Basisschoolleeftijd Basisschoolleeftijd

Basisschoolleeftijd

Tango

Tango

22-09-2009 om 14:03

Laat reageren bij partijtjes

Ik wist even geen geschikte titel, maar dit komt denk ik het meest in de buurt.
Waar ik mee zit is het volgende: Tangozoon is afgelopen zondag 5 jaar geworden. Morgen viert hij voor het eerst een partijtje. Nu hebben we al wat ervaring met partijtjes van Tangodochter die al 8 is, maar dit dus nooit zo meegemaakt.
We hebben 1,5 week vantevoren de uitnodigingen rondgedeeld waarop stond dat ze even moesten laten weten of ze kwamen. Van 1 moeder had ik meteen een reactie, maar dat is tevens een vriendin van mij. Van de overige 4 jongetjes hoorde ik niets. 1 bleek achteraf de uitnodiging bij een ander vriendje te hebben laten liggen, zodat moeder niet wist wanneer het feestje was, zij belde me uiteindelijk toen haar zoon haar vertelde van de uitnodiging.
Van de laatste 3 jongetjes wist ik vanmorgen nog niet of ze kwamen. Moest dus al die ouders vanmorgen op het schoolplein aanspreken. 1 vader belde net uiteindelijk nog. Gelukkig komen ze allemaal, maar wat een toestand.
Wat is jullie ervaring hiermee? Ik weet wel dat ik ook niet zo vaak bij school ben i.v.m. werk, maar je kunt toch ook gewoon even bellen...?

margje van dijk

margje van dijk

22-09-2009 om 15:05

Waarom?

Ik schrijf altijd op de uitnodigingen dat ik het graag hoor als ze NIET kunnen komen.

Ik ga er dus van uit dat iedereen komt, behalve degenen die zich afmelden.

Waarom moeten mensen ook nog eens expliciet laten weten dat ze WEL komen? In de eerste plaats is het een heel gedoe, en wat levert het op? Het is niet eens een garantie dat ze écht komen, want anderhalve week van te voren zeggen dat je komt kan nog steeds tot gevolg hebben dat je het feestje op het moment zelf vergeet (dit overkwam ons afgelopen zaterdag.... kwartier te laat op een feestje wegens vergeten).

Dus ik zou zeggen: gauw afschaffen en alleen laten áfmelden.

Tenzij je natuurlijk echt een goede reden hebt om van iédereen wat te willen horen.

Margje

liora

liora

22-09-2009 om 17:56

Let me guess

Hoi Tango,

Even een politiek oncorrecte vraag: is het een gemengde of zwarte school?

Liora

angel3

angel3

22-09-2009 om 18:37

Geen probleem

probeer de uitnodiging wel altijd te geven waar ouder bij is zodat het niet vergeten wordt en ik zet erop: afmelden als je niet kan. Gaat altijd goed.

Hanne.

Hanne.

22-09-2009 om 21:05

Zelfde laken en pak

Heb je het over mijn feestje toevallig?

Ik heb ook een week of 2 uitnodigingen in de bus gedaan met de vraag of ze even willen laten weten of ze komen. Van de 8 uitgenodigden hebben we 1 reactie gekregen.

Heb uiteindelijk maar aangenomen dat kinderen waarvan ik hoorde dat ze de uitnodiging leuk vonden blijkbaar komen. Morgen zullen we weten of dat een goede aanname is. Van 1 kind had ik helemaal geen reactie. Heb uiteindelijk gebeld. Voor het zelfde geld is de uitnodiging door de hond opgegeten oid.

Pelle, welke fout heb ik in jou ogen gemaakt door dit te vragen (was een zelf gemaakt kaartje). Ik geef meestal sowieso wel een reactie als we een uitnodiging krijgen, óf door te zeggen dat kind komt en te vragen wat de jarige wil hebben of door te zeggen dat we niet komen. Of vraag jij ook nooit naar verjaardags wensen?

Tango

Tango

22-09-2009 om 21:54

Liora, pelle

Het is een overwegend blanke school en het waren ook allemaal blanke ouders van wie ik niets hoorde. Wel vaak gescheiden ouders van wie de kinderen dan weer bij moeder en dan bij vader zijn. Dan vind ik het helemaal wel handig om iets te horen, want hoe weet ik anders waar ik het kind thuis moet brengen?
Zelf laat ik overigens altijd wel weten of mijn kind op een partijtje komt, inderdaad vaak door te vragen wat de jarige wil hebben.
Verder was het dus een voorbedrukt kaartje waar het dus zo op stond. Misschien inderdaad een idee om het om te draaien, vind ik een goede tip. De kaartjes heb ik na schooltijd uitgedeeld in de hoop dat ze dan direct bij ouders terecht kwamen. Bleek ook niet zo: 1 kaartje werd door de uitgenodigde bij een ander vriendje achtergelaten, een ander kind ging naar de bso, dus garantie geeft dit zeker niet. Rondbrengen vind ik niet echt een optie omdat kinderen op een montessorischool zitten waar kinderen uit het hele dorp en nog van verder weg komen. Gaat me echt teveel tijd kosten.
Dochter deelde altijd in de klas uit en dit ging dus altijd goed. Maar ja, uit veel draadjes lees je dat het voor kinderen die niet gevraagd worden niet zo leuk is, dus vandaar deze manier.

