Basisschoolleeftijd Basisschoolleeftijd

Basisschoolleeftijd

guera

guera

06-07-2011 om 10:54

In navolging van boven: wat mag jouw kind niet?

Wat mag jouw kind van jou niet terwijl dat misschien best wat onzinnig is?

Mijn dochter mag nog geen gaatjes (ze is 5, de halve klas heeft ze wel).
Ze mogen geen lollies (alleen bij hoge uitzondering)
Dochter mag geen hak lellie kellies en zoon geen flits lichten schoenen.

Er is vast nog wel iets waarvan ik bij dieper nadenken denk....mmm waarom eigenlijk niet? :)

Webcam

Dochter wist dat ik dat niet wilde dus deed er stiekum over maar mag vnn mij echt niet met een hemdje en blote benen op de webcam. Hopelijk heb ik haar weten te overtuigen.
Ze dacht dat mensen dat niet op konden slaan. Dus uit die droom heb ik haar even geholpen.

Bedelen

bij Appie om dierenplaatjes, dat mogen mijn kinderen dus niet. Vraag me niet waarom, want zo lang ze de elementaire gedragsregels in acht houden kan het natuurlijk helemaal niet zo veel kwaad. Maar mijn haren gaan direct overeind staan als ik zo'n groepje zeurpietjes aantref in de deuropening van de super, en daar wil ik mijn kinderen dus echt niet tussen zien.

Bedelen

bij Appie om dierenplaatjes, dat mogen mijn kinderen dus niet. Vraag me niet waarom, want zo lang ze de elementaire gedragsregels in acht houden kan het natuurlijk helemaal niet zo veel kwaad. Maar mijn haren gaan direct overeind staan als ik zo'n groepje zeurpietjes aantref in de deuropening van de super, en daar wil ik mijn kinderen dus echt niet tussen zien.

Aanbellen

In het weekend voor 10 uur bij vriendjes aanbellen. Is blijkbaar ook een rare regel want diverse vriendjes mogen het wel.....

Tattoos

Hier geen tattoos, tepel(en allerlei andere plaatsen (vul maar in))piercings, andersoortige ¨verminkigen¨ aan het lichaam.

Tirza G.

Tirza G.

06-07-2011 om 13:00

Roken en drinken

o, en tattoos/piercings - die mogen ze ook niet. Dochter is 21 en zoon 17 en voorlopig talen ze er niet naar. 's Morgen voor tienen en 's avonds na tienen geen muziekinstrument bespelen. Eten voor de TV mag wel (zeker in de vakantie) maar géén brood met hagelslag. Peutertijd-traumaatje :-)
O, en nog twee onberedeneerbare: neuspeuteren en nagels knippen in mijn aanwezigheid. Brrrrrr.

Tirza

Knipperlichtschoenen

Omdat ik ze waanzinnig irritant vind, die flitsen. En ik moet ernaar kijken :-)

liora

liora

06-07-2011 om 13:55

Even gevraagd

Zoon zei dat hij niet de Van Baerlestraat mag oversteken of andere drukke straten. Hoef ik denk ik niet uit te leggen.

Hij mag geen hele grote ronde reuzelollie. Reden: erg veel snoep, ongezond, slecht voor tanden en alles wordt er plakkerig van.

En ik voeg nog tie dat hij niet 's ochtends vroeg bij de buren mag aanbellen om te vragen of ze nog dierenplaatjes hebben.

Piercings zou hij later zeker mogen, tattoo zou ik meer moeite mee hebben.

Liora

Liora

Veel

ze mag geen slaapfeestje houden, ze mag geen kinderen uitnodigen op haar feestje die hier niet komen spelen.

Ze mag niet vloeken en ze verbetert mijn vloekgedrag al jaren dus ik ben dat gaan inperken tot het minimum.

ze mag geen gaatjes in haar oren maar ik denk dat als ze 9 wordt dat als verjaardagskadootje krijgt. Ik geloof dat ze nu 1 van de weinige meisjes is in de klas die nog geen oorbelletjes heeft en wekelijks komt hier de vraag of ze het dan met 10 jaar mag (was eerst 12 jaar, maar dat is nu verlaagd naar 10 en als verrassing vind ik 9 wel een goed idee ;-)

Ze mag niet oversteken hier op de 50km wegen, daar binnen valt de wijk, die mag ze wel af.

