Basisschoolleeftijd Basisschoolleeftijd

Basisschoolleeftijd

brigges

brigges

16-01-2009 om 10:56

Groep 7/8 welke boeken zijn leuk?

Beste ouders,

Wij zijn bezig met het opzetten van een schoolbibliotheek nu zijn we tot de conclusie gekomen dat er wel erg weinig boeken zijn voor de kinderen van groep 7/8. We hebben wel aan de klas gevraagd welke boeken ze willen lezen maar ze komen niet veel verder dan carry slee en fear street, maar die boeken zijn alweer zo 'oud'. Zijn er ook nog leuke recent geschreven boeken voor die leeftijd? De harry potters en de hoe overleef ik boeken zijn er al wel voldoende. Ook titels van tijdloze klassiekers zijn welkom. Kruistocht in spijkerbroek?, Oorlogswinter?

Alvast bedankt voor de suggesties

Brigges,

zoek eens in deze rubriek in het archief met zoekwoord 'boek' en je vind de wereld aan tips. Ik ben en was regelmatig van de partij in dit soort draadjes. Om eens wat te noemen: Alle delen van Narnia (7 stuks) de trilogie van Hart v Inkt (3 dikke pillen). Het oneindige verhaal. De serie van 'de grijze jager' (minstens 5 of 6), 'Morgen toen de oorlog begon' (ook 7 delen, prachtig) en ik kan nog wel veel meer bedenken. Dingen van Jan Terlouw, Thea Beckman en zo. Of echte klassiekers zoals Alleen op de wereld, Robinson Crusoe, of zelfs Jules Verne?

Vraag ook eens in de echte bibliotheek wat de toppers zijn voor 10/11/12 jarigen!.

Even gekeken

bij dochter (11) naast bed en in de boekenkast: 100% Bo (maar ook 100% andere meisjesmnamen), diverse boeken van Cornelia Funke (inderdaad hart van inkt (komt in april in de bios, inkheart) maar ook de wilde kippenclub), veel van Francine Oomen oa de Hoe overleef ik ... serie of Ezzies dagboek of Lena Lijstje, van Jacques Vriens oa Achtstegroepers huilen niet, Carry Slee alles van Timboektoe, Paul van Loon Griezelbus, diverse boeken van Geronimo Stilton, Oorlogswinter van Terlouw en natuurlijk stripverhalen: Donald Duck, Suske en Wiske, Asterix en Obelix, Noortje (van vroeger de Tina).
Broer (9 jaar) leest graag de serie van de Wilde Voetbalbende en Snelle Jelle. Zus (9) leest graag Dolfje Weerwolfje van Paul van Loon en Geronimo Stilton, alles.

Pippin

Pippin

16-01-2009 om 12:20

Enne

Hier is bij zoon de kronieken van Deltora helemaal hot. Het is een serie met een spannend fantasy verhaal.
Pippin

Brigitte van Kesteren

Brigitte van Kesteren

16-01-2009 om 14:07

Serie:torak en wolf

Daar zijn ze hier helemaal weg van. Michelle Paver is de schrijfster. Prachtig!

groetjes,

Brigitte

Jacques vriens

boeken van Jacques vriens zijn hier ook geliefd, oorlogsgeheimen van hem was hier in 3 dagen uit.

Carry slee is ook een van de leuke

Oorlogswinter vond mijn zoon tegenvallen, is nu weer wel een ander oorlogsboek aan het lezen.

Hoe overleef ik serie is ook wel leuk om te lezen!

Moes

Moes

16-01-2009 om 15:55

Leuke site waar je de kinderen van jullie groepen 7 en 8 zélf k

waarna ze de titels aan jullie kunnen doorgeven (heb je meteen een brede diversiteit te pakken én de kinderen op je school 'gehoord', waarna zíj de boeken van hun keuze op de planken gaan vinden, wat wil je nog meer?): www.boekenzoeker.org. Idee? Groeten van Moes.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.