Basisschoolleeftijd Basisschoolleeftijd

Basisschoolleeftijd

Tango

Tango

09-11-2009 om 11:54

5-jarigen en knex

Ik zit enigszins gefrustreerd thuis met een half ziek kind (koorts, maar wel levendig). De bedoeling is dat ik thuis werk, maar daar komt weinig van.
Nu wilde hij net dat ik iets bouwde van Knex. Het is van dat Knex dat lijkt op lego. Wat ik me dus afvraag, kunnen 5-jarigen hier zelf iets mee. Ik vind dat de blokjes moeilijk op elkaar klikken, veel moeilijker dan lego. De bouwtekeningen zijn ook niet al te duidelijk. Tangozoon heeft het knex voor zijn verjaardag gekregen en ik rekende eigenlijk gewoon op van die staafjes en tussenstukjes waarmee je gewoon leuk zelf kan bouwen. Waarom moet Knex steeds meer op lego lijken? Ik snap het niet.
Nu moet ik toegeven dat Tangozoon niet echt een bouwer is en ikzelf misschien ook niet echt. Maar ik vraag me af kunnen jullie 5-jarigen hier wel iets mee?

Ja hoor

Mijn 4-jarige gaat er lekker mee in de weer. Maar vaak niet van tekening. Gewoon lange dingen en sterachtige gevallen bouwt hij..

Thuiswerken is volgens mij 's avonds in een noodvaart de dringendste dingen doen nadat je je overdag de hele dag hebt lopen ergeren trouwens.. altijd een ramp, vooral bij zaken die concentratie vereisen.

Tango

Tango

09-11-2009 om 15:56

Dat klopt

Wat je schrijft over thuiswerken, tenminste als je het doet met een kind thuis. Normaal werk ik ook regelmatig thuis, maar dan zitten de kinderen op school of opvang. Met een kind thuis doe je uiteindelijk niets en ga je uit frustratie maar een beetje zitten OO-en.

En die knex, dat wat jouw zoon doet, doet die van mij dus ook op de bso. Maar daar hebben ze dus van dat (naar mij idee echte) knex met staafjes en tussenstukjes. Met dat knex dat wij thuis hebben kan hij dus weinig. Het is ook allemaal verschillend in grootte (kleine en grote stokjes en tussenstukjes, die dus niet op elkaar passen) en dan die "lego"achtige blokjes ertussen. Neefjes van 10 kunnen er leuk mee spelen, maar Tangozoon dus niet echt.

Ouwe k'nex

Tango, ik geniet taalkundig van jouw beschrijving tussen de echte knex en de thuisknex. Daar zit een verschil tussen begrijp ik, terwijl het wel in beide gevallen om staafjes en tussenstukjes gaat. Haha, het wordt ons ook niet makkelijk gemaakt om over dat soort details helder onze indrukken uit te wisselen.

Maar voor de goede orde: de allernieuwste knexdozen ken ik niet. Vorig jaar is dat merk overgenomen door een ander bedrijf. Wij hebben oude Knex van de vrijmarkt (vijf euro voor een koffer) en nog een groene doos bijgekocht twee jaar geleden.

De nieuwere dozen met die Legocompatibele stukjes heb ik nog nooit van binnen gezien. Maar goed, ik begrijp dat dat echt wat anders is.

Mijn zoons bouwen er trouwens ook mee op school en op de bso. Kennelijk hebben ze dat overal... wel handig, kan niet kapot, de stukjes zijn itt tot Lego ook niet de moeite waard om mee naar huis te smokkelen misschien....

Tango

Tango

09-11-2009 om 22:41

Rodebeuk

Fijn dat je zo geniet van mijn verhaal.
Ik wist niet dat Knex is overgenomen door een nieuw bedrijf, misschien heeft het daar mee te maken. Ik was dan dus echt meer gecharmeerd door het 'oude' Knex.
Ik ben wel benieuwd of er nog meer ervaringsverhalen zijn, met name dus met het 'nieuwe Knex'.

Toska

Toska

10-11-2009 om 14:29

Gek op knex

Mijn kinderen 3, 4 en 6 en ook ikzelf zijn gek op knex. Ze bouwen met de kid knex, de gewone knex en de nieuwe met lego. Ik heb de gewone en nieuwe met lego in een speelgoedkist. Veel bouwtekeningen en ideeen van internet etc. Het is goed te combineren met lego. Maar soms moet ik wel helpen als het moeilijk is om het vast te klikken. Zelfs ik heb wel eens pijn in mijn vingers door knex. Ik merk wel ze mij nodig hebben om op ideeen te komen. Daarna spelen ze wel een tijdje zelf ermee. Bv ik laat een plaatje van een ster van knex gemaakt zien. Dan gaan ze allemaal een ster maken of iets anders leuks. De moeilijke tekeningen moet ik wel bij helpen. Maar het is echt superleuk.
Zie ook http://www.knexusergroup.org.uk/acatalog/about-knex.html voor ideeen. Zelf ben ik er ook nog niet uit welke ik beter vind de nieuwe of de oude knex.

http://www.knexusergroup.org.uk/acatalog/about-knex.html

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.