Home » Forum » Boosheid

Boosheid

Dit wil je weten over zonbescherming!

Twee dermatologen geven alle ins en outs: lees het hier.

10 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Bregje
Boosheid

Mijn dochter is de laatste tijd zo boos, ze is ook bijna 10 jaar oud en er begint van alles te groeien, ik weet niet of het daar aan ligt.
Ze kan om niets boos zijn, dan ligt ze de hele dag huilend op de bank of gaat naar haar kamer. Ze heeft genoeg vriendinnen en zegt dat er niets is. Op school heeft ze het ook goed. Er zijn wel een paar kindjes die niet zo aardig zijn en er een sport van maken om haar nog bozer te maken.

Heeft er iemand tips?

Marie
Pre-pubertijd

Klinkt als pre-pubertijd.

Flavia
kindjes?

De kleuters hebben het op haar voorzien? Of zijn het leeftijdgenoten en tieners?

Watervrouw
Fase

Klinkt een beetje cliché maar bij ons was het een fase. Met name rond etenstijd en ze ging vooral de controntatie aan met mij. Geen fijne periode en haar jongere brus had er echt last van. Wat wel hielp was als de dag voorbij was en ze op bed lag er even bij te gaan liggen om te knuffelen en extra aandacht te geven en dan kwamen er ook wel verhalen los en kon er weer gegiecheld worden.
Maar een hele dag huilend op de bank klinkt wel heel heftig dat moet niet te lang duren.

Bregje
reactie

@Falvia het zijn kindjes van 8 die het op haar voorzien hebben, maar deze kindjes zitten tegen de hele school aan het katten en ze weten dat ze mijn dochter erg boos kan krijgen, 1 meisje was vroeger de oude beste vriendin van mijn andere dochter tot een half jaar terug. Ze is veranderd van een lief meisje naar een kattekop, ze doen tegen iedereen kattig en beginnen te slaan ten te krabben en mijn dochter is de pineut. Vooral bij de gymles (samengestelde klassen). Er is nu afgesproken als mijn dochter 3 weken niet boos is tijdens de gym dat ze de gymles mag geven.

@Watervrouw Ik hoop het. Ik ga ook elke dag even bij haar liggen en knuffelen, even tijd samen hebben. Ik hoop maar dat deze fase zo voorbij is. Ik word er zelf zo boos van dat mijn man en ik ook hierdoor elke dag ruzie krijgen. Gewoon omdat ik zo geïrriteerd ben.

Flavia
Geen kindjes dus

Het zijn kinderen, geen kleuters.
Bij kindjes denk ik aan peuters/kleuters niet aan bijna pubers.

Best kans dat je dochter in de pré puberteit is. Hoe oud was jij bij je eerste menstruatie? Als dat vroeg was dan kunnen dit beginnende nood swings zijn. Heb ik gezien bij vriendinnen van mijn dochter die zeer vroeg waren in hun ontwikkeling. Eerste menstruatie voor hun 10e.

Niki73
bloed?

Beetje standaard: even naar de huisarts en bloed laten controleren om zeker te weten dat daar alles in orde is? Stiefdochter had een vitamine D tekort en knapte met een supplement heel snel op.

Bregje
reactie

Flavia: In mijn ogen zijn dat ook kindjes, zo kinderachtig gedragen ze zich, maar dat ten zijde. Ik was zelf 13 of zo. Mijn dochter is dus 9 en heeft al okselhaar, donker been haar en haar borsten beginnen te groeien..

Niki73: Ook een goede tip!

Miss
Zoon

Ik herken dit ook bij mijn zoon. Vaak boos, een bepaalde onmacht?
Dat ze hem niet horen, niet luisteren naar hem en smiddags komt hij gefrustreerd thuis.
Wij hoeven onze stem maar te verheffen en hij huilt flink.
Zo ie zo zegt hij standaard Nee op een vraag. Herkenbaar?

Is je dochter vaak bang en onzeker?

Bregje
Miss

Nee mijn dochter is juist heel erg zeker en helemaal niet bang.

We zijn er nu achter wat haar dwars zit, ze heeft een zusje van 16 maanden jonger met ADHD.. daar heeft ze best veel last van. Ze zitten ook al bij elkaar in de klas (unitsonderwijs) dus ze zien elkaar heel vaak. Ze heeft soms rust nodig maar haar zusje zit de hele tijd achter haar aan en daar wordt ze knettergek van! En dan wordt ze boos en blijft ze in een boze bui.

Ze mag nu elke dag een time out aanvragen als ze echt even alleen wilt zijn en dan mag haar zusje voor een afgesproken tijd niet in de buurt komen. Dat werkt nog niet helemaal goed. Dus we moeten er nog even een weg in vinden.

Dit moet je weten over mondkapjes!

Belangrijke informatie over mondkapjes: Lees het hier.