Basisschoolleeftijd Basisschoolleeftijd

Basisschoolleeftijd

patriesje

patriesje

23-10-2009 om 16:00

Ik ben de wanhoop nabij [dochter heeft elke 4 wk pijn in haar schaamstreek]

Wie o wie herkent dit;

bijna 5 jarige dochter heeft sinds enkele maanden, elke 4 weken pijn in haar schaamstreek. Ze schreeuwt anderhalf uur alles bijelkaar, weet zich geen houding te geven en kronkelt van de pijn. We zijn bij de kinderarts geweest, echo gemaakt maar niets te vinden. Toen ik aangaf dat ik het wel heel toevallig vind dat het echt op de dag af per 4 weken plaatsvindt, alleen tegen de nacht, kreeg ik te horen dat ze voor iets met hormonen te jong is. Maar is dat zo ??? Ik kan er zo weinig over vinden op het internet. Nu viel het ons vanmorgen ineens op dat de kleine meid ineens veel meer haargroei heeft op armen en benen en zelfs op haar onderrug !!! Lange donkere haren.....wat is dit nu weer ?? Buiten de 'aanvallen' om is het een spring in t veld, vrolijk, lief en aktief. Niets aan te merken.....

Wie herkent dit verhaal ??
Ik weet t ff niet meer...

grt Patrice

anders

anders

23-10-2009 om 16:48

Geen genoegen nemen

secound opinion eisen via je huisarts of als pijnklachten zich voordoen direct naar seh van ziekenhuis gaan.

Beo

Beo

23-10-2009 om 20:05

Jong

Natuurlijk is ze te jong. Vergeleken met een normale situatie. Een arts zou verder moeten kijken dan zijn neus lang is! Een second opinion lijkt me een goed idee. Of via de huisarts op hormonen laten prikken.

ijsvogeltje

ijsvogeltje

23-10-2009 om 22:24

Second opinion

Als een van mijn kinderen dit zou hebben, dan zou ik het er zeker niet bij laten zitten. Ik zou bij wijze van spreken voor de deur van de kinderarts gaan liggen tot er actie wordt ondernomen. En als ik echt niet verder zou komen in dit ziekenhuis, dan zou ik voor een second opinion naar een ander ziekenhuis gaan. Volgens mij krijg je een second opinion trouwens gewoon vergoed van de verzekering.

Kijk eens

Google eens op Pubertas Praecox

dat is een puberteit die te vroeg begint. Voor het 9e jaar dus. Kijk eens of je symptomen herkent.

En dit is de website ervan:

http://www.pubertas.nl/

Primavera

Primavera

24-10-2009 om 14:56

Wormpjes uitgesloten?

Het heeft niets met haargroei te maken, maar ik zal het weel eerst uit laten sluiten. Een wormpje die tegen de avond naar boven kruipt en zich in de schede nestelt kan ook zeer pijnlijk zijn en de boel rood en geïrriteerd maken. Met heel goed kijken kun je dan na een tijdje een bijna doorzichtig wit wormpje zien bewegen. Als daar niks aan gebeurd herhaald de cyclus zich weer, terwijl met een wormenkuur en alles gelijk wassen je er vanaf bent.
Groeten Primavera

bertje1

bertje1

25-10-2009 om 10:48

Pijn

pijn in je schaamstreek, lijkt mij een beetje te 'laag' voor pijn zoals je bij menstruatiepijn hebt??? Is het groei van het schaambot of zo? als ze het uitgilt lijkt het me niet normaal.

Rafelkap

Rafelkap

25-10-2009 om 13:28

groeipijn? Ik zou gewoon nog een keer naar de huisarts gaan.

patriesje

patriesje

25-10-2009 om 19:40

Niets van dit alles

Geen groeipijnen, geen ongelukje gehad met vallen, geen urineweginfectie/blaasontsteking.
Het lastige is dat er nu niets aan de hand is maar áls de aanvallen komen ze dus echt omgaat van de pijn. Dinsdag krijgt ze een echo voor de nieren en onderbuik, nierstenen komen weinig voor op deze leeftijd maar het kan wel.
We hebben ons nu voorgenomen als het weer gebeurt we meteen naar het ziekenhuis gaan naar de ehbo. TOt nu is dat niet gelukt helaas.

Het blijft heel raar maar nu is er dus niets aan de hand, ben wel heel benieuwd naar de uitslag van de echo.

Bedankt voor het meedenken tot nu toe !!
grts, Patrice

Lean1

Lean1

29-10-2009 om 16:42

Hier toch urineweginfectie

Dag Patriesje,

Mijn dochter van bijna 4 heeft ook een aantal keren gehad dat ze gillend van de lijn wakker werd en klaagde over pijn in haar plasser. Echt op de kop van de pijn. De huisartsenpost dacht aan een schimmeltje een urineweginfectie of mogelijk door obstipatie een fisuurtje bij de anus. De volgende dag de urine op kweek laten zetten en die was in eerste instantie negatief. De pijn kwam tot 3 maal terug in ongeveer 1,5 week. Na de laatste keer toch weer contact met de huisarts en bleek de urine die nog op kweek stond zwak positief. Ze heeft antibiotica gehad en tot nog toe (afkloppen) is het niet meer terug gekomen. Hier zien we niets aan extra haargroei, dus misschien toch iets anders al is de beschrijving die je geeft van de pijn exact wat wij ook zien bij onze dochter.

Sterkte! Het breekt je hart je kind met zo veel pijn te zien waar je niets aan kan doen!

Lean

Lean1

Lean1

02-11-2009 om 20:45

Hoe is het?

Dag Patriesje,

Ik hoop dat je hier nog even wilt laten weten hoe het is, ik merk dat ik elke dag even kijk of er nog nieuws is...

Hier is de pijn niet meer terug gekomen tot nog toe, gelukkig

Lean

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.