Basisschoolleeftijd Basisschoolleeftijd

Basisschoolleeftijd

Kinderpartijtje pony huren wat vinden jullie?

graag eerlijke reacties, ik heb namelijk behoorlijke twijfels:

ik zag gisteren op marktplaats iemand staan met een kleine shetlandpony die zij verhuurt voor kinderfeestjes. Ze komt dan met het beestje aangereden en dan kan je 1 uur tot max 3 uur op die pony rijden, borstelen, ze legt dan ook wat uit over verzorging. Ze heeft ook caps en zegt dat ze gediplomeerd rijinstructrice is en zelf 4 kleine kinderen heeft. De stoep of een grasveldje is hiervoor geschikt. De kosten zijn prima.

vraag 1: zouden jullie kinderen van 7 en 8 jaar op de stoep op een shetlandpony mogen rijden ? Is het niet heel gevaarlijk als je van een pony valt op een stoep ? Zou je dan wel toestemming geven of alleen voor het borstelen/verzorgen ?

vraag 2: is dit zielig voor die pony ? Die zit dan eerst in een wagen en moet dan een uur die drukke kinderen om zich heen tolereren.

vraag 3: zijn jullie dochters van 7 en 8 jaar oud bang voor ponys ?

Elke reactie stel ik zeer op prijs !

Het idee dat er een shetlandpony hier op de stoep zal staan vind ik overigens echt fantastisch, wij zijn erg gek op dieren, dochter ook gek op pony's. Eventueel kunnen ze het borstelen en verzorgen hier in de tuin doen (wat rustiger) en dan alleen op de stoep het rijden doen.

Dus thuis cakejes versieren, spel doen, 1 uur die pony, daarna pannenkoeken.

Antwoorden

1. Ik denk dat het wel mee valt met het gevaar om te vallen op de stoep. De instructrice zal wel een cap meenemen. Mijn niet bestaande 7/8 jarige dochter mag met een oplettende moeder èn instructrice erbij best op je stoep rijden.

2. Ik vind het niet zielig. Paarden gaan voor wedstrijden, dierenarts en blijkbaar kinderfeesten goed verzorgd in de paardentrailer. Mijn kind zit wel langer als een uur in de gordel vastgesnoerd op de achterbank.
En met die drukke kinderen zal het ook best meevallen. Een goede instructrice die gewend is om kinderen les te geven kan dat vast in goede banen leiden. En het beestje zal wel wat gewend zijn.

3. Ik heb geen dochter, maar ken wel veel 7/8 meisjes. De meeste zijn gek op paarden. En ook al is er èèn wel bang dan houd je haar een beetje op een afstand. Niets dwingen. Dan kijkt ze misschien gespannen toe, ook prima. Vind het angstige kind ook het verzorgen van de pony doodeng dan zorg je dat er een alternatief klaar ligt. Misschien een aantal barbie`s. Doet ze toch mee en kan ze ook borstelen.

Ik vind het een leuk idee. Een pony op je feestje!Een uur is misschien wel wat kort voor een stel meiden om te rijden èn te verzorgen?

Manda Rijn

Manda Rijn

27-10-2010 om 21:42 Topicstarter

Ha!

mooi al 2 reacties.

hmm, ja het aantal kinderen, dat moet ik nog met dochter bespreken. Voor de pony lijkt het mij niet prettig om meer dan 6 van die meisjes om zich heen te hebben.

Een paard en wagen lijkt mij ook heel erg leuk, zag ik ook iemand op marktplaats mee adverteren, misschien ook minder zielig en minder eng/gevaarlijk, ja dat zie ik ook wel zitten. Hmm, maar buitenactiviteiten zijn natuurlijk wel weersafhankelijk (pas jarig in februari).

Rosase

Rosase

27-10-2010 om 23:27

Superidee

Zou mijn dochter (wordt 9 in feb.) ook helemaal top vinden. Al denk ik wel dat in haar geval een shetlandpony te klein is.

