Basisschoolleeftijd Basisschoolleeftijd

Basisschoolleeftijd

Pelle

Pelle

15-06-2011 om 09:15

En ja, dan is het boekenprobleem nog groter geworden

Zoon weet nu (na drie boeken van de loser) dat er blijkbaar toch ook leuke boeken zijn, en dat die zelfs van OO kunnen komen maar ja.... welke nu?

Vera*

Vera*

15-06-2011 om 09:27

Haha

Dochter vindt de boeken van een Loser ook erg leuk. Daarnaast is ze bezig met de hele serie van Deltora, niet te dikke boeken met haar en der een plaatje en vrij korte hoofdstukken.

Vera

Fiorucci

Fiorucci

15-06-2011 om 09:28

Haha pelle

Wat leuk! Dat is dan eigenlijk geen probleem,toch??:))

Ulysses moore

En dat zijn 9 boeken dus als hij het leuk vindt dan kan je voorlopig vooruit.

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Fiorucci

Fiorucci

15-06-2011 om 13:28

Pelle

Het is maar hoe je het bekijkt, hij wil nu wel lezen!

Laminaat

Laminaat

15-06-2011 om 13:52

Harry potter

Hallo Pelle,

Mijn zoon is van Geronimo Stilton overgegaan op de Loser en nu die ook uit zijn, leest hij Harry Potter. Gisteren deel één uitgelezen, rillend van de spanning in zijn bed. Meteen in deel twee begonnen.

Laminaat

Wel beginnen bij deel 1

Ulysses moore is echt een serie. Het eerste boek is villa argo.

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Fiorucci

Fiorucci

15-06-2011 om 15:59

En.....

Artemis Fowl!! Ik herken het wel van mijn dochter hoor, en aangezien er veel leuke strips bestaan die ook taalkundig best verantwoord zijn is dat misschien ook een idee?

Thursday Next

Thursday Next

15-06-2011 om 22:34

Misschien...

de vampier-serie van Darren Shan. Dit zijn 12 boeken, dus dan kan hij even voort.
Of de "serie of unfortunate events" van Lemony Snicket.

Septimus heao van angie sage

Zijn die al in het nederlands vertaald? Die zitten ook in de categorie geheimzinnig en spannend.

Thursday Next

Thursday Next

15-06-2011 om 23:25

septimus is al vertaald, in ieder geval de eerste delen. Die boeken zijn inderdaad ook erg mooi.

ayla

ayla

17-06-2011 om 10:26

Loserboeken

dochter vindt deel 1 geweldig, voor de vakantie moet ik zeker zorgen voor deel 2 en 3

margje van dijk

margje van dijk

17-06-2011 om 11:10

Hier

Zoon was jarig en ik had vol trots de Loser-boeken bij de cadeaus liggen. Hij pakte ze uit en begint hard te lachen: "Ja! Geweldig! Ik heb ze allemaal al drie keer gelezen!".

Ik wist niet dat hij ze blijkbaar allang kende. Ze hebben ze op de BSO. Maar erg is het niet, want oudste zei meteen: "Gelukkig, nou kan ik ze eindelijk ook lezen, want hij heeft me er al zo veel over verteld" (huh? hem wel en mij niet? - dacht ik, maar goed). Jongste, die nog 9 moet worden en nog lang geen brugklasser is, had ze ook allemaal al gelezen op de BSO.

(Drie keer raden wat er nu op mijn nachtkastje ligt.)

Anyway.... inderdaad, Geronimo Stilton doet mij er wel aan denken, en hoewel dat voor jongere kinderen is lezen mijn oudere kinderen dat ook nog heel graag.

Heb je al eens De Grijze jager geprobeerd? Dat zijn echt boeken met tekst en weinig plaatjes ;-) Maar als hij daar eenmaal door gegrepen is boeit dat ook wel heel erg. Of heb je dat al gehad. (Mijn geheugen is niet zo best in dit soort dingen).

Margje

Polly Shearman

Polly Shearman

17-06-2011 om 12:29

Loser

Pollyoudste is er nu ook in begonnen, gestimuleerd met het verhaal dat pelleoudste het ook een leuk boek vind.
Hij vind het ook leuk.... maar een echte lezer zal hij niet worden.
Hij zat in de bank en las al lachend het boek, maar legde het toch weer weg om met zijn lego te gaan spelen....
Dus zoals ik: Volledig in een boek worden gezogen en het niet meer weg kunnen leggen, dat heeft hij niet.

groet, polly

ayla

ayla

17-06-2011 om 12:32

Margje

Margje, ik heb deel 1 ook stiekem zitten lezen, ayladochter had dat snel door, ach zei ze mama ik doe wel een blaadje waar jij bent gebleven….

