Home » Forum » Bankrekening met bankpas

Bankrekening met bankpas

Winnen! Handboek voor jonge moeders!

Met meer dan 100 onmisbare tips, doe hier mee!

13 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
chantalpa
Bankrekening met bankpas

Mijn kinderen hebben nu alleen een spaarrekening. Ze zijn 8 en 9 jaar (bijna10) Ik zit eraan te denken om voor mijn oudste een jongerenbetaalrekening aan te vragen met bankpas. Aangezien contant betalen nu en misschien wel nooit meer gewenst is. Dan kan ik daar het zakgeld op storten. Vanaf welke leeftijd hadden jullie kinderen een betaalrekening? Zou ik het bv ook al voor de jongste kunnen doen?

Temet
Oeps

Mijn zoon kreeg er een vlak voor het coronagedoe. Hij is 14 🙂. Tikje laat, denk ik, maar hij vroeg er ook niet om.

Groeten,

Temet

Mams
Hier

Hier was de oudste 10 toen we dat regelden. Hij kreeg vanaf dat moment zijn zakgeld op zn rekening , gebruikt de bankieren app en heeft zelf zn pinpas in beheer. Als we zien dat het bedrag op zn rekening oploopt, overleggen we of het slim is om iets naar zn spaarrekening over te maken. Die spaarrekening heeft geen pasje en daar kan hij zelf niet bij.

Onze jongste heeft met 10 jaar ook een rekening gekregen, maar wij hebben haar pinpas in beheer en helpen haar (nog) met alles wat er gebeurt rondom het gebruiken van rekening en pinpas. Ze vindt het helemaal niet interessant om dat zelf te doen, itt haar oudere broer op die leeftijd...

wil40
Jaar of 12.

Hier kreeg zoon een betaalrekening toen hij 12 werd en naar het voortgezet onderwijs ging. Eerder was niet nodig. Maar omdat idd contant geld nu wat lastiger is, kan ik me voorstellen dat ik nu misschien ook op een jongere leeftijd hem een bankpas zou hebben gegeven.
Geen idee of jouw jongste er ook al verstandig mee om zou kunnen gaan, jij kan dat beter beoordelen.

Iris
6

Jongste kreeg zakgeld vanaf 6 jaar en had gelijk een kinderrekening met pinpas. Ik stortte toen wekelijks haar zakgeld, inmiddels (ze is 11) stort ik maandelijks. De pinpas heb ik altijd bij me, maar de app staat op haar eigen telefoon. Ik kan haar rekening wel zien bij mij.
Ze zou van mij best zelf de pas mogen, maar dat wil ze niet.

@Emma
10 jaar

Mijn dochter was 10 toen ze een bankrekening en pasje kreeg. Ze rende meteen naar de winkel om "iets te pinnen" ;-)
Ik kan me niet meer herinneren dat ze contant geld van mij kreeg vóór die tijd. Zij weet het nog wel: ook hoeveel en op welke dag en hoe (vertelt ze me net). Ik heb het vast verdrongen ofzo, haha.

Beertje37
Kindrekening

Veel rekeningen hebben een pinlimiet. Let daar wel op. Ik heb mijn dochter wel eens moeten redden bij de boekenwinkel omdat ze niet meer kon pinnen....

Pirata
6

Hier ook 6, misschien 7. Incl. pasje, dat bewaart ie zelf.
Vorige week heeft hij zelf digitaal bankieren aangevraagd (net 13), daarvoor moet hij nu nog even langs de bank. Geen idee wat hij er mee van plan is. Maar ik vermoed dat hij over 3 weken opeens om kleedgeld gaat vragen. 😊

Triva
ik moest wel

zakgeld overboeken ipv contant betalen. Ik heb gewoon nooit contant geld in huis en zeker niet in bepaalde muntjes die ze toen kregen als zakgeld. Het ging standaard eerst direct naar de spaarrekening. Helaas kon je toen bij de rabobank voor een jaar of 12 geen betaalrekening krijgen met pasje (nu nog steeds niet denk ik, kijk daar even naar bij je eigen bank).

Ginny Twijfelvuur
8 ofzo

Het pasje bewaar ik.

Was meer omdat we de contanten inderdaad vaak niet in huis hadden en het er ook nog wel eens bij inschoot.
Hij heeft wel eens iets zelf gepind en dat vond ie best stoer.

Dendy Pearson
Jaar of 8

Ik denk dat mijn kinderen een jaar of 8 waren toen ze een eigen rekening met pas kregen. Bij ING, met een Penniemaat.
Ze hebben vanaf het begin de pas gebruikt. Als ze teveel contant geld hebben dan storten ze dat. Het bedrag op de rekening is bij jongste van 11 rond de 50 euro. Wordt dat meer, door sparen, werk of giften, dan zetten we dat over naar de spaarrekening die eraan gekoppeld is. Niet dat hij zo nodig moet sparen, maar een groot bedrag op een pas waar een kind mee loopt vind ik wat onverstandig.
De oudste is 17, zij beheert de boel al een poosje zelf met internetbankieren. Ik kan nog wel een oogje in het zeil houden, maar doe dat al zeker een jaar niet meer.

specht
11 jarige werken

Dendy werkt jouw 11 jarige werkelijk al? Ben nieuwsgierig wat zo’n kind voor werk mag doen.

Dendy Pearson
Specht

Nee, natuurlijk niet echt. Maar hij loopt wel eens mee met zijn zus en haar krantenwijk. En krijgt dan door haar betaald.
Handig, want hij kan m zo overnemen als hij 13 is😁

Dit moet je weten over mondkapjes!

Belangrijke informatie over mondkapjes: Lees het hier.