Home » Forum » Welke kinderfiets

Welke kinderfiets

19 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Dees
Welke kinderfiets

Onze zoon begint zijn 16 inch fietsje te ontgroeien, we willen over naar een 20 inch fiets. Nou weten we dat die fiets waarschijnlijk over 1,5/2 jaar alweer te klein zal zijn dus willen we niet de hoofdprijs betalen maar ook niet een fiets die binnen die 2 jaar al omgetoverd is tot rammelbak.

Mijn zoon fietst veel en wil graag een stoere fiets zoiets als een mountainbike ofzo.

Wat raden jullie aan? We willen liever geen tweedehands omdat dat vaak resulteert in veel extra onderhoud.

Tango
Fietsenmaker

Wij kochten meestal een tweedehands fiets via een fietsenmaker. Dan kun je er meestal wel vanuit gaan dat hij goed nagekeken is etc. Soms heb je er zelfs nog wel wat garantie op.
Hebben overigens wel 1 keer een miskoop gehad, notabene met een Gazelle, toch een goed merk zou je denken. Viel echter na een half jaar ongeveer uit elkaar. Omdat zoon toen nog maar heel kort op die maat fiets zou rijden hebben we een tweedehands gekocht via een particulier. Die reed als een zonnetje, dus je kunt er niet altijd iets van zeggen.
Andersom bij dochter ook weleens een miskoop gehad via een particulier. Fiets liep binnen de kortste keren aan en er volgde een dure reparatie.

Ik zou dus zowel bij de fietsenmaker als bij particulieren gaan kijken. Uiteraard kun je een fiets altijd eerst bekijken voordat je hem koopt. Misschien iemand meenemen die er verstand van heeft. Kan ook nog handig zijn.

Verder kochten we ook weleens een nieuwe bij de Halfords. Maar die winkels zijn zo'n beetje uitgestorven volgens mij. Waren altijd goede en heel betaalbare fietsen.

Yaron
Decathlon

Bij de decathlon hebben ze fietsen in een leuke prijsklasse. Maar wij hebben voor onze kinderen, na de 12 inch voor oudste, altijd tweedehands via marktplaats gekocht. Daar hebben we nooit een miskoop mee gehad, de laatste keer zelfs een Batavus voor 45 euro die er nog als nieuw uitzag. Je moet goed zoeken en een beetje geduld en geluk hebben, maar dat is met een nieuwe fiets ook zo.

Kaori
Marktplaats

Met een fiets van €7,50 heeft ze 2 jaar en een fietsvakantie gedaan. Eerst de fiets goed bekijken voor je 'm echt koopt.
De fiets daarvoor was wel €25, derdehands of nog ouder.

Triva
Vier soorten

Een dure merkfiets met garantie die je daarna weer verkoopt
Een goedkope nieuwe fiets
Een merkfiets die je tweedehands koopt
Een niet-meek fiets die je tweedehands koopt.

1 werkt goed maar dan moet je veel geld betalen en maar hopen dat tie niet gejat wordt
2 die kun je vaak niet meer goed verkopen
3 vaak de beste keus
4 niet doen

Limi
Triva

Jouw 2 volgt uit jouw 4. Ik vond het grappig.

Overigens laatst nog een merkloze 2e hands verkocht. Sommige worden helemaal niet zo veel gebruikt en zijn dus nog prima.

Dendy Pearson
Jongensfiets

Onze ervaring is dat goede jongensfietsen tweedehands lastig te krijgen zijn. Ik zou dan iig voor een Gazelle of Batavus gaan. En op tijd op mp gaan rondkijken. Op fb vragen werkt ook.

Goedkope merkloze nieuwe fietsen gaan snel rammelen, roesten. Als de fiets dsgelijks wordt gebrukt is dat erg vervelend.

Wij hebben de 16- en 20inch van zoon goed tweedehands kunnen kopen. Toen zoon daaruit was gegroeid hebben we een nieuwe 24inch opoefiets gekocht. Reden was dat zoon motorisch niet zo handig is, stang zit in de weg en de opoefietsjes op mp waren allemaal erg meisjesachtig. Nu heeft hij een mooie matzwarte, online gekocht.

Triva
Limi

Niet dat ik dat niet wist natuurlijk ;) en ja er zijn altijd uitzonderingen maar deze vierdeling is wel zoals het is. Ik was nooit van plan om voor mijn zonen nieuwe merkfietsen te kopen totdat ik zelf een fiets won die ik mocht omzetten in twee kinderfietsen. Dat werden een 20 en een 22 inch (20 omdat jongste toen nog op een 16 zat en al snel aan een 20 toe zou zijn en oudste al op een 20 zat maar nog lang niet toe was aan een 24) en daardoor zag ik wel hoe netjes mijn jongens omgingen met fietsen. Maar ik moedig wel toe dat een kind niet alleen van huis naar school fietst maar daar ook mee in de buurt mag rondfietsen en dan kunnen ze wel snel vermist raken. Als je dat ook wil is een tweedehands wel handig, als dat niet gebeurt kun je makkelijker wat meer geld uitgeven.