Fiorucci

Fiorucci

17-06-2011 om 13:19

Pelle

Snap ik het goed dat hij informatieve boeken wel leuk vindt? Want echt, voor je woordenschat maakt het niet bar veel uit of je informatief of niet leest. Zelfs de betere strips komen dan in aanmerking. Hier zijn de stripboeken over de vaderlandse geschiedenis erg in trek.

ayla

ayla

17-06-2011 om 14:00

Pelle

ik had voor ayladochter van die informatieve geschiedenis boeken van de action meegenomen, 1,5 euro per stuk. Ze vindt ze helemaal super. Leuke tekeningen, weetjes etc.

Fiorucci

Fiorucci

17-06-2011 om 14:15

Pelle

Ja, die bedoel ik, van nul tot nu. Ik moet je wel eerlijk zeggen dat ik wel zou proberen er niet teveel een issue van te maken, mijn zus is en zal nooit een lezer worden, alle stimulans ten spijt. Mijn ouders en ik zijn lettervreters en zij niet. Puntje bij paaltje heeft al het aanreiken en stimuleren niet geholpen...

Wilma

Wilma

17-06-2011 om 15:20

Adrian mole?

Het geheime dagboek van Adrian Mole (wellicht niet goed gespeld), misschien is dat wat voor 'm. Mijn niet-graag-lezende broer las dat vroeger wél uit. Maar geen idee of dat boek nu nog leuk is, misschien eerst zelf even doorlezen ?

Hier leest zoon nu ook deel 1 van Loser en ikzelf lees 't ook. Hij wil 't op de lijst zetten, geen idee of dat mag, maar dat probeert ie maar ;-). 't Is een dyslectie-brugklas, dus misschien heeft ie geluk.

Groetjes,
Wilma

Fiorucci

Fiorucci

18-06-2011 om 07:56

Pelle

Ik zie net weer een nieuwe DD pocket in de winkel liggen, met engelstalige strips, mijn dochter vindt die erg leuk! Ik weet het is geen boek, maar wel letters..:)

Pelle, je brengt me op een idee!

Bij de ramsj ligt hier een heel dik ingebonden boek met oude Amerikaanse strips die nog iets moeilijk zijn voor zoon.

Maar Sint is een perfect excuus! Hihi. Ze vinden oude DD-filmpjes op youtube ook zo leuk, en dit zijn de strips uit dezelfde tijd. 40-60er jaren. Hip!

Fiorucci

Fiorucci

18-06-2011 om 11:24

Pelle

Dan zou ik 'm nu wel inslaan, want met kerst ligt ie er echt niet meer,vrees ik.
Het niveau is overigens niet heel hoog hoor.

Lawines razen

Mijn zoon leest veel strips of wetenswaardigheden boeken. Dankzij de tip van Pelle het eerste Loser boek gekocht, vond hij erg leuk.
Nu een tip terug, de vorige zomervakantie was mijn zoon helemaal vol van het boek "Lawines razen". Ik vond het zelf niet zo bijzonder (heb het op dringend verzoek van kind gelezen), maar hij was er erg enthousiast over. Bij bol.com voor 5 euro te koop.
Ik zag van de week Pjotr weer bij het Kruidvat liggen. Dat boek heb ik ooit aan zoon gegeven, die het toen hij het boek eindelijk wilde lezen, een erg leuk boek. Viel hem reuze mee.
Maar over Lawines razen was hij dus enthousiaster.

Kobalt

Kobalt

18-06-2011 om 13:15

Overleven in de wildernis

Onze zoon was ook onder de indruk van dit boek en deze schrijver. Ik vond er zelf niet zoveel aan, maar de klant is koning ;).
http://www.bol.com/nl/l/nederlandse-boeken/nederlandse-boeken-kind-jeugd-romans-zelf-lezen-overleven-in-wildernis/N/70+1283+1285+5260+7373+4294466829/index.html

Margriet*

Margriet*

18-06-2011 om 23:57

Tja wat heeft hij al gelezen

Informatieve boeken kun je ook in leesboeken omzetten. Oorlogswinter en andere stoere oude jongens boeken.
Mijn zoon leest snuf de hond en eigenlijk alles wat maar over de tweede wereldoorlog gaat (oorlogswinter).
Grijze jager ook. Thea Beckman heeft hij ook gehad.
Allemaal informatief en toch een verhaal.
Mijn zoon is 11 en leest zich suf (heeft hij van mij...)

