Basisschoolleeftijd Basisschoolleeftijd

Basisschoolleeftijd

Kruik?

Mijn partner en ik zijn het niet eens over het volgende: Ikvind het best als mijn kinderen een kruik mee naar bed nemen en hij niet. We hebben een oud tochthuis en boven is het vrij koud. We hebben er niet de verwarming aan. Ze vallen sneller in slaap als ze warme voeten hebben. Hij vindt dat ik ze behandel als babys als ze een kruik mogen. Ze zijn 10 en 11. Ik ben zelf ook een koukleum en neem ook wel eens een kruik mee.
Hij vindt wel dat we ze savonds als we naar bed gaan nog moeten gaan instoppen( even de dekbedden over ze heen trekken) en dat vind ik dan weer te babyachtig.
Hoe denken jullie over kruiken?

MaximeM

MaximeM

18-01-2009 om 22:01

Vreemd

Hoi,

Nou wat een vreemde beredening van je man. Wat maakt het nou uit of die kinderen een kruik meenemen? Als zij dat nou prettig vinden. Wat is de reden dat het van hem niet mag eigenlijk?

Maxime

Karin*

Karin*

18-01-2009 om 22:04 Topicstarter

Ik maak ze

Ik vind een kruik geen probleem , en ook niet om te vullen. Zelf willen ze natuurlijk er wel een, het moet niet perse van mij. en inderdaad, dat instoppen doet hij wel, mag van mij hoor, als hij maar niet verwacht dat ik dat ook ga doen. (en dat doet hij namelijk wel)

Karin*

Karin*

18-01-2009 om 22:05 Topicstarter

Maxime

een kruik is niet stoer, vindt hij, alleen goed voor baby's

MaximeM

MaximeM

18-01-2009 om 22:28

Dan ben ik ook niet stoer

Nou...dan ben ik dus ook niet stoer. Als ik echt koude voeten heb dan neem ik een kruik mee, want dan weet ik zeker dat die voeten voorlopig niet vanzelf warm worden. Maar heb je zoons of dochters? Heeft dat er voor hem misschien ook mee te maken? (dus nu redeneer ik dat jullie zoons hebben, en dat zij dus stoer opgevoed moeten worden?) het strookt alleen weer niet met het instoppen wat hij dan weer wel wil.
Ik stop mijn kinderen trouwens ook nog in, en als ze willen mogen ze een kruik. (echte babies dus van 10 en 13 ☺)

Maxime

Hier ook een kruik

Vroeg in de avond leg ik een kruik in het bed van mijn zoon en zijn kussen erop. Hij valt dan sneller in slaap. Later op de avond pak ik de kruik weg, vul `m opnieuw en leg `m in mijn bed. Heerlijk. Ik kan niet slapen met koude voeten. Dus hier 2 baby`s. Mijn man vindt het prima en vult ook de kruik voor zoon als ik er niet ben.
Wat heeft een kruik met leeftijd te maken? Ik maak trouwens ook `s avonds nog een beker warme melk voor mijn zoon. Hij is 10 jaar en over een tijdje dan vult hij zijn eigen kruik. Deed ik vroeger thuis ook.
O en nog iets ergs. Ik leg ook de pyama`s een tijdje voor het omkleden op de verwarming of tijdens het douchen. Juist knus en gezellig toch?

Karin*

Karin*

18-01-2009 om 22:38 Topicstarter

Zoon en dochter

de oudste is een jongen. En dat instoppen doe ikwel als ze gaan slapen, maar niet nog een keer als ik zelf ga slapen.
Ik begrijp het ook niet

MaximeM

MaximeM

18-01-2009 om 22:53

Als ik ga slapen

Hoi,

Als ik ga slapen moet ik nog even bij ze kijken. De jongste slaapt op zolder, dus dan leg ik zijn deken weer even recht. Soms heeft hij zijn radio zachtjes aan laten staan, die zet ik dan uit. En ze krijgen nog een kus. Maar dat is meer omdat ik dat prettig vind dan dat zij dat willen (ze hebben het niet eens in de gaten)

Maxime

Jahoor!

Hier ook allemaal kruiken, ( de oudste is 11, en ik nog veel ouder). En ook pyama's op de verwarming. En instopen is toch niet zo erg? Hij meewerken met de kruiken, jij met instoppen, opgelost!

koentje

koentje

19-01-2009 om 11:28

Hier nog een baby van 46!

Kouwe voeten zijn kouwe voeten en die moeten verwarmd worden, anders slaap je niet.
Zo simpel is het!
En trouwens.... instoppen mag ook best! Tot ze zelf niet meer willen denk ik.
Kinderen moet je accepteren zoals ze zijn, en niet zoals jij wilt dat ze zijn of zoals ze zouden moeten zijn volgens de leeftijdsnormen.
Dat vind ik.

