Basisschoolleeftijd Basisschoolleeftijd

Basisschoolleeftijd

Loentje

Loentje

23-08-2010 om 01:09

Naar zwemparadijs zonder begeleiding?

Hai,
oma, tante en vier kinderen tussen 9 en 12 jaar gaan een weekje naar CenterParcs. Oma liet zich ontvallen dat de volwassenen niet altijd mee zullen gaan, maar wel aan het huisje zitten of misschien een wandelingetje maken, de kinderen kunnen immers allemaal goed zwemmen en het zijn verantwoordelijke kinderen. Ik vind dit moeilijk omdat het toch over enkele uren gaat, en niet in een gewoon overzichtelijk zwembad. Ik weet dat er altijd risico's zijn, ook al zit je erbij. Zijn er extra-veel redders aanwezig in zo'n subtropisch zwemparadijs? Misschien is het daar wel de normaalste zaak van de wereld dat kinderen er zonder begeleiding zijn. Zelf zou ik me met een boekje op het terras installeren, af en toe eens zoeken en ev. afspreken dat ze zich af en toe komen melden. Dat is ook geen actief toezicht, maar wel beschikbaarheid. Wat als ze lastig gevallen worden?
Mijn vragen: Is het verantwoord hen alleen te laten gaan? Welke afspraken zijn heel handig? Ze vertrekken morgen al...
Groetjes,
Loentje

Prakje

Prakje

23-08-2010 om 06:44

Ik zou me niet prettig voelen

Vooral omdat er ook veel vervelende kinderen in een zwembad rondlopen. Mijn kinderen laten vaak over zich heen lopen en worden dan overlopen bij een glijbaan, aan de kant geduwd bij trappetjes etc.

Zwemmen kunnen ze prima, maar de omgang met brutale kinderen niet.

Ik zou ze nooit alleen laten gaan naar een vreemd zwembad.

Hier in het dorp hebben we een zwembad, als ik weet dat ze met een groep vriendjes zijn, dan mogen ze daar wel alleen naartoe.

O ja, mijn kinderen zijn 11, 9 en 7

Ligt ook aan de kinderen

Wij zijn 2 jaar geleden ook met de hele familie naar duirell geweest en hebben de laaste dagen de kinderen ook 'alleen' gelaten....
Dat was neefje (toen 9) dochter (11) en oudste (15).De eerste dagen zijn we meegeweest (weekend) ook om het zwembad te leren 'kennen' en omdat het toen behoorlijk druk was omdat het weekend was.
De dagen erna zijn ze alleen gegaan...en zijn wij elk uur gaan kijken.Gewoon 1 voor 1,dan eens ik, dan eens man dan eens broer. Zo nu en dan bleven we dan om ze te tracteren of er even bij te blijven zitten of om een uurtje mee te zwemmen.
Eigenlijk ging dat prima.
Ik zou de eerste dag/dagen wel meegaan en aan de hand daarvan beslissen. En het ligt ook aan je kinderen. Hoe gaan die met elkaar om, maken ze snel ruzie met elkaar of zijn ze erg leuk met elkaar en passen ze goed op elkaar?
Zulke dingen vindt ik er wel toe doen.
groeten albana

aaf

aaf

23-08-2010 om 08:55

Nee

Ik zou het niet toestaan. Ben normaal gesproken best makkelijk in 'loslaten'. Maar het publiek in die zwembaden weerhoudt mij. Zo'n groot zwembad met veel hoekjes, hoge planten is moeilijk toezicht houden. Er wordt ook af en toe bericht over lastig vallen/aanranden . Ik kan het mij tenminste nog herinneren van de Bonte Wever, Eemhof en het Vennenbos. Ik zou dat toch wel bespreekbaar maken met oma.

