatste jaartje ga ik nu niet moeilijk doen. Zij wordt bij iedereen uitgenodigd en inderdaad de andere nodigen niet zoveel.kids uit.

Kikki39
Ik ben er uit...

Ik kan namelijk een school afhuren. Nu wil ik daar gourmetten. Kinderen zelf naar de winkel laten gaan en het voorbereiden.
Daarna een spel of op school of in het bos. Dacht aan levend cluedo. Maar dit moet ik zelf in elkaar zetten, misschien weet iemand hoe... Of iemand nog een ander leuk spel?
Is dit wat?

Pigy
Zelf escaperoom maken

Heb ik gedaan toen jongste 12 werd. Allerlei puzzels op laten lossen en uiteindelijk leidde dit tot de opening van een kistje waar een sleutel inzat. Groot succes. Levend cluedo is inderdaad ook leuk. Dan heb je wel wat hulp nodig van mensen die 'post' willen zijn.

Kikki39
Ja

Ook leuk. Heb je nog wat ideeën vd puzzels voor mij?

Kikki39
Wat

Zal ik doen. Iemand inhuren voor een kookparty, 250 euro...of het zelf organiseren? Gourmetten

Het uitbesteden is natuurlijk wel erg fijn...

Angela67
beslissen

volgens mij moet je even een knoop doorhakken:
of je gaat zelf tijd steken in een quiz/spel voorbereiden/gourmetten regelen of je doet het niet.
als je er geen tijd in wil steken (snap ik heel goed, zou ik ook niet meer doen) dan ga je op zoek naar iets wat je qua prijs/prestatie acceptabel vindt.

als je er wel tijd in wil steken dan ga je snel aan de gang want het kost tijd om een goede quiz/escape room te maken. Zelfs als je onderdelen ergens vandaan haalt moet je er nog steeds tijd in steken. Kan prima, geen probleem, maar dan ligt ook alles bij jouzelf. Dus dat moet je leuk vinden en goed genoeg kunnen. en als je dan ook nog wilt gourmetten heb je daar weer geld voor, maar misschien niet genoeg geld om dat uit te besteden . . .

Dus misschien kiezen: gaaf inhoudelijk programma, gemaakt door iemand anders. en dan zelf goedkoop eten erbij regelen. Of andersom. Gewoon beetje knutselen, lekker rennen buiten, muziek draaien en dansen binnen. En dan de maaltijd duurder/bijzonder maken.

gr Angela

Triva
ik begrijp het niet

Die onderdelen kun je gewoon kant en klaar kopen en waarom zou je een school afhuren om daar te kunnen gourmetten?

Volgens mij weet je echt niet wat je wil.

Voor escaperoomspelletjes doe je nu prima ideeën op in de serie 'the big escape' op tv op woensdag maar het allemaal zelf maken kost waarschijnlijk veel tijd (=geld) en geld.

Kikki39
De

School kost niks. Daar werk ik

Kikki39
Welke

Onderdelen kun je kant en klaar kopen? Je bedoelt het eten..? Daar moet je echt veel tijd in steken, kopen, recepten bedenken, organiseren...

Kikki39
En

Inderdaad weet ik niet precies wat ik wil...daarom ben ik hier..voor tips

Kikki39
laatste vraag...

ik kan kiezen:
wat lijkt jullie het leukst voor de meiden:

-Naar een escaperoom toe gaan, dan frietjes eten en dan levend cluedo

Of

- samen koken, met een kookconsulent, eten en dan levend cluedo?

Marit
veel

Ik vind het in beide gevallen best een vol programma, dus zelf zou ik het levend cluedo dan skippen. Maar goed...mijn feestjes (die van mijn dochter, nu 10) duren minder lang wellicht. Wij hebben een keer een high tea feestje gedaan, samen kokkerellen, daarna high tea'en en tussendoor nog wat spelen als iets in de oven stond en een kwis en van tevoren cadeautjes en nog een programmapunt wat ik even vergeten ben, maar daarna was het ook klaar.

Maar goed, het gaat niet om wat ik vind :) Ik zou je dochter vragen wat ze het liefste wil. Het is haar feestje toch?

Marit

Kikki39
Ze

Weet het zelf ook niet goed.
Maar het moeten wel 2 dingen worden. Feestje duurt van ongeveer 3 tot 9 uur.

Anna
tja

Het lijkt mij ook veel.

Goed idee om je dochter te vragen.

Misschien is Escaperoom en dan nog Levend Cluedo ook wat veel spelletjes en puzzelen /nadenken. Misschien een beetje top much voor sommige vriendinnen die niet zo daarvan zijn.

Dan is in elk geval koken en Cluedo afwisselender.

Maar als ze een Escaperoom erg leuk vindt (lijkt mij ook leuk), dan kan je ipv Cluedo ook lekker samen een film gaan kijken.

Misschien moet je vragen wat haar het leukste lijkt: Escape room, koken of Levend Cluedo en daarna de rest van het programma aanpassen?

Leerachterstand wegwerken, hoe doe je dat?!

Lees hier of je kind een achterstand heeft en wat je kunt doen.