Ze mag niet naar binnen bij iemand zonder te melden bij wie ze naar binnen gaat.

Ze mag geen trampoline in de tuin, puur omdat ik niet zo'n groot ding in de tuin wil.

Ze mag geen blote buik topjes. Wat ik ordinair vindt mag ze ook niet. Ze is een keer met opa wezen winkelen en kwam met een synthetisch ordinair ding thuis wat ook nog veel te groot was en ze heeft het een paar keer gedragen en ligt gelukkig nu al tijden achter in de kast te wachten op mijn graaimoment voor de humanitas bak.

Ze mag niet schreeuwen tegen haar zusje ook al schreeuwt dat zusje soms heel erg hard (meestal omdat ze iets afpakt van de oudste en het niet terug wil geven).

Ze mag bij anderen thuis niet zeuren om ijs en snoep en koek en thuis eigenlijk ook niet.

Ze mag niet 10x nog uit bed komen en rond blijven spoken want dan is ze de volgende dag niet fit.

Primavera

Primavera

06-07-2011 om 15:39

Hersenloze tv-programma's kijken

Er is hier geen beperking van tv, computer, electonische spelletjes-tijd voor de kinderen, maar er worden wel eisen aan de inhoud gesteld. Het hoeft echt niet allemaal op hoog niveau te zijn maar hersenloos gedoe komt er niet op. En wij als ouders zijn natuurlijk degene die zeer ondemocratisch beslissen wat hersenloze inhoud is en wat niet. Het veto is hier op krijsende tekenfilms, allehande quiz- en talentshows, alle programma's waarbij een aantal nietsnutten ergens op een kluitje zitten (realitysoaps), nepdocumentaires (van die documentaires die door zeer selectieve voorstelling van zaken alleen maar op een spectaculair effect uit zijn bijv. alle haaien zijn gevaarlijke mensenetende monsters, zogenaamde bewijzen voor paranormaal gedoe, enz.), en een bepaald soort vakantiesfilms waar in het nederlands geen term voor staat, maar in Italië 'cine-panettoni' of 'cine-cocomeri = watermeloenfilm' worden genoemd. Ze hebben geen verhaal, ze zijn niet echt grappig, maar het effect is alleen gebaseert op grof taalgebruik en grof gedrag, de personages zijn een kudde sterotiep histige mannen die hun l*l achtena hollen om hun sterotiepe slonzige lelijke zeurderige vrouw proberen te bedriegen met een even stereotiek vrij schaars gekleed, jonge schone, die gek genoeg nooit iets door blijkt te hebben en bovendien weinig wensen aan uitelijk en innerlijk van haar potentiele minnaars schijnt te stellen.
Waarom? Nou ten eerste omdat ik die zooi niet om aan te zien vindt. Ten tweede, omdat ik geen zin heb dat de gesprekken in huis daar ook over gaan. Ten derde omdat ik het pure tijdverspilling vindt. Ten vierde omdat ze een onrealistisch beeld van de werkelijkheid geven met negatieve voorbeeldfunctie terwijl het voor het kind dat kijkt vaak helemaal niet zo duidelijk is en ik geen zin heb om dan weer sloten tijd te moeten besteden omdat weer allemaal stuk voor stuk uit te leggen. De lessen hoe reclame werkt, waarom ze die laten zien en hoe je daar geen waarde aan moet hechten kosten me al tijd genoeg.
Natuurlijk staan er ook wel andere programma's op het verbodenlijstje, omdat we de beelden ervan te schokkend of ongeschikt voor onze kinderen achten, maar dat is dacht ik vrij gewoon. Het criterium 'hersenloze inhoud' om er een veto op te plaatsen heb ik minder vaak gehoord.
Groeten Primavera

Fianna

Fianna

06-07-2011 om 16:23

Niet veel

Even los van de gebruikelijke en logische dingen die horen bij opvoeding (zoals niet uit je bed blijven komen, niet zeuren om snoep enz) valt het hier denk ik nog mee qua 'aparte' verboden.
Oke, dochter van bijna 4 mag nog geen gaatjes in haar oren (maar ze vraagt er niet om), maar verder mogen ze vrij veel. Ik kan even niks verzinnen wat zij niet mogen wat andere kinderen wel mogen.
Oja, in de vakantie heel laat opblijven en buitenspelen, maar dat komt omdat ze niet kunnen uitslapen. En er mag niet binnen met een bal gespeeld worden.