Loentje

Loentje

23-08-2010 om 09:31

Dankjewel

Het is dus niet zo gek dat ik het geen goed idee vind. Nu, ze gaan de eerste dag mee, en de kinderen zullen zeker goed voor elkaatr willen zorgen. Maar het blijven twee jongens en twee meisjes, ze zullen niet altijd hetzelfde willen doen. Misschien kan ik wel vragen of ze om het uur eens gaan kijken. Ik heb de voorbije jaren heel wat hoogoplopende ruzies met oma gehad, telkens omdat zij een andere kijk had (ze kwam enorm vaak helpen toen we het heel moeilijk hadden met gezondheid van jongste), ik heb geen zin in nieuwe ruzie nu alles weer rustig is. Oma is verder echt wel een toffe vrouw, zorgzaam enz., maar ze neemt toch makkelijker risico's dan ik. Ik heb zelf als meisje van ongeveer 11 jaar geregeld last gehad van vieze venten, dat zal ook wel meespelen. Prft...

Loentje, ga jij mee?

Uit je bericht kan ik niet goed opmaken of je zelf mee gaat. Wel valt mij heel erg de volgende zin op: "Oma liet zich ontvallen dat de volwassenen niet altijd mee zullen gaan, maar wel aan het huisje zitten of misschien een wandelingetje maken, de kinderen kunnen immers allemaal goed zwemmen en het zijn verantwoordelijke kinderen."
De kinderen (ik neem aan die van jou en daarbij nichtjes of neefjes?) zijn kleinkinderen van oma. Beslissingen omtrent hun veiligheid zijn te nemen door ouders, niet door grootouders of oom of tantes. Kortom, ik vind dat het jij de enige bent die beslist of jij je kinderen hier zonder toezicht loslaat of niet.
Voel jij je er niet prettig bij, zorg dan dat je erbij blijft.

Loentje

Loentje

23-08-2010 om 10:09

...

Ik ben er niet bij, ik zorg thuis voor jongste (medische problemen) en oma en ik gaan nogal snel in de clinch. Het was bij mij nog niet eens opgekomen dat ze niet in de buurt zouden blijven. Misschien vindt mijn schoonzus het ook niet goed en is het al opgelost. Ik mag erover beslissen, maar als ik dat doe ben ik altijd de ambetante, de overdrijver, een belachelijk type kortom. Dus er iets over zeggen zal niet in goede aarde vallen. Dochter terug meenemen is ook weer zo drastisch...

Hillary

Hillary

23-08-2010 om 10:12

Geen sprake van

Dat zou bij mij absoluut uitgesloten zijn, daarvoor komen er iets teveel nare verhalen in de media over verkrachtingen en aanrandingen enzo. Mijn weerstand is dus niet zozeer vanwege het zwembad zelf, maar in de kleedkamers ben ik er altijd bij. Mijn zoon (12) wilde vorige week ook met vrienden naar Duinrell en dan ook het tiki-bad erbij. Dat laatste heb ik verboden, het tiki-bad is juist berucht om zijn overlast door bepaalde groepen jongeren. Mogelijk is het inmiddels opgelost hoor want hoor er nu nooit meer iets over, maar ja het zit nu in mijn hoofd.
Ik dacht dat de zwembaden in CP ed redelijk veilig waren omdat daar toch vnl gezinnen komen en geen groepen jongeren, tot ik een tijd geleden in een tijdschrift het verhaal las van iemand die op haar vijftiende daar in de kleedkamer was verkracht. Ik probeer er dus zolang mogelijk bij te blijven en als dat echt niet meer gaat ze op het hart te drukken om nooit alleen in de kleedkamers te zijn.
Ben eigenlijk verbaasd over de instelling van oma, meestal is het zo dat oma's veel meer beren op de weg zien dan de ouders zelf.

Misschien moeilijk

Misschien is het moeilijk om hierover je mening te uiten tegenover oma maar ik denk dat je het toch moet doen. Overleg ander eerst even met je schoonzus, gewoon even aan haar vragen hoe zij erover denkt.
Mocht het zo zijn dat iedereen van mening is dat ze wel zonder toezicht kunnen en echt van plan zijn ze alleen te laten gaan dan zou ik toch overwegen om dochter halverwege de week weer mee terug te nemen.
Heel vervelend, vooral voor je dochter, maar onveilig is onveilig.

