Basisschoolleeftijd Basisschoolleeftijd

Basisschoolleeftijd

calien

calien

22-10-2009 om 09:35

Dochter (11) wel of niet naar film de storm

Mijn dochter van 11 zit in groep 8 en gaat de komende maanden aan haar werkstuk werken over de watersnoodramp van 1953. Nu is net de film de Storm in de bisocoop te zien. Op zich mooi, want zo kan dochter een beeld krijgen van de gebeurtenissen en weet ze meer waar ze over schrijft. Maar is deze film wel geschikt voor deze leeftijd? Wie is er al heen geweest en kan mij daar meer over vertellen?

ijsvogeltje

ijsvogeltje

22-10-2009 om 09:49

Zoon van 12 geweest

Mijn man is samen met onze zoon van 12 jaar naar de film geweest. Zoon was erg onder de indruk en vond het een mooie film. Volgens mijn man was het een prima film voor kinderen van de leeftijd.

Ikke met 11-jarige

Ik ben geweest, met 11-jarige. Nou moet ik wel zeggen dat 11-jarige hier niet zo van de angstig is bij films. Ze had de boeken van jan terlouw (oosterschelde windkracht 10)over de watersnoodramp ook al gelezen en boeken doen haar altijd meer dan films. Wij vonden de flim niet 'eng', maar waren ook niet erg onder de indruk. Ik vondt het vooral in het begin véél te snel gaan...kon het amper volgen, van die snapshots, waarbij je op het puntje van je stoel geconcentreerd moet zitten anders kan je het amper volgen...later vondt ik het mooier worden...dat je er wel in opgaat. Ik dacht dat dat aan mij lag (wordt al oud tenslotte) maar jongste vondt precies hetzelfde! Die zei naderhand dat ze er in het begin niks van snapte. En oudste (15) die geweest was met vriendin vondt het ook tegenvallen...alleen na de pauze was het leuk volgens haar.
Eng vonden we het geen van allen. En 'diepgaand' (zoals bij E.T. b.v. dat het erg emotioneel wordt) ook al niet. Het is meer een spannend romantsich drama, met een beetje vreemd einde en waarbij het begin dus bijna niet te volgen is.
Ahum, niet een échte superrecentie hé?
groeten albana

Hier ook

Hier ook een dochter van elf die een werkstuk over de watersnoodramp aan het maken is. We zijn vorige week naar de film geweest. Prima te doen, alleen bij de scene waarin de overleden moeder wordt ontdekt, leverde even een handje in de mijne op. Ik heb een oom in Zeeland die zijn verhaal op papier heeft gezet voor dochter (hij was in 1953 tien jaar) en dat maakte meer indruk.

calien

calien

25-10-2009 om 10:53

Bedankt

Ik denk dat als we een keer de gelegenheid hebben we toch maar samen even gaan. Ze zal er vast wat van opsteken.
Bedankt voor jullie reacties.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.