Basisschoolleeftijd Basisschoolleeftijd

Basisschoolleeftijd

Tihama

Tihama

12-01-2009 om 20:36

Geschikte film voor meisjes van 8?

Mijn dochter viert binnenkort haar verjaardag. We hebben bedacht dat we dan thuis een film op de beamer draaien en dat ik aansluitend ga schminken en na afloop patat.
Vond ze helemaal een top-plan.

Maar nu de vraag: welke film?
Het zijn 8 of 9 meisjes van 7/8/9 jaar. Het moet in elk geval nederlands gesproken zijn en vooral niet eng. Spannend mag wel, maar niet eng. Zoiets als Nim's Eiland.
Ik ga zo ook wel even imdb-en, maar heeft iemand een goede tip?

Tihama

Eeehm

the Waterhorse, maar ik weet niet of die in het NL verkrijgbaar is.

Bridge to Terabithia, beetje narnia-achtig, maar dan wat minder eng, wel zielig.

De 7 van Daran. Erg lollig sprookjesachtig avonturenverhaal. Spannend, maar niet eng. Hebben we in de bioscoop gezien afgelopen zomer, misschien is ie al op DVD uit)

Mary Poppins, oude doos, maar vindt mijn dochter van 7 (en haar oudere broers) fantastisch.

Ga maar even sneupen op bol voor wat recensies en trailers zou ik zeggen.

Ingrid (heb deze voor je uitgezocht wegens redelijk onbekend. Wall-e is natuurlijk ook erg lollig, maar die heeft iedereen al gezien natuurlijk...)

Mari

Mari

12-01-2009 om 22:18

Nou

Bridge to Terabithia vind ik zelf een prachtige film, maar kan best heftig zijn voor een beetje gevoelig kind. Idem ditto the Waterhorse. Een beetje op het randje zou Narnia zijn, maar ook erg mooi. Uit hele oude doos, maar dochter vond het geweldig is Labyrinth (met David Bowie!) Blijf je in de fantasie genre dan is er the Neverending Story.

gr. Mari

Marjoleine64

Marjoleine64

12-01-2009 om 22:53

Mathilda!

allebei onze zoons vonden die echt leuk, jongste (9, groep 6) heeft hem laatst op school nog een keer gezien en vind hem nog steeds leuk. Soms wat eng, maar meestal zo absurd dat het gewoon erg grappig is.
Marjoleine

Fraz

Fraz

12-01-2009 om 23:28

om in de stemming van Roald Dahl te blijven The Witches (of in het nederlands de Heksen). Ook sjakie en de chocoladefabriek is erg leuk. Narnia zou ik niet doen (12+)

Bastet

Bastet

13-01-2009 om 07:16

En...

Enchanted! Echt een hele leuke sprookjesachtige film.
Mijn dochter heeft ide ook uitgekozen voor haar slaapfeestje...
Groetjes,Bastet

Oudje

Neverending story met muziek van Limahl, weet je nog, die man met half wit, half zwart haar. Voor het verhaal zie http://en.wikipedia.org/wiki/The_NeverEnding_Story_(film) Maar misschien is ie wat te gedateerd.
Minoes is natuurlijk ook leuk.

Al gezien?

Even informeren welke films de kinderen al gezien hebben. Bij het slaapfeestje van mijn dochter bleek de helft van de meiden de door ons uitgekozen film al gezien te hebben, (enchanted)en dat was best jammer.

suus36

suus36

13-01-2009 om 13:18

Nannie mcphee

Superleuke film. Mijn dochter van 8 heeft ademloos met mij zitten kijken. Met Emma Thompsom en Colin Firth (weet je wel uit Bridget Jones). Gaat over een weduwnaar met 7 kinderen die omhandelbaar zijn. Dan komt Nannie McPhee met magische krachten. Het is romantisch, spannend, ontroerend en helemaal voor meisjes van die leeftijd. Ik heb hem bij Blokker gekocht. Hij eindigt heerlijk romantisch en mooi. Dat is altijd fijn haha.