Fiorucci

Fiorucci

19-06-2011 om 09:12

Pelle

Mja, aan de andere kant, er zijn mensen die lezen gewoon niet leuk vinden, en dat is lastig te begrijpen als je het zelf graag doet. En met de puberteit in aantocht wil ik je niet ontmoedigen, maar mijn drie leesbeesten lezen niet momenteel..:) Veel te druk met andere dingen.

Echt leesbeest

Eerlijk gezegd heb ik mij nooit zo heel erg met wat mijn kinderen lezen bemoeid. Behalve dat ze zo af en toe een boek van mij kregen (zomervakantie, Sint, kinderboekenweek). Eentje is een echt leesbeest (in drie talen ;-)), een leest alleen als ze het echt leuk vindt, en van een kind (mijn zoon) heb ik het hierboven ergens al verteld. De tip voor het boek dat ik je gaf is een boek dat hij zelf in de bieb had uitgekozen.
Leeftijd maakt hier niet veel uit, qua leesgedrag. Wel geloof ik dat kinderen sneller afgeleid zijn, maar dat is zelfs af en toe bij het kijken an een film. Of toen ik laatst vroeg om een lied van vroeger op de laptop te laten horen, halverwege het nummer werd het al uitgezet, geen geduld.
Maar pprobeer mij tip eens, is een eigen keuze van een niet echt leesbeet kin. t.

margje van dijk

margje van dijk

19-06-2011 om 13:06

En die stilton dan?

Hoe vond hij Geronimo Stilton dan? Of vindt hij dat nu te kinderachtig? Mijn inmiddels 12-jarige leest dat nog altijd graag. En daar word je voor mijn gevoel ook meteen gegrepen.

Overigens heeft het bij mijn middelste ook een tijdje geduurd: hij pakte nooit spontaan een boek, en las het uit. Wel de Donald Duck en zo, maar verder niet. Terwijl oudste en jongste onverzadigbare leesmonsters waren (en zijn). Maar inmidels is de vonk bij middelste ook overgeslagen (een paar jaar geleden, ik denk toen hij 10 was of zo). Hij leest nu net zo veel als zijn broers.

Dus het is niet zo dat het nooit meer komt, als het nu niet gebeurt. Het zou nog maar zo kunnen dat hij over een tijdje tóch gaat lezen. Jouw stimulerende activiteiten (voorlezen, boeken 'in beeld houden') zullen daar zeker positief aan bijdragen, denk ik.

En anders... tja, dan heb je er alles aan gedaan, maar dan is hij gewoon geen lezer. Hoe jammer je dat ook vindt.

Margje

Annet

Annet

19-06-2011 om 17:53

10+ boeken stilton

Neef van 12 leest deze serie graag. Hij is dyslectisch en wil graag makkelijk leesbare boeken. Maar ze moeten natuurlijk wel leuk zijn.

http://www.geronimostilton.be/Boeken/Stilton-voor-10.aspx

Annet

Annet

19-06-2011 om 17:58

Er zijn ook vakantieboeken van stilton

Voor elk leerjaar één, van 1e leerjaar tot 5e leerjaar (groep 3-7 dus).
De antwoorden vind je hier http://www.geronimostilton.be/
Dan heb je een idee wat de onderwerpen zijn en het niveau.

Martien

Martien

20-06-2011 om 12:34

Een 'goed gewerkt' kadootje

Om het einde van de examens te vieren (6de leerjaar en 2de middelbaar) heb ik voor elk een boek gekocht. Ze hebben nog examens tot donderdag. Ze wilden een tip. Ik vertelde dat jongste (haat lezen naar eigen zeggen) een 'loser' kreeg en oudste (zou nog een woordenboek lezen bij gebrek aan ander literatuur) iets grijs. Onmiddellijk wist jongste dat ze het boek 'Het leven van een loser' zou krijgen en toen wist de oudste te vertellen dat zij dan het 10de deel van de Grijze Jager zou krijgen. Idd dat is ook zo ;-) ze zijn in de wolken (al hoewel ik niet heb toegegeven dat ze gelijk hebben, zijn ze rostvast overtuigd).
Ze zijn nu weer wat gemotiveerd om nog een paar dagen extra hun best te doen ;-)

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.