Basisschoolleeftijd Basisschoolleeftijd

Basisschoolleeftijd

Marsudan

Marsudan

16-09-2009 om 19:39

Basisschool - ineens onzindelijk?

Dochter is in de zomer vier geworden en gaat sinds een kleine drie weken naar de basisschool, en deels BSO.
De eerste dag was een beetje 'eng' maar inmiddels komt ze blij thuis en zwaait ze me enthousiast na als ik haar wegbreng.
Eind vorige week had ze haar eerste ongelukje (kan gebeuren), en was haar broek nat. Het is echter alleen maar erger geworden, vandaag heeft men haar tot vier keer toe moeten verschonen: daarna plaste ze binnen een half uur weer haar broek nat. Als men er op let gaat ze wel naar het toilet, komt er weer vanaf zonder iets te hebben gedaan, trekt haar broek af en plast prompt in haar broek...!
Als ik haar vraag waarom ze niet naar het toilet gaat op school, zegt ze dat ze "gewoon" te laat was. Thuis is er geen probleem met naar het toilet gaan, al is ze pas sinds begin dit jaar plas-zindelijk (ze poept nog in een luier, meestal 's avonds of 's nachts).
Is dit gewoon wennen? Omdat ze niet meer met kleine broer samen op het kdv zit? Of kan er meer aan de hand zijn? Kortom, ervaringen gezocht. Want de stapel kleding die ik nu meekreeg om te wassen, daar wordt een mens niet vrolijk van. En voor dochterlief zelf is het helemaal niet leuk natuurlijk, in haar broek plassen op school waar iedereen bij is.
Mar

Hanne.

Hanne.

17-09-2009 om 09:04

Heel herkenbaar

Ik vind het heel herkenbaar hoor. Hier kregen we (hoewel hij al 2 jaar zindelijk was) de eerste weken ook vrijwel dagelijk vieze spullen mee naar huis, en ook vriendjes kreeg ik mee met de mededeling, hij plast wel weer in z'n broek.

volgens mij komt het doordat ze zo veel nieuwe indrukken op doen, dat ze het plassen letterlijk even vergeten. Wij hebben een tijdje schone kleding mee gegeven, en afgesproken dat hij regelmatig gestuurd werd. Na een half jaar ging het ineens weer goed.

Marsudan

Marsudan

17-09-2009 om 09:48

Hanne

Een half jaar, oei!
Dochter had vannacht wel erg oorpijn, en ineens 'was haar oor nat' en had ze geen pijn meer, en sliep ze als een roos. Misschien heeft dat - en wel meer? - dwarsgezeten, maar we zullen het zien vandaag...

Marsudan

Marsudan

18-09-2009 om 11:44

Gisteren

Gisteren is het op zich goed gegaan. Ze wilde echter alleen plassen op het toilet als er iemand bij stond - als er niemand bij blijft trekt ze zonder plassen het toilet door en zégt ze dat ze is geweest.
Misschien toch nog een beetje wennen of zo? Ik ben wel blij dat ze het op school in de peiling houden nu...

Rafelkap

Rafelkap

18-09-2009 om 12:54

Tuurlijk

het komt omdat ze moet wennen. Mijn zoontje (4 1/2) heeft ook twee keer in z'n broek geplast, nu niet meer. Gewoon geen probleem van maken. En dat ze niet goed alleen naar de w.c. durft kan ik me goed voorstellen, ze had nu kennelijk een kindje meegenomen? Prima oplossing!

Eltjo Boon

Eltjo Boon

18-09-2009 om 12:56

Komt me bekend voor!

Bij mijn dochter hetzelfde, maar kwam er vrij snel achter wat het was. Kinderen uit de andere groep 1 gingen heel gemeen de deur dichthouden bij de wc's. Dit is daarna nog wel gebeurd bij andere kinderen die net nieuw kwamen. Het is toch niet te geloven hoe gemeen eigenlijk!!!
Daarna ging mijn dochter niet meer naar de wc maar plaste in haar broek. ik heb haar gevraagd waarom, en ze durfde dus niet alleen.
Nu mag ze een ander kindje meevragen naar de wc, in het eerste begin ging juf mee.
Het gaat supergoed, zelfs ook al een keer weer alleen.
Wie weet is er bij jou kindje ook zoiets gebeurd?????

Succes ermee!

Gr Eltjo

Marsudan

Marsudan

19-09-2009 om 21:17

Eltjo

Ik zal het maandag eens vragen bij de juf. Ik weet dat er nu een juf meeloopt of iemand van de BSO, en dat het dan wel goed gaat (fieuw). Ze is dus droog gebleven, en daar zijn en dochter, en school, en natuurlijk mama erg blij mee :-)

Ook

Mijn zoontje is ook net begonnen op de basisschool. Sinds zijn tweede jaar is hij al volledig zindelijk, dus ook `s nachts.

Maar sinds hij naar school gaat, plast hij opeens regelmatig `s nachts in zijn bed. Dat deed hij daarvoor nooit. Overdag gaat het trouwens prima, het gaat dus alleen om de nachten.

Is dat voor iemand herkenbaar?

Groetjes Olijvje

herfst

herfst

22-09-2009 om 11:37

Hier ook vooral 's nachts weer ongelukjes

wij hebben hier opeens ook snachts weer natte bedden. ongeveer 3 per week...

ik hoop maar dat het zich weer hersteld...

er gebeurd zoveel op school en ze zijn nog de kleinste die er rondlopen, ze moeten dingen opeens zelf oplossen en worden blootgesteld aan grotere kinderen - ik merk dat ik het moeilijk vind als ouder om hem zo voor de haaien te gooien (zo voelt het soms) terwijl hij gewoon zijn best doet en soms lukt het goed en soms wat minder maar dat hoort erbij - ze moeten nog zoveel leren.

het bedplassen is een teken en ik hoop dat het binnenkort weer overgaat en dat het me dan ook meer geruststeld dat hij meer zijn draai gevonden heeft op school. als het niet overgaat, dan zal ik eens met de leraar gaan praten oid of hem wat meer rust proberen te geven etc.

toch wel fijn om te lezen dat meerdere kinderen dezelfde fase doormaken op het moment. dat geeft wat steun en bevestiging dat het er gewoon bijhoort op een manier.

herfst

Miep

Miep

25-09-2009 om 15:18

Ja hoor

Zoon had het na een paar maanden, bijna elke nacht weer. Toen we er geen aandacht meer aan besteden maar juist meer aandacht aan zoon en de leuke dingen (op vakantie!) was het ook direct over.

Dochter is nu net op school en heeft ook al 3 ongelukjes gehad, meestal in de speeltuin als ze druk bezig is. Helemaal terug te voeren op de stress van school (hoewel ze het echt superleuk vindt en er graag elke dag heen gaat). Inmiddels wat wijzer besteden we er maar geen aandacht aan.

Een extra broek meenemen is wel handig trouwens. (-:

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.