Geen problemen maken

Geen problemen maken die er niet zijn hoor. Jij lekker in de weer met je kruiken en je man de kinders lekker instoppen. Heerlijk ingestopt met een warme kruik in bed. Dat klinkt toch ideaal? Succes.

Vera*

Vera*

19-01-2009 om 14:20

Zelf doen

mijn dochter heeft ook wel eens koude voeten en wil dan een kruik, die maakt ze nu al zeker ruim een jaar zelf. Ze is negen (bijna tien).
Vaak merk ik het als ik de volgende ochtend een kruik weer leeg bij de wastafel zie liggen.
Eén keer had ze de dop niet goed dicht gedraaid, kwam ze midden in de nacht melden dat haar bed nat was. Maar het was geen plasje mama, de kruik zat niet goed dicht :).

Sandra

Sandra

19-01-2009 om 15:28

Alternatief

Weet je hoe je het ook heerlijk warm krijgt in bed? Met een fleecedekentje, onder je dekbed. En een fleecedeken koelt niet af zoals een kruik...

Tink

Tink

19-01-2009 om 17:55

O heerlijk een kruik

Ik kan heel slecht tegen kou, heb geen spek op mijn botjes :). Dus een kruik in bed (en een man met warme voeten!) is zalig. Een pyjama die op de verwarming heeft gelegen ook.
En ook mijn kleren voor overdag hangen over de verwarming, zodat ze heerlijk warm aanvoelen en ik niet met mijn bibberlijf in een ijskoude broek en trui hoef.
En fleece dekens hebben we beneden liggen, heerlijk om daar 's avonds mee op de bank te zitten!

Asa Torell

Asa Torell

19-01-2009 om 19:40

Goeie draad dit!

Ik ga lekker ook een kruik maken voor mijn koude voeten voortaan! Wat een goed idee! Zelfs de dikke skisokken die ik s winters altijd aan heb in bed, zijn soms niet afdoende en die koude voeten houden me echt wakker.

bobbit

bobbit

19-01-2009 om 19:46

Kruik alleen voor babies?

Hoi mijn zoon van 10 wil ook een kruik. En ja dat kan hij natuurlijk prima zelf verzorgen, maar hij doet al zoveel steeds meer zonder ons. Dus...nog een beetje aandacht? Niks mis mee. Hij gaat eerst liggen lezen tot het tijd is, dan kom ik met zijn kruik. Nog even lekker onder stoppen.
"'MMM,Lekker warm,mam,wat zal ik lekker slapen""
En verder is hij echt geen babie meer hoor, dus als je kinderen overdag zich niet te klein en afhankelijk opstellen zou ik er echt geen punt van maken.

Mari

Mari

19-01-2009 om 21:28

2 watjes

Nou dan heb ik 2 watjes thuis, want mijn kinderen hebben een elektrische deken. Half uurtje voor het slapen gaan even aan (ze moeten er zelf aan denken!) en ze slapen dan veel sneller in. Ik ben zelf een enorme koukleum en ga dagelijks met een kruik naar bed. Met koude voeten kan ik nog uren wakker liggen:(
Ik ga nog wel altijd even bij de kinderen kijken als ik ga slapen. Even dekbed recht trekken, gevallen knuffel instoppen en een aai om de bol. Ze zijn zo lief als ze slapen!!!!

Hier ook

jongste vindt het heerlijk om kruik te gaan slapen. En die krijgt die dan ook. Gevolg is namelijk: lekker warm in bed en dan snel slapen. Anders blijft het een langdurig feestje hierboven.

Zelf pik ik dan 's avonds de kruik in als ik naar bed ga. Heerlijk! En ja....manlief wil dan ook nog wel eens zijn voeten tegen de kruik vlijen.

Groetjes van Purk

Asa Torell

Asa Torell

20-01-2009 om 09:30

Vannacht heerlijk geslapen

ondanks koude voeten, want met de kruik werden ze snel warm. Dank je wel Karin!

Karin*

Karin*

20-01-2009 om 13:17 Topicstarter

Gelukkig

Gelukkig nog meer watjes hier. :0)
Ik stop ze zelf niet in snachts omdat ik bang ben dat ik ze wakker maak als ik hun kamer in kom.
Ze krijgen wel een dikke knuffel als ze gaan slapen hoor.
Ik hou voorlopig de kruikengewoonte er maar in.
En leuk dat er nu mensen beter in slaap vallen door ons kruikengedoe!

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.