Home » Forum » Corona en brigadieren

Corona en brigadieren

Winnen! Handboek voor jonge moeders!

Met meer dan 100 onmisbare tips, doe hier mee!

11 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Bregje
Corona en brigadieren

Nu gaan de basisscholen weer open, mijn dochters mogen 2 dagen in de week naar school en elke woensdag hebben ze een studie dag en de andere 2 dagen werken ze thuis.

Nu doe ik zelf elke week brigadieren, om en om met mijn man op maandag middag. Mijn dochter zit in groep 7 en die mag ook wel eens een weekje brigadieren omdat groep 8 gewoon te klein is.

Normaal vind ik het helemaal niet erg, ik vind het wel leuk en zo kom je nog wel eens op school.

Nu met de corona mogen de ouders niet meer in de school komen. Toen ik vroeg hoe het zat met de maatregelen en zo werd er alleen verteld dat de brigadier spullen onder het afdak kome te staan zodat dat de school binnen hoeft.

Maar verder helemaal geen maatregelen. De ouder die met het kind brigadiert hebben wel 2 meter afstand dus dat is geen probleem maar dan al die ouders, opa's en oma's en zo die we tegen moeten ouden en daar tussen lopen. Helemaal geen maatregelen.

Ik heb aangegeven dat ik echt niet ga brigadieren, mijn man heeft COPD en we komen al weken eigenlijk nergens om hem te beschermen. dus ik heb ook aangegeven dat mijn dochter het niet mag. Ik moet ook brigadieren op een dag dat mijn kinderen niet op school zitten, dus ik ga er ook niet voor open neer.

Nu ben ik echt blijkbaar de enigste die het vreemd vind dat er gebrigadiert mag worden en dat de 1.5 met afstand niet wordt nageleefd. Ik heb hier al een mail naar school toe gestuurd.

Hoe zit het straks bij jullie op school en het brigadieren?

Het gaat ook nu om 30 kinderen die in totaal naar school mogen per dag en de enigste waarvoor je eigenlijk moet brigadieren zijn de ouders die met de auto voorbij komen, verder heb je bijna nooit verkeer.

Dendy Pearson
Ehm

Ik begrijp niet goed wat je bedoelt met brigadieren? Toezicht houden denk ik, maar wanneer?

Hier worden ouders geweerd op het schoolplein en in school. De pleinouders en de overblijfouders.
Kinderen gaan in twee shifts iedere dag naar school. Oa om de overblijfouders buiten de deur te houden.

Waarom denk je dat je ouders en opa’s en oma’s tegen moet houden? Die zullen allemaal wel bericht hebben gehad wat de bedoeling is.

En als je het niet wil doen, dan doe je het toch gewoon niet?

Dendy Pearson
Aha

Ik heb gegoogled en geleerd dat brigadieren is wat een klaar-over doet😁

Ik snap je probleem niet zo. Je kunt jezelf toch ergens ruim opstellen? En vragen om afstand als dat niet direct gebeurt?
Je klinkt erg paniekerig. Beter eerst eens kijken hoe het loopt.

c
Gewoon weigeren

Ik vind dat je het volste recht hebt om te weigeren.

En daarnaast mag ik toch hopen dat kinderen niet door opa's en oma's gebracht of gehaald worden. Volgens de richtlijnen mogen ze namelijk nog steeds niet oppassen en zullen ouders het zelf moeten doen of als de kinderen oud genoeg zijn alleen naar school laten gaan.

Triva
ouderwets gedoe

Stop gewoon met dat klaaroveren en waarom zou dat moeten als er opa's en oma's bij zjin om het kind te laten oversteken? Was dat niet bedoeld in een tijd dat kinderen nog alleen naar school gingen? Dat die school daar tegenwoordig nog mensen voor kan vinden. Vraag een zebrapad, of een stoplicht!

Flavia
Triva

Zelfs met een zebra zijn hier leerlingen niet veilig. Ouders met kinderen op weg naar een andere school fietsen kei hard door, scheldend tegen ouders en kinderen die wel stoppen of bezig zijn met oversteken.

Ik snap die school wel met de klaar overs. Hier heeft zelfs 1 van de middelbare scholen klaarbovers bij het eerste uur.

Pennestreek
Maar zou dat nu nodig zijn?

Het gaat om de helft van de kinderen en de helft van Nederland werkt thuis. Lijkt mij dat het voorlopig niet noodzakelijk is dat brigadieren.

Kaaskopje
Wat heeft Bregje hier aan?

De situatie ís dat er "gebrigadierd" wórdt, dat kan Bregje nu niet per direct veranderen.

Ik vermoed dat Bregje meer een soort pleinwacht is en dus tussen ouders, opa's en oma's en kinderen moet door laveren, terwijl ze erg haar best doet om zelf afstand te nemen en houden voor haar/hun eigen gezondheid. Ik snap die angst wel. Het lijkt me nuttig om contact op te nemen met de schoolleiding, desnoods de eerste dag nog voor aanvang. Vraag of afstand houden gegarandeerd kan worden. Niet? Dan ga je niet.

Pennestreek
Kaaskopje

Ik denk dat het een gewoonte was die in het ‘normale’ leven handig (noodzakelijk lijkt me sowieso de vraag) was. Maar het is nu niet meer ‘normaal’. Zoals ik al zei, het gaat om de helft van de kinderen, dus het is minder druk op het schoolplein. En de (groot)ouders die er zijn hebben ook heus niet onder een steen gelegen de afgelopen weken. Ook op straat is het veel rustiger. Dus óf dat brigadieren kan sowieso achterwege blijven voorlopig óf Bregje moet er niet zo over panikeren omdat iedereen vanzelfsprekend afstand houdt nu.

Bregje
aanpassingen

Ik was blijkbaar de enigste van de brigadieren, of te wel klaar-overs die zich hier zorgen maakten dus ik ben in gesprek gegaan met de leerkracht van groep 8 en deze gaf mij helemaal gelijk.

Het gaat per schooldag dadelijk om 30 leerlingen in totaal en waarschijnlijk ongeveer 15 ouders/grootouders, maar er moet wel gebrigadiert worden.

Besproken welke maatregelingen ik zal zien en deze worden toegevoegd, hij gaf mij gelijk:
- Iedereen krijgt een eigen fluitje.
- Tussen de brigadieren komt er nu geen 2 meter afstand maar ruim 5 meter zodat
andere er met 1.5 meter tussen in kunnen lopen om over te steken.
- Er komt een extra streep waar ouders/grootouders achter moeten blijven wachten
zodat dit ook met 1.5 meter van de brigadieren af zijn.

specht
mooi

Slim je er bij school over begonnen bent, nu is er een goede en veilige oplossing voordat de school echt begint.

Dit moet je weten over mondkapjes!

Belangrijke informatie over mondkapjes: Lees het hier.