Tango

Tango

22-09-2009 om 21:57

Hanne

Ik hoop dat het met jouw partijtje ook helemaal goed komt. Is zo zielig als er veel minder kinderen komen dan de bedoeling was. Bovendien kun je als je het eerder weet evt. nog iemand anders uitnodigen. Tangozoon had bijv. nog wel 2 vriendjes die mee mochten van hem, maar niet van mij omdat de auto's volzitten. Tangodochter gaat nl. ook mee met 1 vriendin. Dit overigens op verzoek van Tangozoon hoor, voordat iemand daarover valt. Hij is stiekem een beetje verliefd op dat vriendinnetje....

Nasha 1st

Nasha 1st

22-09-2009 om 22:02

Oeps

net kaartjes gemaakt en zelf geschreven met de vraag, laat even weten of je komt.....

Hanne.

Hanne.

23-09-2009 om 08:50

Verschil in interpretatie

Ik denk dat we de vraag dan anders interpreteren, ik voel me nl helemaal niet geroepen om direct te reageren als ik zo'n zin lees.

Doe precies wat jij schrijft, tussendoor, of als je ouders toevallig tegen komt, en soms ook pas kort van te voren. (hoewel ik 1 dag wel heel kort vind)

Ik vind er wel een duidelijk verschil met een bruiloft. Bij een bruiloft nodig je (over het algemeen) wat meer mensen uit. Bij een bruiloft nodig je iedereen uit die je wil uitnodigen, en als er een aantal mensen niet komen maakt dat niet een heel groot verschil. Bij een partijtje moet je vaak (door practische redenen) de keuze tot max een kind of 8 beperken. Als er op een partijtje 4 niet komen scheelt dat wel veel, en bovendien, had er een ander kind kunnen komen.

margje van dijk

margje van dijk

23-09-2009 om 09:16

Maar dan nog, hanne

"Als er op een partijtje 4 niet komen scheelt dat wel veel, en bovendien, had er een ander kind kunnen komen."

Dit is toch precies wat je te horen krijgt als je vraagt of mensen AFmelden?

Ik word net als Pelle ook altijd een beetje obstinaat als ik een verjaardagskaartje krijg waar op staat "laat even weten of je komt". Het komt op mij lichtelijk snobistisch over, van "ik wil wel even uit je eigen mond horen dat het je behaagt op mijn belangrijke partijtje te komen".

Jongens, het is een kinderfeestje. Dat je daarvoor van tevoren precies aangekondigd moet krijgen hoeveel kinderen er komen vind ik totaal over-the-top. Ik kan me haast geen feestje voorstellen waarbij dat belangrijk is, zeker bij jonge kinderen. Hoogstens voor het auto-plannen als dat erbij zit, maar ook daar kan het nooit op 1 of 2 kinderen aankomen. Want waarvoor verder? Ik zorg gewoon altijd dat ik van alles wat er uitgedeeld wordt een paar extra heb. Het is al eens voorgekomen dat een buurkindje dat ik niet had uitgenodigd (niet aan gedacht) zo sneu voor het hek stond dat ik die er ter plekke nog bij gevraagd heb. Dat kan dan bij jullie zeker ook niet?

Het doet me denken aan de zeldzame keren dat mijn moeder ziek was en mijn vader ging koken. Dan kwam hij ons allemaal vragen: "hoeveel aardappelen ga je zometeen eten? Nee, ik moet het preciés weten". En dan ging hij precies zoveel aardappelen schillen en die kreeg je dan ook precies op je bord. Dat vond hij heel handig bedacht van zichzelf, want dan hoefde hij niet te veel te schillen én er bleef niks over. Maar voor mij is alle sjeu er vanaf op die manier, ik word helemaal iebelig van zoveel planmatigheid.

Dus, nogmaals, áfmelden is OK, maar áánmelden voor een feestje vind ik zwaar overdreven.

(Maar goed, dit is mijn slechts mijn mening, dus je kunt me natuurlijk totaal negeren en lekker doen wat je zelf leuk vindt!)

