Basisschoolleeftijd Basisschoolleeftijd

Basisschoolleeftijd

Angela

Angela

05-11-2009 om 14:05

Constructie speelgoed met tandwielen...

Mijn zoontje wordt volgende maand 6 jaar. Vanaf z'n tweede, was het me al opgevallen hoe hij een echte techneutje is. Kan uren gehurkt bij een roltrap zitten. Hek van school doet hij open en dicht, keer op keer. En ik maar wachten en zeggen kom nou mee... :-) etc,etc
Nu wordt hij 6. Maar wat geef ik hem? Met lego speelt hij amper. Wel met zijn auto's. Zelf denk ik aan iets met tandwielen, aandrijfketting om machinen/auto's te maken. Maar wat is leuk, Meccano? Iemand adviseerde mij gigo techniek, maar is dat niet te schools? Wat zouden jullie doen Meccano of Gigo techniek of iets anders??? Ik hou van stevig speelgoed waar ze lang plezier van hebben. Dank voor reactie :-)

marie

marie

05-11-2009 om 14:41

Knex?

Hallo
Misschien een grote bak Knex?
succes

margje van dijk

margje van dijk

05-11-2009 om 19:34

Ja, en koop dan meteen een koffer

Knex is inderdaad geweldig.

Maar het is vreselijk duur, voor een piepklein doosje betaal je al 15 euro, of zo. Net als lego. Daar heeft je kind een of twee keer wat aan, maar daarna is het vooral 'te weinig'.

Wat ik heb gedaan: op marktplaats gekeken en meteen 2 van die koffers gekocht. Ik weet niet meer wat ik er voor betaald heb, maar je kunt er zeker van zijn dat het een goede investering is dus denk niet snel dat het te duur is.

Met die drie koffers (later hadden we er nog een) konden/kunnen onze kinderen hele grote bouwwerken maken, en dan wordt het pas echt leuk.

Wij hebben ook van die techneutjes/bouwidioten. Ze vinden ook kapla erg leuk. Klinkt tegenstrijdig (alleen maar van die kleine plankjes), maar mijn kinderen bouwen daar bijvoorbeeld een 'piano' van (dan druk je op een toets, en dan gaat er ergens anders een blokje omhoog). Of hele ingewikkelde rondwentelgebouwen. Kortom, Kapla bevredigt ook erg. (En ook daar moet je meer van hebben dan 1 doos).

Margje

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.