Home » Forum » Dochter praat over piemel

Dochter praat over piemel

15 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Lot
Dochter praat over piemel

Mijn dochter (in de kleuterklas) vertelde tegen een familielid dat ze vaders piemel heeft rondgeslingerd. Dat ze dit alleen deed als mama er niet bij was. Als mama er is, dan mocht het niet..... hebben mensen iets soortgelijks mee gemaakt? Is dit erg verontrustend? Vader heeft het allemaal direct besproken met mij en familie. Hij zegt dat het niet zo is en ook niet dat er iets gebeurd is waardoor ze het verzonnen kan hebben.

Molliewollie
kleuters

Kleuters praten altijd over piemels, omdat ze daar interessante reacties op krijgen. Mijn dochter vertelde op school dat haar vader twee piemels had. Die konden samen spelen als hij in de gevangenis zat. Tja....

Lanza
Dit

klinkt verontrustend... niet zozeer dat ze iets zegt over een piemel, want dat is erg interessant op deze leeftijd, dus dat zegt niks. Maar wel het hele verhaal eromheen, dat het alleen mag als mama er niet is... dat verzint een kind echt niet zomaar :(

juf Ank
ik denk

dat je hulp moet vragen bij een deskundige. Dit mag je niet zo maar aannemen. Vraag hulp ga in gesprek; hou je dochter er buiten nog en vraag advies wat te doen.

Maro
ja

Ik zou het ook verontrustend vinden. Inderdaad: deskundige zoeken die bijvoorbeeld met de anatomische poppen methode kan kijken hoe het zit zonder haar te belasten

MarSy
Anatomische poppen methode??

Je weet dat uit meerdere onderzoeken blijkt dit zeer onbetrouwbaar is!!

Maro
nee wist ik niet

en was ook maar een voorbeeld. wat is dan wel een betrouwbare methode?

Jasmijn
de film Jagten

Kennen jullie de film Jagten (Deens/Zweeds 2012) Daar wordt een gescheiden man, die werkt op een kleuterschool beschuldigd van misbruik (ten onrechte) en wat het met hem doet en gedaan heeft.
Meisje in de film is 5 jaar en gedurende de film kom je erachter dat ze zomaar wat zei, maar dat dat door toedoen van volwassenen steeds meer een eigen leven is gaan leiden en het meisje geen ruimte meer kreeg om aan te geven dat het onzin was.
Dus ja, ik zou voorlopig helemaal niets doen en blijven observeren of het goed met je dochter blijft gaan, zonder ergens naar te vragen bij haar.

Jasmijn
aanvulling

Oh als aanvulling, je zou je dochter wel kunnen vertellen dat alleen geheimpjes die leuk zijn geheim mogen blijven voor een ander. Geheimpjes waar je verdrietig van wordt mag je àltijd doorvertellen (aan mama of papa, opa of oma, juf/meester bijvoorbeeld)

Maro
ik weet niet hoor Jasmijn

Volwassenen beschermen zo vaak andere volwassenen vanuit de gedachte dat het zo erg is onterecht beschuldigd te worden. Natuurlijk is dat erg. Maar persoonlijk vind ik misbruik van een kind erger en moet je altijd nader onderzoeken bij dit soort verhalen.

En het kind (kleuter) moet onderscheid maken tussen geheimpjes die je verdrietig maken en die je wel door moet vertellen en tussen geheimpjes die leuk zijn die je voor jezelf mag houden? Oei dat lijkt me geen verstandig advies.
Soms beleven kinderen/ mensen die misbruikt worden namelijk ook schijnbaar positieve dingen daar aan: een speciale positie en zelfs seksueel plezier. (zie documentaire over vermeend misbruik van M. Jackson van kleine jongetjes) Pas later merken ze dan dat het wel degelijk misbruik was en voelen zich schuldig dat ze het niet verteld hebben en/of dat ze ook positieve dingen beleefden.