Margje

Feestbeest

Feestbeest

23-09-2009 om 09:35

Ik heb precies dezelfde ervaring. Ik heb ook de ervaring heb dat kinderen zonder afmelden niet komen opdagen. Vandaar dat ik dus ook altijd op de kaartjes zet dat ik de kinderen AANgemeld wil hebben :-) Maar dan in andere woorden uiteraard. Maar helaas is het toch ieder jaar weer zo dat ik een aantal ouders moet aanspreken. En zelfs als je dan bevestiging hebt is er ieder jaar wel weer een kind dat niet komt opdagen, of veel te laat. Heel handig als je weg wilt gaan. Alloch of auto maakt geen verschil. Gescheiden of niet ook niet. Het is een kwestie van karakter, denk ik? Ik vind het in elk geval lastig en irritant. Bellen, even aanspreken, mailen, SMSen, mijn kind informeren. Opties genoeg (staan ook allemaal op het kaartje).

Rondbrengen (o.t.)

Dat is hier eigenlijk een groot stuk voorpret. Ik weet niet wat 'ver' is bij jullie, maar wij zijn gewoon een middagje door de stad aan het fietsen. Superleuk, die gezichtjes bij de voordeur. Nu zoon 7 werd mocht hij zelf meedenken over de route.. ik denk dat we algauw een kilometer of 10, 12 onderweg zijn. Jongste mee in het fietsstoeltje. Die heeft niets te kiezen.

ijsvogeltje

ijsvogeltje

23-09-2009 om 10:36

Houd ook niet van dat aanmelden

Ik word ook een beetje kriegel als ik moet bellen om kind aan te melden voor een feestje. Soms heb ik het niet eens in de gaten dat het er staat. Kind krijgt een kaartje, helemaal blij, we schrijven de datum in de agenda en klaar is kees. Dan word ik opeens een paar dagen van te voren door een geïrriteerde moeder opgebeld; of kind komt. Ja, natuurlijk komt mijn kind! Dus Tango, ik ben ook zo'n moeder...

Linda99

Linda99

23-09-2009 om 10:56

Ook

Hier is het ook zo dat als je een uitnodiging krijgt je alleen iets doorgeeft als je niet kunt komen...Wel zo simpel/makkelijk toch?

Asa Torell

Asa Torell

23-09-2009 om 20:29

Ben echt stomverbaasd

Ik weet niet beter dan dat uitnodigingen (en al helemaal die voor trouwerijen) vragen om bevestiging dat je wel komt. Ikzelf vind dat ook logisch, wat is er makkelijker dan denken 'o dan kan ik niet' en vervolgens het hele feest te vergeten en je dus zeker niet af te melden? Als je wel wilt komen heb je er belang bij dat er op je wordt gerekend en er genoeg te eten en drinken voor je is.
Nou heb ik inmiddels wel gemerkt dat kinderfeestjes een speciale categorie zijn waarbij de opkomst veel hoger is dan bij andere feestjes en waar de genodigde er ook alles aan doet om te kunnen komen. Dus ik kan me wel voorstellen dat daar de 'meld het als je niet kunt' ook prima werkt.

Nasha 1st

Nasha 1st

23-09-2009 om 21:16

Nou

ik zou het wel fijn vinden om te weten of de kinderen komen. Elk kind heeft 3 kindjes uitgenodigd voor zichzelf, en ik zou het dan wel sneu vinden als er een paar niet komen, dan nodig ik nog liever andere kinderen uit, vandaar dat ik het vraag!

Tango

Tango

23-09-2009 om 22:43

Tjonge

Wat een discussie heb ik veroorzaakt. Het is duidelijk dat een aantal mensen het niet met elkaar eens gaan worden.
Het partijtje was bij ons in ieder geval erg geslaagd en alle kinderen zijn gekomen. Over een half jaar zien we weer verder, dan is Tangodochter weer aan de beurt. Misschien dan eens een andere aanpak proberen.

Annet

Annet

23-09-2009 om 23:32

Andere oplossing

Ik heb ook gemerkt dat niet iedereen reageert op vragen naar bevestiging of afmelding. Ik zet hierover niets meer op de uitnodiging. Dat heeft toch geen zin.
Ik doe het nu anders. Ik vraag gewoon op het schoolplein aan de ouder of hun kind komt. Dat kan helemaal zonder irritatie. Sommige ouders komen zelf al vragen wat zoon wil heben. Op deze manier heb ik op tijd alle ouders wel gesproken. Oja, het helpt ook om op de uitnodiging je mailadres te zetten, eventueel met de opmerking : cadeautip nodig, mail......
Ik vraag ernaar omdat zoon graag wil weten of hij een vervanger uit mag nodigen. Hij mocht 6 kinderen uitnodigen dus als er één uitvalt, trekt hij graag een nieuw vriendje uit de bak......
Daarnaast wil ik het ook graag weten als er toevallig meerdere vriendjes uitvallen. Maar dat is nog nooit voorgekomen.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.