Evanlyn

Evanlyn

06-07-2011 om 17:00

Hersenloos

Hier is manlief erin geslaagd Nickelodeon van ons zenderaanbod te verwijderen, dat scheelt al. Verder mag de TV pas na 6 uur aan en tot het eten, dus dan zitten we al gauw gezellig Klokhuis te kijken (vind ik zelf ook leuk).

En idd. niet ballen en schreeuwen in huis. Dat laatste lukt wel eens niet. Schoenen met hakken mogen ook niet. Maar nu ik in draadje zie tot wat voor trauma's dat kan leiden, ga ik dit misschien heroverwegen :-)

Clo

Clo

06-07-2011 om 17:05

Hier

Dochter bijna 10 en zoon 7: geen schoenen met hoge hakjes (slecht en ordinair) geen schoenen met lichtjes (alleen maar ordinair). Geen slaapfeestjes maar wel logeetjes. Alleen tussen 17.00 en 18.00 op de pc of spelcomputer. Niet alleen rommelen op zolder (overigens ook zodat de poezen tenminste een rustig plekje hebben) of in de schuur, veel te riskant met al die rommel en grasmaaiers die aan het plafond hangen enzo.
Verder heb ik net even nagevraagd en ze wisten niks te bedenken. Zolang het niet aan de orde is hebben ze er dus weinig last van.

Evanlyn

Evanlyn

06-07-2011 om 17:13

Ordinair

Ik zie dat veel kinderen bepaalde dingen niet aan mogen omdat ze ordinair zijn. Voor mij is dat geen overweging, omdat ik er van uit ga dat alle kinderen van nature ordinair zijn. Als ze er smaakvol bijlopen, komt dat altijd doordat de ouders ze daartoe dwingen, dan wel overreden.

Laat ze zich maar lekker uitleven, onze culturele vooroordelen nestelen zich vanzelf wel in hun ontvankelijke breintjes (hoop ik dan).

Fianna

Fianna

06-07-2011 om 17:23

Hersenloos

Is soms juist goed, even verstand op nul. Uiteraard niet de hele dag, maar even niks laten werken is ook heel goed! Ik knap er ook van op.

Fiorucci

Fiorucci

06-07-2011 om 17:24

Evanlyn

Mja, klinkt aannemelijk, totdat je ziet wat er bij Cool cat hangt voor tienjarigen..:))
Mijn dochter is 11, en mag echt lang niet alles dragen wat daar hangt. Ik ben heel ruimdenkend, maar er zijn echt grenzen hoor.

Fiorucci

Fiorucci

06-07-2011 om 17:24

Fianna

Ohja, heerlijk, hersenloze tv..:)

Brianna F

Brianna F

06-07-2011 om 17:27

Hier ooit

Geen televisie kijken voor school, ik zie vaak 's ochtends om half 8 hele volksstammen met boterhammetje voor de t.v. Hier werd aan de tafel gegeten.

Eerst hartig dan pas zoet op brood.

juf Heliotroop

juf Heliotroop

06-07-2011 om 17:33

Haha evanlyn

Je hebt gelijk! Ik geloof ook dat ze allemaal ordinaire wezentjes zijn in de basis en aangezien ik nog steeds zwarte lakschoenen wil omdat ik ze vroeger niet mocht, geef ik m'n jongens soms wel afschuwelijke dingen. Dus loopt jongste in zo'n glimmend ajax-outfitje met spuuglelijke gympen eronder.
Ik ben sowieso niet zo van het verbieden. ik geloof meer in 'goed voorbeeld doet goed volgen', al drijf ik dit niet door tot het uiterste hoor. Ze mogen van mij niet laat naar bed, en niet de hele dag chips eten en niet de buurt uit zonder het te melden en ik heb internet beperkt en heeeeel veel sites verboden.
maar ik vroeg het net even aan zoon van 12: Wat mag jij niet van mij wat je wel zou willen? Hij kon niets bedenken. Ha!
Aan de andere kant vroeg ik laatst hoe hij zelf later z'n kinderen op zou voeden en toen zei hij hartgrondig: Ik zal veel strenger zijn dan jij.
Ik vrees dus dat mijn kleinkinderen gaan lijden onder mijn soepele houding!