9 is te jong

Vind ik.

Mijn oudste ging vanaf een jaar of 10-11 pas alleen (dwz met vrienden) naar het zwembad. En dat is een jongen.

Laatst wilde dochterlief ook mee, maar toen ben ik zelf toch maar wel meegegaan.

Niet eens zo zeer om te voorkomen dat ze lastig gevallen zou worden, want dat valt denk ik helaas ook niet helemaal te voorkomen als je wel meegaat. Maar meer voor het geval dat er iets aan de hand zou zijn, dat ik dan in de buurt ben en niet een half uur verderop zit.

Ik vind oma ook wel erg makkelijk, is het nou zo veel moeite om even op een terrasje bij het zwembad te gaan zitten? Al is het maar af en toe.

Ik moest laatst trouwens nog aan je denken. Hoe is het nu? Ik begrijp uit je bericht dat je nog steeds aan het dokteren bent met je jongste?

Loentje

Loentje

23-08-2010 om 11:14

Jippie!

Ik heb gemaild en het antwoord is: "Kinderen onder 12 jaar mogen zonder begeleiding van een volwassene zich niet in het zwembad bevinden. Een volwassene dient minimaal 18 jaar of ouder te zijn."
Nu nog hopen dat oma zich er niet vanaf maakt met "Jij met je regeltjes altijd!" en er zich vervolgens niets van aantrekt. Morgen gaan mijn man en ik naar ginder, vandaag zwemmen ze samen dus we kunnen het tijdig aankaarten en dat moet hij dan maar doen. Wat ik zeg is per definitie voor spot vatbaar, wat hij zegt is heilig.
Bedankt voor jullie mening, ik wist even niet waar kruipen, wou niet overbezorgd doen maar nog minder graag 'onderbezorgd'. Bedankt!

Sancy

Sancy

23-08-2010 om 11:17

Hillary

"Mijn zoon (12) wilde vorige week ook met vrienden naar Duinrell en dan ook het tiki-bad erbij. Dat laatste heb ik verboden, het tiki-bad is juist berucht om zijn overlast door bepaalde groepen jongeren. Mogelijk is het inmiddels opgelost hoor want hoor er nu nooit meer iets over, maar ja het zit nu in mijn hoofd."
Die overlast stamt van jaren terug, toen inderdaad daar overlast was. Toevallig sprak ik vorige week iemand die vertelde dat het nu zo ongeveer het meest bewaakte bad van Nederland is, waar kinderen onder de 12 niet zonder begeleiding van een volwassene mogen zwemmen. De controle daarop is heel groot, samen naar binnen en daarna als volwassene weer stiekem weggaan lukt niet eens ;-)

Loentje

Loentje

23-08-2010 om 11:20

Dees*

Hallo Dees, wat attent! Het medische circus is een beetje tot bedaren gekomen. De operaties zijn allemaal met goed succes achter de rug, de maagoperatie is er niet gekomen. Ze heeft nog volledig sondevoeding, waarschijnlijk vooral een psychologische zaak nu. Dat lost zich wel op. Ze moet wat achterstand inhalen maar het lijkt erop dat dat wel zal lukken. Dit jaar zijn we op vakantie kunnen gaan en hebben we er allemaal keihard van kunnen genieten, dat zegt enorm veel want de voorbije twee zomers hebben we amper opgemerkt. Er was sprake van een Nissen-operatie maar wij vreesden dat het probleem daardoor zou vergroten. Dus konden ze ons niet meer helpen... Ipv te zwichten trokken we naar twee andere ziekenhuizen en die twee samen hebben voor een sprong voorwaarts gezorgd. Nu de nieuwe arts haar goed kent, zei ze dat de operatie inderdaad niet goed zou geweest zijn voor ons dochter. Enorme opluchting dus!!! Komt helemaal goed hier, maar hetr heeft nog wat tijd nodig. En het lijkt wel of ze meer dan een ander kind beseft hoe fijn het is om zich goed te voelen.
Liefs, Loentje

