Home » Forum » Knutselidee gezocht kinderfeest

Knutselidee gezocht kinderfeest.

WINNEN! 

We geven 3x het boek Eerste Hulp Bij Kinderen weg: zo doe je mee!

15 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Geen crea Bea
Knutselidee gezocht kinderfeest.

Hallo, binnenkort houd mijn dochter van 9 haar kinderfeest en ze wil graag knutselen. Heb totaal geen inspiratie wat ik met de dames zou kunnen gaan maken. Ben ook niet zo handig, dat helpt natuurlijk ook niet. Hebben jullie misschien leuke ideeën wat ik zou kunnen gaan doen met de feestvierders?

miep
fotolijstje

Wat ik zelf erg leuk vond was om de kinderen een fotolijstje te laten versieren en daar dan meteen een groepsfoto van het feestje in te doen. Moet je wel over een kleurenprinter beschikken, maar goed.

Dees
Diverse

Bij de Xenos verkopen ze houten bakjes daar kun je wat vilt in doen (om te voeren) en wat glimmende plak edelsteentjes erop en hoppa een prachtig sieraden doosje.

Of je koopt een kale mok, wat keramiekverf en laat ze hun eigen mok versieren. Kan ook met borden enzo.

Glazen flesjes (formaat mini jampot) met van dat foamklei laten bekleden hoppa sieraden doosje.

Kijkdoos.

Jesse_1
Wat wij een keer hebben gedaan

De kinderen hebben koekjes gebakken (wit zandtaartdeeg en deeg met cacaopoeder er in, allerlei koekjesvormpjes). Tijdens het bakken en het afkoelen van de koekjes hebben ze elk een doos versierd (kleine witte taartdozen van de HEMA waren dat geloof ik).
Daarna mochten ze koekjes versieren (glazuur, strooisels) en er van eten en ieder kreeg nog koekjes in de doos mee naar huis.
Tussendoor kun je natuurlijk ook nog de kinderen 'uitlaten' of een spel doen.

AnneJ
Vraag je dochter

Vraag je dochter wat haar leuk lijkt en zoek daar een youtubefilmpje bij. Dan weet je wat voor materiaal je nodig hebt en je kunt het de dames ook laten zien.

Tine Winkel
Placemats

Koop goedkope witte katoenen placemats en verschillende textielstiften. Teken n bord op elke placemat en laat de kinderen t bord 'vullen' met hun lievelingseten. Of gewoon zo versieren, kan natuurlijk ook.

Lilian1
Idee

Dromenvangers maken. Ringen kun je halen bij de chobbywinkel en kralen, wol veertjes etc bij de action.

Tas versieren. Simpele katoenen tassen te bestellen via internet met knopen,etc versieren.

Speksteen schuren,geeft welheel veel stof dus t moet wel buiten.
Houten doosje versieren met steentjes en andere glimmers

Wasknijpers versieren met wasabitape en daar een krans van maken. Je knijpt de dan op een grote ronde kartonnen ring. Zier er erg mooi uit aan de muur.
Spiegeltegel versieren met diamanten en andere glittertjes

Waterflesjes sparen en daar voor de helft water in laten doen wat voedingskleurstof erbij( xenos), glitters erbij en dan aanvullen met zonnebloemolie. Dan heb je een soort lavalamp in een fles. Dichttapen met loodgieterstape.

Mok of bord versieren met porseleinstiften.

Anneque
Iets heel anders

Ik heb een keer uilenballen uitgeplozen op het feestje van mijn dochter. Allemaal een leuk potje met de aanwinsten mee naar huis. Was een succes.

Temet
Xenos

Xenos heeft inderdaad doosjes etc die je zelf kan versieren, plus allerlei spul om mee te versieren, en ook hebben ze, zag ik vandaag, kleurstiften voor porselein. Dus ik zou daar eens kijken wat leuk is en bij je budget past.

Wat je ook nog kan doen (lekker goedkoop ook trouwens) is poppetjes oid laten maken van zout brooddeeg. Investeer zo nodig even in een knoflookpers want daar kan je van die leuke sliertjes mee maken voor de haren.

Groeten,

Temet

Kaaskopje
Etui

https://nl.opitec.com/opitec-web/articleNumber/411331/kdti/p/2

Dit etui kunnen ze versieren. En dan is het natuurlijk net hoe handig ze zijn. Kunnen ze een knoop vastnaaien? Dan zou je een doosje knopen bij Action kunnen kopen. Tekenen met een stift, stoffen stickers, kraaltjes, eventueel textiellijm erbij zodat er ook geplakt kan worden.

40er
Kringloop

Scoort bij de kringloop servies, koop lijm en volg de instructies in de link https://www.hetgoed.nl/inspiratie/etagere-van-kringloop-servies/
Hoeft niet perse van glas te zijn, bewerkt servies is ook heel leuk.

Geen crea Bea
Geweldig.

Wat een top ideeën hebben jullie. Echt onmisbaar dit forum want zelf was ik er niet opgekomen. De Xenos en de Action was ik helemaal vergeten, en die zit hier de buurt, en ook diverse kringloopwinkel. En in mijn bekendenkring zitten ook diverse fleswaterdrinkers , kan dus makkelijk aan allerlei materiaal komen. Had niet de bedoeling om er vele euro's aan te willen stukslaan.

Ga vanavond alle ideeën aan mijn dochter voorleggen en dan nemen we een besluit.

Hett probleem was ook dat mijn dochter wel zeker wist dat ze heel graag wilde knutselen maar zelf ook totaal geen inspiratie heeft.

Wel crea bea
wacht dacht je van een filmpje?

Tot nu toe worden er veel suggesties gedaan voor het versieren van voorwerpen met troepjes van de Action. Niet zo duurzaam eigenlijk....wat dacht je van een (stop motion) filmpje maken? Op internet kun je wel tips vinden hoe dat moet.

Of nu het herfst wordt knutselen met eikels, kastanjes, hout etc. Is helemaal niet zo kinderachtig als het misschien klinkt. Kijk maar eens op Pinterest.

Iets maken wat je opeet (de genoemde koekjes/cakejes) vind ik ook wel een goede suggestie.

rode krullenbol
Niet om op te eten, maar ...

Leuk om te doen: een iglo bouwen van suikerklontjes.

Geen crea Bea
Feest geweest

Het feestje is achter de rug en was erg geslaagd. Hebben lekker geknutseld. Het is een juwelendoosje geworden. Versiermateriaal, knopen ed en vilt bij de kringloop gehaald. Doosjes wel gewoon in de winkel want ze hadden helaas geen juist aantal doosjes bij de kringloop. Dames vonden het erg leuk en zijn een hele tijd zoet geweest. Kwamen bijna tijd tekort :).

Het idee van 'Wel crea Bea' om met materiaal uit de natuur te knutselen vond ik erg leuk maar helaas had ik geen tijd om naar een bos te gaan en de spullen dan ook nog te laten drogen. Ook wil ik graag eerst even oefenen want wat ik op pinterest zag was wel voor de gevorderde knutselaar, efgmooi maarvoor mij nog een brug te evr.

Heel hartelijk dank voor jullie ideeen, ga het opslaan in mijn bibliotheek, dan heb ik ervolgens jaar ook nogwat aan.

Dit moet je weten over mondkapjes!

Belangrijke informatie over mondkapjes: Lees het hier.