Basisschoolleeftijd Basisschoolleeftijd

Basisschoolleeftijd

Fraz

Fraz

24-11-2010 om 14:17

Ben ik nou gek [bijna 9 jarige wil Björn Borg onderbroek]

of niet ? Ik heb binnenkort een verjaardag van een meisje die negen jaar wordt. Ze vraagt geld of een Björn Borg onderbroek. Ik vind dat zo raar voor een net negenjarige. kijk van een Puber van 13-14 jaar kan ik mij dat nog voorstellen maar een grietje van negen die een onderbroek van 15.95 wil hebben ? Mijn zoon van bijna negen weet niet eens wat een Björn Borg onderbroek is en mijn dochter van 11 heeft liever drie leuke onderbroekjes van 5 euro per stuk (zien eruit als Björn Borg maar zijn gewoon merk loos) dan een die persé van Bjorn Borg is. Ik vind het eigenlijk jammer dat je daar als net negenjarige al zo mee bezig bent. Wees nog lekker gewoon kind en niet een puber ofzo. Nou heb ik helemaal niks met merken dus dat speelt misschien ook mee. Vraag gewoon een leuk boek, een spel, frutsels voor je kamer of haar etc i.p.v. een dure onderbroek. Pffffffff nou ja ik zal wel heeel anders op deze wereld staan denk ik dan.

Verschilt

hoi Fraz,

Ik heb het idee dat het niet met leeftijd te maken heeft, maar dat het verschilt per school. Bij ons op school heeft deze hype nog geen intrede gedaan en gelukkig dus nog geen last van duur ondergoed.

Tegelijkertijd hier wel een little pet shop hype, terwijl nichtje van dezelfde leeftijd daar helemaal niets mee heeft. Nichtje loopt nog rond in rokjes enzo terwijl bij mijn dochter op school 'iedereen' in strakke spijkerbroeken en zwarte skinny's loopt.

het is maar net wat belangrijk wordt gevonden op school, wat is de hype van de 'grote groep'.

En ja jammer als je met de grote groep mee wil doen, kost in dit geval erg veel geld.

Gruffalo

m ik

m ik

24-11-2010 om 18:53

Yep, verschilt

inderdaad per school. Hier op school is het wel een hype. Dochter is 9 en "iedereen heeft een Björn Borg mam".
Heb dus ook geen zin om ruim een tientje aan een onderbroek uit te geven.

Janna3

Janna3

24-11-2010 om 19:27

Hier ook

Maar geen haar op mijn hoofd die daar over denkt! Een onderbroek mag hier hooguit 5 euro kosten, de rest betalen ze maar van hun zakgeld. Toen was het idee snel van tafel...

Vic

Vic

24-11-2010 om 21:07

Och

Voor mijn dochters koop ik altijd erg leuk Hema-ondergoed. Is tegenwoordig ook niet meer echt goedkoop, vind ik. Als een van hen een merkonderbroek wil hebben, en die zelf wil kopen van gespaard geld, heb ik daar geen problemen mee. Als een ander kind een dure onderbroek wil kopen heb ik daar al helemaal geen problemen mee. Vergelijk het maar met vrouwen die een bh van 150 euro kopen, alleen omdat er van die hippe bandjes aan zitten ;-)

Tango

Tango

24-11-2010 om 21:08

Hier gelukkig niet

Tangodochter loopt gelukkig ook nog gewoon in Hema-onderbroekjes. We wordt ze wat uitgesprokener met kleding kiezen. Maillots en leggings wil ze niet, allen strakke spijkerbroeken met een truitje erop. Zolang die truitjes nog gewoon bij Zeeman of H&M gekocht mogen worden, prima hoor. Van de zomer wilde ze wel graag Birckenstocks, dat vind ik dan wel weer goed, en ze heeft ze ook echt veel aangehad. Ik zie overigens wel kinderen op school die wel meedoen met dit soort hypes en dus wel Uggs dragen e.d. Maar Tangodochter valt niet buiten de groep doordat zij het niet doet.

Fraz

Fraz

24-11-2010 om 22:13

Verschilt

dan denk ik inderdaad per school. School van mijn kinderen speelt dit veel minder heb ik het idee. Tja in groep 8 misschien al wat maar toch echt nog niet in groep 5 gelukkig. En tja ik koop inderdaad ook geen BH van 150 euro omdat er leuke bandjes op zitten. Maar het gaat me misschien niet eens zo om het geld, hoewel ik het erg duur vind, maar vooral ook dat een kind van 9 uit groep 5 daar al zo mee bezig is wat voor merk kleding moet zijn. Ik vind niks mis met een leuke onderbroek of wat dan ook maar bijna het zelfde soort heb je ook voor 5 euro van een onbekend merk. Maar goed kind krijgt die onderbroek wel hoor maar ondertussen gniffelen ik en mijn dochter dan een beetje eerlijk gezegd.