Tihama

Tihama

13-01-2009 om 19:39

Mijn dank is groot

Ik heb de verschillende tips even bekeken. Helaas waren sommige films niet in nederlands gesproken te vinden (waterhorse, neverending story), andere gewoon (nog)niet leverbaar (7 van Daran) of reeds gezien (Enchanted, dat op zich een voortreffelijke keus geweest zou zijn). Maar het is gelukt!
Nanny McPhee ziet er perfect uit. Lekker zwijmelig. Ik heb hem idd gevonden bij Blokker.
Ik heb de tip van Karin ook meegenomen en het aanbod was 3 voor 10 euro, dus ook Lassie en Kapitein Rob liggen nu klaar voor het geval de meesten deze al gezien hebben.

Heel erg bedankt!

Tihama

Tihama

Kapitein Rob is HEEL ERG LEUK! Niet romantisch, maar wel hilarisch. een soort kinderversie van James bond. Die vent die Rob speelt is een bink van de bovenste plank. Arjan Ederveen speelt een leipe professor, en hoewel ik niet zo'n Katja S fan ben deed ze het fantastisch als wulpse doch daadkrachtige vrouw.

Ik was helemaal vergeten dat we daar van de zomer ook nog heen zijn geweest (hadden een kind met gipsarm tijdens de hittegolf, dus erg veel bioscoop gedaan)

Tihama

Tihama

14-01-2009 om 11:46

Kinderversie james bond

Dat klinkt erg goed! Onze kinderen vinden Spy Kids ook helemaal geweldig. En zoon vond Stormbreaker echt fantastisch. We zoeken voor zoon ook vaak naar dat soort films, de echte James Bond is ook goed, maar de meeste van dit soort films bevatten teveel geweld of enge dingen voor hem.

We vinden het leuk om met de kinderen samen te beameren, maar het probleem is meestal om een film te vinden die beide kinderen leuk vinden. Dochter kan de ondertitels inmiddels wel volgen, maar dan kan ze nog te weinig aandacht voor de film geven, dus we willen voor haar meestal Nederlands gesproken. Ik denk dat ik Kapitein Rob dan probeer te bewaren voor een filmavondje met het gezin.

Tihama

Tihama

dan nog eentje van hetzelfde genre. Thunderbirds. En dan niet de oude poppenversie (hoewel man & kinderen dat ook erg leuk vinden. Ook veel geknal en explosies, we hebben de hele serie op dvd)) maar vooral de 'glossy' re-make van een jaar of 5 terug met echte kinderen in de hoofdrol. Ken je die??? Zeker weten dat ze daar bij jou thuis ook erg blij van worden!

Ingrid

Tihama

Tihama

14-01-2009 om 12:21

Jaaaa

Die is hier tig keer gedraaid. Maar waar dát vandaan komt: graag meer, meer, meer

Tihama

mammie2

mammie2

15-01-2009 om 09:31

Incredibles

vinden mijn kinderen ook erg leuk. Ik krijg zelf altijd tranen in mijn ogen bij het einde van Nanny McPhee, ook prachtig.

Clo

Clo

15-01-2009 om 09:34

Neverending Story is hier op school vertoond en blijkt niet gedateerd te zijn, maar zeer in de smaak te vallen. Denk ook een aan de klassieker Grease; hoewel mijn dochter hem trouwens saahaai zei te vinden (na 5 minuten) maar dat was volgens mij om dat ze HSM niet wilde afvallen.

Vergeten

Ik was even vergeten dat Neverending story alleen ondertiteld is. Misschien volgend jaar.
Het magische zwaard blijven ze hier ook leuk vinden.

Hier favoriet....

the goonies ( vooral bij mijzelf)
Dewilde bende
cody banks
savenger hunt
eigenlijk allemaal avonturenfilms

Jolijt

Jolijt

23-01-2009 om 13:42

Deze!

Arthur en de minimoys. Een leuke, lieve en spannende film.

Tihama

Tihama

24-01-2009 om 20:50

Nanny mcphee

We hebben het achter de rug;-)

10 meisjes hebben genoten van NannyMcPhee. Eentje vond het toch wat te eng (tot grote verbazing van haar moeder, die vertelde dat dochter probleemloos Harry Potter gekeken had).

En manlief en ik hebben ook genoten. Tijdens het grote taartgooifestijn (voor degenen die de film kennen), besloot mijn man ook met een stuk taart voor het scherm te springen en dreigde hij te gooien.

Bedankt voor de tips. Echt een leuke film. Dochter heeft genoten van haar verjaardag.

Kapitein Rob was trouwens OOK heel leuk: die hebben we vorige week gekeken.

Tihama

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.