Maar ik ga hier zeker op broeden. Wat een tip.

Leuk

O, Manda, als je het doet, laat je dan weten hoe het was?
Dit lijkt me echt helemaal het einde voor Dirkszusje!
Dit jaar waren we tijdens haar verhaardag op vakantie en moest het hele gezin ter plekke te paard (dat was het enige cadeau dat ze hebben wilde...)

Ik weet zeker dat ze helemaal lyrisch wordt als ze hier over hoort.

En of het verantwoord is? Geen flauw idee, het lijkt me WEL erg leuk!

Super

Ik vind het een origineel en tof idee.

Ik zou zou het enkel doen met een klein groepje meisjes zodat elk kind voldoende tijd heeft om op het ponytje te zitten. Mijn 7-jarige dochter zou zeker op het ponytje mogen, zolang ik weet dat er begeleiding bij is. Je zou ook kunnen vragen dat kinderen hun fietshelm meebrengen om aan te doen?

Maar bv. voor dat borstelen zou dochter hier niet staan springen want "paarden stinken". Het kan dus zijn dat er een meisje schrik heeft, of een paardje borstelen vies vindt, of allergisch is.

liora

liora

28-10-2010 om 09:08

Manege?

Leuk idee maar kan me voorstellen dat je ook voor een feestje naar een manege kunt gaan en dan zijn er meer pony's...

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

dre

dre

28-10-2010 om 09:18

Inderdaad manege

Hoi Manda,

Op zich is het idee superleuk en de meeste meiden zullen het ook fantastisch vinden. Beide dochters (8 en 11) rijden paard en bij ons op de manege kun je inderdaad een kinderfeestje vieren. Dan krijgen ze een uur 'les'. Ze hebben waarschijnlijk nog nooit op een pony gezeten, dus ze pakken de makkelijkste beestjes en stappen rond, leggen dingen uit etc. etc. Als het goed gaat, dan kunnen ze ev. in draf, maar dat laten ze altijd van de kinderen afhangen.
Daarna kunnen ze nog lekker borstelen etc.
Dat lijkt me op zich leuker dan een shetland, die zijn toch vaak wat aan de kleine kant. Heb je dan bijv. een grote 8-jarige, dan past zij er al niet op.

suc6!
Andrea

Halve pony

Leuk idee, maar stel je er qua pony niet te veel van voor. Een shetlander is maar klein: schofthoogte (rug zo'n beetje) vanaf 76 cm. Max 107 cm.
Een minipaardje dus, ook voor meisjes van 7 a 8.
Groet,
Miriam Lavell

Manda Rijn

Manda Rijn

28-10-2010 om 10:59 Topicstarter

Dank

voor jullie reacties. De manege heb ik ook naar gekeken, vond ik wat duur, dat was iets van E 12 per kind en tussen 15.30 en 17.30 wat ik te lang vind (ze zijn vanaf 12.20 mee van school). Ik vind een pony op de stoep wel een heel mooie verrassing.

De andere mevrouw van het paard met wagen vind de afstand naar ons huis te groot, dus dat valt af. We konden wel op haar boerderij terecht (koeien, geiten, paarden) maar dat zie ik dus net zoals bij de manege minder zitten ook omdat zo'n boerderij vooral een buitenactiviteit is.

Hmm, mijn plannetje begint in duigen te vallen. Ik denk dat die pony ook misschien te klein is voor de grootste kinderen al hoewel op marktplaats een foto staat met een veel groter kind op die pony dan de meisjes die we gaan uitnodigen. Ik zal in ieder geval die mevrouw even emailen hoe zij dat inschat qua lengte.

soepstengel

soepstengel

28-10-2010 om 18:14

Dochter

dochter heeft toen ze 8 of 9 was bij een vriendinnejte een paardrijfeestje gehad waarbij de ze kunstjes mochten doen op het paard. Ze vond het erg leuk( en ze heeft niks met paarden)
Dat was in Wijchen geloof ik,of een dorp daaromheen(wel een eindje rijden voor ons in ieder geval)
Zou dat iets zijn, wnat dan vraagi k het na.

