Basisschoolleeftijd Basisschoolleeftijd

Basisschoolleeftijd

Cupcake

Cupcake

06-12-2019 om 10:10

lang haar met klitten

Dochter van 9, lang haar, eindeloos klitten kammen! We hebben de Tangle Teezer, alle cremepjes en goedjes onder de zon, anti-klitten shampoo, conditioner voor het wassen, na het wassen, cremevoeding....maar de klitten blijven maar komen en het haar wordt snel vettig van al die cremepjes etc.

Heeft iemande de gouden tip?

Kapsel

Mijn dochter had op die leeftijd ook van dat lange maar klittige haar. Soms had ik echt geen zin in uitkammen en deed ik er een staart in, met dan om de tien centimeter een elastiekje. Dan ziet het er een beetje uit als zo'n streng braadworstjes, maar ze kreeg altijd complimenten om haar leuke staart. In een losse staart zag je de klitten gewoon zitten en te vlechten was het niet, dit was een prima oplossing.

skik

Dendy Pearson

Dendy Pearson

06-12-2019 om 10:24

Kapper

Vast niet wat je wil horen, maar het wil best helpen als er even een stukje van de haren afgaat.

Verder heb ik alle ervaring met meisjes met klithaar. Mijn dochter heeft wat afgebruld tijdens het uitborstelen. En ik heb heel wat afgemopperd

Hier hielp het dat ik zelf haar haar waste. Goed uitspoelen dus. Twee keer per week was voldoende. Niet teveel cremetjes erin. Na het drogen direct in een vlecht. Slapen altijd met een vlecht. Naar school altijd met een vlecht.
Eigenlijk zat het altijd in een vlecht😀 Ook omdat wij gek werden van die losse haren overal.

mijk

mijk

06-12-2019 om 10:34

Vlechten

Voor het slapen gaan en bij lange autorit. Mocht je dat nog niet doen scheelt dat heel veel. Ook hadden we een antiklitapray die redelijk werkte.

Cupcake

Cupcake

06-12-2019 om 10:46

dank voor de tips

haha - we spenderen heel wat gemopper in de douche, na het douchen,tijdens het kammen! Ik knip met regelmaat er een stuk(je) af, maar soms denk ik wel eens, oh kon ik er maar 20 cm afknippen dan zijn we van die klitten verlost!

We doen idd er wel een vlecht in, maar dan zodra de vlecht eruit gaat, bam, vol met kiltten. Agh.Of als het echt niet gaat....een knoetje met knopen boven op het hoofd

Ava

Ava

06-12-2019 om 11:55

Wasverzachter

Na het wassen van de haren wasverzachter erin (halverwege tot aan de punten of als de klitter hoger zitten, vanaf dat punt) en met een hele grove kam (waarvan de tanden wijd zitten) het haar voorzichtig kammen. Nat haar kan snel afbreken. En daarna kan je de gewone kam proberen.

Je haar gaat er ook nog eens van glanzen.

Fransien

Fransien

06-12-2019 om 14:39

Een flink stuk eraf!

Mijn jongste dochter wilde ook graag lang haar maar het kammen/borstelen was een drama. We hebben het toen half lang gehouden en een paar jaar later weer eens geprobeerd. Toen had ze amper last van klitten en ging het prima.

Marie

Marie

06-12-2019 om 14:43

Toch kapper

Hoe vaak gaat ze naar de kapper?
Want een stuk(je) er af kan echt heel veel verschil maken. Een bobline kan echt heel leuk staan.
De kapper kan jullie ook goed adviseren over de verzorging van het haar.

Doenja

Doenja

06-12-2019 om 15:08

knippen en ouder

Een stukje afknippen, enkele centimeters maar, kan heel veel helpen. Wat laagjes ook, want de klitten zitten daar waar afgebroken en beschadigde haarpunten zitten. En wat ouder worden, dan verandert t haar en klit het minder snel.

hier

Bij dochter van 10 was ik haar haar 1 x per week en daarna doe ik er een haarmasker in dat enkele minuten moet intrekken. Van Andrelon (Care en Repair, meen ik), uit zo'n pot met paars deksel. We hebben ook een keer die Loving Blends of wat was het gebruikt omdat ons vaste merk er niet was en die was duurder, rook minder lekker, en werkte minder goed. Dat haarmasker was een tip van de kapster en scheelt aanmerkelijk in de klitten.

Maar goed, eens per week wassen, daarna masker erin, heel goed uitspoelen, en dan overdag in een staart en bij het slapen in een vlecht. Die staart overdag is niet zozeer vanwege de klitten (al helpt het wel) maar omdat ik niet wil dat er haar in haar eten hangt. En een keer of 2-3 per jaar naar de kapper om de dode punten eruit te knippen. Ik was dus haar haar, dat doet ze niet zelf (we hebben een bad, dat komt dan goed van pas). Zit nog te dubben wanneer ik het haar zelf moet laten doen.

