Basisschoolleeftijd Basisschoolleeftijd

Basisschoolleeftijd

Bedplassen jongen 10 jaar

Hoi allemaal

Mijn zoon wordt begin volgend jaar 11 jaar en plast nog regelmatig snachts in zijn bed. Zoals hij zelf zegt droomt hij dan dat hij op de wc zit, gaat plassen en heeft vervolgens een nat bed. Ik heb er zelf nooit een probleem van gemaakt en altijd gedacht dat het vanzelf over zou gaan maar hij krijgt er nu zelf wel last van. Vindt het ook vervelend om bij een vriendje te gaan slapen enz. Ik heb zelf geen idee hoe ik hem hier van af kan helpen. Een plaswekker hebben we al geprobeerd. Als de wekker af ging, sloeg hij hem uit, draaide zich om en sliep weer verder. Dit heeft dus niet geholpen. Heeft iemand hier een tip of ervaringen voor ons?
Alvast bedankt!

Met hem

bespreken hoe hij het ziet. Waar ligt voor hem de oplossing?? Misschien nogmaals een plaswekker proberen en er de eerste nachten naast gaan liggen op een matras en hem uit zijn bed halen als de wekker af gaat. Dus hem niet de kans geven zich om te draaien en verder te slapen. Ik neem aan dat hij er zelf ook vanaf wilt dus ook van hem inzet vragen.

Maxime.M

Maxime.M

01-10-2009 om 11:35

Hier ook nog aan het tobben

Hoi,

Ik heb hier een tijdje geleden ook eens een draadje over gestart. Heb helaas geen tips maar wel herkenning. Zoon van 11 plast ook nog steeds in bed, wordt helaas niet wakker van de plaswekker. Heb er een paar weken naast gelegen maar dat hielp niet. Hij werd er niet droger van en ik was dus zijn plaswekker (ik maakte hem wakker als de wekker ging en hij moest dan zelf aan de slag) nou.. na een week of 3 zonder ook maar een resultaat hou je daar wel mee op (soms was het 2 keer per nacht)
Hier dus nog steeds drynites. Gesprekken met de schoolarts gehad, daar kwam het er constant op neer dat hij het zelf een probleem moet vinden en ook zelf alles moet regelen omtrent het natte bed, dus zelf wassen, bed weer opmaken enz enz. Hier draagt mijn zoon dus nog steeds drynites omdat hij dat niet ziet zitten.
En einde van dit schooljaar is er kamp...weet niet hoe we dat moeten oplossen. Pilletjes (minrin) tegen bedplassen werken niet bij hem.

Maxime

Neusspray misschien

er is ook een neusspray op de markt, volgens mij ook van minrin. Mijn neef (20+) heeft dat ook een tijd gebruikt, van tiener tot volwassenleeftijd. Ik weet niet of hij het nu nog gebruikt. Is er bij jou zoon wel eens gekeken of er een lichamelijke oorzaak is?

Pippin

Pippin

02-10-2009 om 09:28

Kamp

Misschien een tip:
Ik ken iemand die ook veel last heeft van bedplassen. Ze schaamt zich en wil absoluut niet dat iemand het weet. Haar moeder heeft in de slaapzak een zakje genaaid, waar ze het luierbroekje in verstopten. Toen het licht uit was, ging het meisje die luier in haar slaapzak aantrekken, pyamabroek erover en niemand die het merkte. Ze maakte er een soort grapje van: ' He he, even avondgymnastiek doen.' (Ze had het thuis een aantal keer geoefend, onder veel hilariteit.) De volgende ochtend omgekeerde volgorde. Als de luier nat was, verwisselde het meisje hem overdag een keertje als er niemand op de slaapkamer was.
En verder zijn er speciale poli's waar bedplassen behandeld wordt. Ik zou daar naar toe gaan. Maar dit meisje wil dat absoluut niet helaas. Soms gaat het niet vanzelf over. Dan is een plaswekker alleen niet genoeg.

He scarlet...

...dat niet meer drinken voor het slapengaan goed is tegen bedplassen is een misverstand. Ik dacht het zelf ook hoor. Tot mijn dochter met hetzelfde probleem in een half jaar -onder goede begeleiding van een in bedplassen gespecialiseerd verpleegkundige- van het bedplassen is afgekomen. Het belangrijkste advies/medicijn van de verpleegkundige was; WATER DRINKEN. Ze moest heel veel water drinken. Zelfs nog voor het slapengaan. Hierdoor kon haar blaas zich goed ontwikkelen en sterker/elastischer worden, waardoor ze de aandrang kon gaan voelen wat ze eerst niet kon.
Eerst kon ik het bijna niet geloven dat het zo eenvoudig kon zijn...maar het heeft haar helemaal geholpen.
Voordat ze naar die verpleegkundige ging is ze wel eerst bij een kinderuroloog geweest. Die heeft het eerst met medicijnen geprobeerd, en toen dat niet hielp is ze pas naar deze verpleegkundige doorverwezen.

Marjolein

Marjolein

07-10-2009 om 18:35

Inderdaad veel drinken

Ik heb hetzelfde probleem met mijn zoon van 10. Wij zijn op de plaspolie terecht gekomen. Helaas ervaart hij het zelf nog niet als een groot probleem, dus dat werd iets te hard werken door mama en iets te weinig door hem, vandaar dat we er voorlopig mee gestopt zijn.

Wel hebben wij er geleerd dat hij overdag juist veel te weinig drinkt, waardoor zijn blaas te klein blijft en de spier ook veel te dik of zoiets, waardoor hij nooit 'snachts droog kan zijn. Dat kan zijn blaas niet aan. Omdat hij dus ook niet wakker wordt is hij nat (nou ja leve drynites). andere kinderen gaan er misschien uit, maar als ik het allemaal goed heb begrepen is dat eigenlijk ook niet de bedoeling. Vanaf een bepaalde leeftijd moeten ze gewoon de nacht door kunnen.

Dus probeer eerst veel drinken (als hij dat nog niet doet) minimaal 1,5 liter per dag. Wellicht dat dat al helpt.

Verder herken ik de zorgen hoor, zeker ook vlak voor een kamp en zo. Succes en groetjes,
Marjolein

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.