Bennikki

Bennikki

24-11-2010 om 22:45

Tsja

Hier speelde het vorig jaar bij dochter in groep 6. Blijkbaar werden er vóór de gymles op school 'modeshows' gegeven waar alleen kinderen met een BB-onderbroek aan mee mochten doen. Ik heb toen, samen met dochter, in Batavia-stad één BB-onderbroek gekocht, de állerleukste die ze kon vinden en haar de opdracht gegeven uit te zoeken, of ze er populairder van werd. Na 2 gymlessen was het duidelijk: het hielp niks. De onderbroek werd bewonderd maar dochter was niet opeens de ster van de klas. Ze wil er best nog een, want ze zitten lekker, maar ze weet nu ook hoe duur ze zijn en gaat ze niet van haar zakgeld kopen wegens te weinig succes.
Bennikki

sabje

sabje

25-11-2010 om 06:58

Tsja zoon was 10 jaar

en wou geen gewone onderbroeken meer maar Bjorn Borg.
Nu zijn wij helemaal niet van de merken en ik vind het wel een hele hoop geld voor een onderbroek dus ik heb geweigerd. Ik heb hem meegenomen naar de Bjorn Borg winkel en laten zien hoe duur die dingen zijn en wat een "normale"onbderbroeken kosten. Ik heb hem ook gezegd dat hij gewone onderbroeken van ons krijgt en als hij echt Bjorn Borg wil hij dat maar van zijn zakgeld moet betalen.Ook proberen er achter waarom hij nu perse zo'n onderbroek wou ja stoer zei hij daar weer proberen om in te gaan dat dat niets met een onderbroek te maken heeft maar hoe je zelf bent en doet (hij kijkt soms een beetje op naar die stoere jongens)
Een vriendin van mij heeft mijn zoon voor zijn verjaardag een echte gegeven (ze waren toen in de aanbieding bij de Zeeman) en hij is er groots mee maar ik hoor hem er nu eigenlijk niet zoveel meer over en draagt hij gewoon zijn hema onderbroeken :)

maan.

maan.

25-11-2010 om 08:13

Hier

Hier grotendeels de 'normale' onderbroeken (h&m/c&a) en die zitten erg prettig. Daarnaast hebben ze allebei zo'n broekje met zo'n elastieken rand omdat dat zo hip staat (in ons geval bij de Sting gekocht). En ja.. met name oudste pakt meteen díe onderbroek uit haar kast; bij haar zakken spijkerbroeken snel af van haar smalle kontje dus heeft ze nog profijt van die elastieken rand ook. Jongste is duidelijk minder trendgevoelig en vindt het gewoon een prettige onderbroek; net als die andere onderbroeken.

Oudste krijgt hier kleedgeld voor bovenkleding; onderkleding en jassen krijgt ze van ons MAAR dan wel de standaardversie.. wil ze nog zo'n luxere onderbroek dan mag dat maar legt ze zelf de rest erbij. (tot op heden nog niet gebeurd)

Ik moest wel lachen om die opmerking hierboven over ontwikkelingssamenwerking: je oude afgetrapte uggs verkopen om er een arm iemand mee blij te maken..

Ben ook niet zo'n fan

van een merk willen omwille van het feit dat het een merk is. Je kan iets leuks vinden, en dat kan toevallig van een merk zijn, dan heb ik er geen probleem mee. Maar gewoon om mee te lopen met de meute? Nee dank je.

Maar dochter van 7 kwam een tijdje geleden ook thuis dat ze een trui van L&L wilde. Ik had er nog nooit van gehoord, heb het opgezocht op internet. Alhoewel ik niet denk dat het een erg dure trui is, heb ik haar gevraagd of ze nu echt wil rondlopen in kleren die de helft van haar school al draagt? Ik denk dat het antwoord nee was want ik heb haar er niet meer over gehoord. Maar het blijft blijkbaar wel zo dat die trui (met wol in vanbinnen) door stoere meiden wordt gedragen.

Tja

het maakt mij niet uit dat ze een bb onderbroek wil ik zou alleen niet toestaan dat ze daar geld voor gaat vragen. Het hele idee van geld vragen vind ik sowieso niet leuk, tenzij het natuurlijk een gangbaar iets is en iedereen het in de klas op die manier doet. En ik snap het meer als ze iets duurs wil kopen, een cd speler ofzo. Ik bedoel ik neem aan dat dat meisje gewoon ook zakgeld krijgt, nou dan koopt ze daar gewoon een onderbroek van.