Groetjes

Lou

Lou

28-10-2010 om 21:38

Hoe leuk is het?

Ik ben bang dat een pony op de stoep leuker klinkt dan het is, eerlijk gezegd. Nog los van de lengte en het gewicht van de kinderen voor die kleine Shetland, hij kan er toch maar eentje tegelijk op zijn rug hebben. Wat doen die andere kinderen in de tussentijd? Mijn dochter heeft ook een keer op zo'n minipony gezeten rond die leeftijd en vond het maar saai. Eerst een tijd in de rij staan, dan een ritje maar dat was alleen maar zitten, er kwam geen paardrijden aan te pas. Een manege met voor elk kind een eigen pony (of in ieder geval meer dan één pony) lijkt me echt heel veel leuker. Maar ja, dat is inderdaad wel weer een stuk prijziger. Succes met verder verzinnen!

Manda Rijn

Manda Rijn

29-10-2010 om 09:36 Topicstarter

Pelle, soepstengel, lou

dank !

er zit hier in de buurt (Haarlem) ook een manege die partijtjes organiseert, lang in de auto hoeft dus niet en die manegefeestjes vind ik wel wat duur. Dochter wil naar de bioscoop maar vond het ook wel goed als we dit jaar toch weer thuis blijven en iets leuks doen (makeup feestje oid) en dus zocht ik een extra ding om te doen, zo'n pony op de stoep is denk ik wel leuk als ze met zijn 6én zijn en dat ze dan mee lopen, meerendeel van de kinderen wonen hier direct in de buurt, misschien is het nog een idee om ze op die manier weer naar huis te brengen.

ach ik weet het nog niet, het duurt gelukkig nog een paar maanden, maar ik zag het opeens op marktplaats staan.

zomaar een naam

zomaar een naam

29-10-2010 om 12:59

Shetlander

Mijn dochter rijdt al jaren op shetlanders op ponyparkcity.
Ze is bijna 10 en dat gaat nog prima. Shetlanders heb je in verschillende maten ze zijn echt niet allemaal piep klein.
Ik zou dus inderdaad even bellen voor de maat.
Ik denk niet dat het gevaarlijk is als die kinderen allemaal een cap op krijgen.
De pony zal waarschijnlijk ook vast worden gehouden.

Mijn dochter zou het in elk geval helemaal geweldig vinden.

Manda Rijn

Manda Rijn

29-10-2010 om 14:57 Topicstarter

Gebeld

de dame in kwestie geeft aan dat het wel moet passen op haar pony en verder dat 1 uur te erg kort is.

hm, 1,5 a 2 uur buiten in een rijtje van 6 kinderen wachten totdat je aan de beurt bent in februari (vorig jaar sneeuw weten jullie nog wel...) gaat niemand leuk vinden.

Grrr, waarom is het altijd zo moeilijk iets leuks te verzinnen voor die feestjes !

Zus

Zus

29-10-2010 om 20:11

Feestjes

Voor het eerst gaan we voor het feestje van mijn jongste dochter (wordt 8) ergens naartoe, ik ben het zat om in december een groep steeds grotere blagen bezig te houden. Ik ga met ze naar de balletschool en dan krijgen ze een uur les (mag ook streetdanze zijn) en een uur zelf spelen en taart eten klaar!

Manda Rijn

Manda Rijn

29-10-2010 om 22:22 Topicstarter

Hm ja

kan mij dat volledig voorstellen, ik ga bij voorkeur ook met de dames richting de plaatselijke manege, maar om daar nu bijna 80 euro aan kwijt te zijn...

ik vind het allemaal zo duur ! Ik heb nog eens wat rond gegoogled, allemaal rond de E 10 tot E 15 per kind !