Ik wacht met smart tot het moment dat ze besluit dat de schaar erin moet. Ik heb zelf nooit lang haar gehad, en vind het maar een hoop gemier (plus al die haren die overal opduiken...) En als ik er nou nog spectaculaire vlechtwerkjes in mocht maken, maar daar heeft Madam het geduld niet voor, dus staart en vlecht, meer wordt er niet mee gedaan :-(

Maar goed, ik mag niet mopperen. Zij heeft meerdere klasgenoten met werkelijk spectaculaire krullen, en hoewel dat prachtig staat, weet ik dat het een hele hoop werk meebrengt.

Groeten,

Temet

Guera

Guera

07-12-2019 om 19:55

Wordt beter

Herkenbaar!
Hier ook veel gedoe gehad. Helemaal als er luizen waren met al die klitten.
Soms kwam ze beneden en dacht ik : Nice. Je haar is netjes gekamd. Totdat ik het optilde en de vogelnesten zag. Anti klitspray van guhl werkte wel echt heel goed.
Nu is ze 14 en waar ze het sinds 2 jaar zelf denk ik. Ze doet conditioner dan goed kammen en altijd haar vast bij het slapen. Het is stukken beter dan toen ze 8 was ofzo

Ja, of

Bij dochter ook veel met zo'n oranje/roze antiklitpompje gewerkt. Een periode wastte ik het haar van dochter en dan gingen er 10 vlechten strak in. Die bleven bijna een week goed zitten.

Flavia

Flavia

07-12-2019 om 20:27

Haarserum van de H.ema

Toen dochter nog haar tot ruim over haar middel had was de truc, naast de eeuwige vlecht, haarserum van de H.ema als anti-klit gebruiken.
Wat nog beter hielp kort knippen, nou ja schouderlang in dochters geval, (donatie 30 cm eraf) en dan weer lang laten groeien.

Hangkous

Hangkous

07-12-2019 om 21:00

Goedkoop huismiddeltje

Als laatste spoelwater een liter water mengen met 100 ml azijn.
Haar makkelijk kambaar en als het droog is ruikt het niet zuur.
Ik begon altijd aan de punten met uitkammen en dan langzaam steeds meer naar de haarwortel toe om veel pijn en gejammer te voorkomen.

Pluis

Pluis

09-12-2019 om 13:19

Toch stuk eraf

Je dochter heeft nu nog 'nesthaar', dat klit gewoon snel. Verder doe en deed ik wat hierboven al aan tips is langsgekomen. Voor het wassen goed doorborstelen en dan een masker erin. Crèmespoeling is bij mij niet genoeg. Heeeeel goed uitspoelen. Alles wat in het haar blijft zitten zorgt voor sneller vet worden en klitten. Aan de lucht laten drogen, en pas kammen als het droog is. Liefst met een tangle teezer, en van de haarpunten langzaam naar boven werken. Overdag in een staart/vlecht of knot. En 's nachts liefst een vlecht (of twee). Als het nodig is tussendoor de punten sprayen met een conditioner. Eens per week wassen, of minder als dat kan.
Op een dag wordt het beter! Maar dat duurt even, tot je dochter haar 'volwassen' haar heeft. Tenminste, zo ging het bij mij en bij mijn dochter.

Doenja

Doenja

09-12-2019 om 16:25

onder de douche losmaken

Ik heb zelf ook enorm klittend haar en wat ik doe als het bar en boos is met een haarmasker in de douche voorzichtig met mijn vingers het haar losmaken. En dan langzaam aan met de vingers door het haar kammen. En dan uit de douche weer een creme erin die erin mag blijven en dan absoluut niet droogwrijven!!! Dan wrijf je er juist klitten in, je vervilt het dan als het ware. Dus kletsnat in een handdoek rollen en zo zeker een half uur laten zitten. Dan pas borstelen. Ik borstel t juist wel nat want anders krijg ik Diana Ross haar :-)

Kammen

Als je gaat kammen, dan natuurlijk altijd van onder aan af. Dus eerst de puntjes en dan steeds omhoog werken. Als je bovenaan de klit begint duw je die alleen maar verder in elkaar. Handdoekdroog haar met flink wat leave in conditioner er in kamt het makkelijkst.

skik

Anemone

Anemone

09-12-2019 om 22:45

Waarom lang haar?

Maar waarom hebben die meiden zulk lang haar als ze het toch dag en nacht in een vlecht of staart hebben? Dan kan er toch een heel stuk van af zonder er anders uit te zien?

Reageer op dit bericht

Als je wilt reageren moet je eerst inloggen of je aanmelden.

Aanmelden