Een vriendje had een prachtige fiets gekregen, zag er echt duur uit maar was dat niet en al snel begon de stuurstang te roesten en al snel zag die fiets er daardoor niet meer uit en was zo onverkoopbaar.

Dees
Liefst echt nieuw

We zijn toen de prima 16 inch fietsjes van marktplaats langsgegaan hebben er een stuk of 10 gezien en toen hebben we het opgegeven en een prima nieuw fietsje gekocht.

Daarom willen we voor de 20 inch die inspanningen niet doen.

Is zo'n fiets van de Decathlon een rammelbak na 2 jaar?

Dees
Overigens

Onze zoon zal er vaak op fietsen (fietst graag) en zal ook naar sport op de fiets moeten echter de fiets zal nooit bij school staan.

Dendy Pearson
Online

Kijk eens online. Wij hebben dit ook gedaan. Prima Batavus nieuw gekocht. Na de verkoop via mp van oude fiets viel de prijs uiteindelijk wel mee.
Ik zag een Alpina yabber bij fietsonline voor 280.

@nnemoon
Marktplaats

Wij hebben verschillende maten fietsen tweedehands gekocht via Marktplaats. Model Batavus Snake. Stoer en makkelijke fiets. Stuur en zadel in hoogte verstelbaar, dus kon er best een tijdje mee vooruit. Sommige mensen geloofden niet dat zoon zijn fiets tweedehands was.

AnnaNiem
Schoolplein

Ik vind nieuwe fietsen zo zonde nu ze er nog zo snel uitgroeien. Hier krijgt ze pas een nieuwe fiets als ze naar de middelbare gaat en dan dagelijks een uur moet fietsen om op school te komen. Dan moet het gewoon degelijk en goed zijn. Ik koop wel bekende merken tweedehands zoals Loekie, Gazelle, Batavus en zo. Ze fietst nu op een Loekie van 25 euro en ik vind het prima als ze daar mee naar het crossveldje en school gaat. Onderhoud heb je ook met een nieuwe fiets trouwens.

Waarom informeer je na de vakantie (of je moet echt haast hebben) niet eens bij kennissen op het schoolplein of zij wat weten of nog iets hebben staan van een groter kind. Zo heb ik de vorige fiets van dochterlief overgenomen van een alleenstaande moeder bij ons op school. Zij blij, wij blij en inmiddels ook mijn zus blij, want nu fietst mijn nichtje er op. Je weet dan waar de fiets vandaan komt en je hebt hem waarschijnlijk al vaak genoeg voorbij zien komen om te weten of hij rammelt, wat de staat is etc. En wat kan jou het schelen dat hij over 2 jaar, als je de fiets gaat verkopen, een rammelbak is of heb je nog een jongere zoon die er dan op moet? Je moet er niet van uitgaan dat je voor een tweedehandsje de hoofdprijs krijgt, zeker niet voor een B of C merk. Wat dat betreft klopt dat van Triva wel.

Mantra123
Hier

Wij hebben voor onze oudste dochter een tweedehands Batavus gekocht op MP. Ze doet er nu al drie jaar mee. Het zou mooi zijn als ze er dit jaar nog mee kan doen, zodat ze in groep 8 een nieuwe (tweedehands) fiets kan krijgen die ook gelijk stevig genoeg is voor het VO. Het liefst met stevig krat voorop.

Middelste dochter heeft ook een tweedehands fiets van MP, een Gazelle.

Het zijn stevige fietsen waar ze elke dag mee naar school fietsen. En sowieso doen we daarnaast nog veel andere dingen op de fiets. Het zou fijn zijn als de fietsen nog zo goed zijn dat ze ook kunnen worden doorgeschoven naar jongere zusjes.

Yaron
Decathlon Dees

Onze zoon heeft een racefiets van decathlon gekocht en er in twee jaar al verder mee gefietst dan jouw zoon waarschijnlijk zal doen, maar de fiets is technisch nog als nieuw. Door een aantal valpartijen zitten er uiteraard wel krassen ed. op.
Als je echt graag nieuw wilt kopen kun je ook online zoeken of een paar fietszaken langs gaan.

Dees
Bedankt

Heel erg bedankt voor de reacties we gaan er goed over nadenken. Het wordt hoogstwaarschijnlijk een nieuwe maar zal ook even rondkijken bij kennissen.

Jolante
Merk fiets

Let op, merk fietsen gaan wel 10 keer over de kop. Leuk hoor een dure Gazelle tweedehands fiets. Maar misschien is het wel een zevendehandsfiets inmiddels. Dus dat is het gevaar van goeie fietsen. Let op het bandenprofiel, remmen (!) en bijvoorbeeld roest.

Jolante
Late reactie

Haha late reactie van mij!!!! Misschien hebben anderen er nog wat aan.

Dees
Decathlon

Hahaha zoonlief fietst inmiddels alweer minimaal een halfjaar op een heerlijke fiets van de Decathlon!