Fiorucci

Fiorucci

30-10-2010 om 07:53

Manda

Maak niet de fout dat het allemaal superorigineel moet zijn, iedere keer weer. Mijn dochter is eind januari jarig, dus ik gok nooit op buitenpartijtjes. Maar gewoon naar de bios vinden meiden van die leeftijd ook al erg leuk. Of thuis iets leuks knutselen, of koken.
Groetjes, Fiorucci

Zus

Zus

30-10-2010 om 10:54

Inderdaad

Het hoeft inderdaad niet origineel te zijn. Mijn oudste is al tig keer op een zwempartijtje geweest en de kinderen blijven dat geweldig vinden. Ze willen vooral lekker bezig zijn en veel snoepen.

Manda Rijn

Manda Rijn

30-10-2010 om 13:48 Topicstarter

Origineel

hoeft ook niet hier, ik kan alleen nu niets verzinnen.

Hmm ik ga wel even die manege emailen of het ook op een ander tijdstip kan, als het kan dan doe ik dat misschien wel met max 6 kinderen incl dochter1, is het nog E 72. Maar goed, die pony huren voor 1,5 uur kwam ook op 50 euro uit.

Manda Rijn

Manda Rijn

30-10-2010 om 13:49 Topicstarter

Wat kosten jullie partijtje dan?

hier zijn we de leeftijd van spelletjes doen de hele middag een beetje ontgroeid, de meeste feestjes zijn ook op locatie. Ik moet zelf zeggen dat ik Pelle wel snap, ik heb de zin er ook niet meer zo in om de hele middag 6 a 7 kinderen te vermaken

Annet

Annet

30-10-2010 om 15:01

Kosten dit jaar

Voor 8-jarig zoon waren wij kwijt (8 kinderen incl hijzelf):
- entree museum : gratis
- rondleiding : 25 euro
- lunch bij mc Donald: 45 euro
- parkeren 2 auto's : 7 euro
- drinken, cake, zakje chips, snoepje onderweg: geen idee

Het jaar daarvoor vierden wij gewoon thuis een detective feestje (en deels in speeltuin). Dat was een stuk voordeliger. Meer eten/drinken thuis, paar aparte dingen gekocht voor het thema.

Toen oudste 9 werd, hebben we een kookfeest georganiseerd. Drie groepjes van 3 kinderen, allemaal een gerecht koken, tussendoor een smakenspel.
Kosten weet ik niet meer, natuurlijk eten/drinken, papieren koksmuts voor iedereen en een ovenwant met tekst erop als meegeefcadeautje. Als je dit allemaal optelt, is het misschien even duur als een feestje buiten de deur.

zomaar een naam

zomaar een naam

30-10-2010 om 15:05

Manege

Is er maar 1 manege in de buurt? Misschien zijn er andere maneges met betere tijdstippen die goedkoper zijn.
Met de tijden zijn ze vaak niet erg flexibel omdat het vaak op een tijdstip moet dat ze geen lessen hebben

Fiorucci

Fiorucci

30-10-2010 om 16:10

Kosten

zes meiden, zes bioskaartjes a 5,50 per stuk, ik heb zelf pakjes drinken meegenomen en zakjes chips, eenmaal thuis pizza versieren (gewoon goedkope basispizza's) en hoppetee naar huis! Het entertainen viel reuze mee, hoor, vind ik. Het is meer de boel in goede banen leiden.