Juf Heliotroop

Juf Heliotroop

06-07-2011 om 17:39

O jee fiorucci

Door jouw bericht realiseer ik me dat ik een seksist ben! Wat vreselijk. Want ik heb alleen zoons en maak me niet zo druk om ordi kleren maar no way dat een dochter van mij erbij zou mogen lopen zoals sommige meisjes!

Fianna

Fianna

06-07-2011 om 17:40

Voetbal wel

dat mag, dat ik er een afschuw aan heb, mag dat niet in de weg staan. Zijn wel meer dingen die ik verafschuw maar toch doe.
Maar wat ze niet mogen is op kickboksen.

Fiorucci

Fiorucci

06-07-2011 om 18:43

Juf heliotroop

Oh maar wonende in regio Den Haag weet ik dat jongens er ook ernstig ordi uit kunnen zien....doe mij dan maar mijn metalheads..:)

Fio

Jij bent bevooroordeeld ;-)

Bassie en adriaan kijken

Mijn kinderen mogen geen bassie en adriaan kijken. Waarom niet? Omdat ik dat echt verschrikkellijk vind. Ik word echt aggressief van die twee malloten.

Verder zijn (ordinaire) shirts met engelstalige opdrukken verboden. Wie heeft het trouwens verzonnen om jip en janneke shirts te laten drukken met engelse teksten erop (hema)? Nu koop ik ze niet want ik vind dat niet leuk staan bij mijn net 2 jarige zoontje.

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Hier mogen ze niet

bedelen, oftewel aanbellen bij andere voor heitje voor karweitje (vreselijk)
oorbellen (dochter pas als ze 10/12 is)
hakschoentjes of lelli kelli, of andere glitterschoenen, of flitsschoenen voor mijn zoon
schreeuwen
slaan
alleen naar school lopen, hij is pas 7
teveel snoep
teveel chips
snoepen na het eten
's ochtends voor de tv ontbijten
vloeken
rare teksten op kleding, ik begrijp echt niet dat je een kind in een jogging broek met sexy erop laat rondlopen of andere teksten op tshirts
jogging broeken aan dat is alleen voor sport
verder mogen ze zelf uitkiezen wat ze willen dragen, gelukkig willen ze ook niet in een jogging broek naar school toe, ze beseffen ook dat het voor sport of ziek zijn is.
dat was het geloof ik wel

Marit

Marit

06-07-2011 om 19:46

Hier geen

Tv kijken voor schooltijd
GTA (12 jaar) hebben
Stampen op de trap
Deur open laten

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

guera

guera

06-07-2011 om 19:54

Pelle

mijn insteek van het draadje was: dingen die niet mogen maar waar je niet echt een heel goede reden voor hebt. Gewoon omdat....
Die flitsschoenen. Gewoon omdat IK ze ordi vindt :)

Kiki

Kiki

06-07-2011 om 19:59

Mijn kind is nog klein

maar mijn man zegt stellig dat er geen consoles in ons huis komen.

Ze mogen het kindermenu niet in restaurants (komt ook van man af)

Ze mogen niet zeuren om koekjes en/of snoep, alleen maakt ons verbod totaal geen indruk op ze en ze zeuren lustig door (de oudste dan)

Ze mogen geen TV kijken, maar dat is ook maar een verbod wat uiteindelijk niet houdbaar zal blijven (vermoed ik)

Ze mogen niet met hun ellebogen onder hun hoofd zitten als we aan het eten zijn.

Tirza G.

Tirza G.

06-07-2011 om 20:44

Sahara

Ein-de-lijk. Ik dacht dat ze niet bestonden: mensen met een pesthekel aan B&A. Vre-se-lijk vind ik ze. Hoeraaaaaaaa er is nog een moeder zoals ik :-)

Tirza

Roosje Katoen

Roosje Katoen

06-07-2011 om 20:59

Huh tirza?

Zijn er dan moeders die GEEN pestheken hebben aan Bassie en Adriaan?

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.