Guinevere

Guinevere

25-11-2010 om 10:59

Hier niet

Onze 8,5 jarige zoon is absoluut niet geïnteresseerd in merkkleding. Maar een van zijn vrienden vraagt bij elk kledingstuk van welk merk het is. Zit mijn zoon hem dus verbaasd aan te kijken: "Waarom zou je met de naam van de fabriek op je kleding willen rondlopen?". Alleen bij schoenen is hij vreemd genoeg geïnteresseerd in het merk, dit omdat hij ervan overtuigd is dat je op Puma's sneller kunt rennen. :-)
In elk geval, er is in de groep van onze zoon nog geen merkencultus ontstaan geloof ik. Of ik hoor er nooit iets over, vanwege de desinteresse van onze zoon.

Guinevere

Guinevere

25-11-2010 om 11:00

Oh ja, en vraagje

Moeten die onderbroeken nou nog steeds boven de broek uitsteken eigenlijk? Dat vind onze zoon overigens ongelooflijk lachwekkend.

ijsvogeltje

ijsvogeltje

25-11-2010 om 13:22

Ach

"Vraag gewoon een leuk boek, een spel, frutsels voor je kamer of haar etc i.p.v. een dure onderbroek"
Tja, waarom mag je als 8-jarige wel graag een bepaalde frutsel voor je haar willen hebben, en is het raar als kind graag een bepaalde onderbroek wil?
Begrijp mij goed hoor, ik zou die dure onderbroek niet kopen, maar daar gaat het ook niet om. Jij lijkt verbaasd te zijn dat ze een voorkeur heeft voor een onderbroek. Waarom is dat nu zo raar? Als ze had gezegd: mam, ik wil heel graag zo'n roze onderbroek met lieveheersbeestjes, want die heeft mijn vriendinnetje ook. Hoe had je dan gereageerd, had je dat doen ook zo gek gevonden? Vast niet.
Het is helemaal niet raar dat je dochter iets wil wat anderen ook hebben. Zo gaat het namelijk de hele dag door, met flippo's, voetbalplaatjes, armbandjes en met frutsels voor in het haar.

Tirza G.

Tirza G.

25-11-2010 om 19:05

Ik vind het wel grappig

Dat we allemaal zo onze uiterste best doen om onze kinderen uniek te laten zien en vooral niet te doen wat de groep doet. Terwijl iedereen toch langzamerhand wel weet, dat je aanpassen aan de groep de eerste voorwaarde is om te overleven op school.

Tirza

angelina ballerina

angelina ballerina

25-11-2010 om 19:53

Uggs

Herkenbaar hoor. Mijn dochter van 5 kwam vorige week uit school dat ze ook uggs wil. HAHA, ik kwam niet meer bij van het lachen. maar ze krijgt ze natuurlijk niet. Als ze 9 is wil ze vast ook bjorn borg ondergoed en dan vraagt ze het ook maar voor haar verjaardag. Ik heb daar niet echt moeite mee, zo gaat het nu eenmaal en kadoo vragen vind ik beter dan je kind zoiets gewoon geven.

Jesse_1

Jesse_1

25-11-2010 om 22:02

Wat maakt het uit?

Ik zou er geen probleem mee hebben om haar een BB onderbroek kado te doen. Sterker nog, nichtje vroeg voor haar 10e verjaardag ook BB-onderbroeken (niet aan ons). Verder is het een meisje dat gewoon regelmatig (leuke) 2e hands kleding draagt, maar wat is nu het probleem?
Dat het om een onderbroek gaat, of dat ze persé een bepaald merk wil hebben? Dat merk is niet zo gek toch, op een andere leeftijd willen ze allemaal Diddle, of Topmodel, of weet ik veel wat.
Juist omdat ze anders géén BB-onderbroek zou hebben, zou juist een reden kunnen zijn om er haar een kado te doen ;-).
Jesse

Nasha 1st

Nasha 1st

25-11-2010 om 23:20

Tip voor bb-onderbroeken en een kleine beurs

Koop ongeveer 3 BB onderbroeken, maar dan verschillend motief. Laat je kind daaronder een goedkopere onderbroek dragen. De goedkope onderbroek wordt vies en de BB-onderbroek niet. Met die 3 BB onderbroeken kun je dus een hele week doorkomen als je wisselt. In het weekend wassen en in de nieuwe week kan je kind weer pronken ;-)

Persoonlijk

als mijn dochter 9 is en als ze dan een bb onderbroek wil dan zou ik die dus zo kopen voor haar. Ik zie dat issue dus niet, 1 onderbroek van E 16 ja best duur maar ach als ze daar nou heel blij mee is en verder niet alles in een bepaald merk wil.

Die onderbroeken zijn iig een stuk goedkoper dan het juiste merk tas, of jas, schoenen.

Jade

Jade

27-11-2010 om 11:14

Ja hoor,

is helemaal niet gek dat een bijna 9-jarige een Bjorn Borg onderbroek wil.......mijn dochter wilde ze ook heel graag (oke, ze was een jaar ouder;-)), omdat haar grote broer ze ook heeft.

Ze heeft er 2, maar dan niet de echte....overige onderbroeken zijn merkloos;-)

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.