Zus

Zus

30-10-2010 om 17:50

Kosten

De thuisfeestjes waren redelijk goedkoop natuurlijk. Vorig jaar voor het eerst buiten de deur iets gedaan. In het Amsterdamse bos met een boswachter. Kostte 75 euro. Daarna zwemfeestje, kostte toegang zwembad en drinken en patat (beiden oudste dochter). Maar nu, dat dansen, wordt het duurste feestje, vrees ik. Over de honderd euro. Maar dan geen rompslomp thuis en ik vind het al een vreselijke rompslompmaand (ze is vlak voor kerst jarig) en ik geloof dat ik dat er nu voor over heb, kinderen zijn allemaal al zo groot en huis is niet groot!

liedewij

liedewij

30-10-2010 om 20:52

Gymzaal

Gymzaal huren is ook leuk op deze leeftijd met een groepoje meiden. Dan maakt het aantal niet uit, is binnen ze kunnen hun energie kwijt. Bij ons is dat 25 euro voor een uur. Gewoon via de gemeente. Met die leeftijd deden we dan een lange mat voor kunstjes, een hoek met een spelletje(kegelvoetbal ofzo), touwen tussen 2 banken en als Tarzan en Jane overspringen en een trampoline met een kast om op te springen. 2 ouders begeleiding met 10 meisjes is prima.

Dendy Pearson

Dendy Pearson

30-10-2010 om 21:32

Hier

geef ik de feestjes ook buiten de deur. Eén keer thuis gedaan, niets voor mij. Kosten voor een feestje maken mij niet uit, als ik maar niets hoef te doen.
Dit keer gaan de kinderen buik- en breakdancen. Dan krijgen ze ook een henna-tattoo en oosterse hapjes. Ik laat ze door de ouders op lokatie brengen, het vervoer is dan ook niet mijn probleem. Kosten zijn 12,50 per kind. En ik betaal het met liefde.

Dendy

Dendy Pearson

Dendy Pearson

30-10-2010 om 22:51

Pelle

Ik blijf hier in de stad. Ik denk dat dat om een kilometer of 5 gaat, maar omdat wij in een vinex-wijk aan de rand van de stad wonen kunnen die paar kilometers wel 20 minuten kosten. Je bent hier nl. met de auto de kindvriendelijke wijk niet zomaar uit.
Ik laat ze idd ook weer ophalen. Ik vind het veilig vervoeren van kinderen die dan ook nog eens hyperdepieper zijn (en soms autoziek)een hele verantwoordelijkheid die ik graag bij de ouders laat.
Het gebeurt hier trouwens steeds vaker op deze manier. Je zit dan ook niet meer zo vast aan een bepaald aantal kinderen die mee kunnen. Een vriendinnetje meer of minder maakt niet uit.

dendy

Manda Rijn

Manda Rijn

30-10-2010 om 22:53 Topicstarter

Aha

75 is dus een heel normaal bedrag. Dochter is trouwens erg kritisch, ik heb gevraagd wat zij nou van die manege vindt en ze reageerde helemaal niet enthousiast en bij de Mac eten na de bioscoop (kan hier in combi met filmkaartje) vond ze ook niet leuk want ze vindt de Mac niet lekker. En vriend vond de Mc ook niet leuk na afloop. Iig zijn alle ideeen van afgelopen dagen allemaal niet ok bevonden en moet ik tzt nog maar eens het archief in duiken. Oh ja een makeup feestje vond ze wel leuk maar dat komt dan weer volledig op mij neer en ik zie het niet zitten om 6 dames urenlang bezig te houden met makeup en nagellak.

nou ja het duurt ook nog 3,5 maand dus ik kan nog wel 100 ideeen overdenken ;-)

Dendy Pearson

Dendy Pearson

30-10-2010 om 22:56

Manda

Het moet bij jullie in de grote stad toch niet zo moeilijk zijn om een feestgelegenheid te vinden? Hier in onze kleine stad bedenk ik zo al de bakker, de dansschool, de indoorspeeltuin, de kapper(dat is iets nieuws) en de bowlingbaan.
Laat de kinderen afleveren bij een strandtent en ga vliegeren ofzo:-)

Dendy

Dendy Pearson

Dendy Pearson

30-10-2010 om 22:58

en dochter heeft hier helemaal niet zoveel in te vertellen. Laat ik haar meebeslissen, dan komt er helemaal niets van terecht. ik bedenk en dan deel ik het haar mede:-)

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.