Koffiekop
Maro

Serieus? Jij loopt liever het risico om een heel gezin te ontwrichten en onherstelbaar te beschadigen, dan het eerst eens aan te kijken? Want dat doe je op het moment dat je dat ‘nader gaat onderzoeken’. Daar komt namelijk direct een melding naar Jeugdzorg en justitie bij kijken. Je kunt zoiets niet ‘een beetje onderzoeken’, er is geen tussenweg. En al komt er niks uit zo’n onderzoek, vader blijft altijd verdacht, de relatie gaat kapot want zijn vrouw geloofde hem niet.

TS, observeer voorlopig wat er gebeurt. Áls er als iets is voorgevallen tussen je man en dochter weet hij nu dat er op hem en haar gelet wordt. Dat lijkt me meer dan voldoende.
Sterkte, ook maar het minste glimpje twijfel is al naar genoeg voor jullie en iedereen om jullie heen.

Maro
tja

koffiekop: het is niet gezegd dat het gezin ontwricht wordt. daarom vroeg ik hierboven ook naar wel betrouwbare methodes.

En dan nog: stel dat het wel waar is, dat vergeef je jezelf als moeder toch nooit, dat je niet doorgepakt hebt

Laten we het zo zeggen: ik wou dat mijn moeder het onderzocht had toen ik dergelijke uitspraken deed.

Koffiekop
En hoe oud was jij?

Een kind van 5 zegt echt wel vaker rare dingen. Hoe naar ik het ook vind voor jou dat het jou is overkomen, je bent daardoor wel bevooroordeeld. Nu direct de boel gaan ‘onderzoeken’ is een onomkeerbaar proces. Ik denk dat TS echt meer concrete aanwijzingen zou moeten hebben dat er iets mis is voor ze ingrijpt.

Nogmaals, ze is gewaarschuwd en daardoor alert, ze neemt haar dochter en haar opmerkingen serieus en de familie ook. Lijkt mij voor nu ruim voldoende bescherming bieden.
Als er meer signalen zijn of komen is het wat anders. Maar op basis van één opmerking van een kleuter zou ik nog niet verontrust genoeg zijn voor drastische acties.

Maro
gewaarschuwd is goed

En alert zijn ook. En ik zou als moeder ook zeker mijn licht op gaan steken over uitspraken van kinderen waar je als ouder op moet letten.

Het is eerder zo dat de meeste mensen te onverschillig staan tegenover dit fenomeen. Elke dag is er een kind slachtoffer van aanranding of verkrachting, het meest door bekenden. https://www.centrumseksueelgeweld.nl/stijging-cijfers-van-het-centrum-se...
Een op de vier meisjes heeft voor haar 16e seksuele intimidatie meegemaakt.

Nou las ik het bericht nog eens over en vind het gunstig dat vader er zelf over begonnen is. Dan zal hij er ook geen bezwaar tegen hebben, mocht ze nog eens zoiets zeggen, dat het nader bekeken wordt. Het kan namelijk ook een teken zijn dat niet hij maar heel iemand anders (buurman, opa, leerkracht) grensoverschrijdend bezig is geweest. blijven opletten is paramount

Lanza
Bescherming bieden

doet het in ieder geval niet. Wat een ontzettend naïeve uitspraak. Lees alsjeblieft de post van Maro eens goed door en laat de cijfers tot je doordringen. Het is een gigantisch groot probleem.

Ts: heb je toegang tot zijn laptop/ mobiel, kun je die eens doorzoeken? Ik zou erg bang zijn voor wat je kunt vinden, maar het is niet anders. Camera's en/of geluidsapparatuur ophangen in huis zou ook nog een optie kunnen zijn.

Heb je ooit eerder signalen opgevangen dat er iets aan de hand zou zijn met je man?

Leerachterstand wegwerken, hoe doe je dat?!

Lees hier of je kind een achterstand heeft en wat je kunt doen.