Hillary

Hillary

23-08-2010 om 12:00

Sancy

Bedankt voor je info, dat hebben ze goed gedaan. Misschien is de overlast in het westen van het land erger dan elders. Het is toch enige jaren schering en inslag geweest de overlast van bepaalde groepen jongeren zoals in het Tikibad, Tropicana in Rotterdam, maar ook een openluchtzwembad ergens in een westlands dorp waar meisjes lastig gevallen werden. Tegenwoordig wordt er wel met zwarte lijsten etc gewerkt, dus het wordt wel aangepakt, maar ik blijf voor de zekerheid zo lang mogelijk met mijn kinderen mee gaan, zoveel moeite is dat nou ook weer niet toch, je hoeft niet meer mee het water in, dus je neemt gewoon een boekje mee ofzo. En nee ik kan ze niet overal tegen beschermen, maar dat hoeft toch ook niet te betekenen dat ik ze om die reden willens en wetens aan bepaalde gevaren moet blootstellen. Nu begrijp ik dat die keuze van het zwembad met of zonder begeleiding voor iedereen anders voelt, maar voor mij voelt het dus niet goed.

Loentje

Loentje

23-08-2010 om 13:06

Schoonzusje is dochter komen oppikken, ik zei: "Ik weet niet wat jij vindt van dat alleen gaan zwemmen, maar het mag pas vanaf 12 jaar." Antwoord: "O, maar ik ben daar niet bang van hoor, mijn dochter kan dat, gaat thuis ook altijd alleen zwemmen."
Geen bondgenoot dus ;o(

Loentje

Loentje

23-08-2010 om 14:48

Anna n

Ze gaan zeker voor de gezelligheid, ze zullen ook wel vanalles doen, bijvoorbeeld samen iets doen, later op de middag aan het huisje zijn en wie wil gaat zwemmen. Ze gaan wel eens mee maar zeker niet elke dag. Ik vrees een beetje dat ik weer de enige van het gezelschap ga zijn die het niet okee vindt, en dus het onderspit delf. "Een ongeluk kan ook voor je deur gebeuren": ja, maar dat risico kan je moeilijk uitschakelen. Dat het niet mag zal ook wel niet genoeg reden zijn, ik heb van haar vaker gehoord dat ik van regeltjes moet durven afwijken. Doet ze zelf dus ook, zelfs het strenge dieet van dochter vond ze onzin. Ik kan niet tegen haar op tenzij ik heel drastisch doe (bijvoorbeeld dochter mee naar huis nemen woensdag na ons bezoek) en dan weet ik niet zeker of mijn man wel aan mijn kant blijft staan. Het is niet eens zo dat ik haar niet kan loslaten of haar geen ruimte geef.

Niet toestaan

Mijn jongste van 10 mag net alleen naar het gewone recht-toe recht-aan zwembad in de buurt waar het nooit echt druk is en extreem veel toezicht. Ik zou haar nooit alleen in een CP achtig zwembad laten. Ze kan super zwemmen maar is klein en je weet niet wat andere grotere puberkinderen doen. Als er iemand op haar springt verdwijnt ze onder water tenslotte.
Als ik jou was zou ik toch heel duidelijk zijn. Je wilt het niet hebben. Punt.

koentje

koentje

23-08-2010 om 15:13

Loentje

Wat een vervelende situatie. Het is heel erg kind-afhankelijk of je dit goed vind of niet. Ik vind dat je als ouders daarover het eens moet worden en er dan niet vanaf wijken. Tenslotte kan je dochter dan dus niet mee. Maar je moet wel even spijkers met koppen slaan!

En wat voor dieet heeft je dochter dat er niet van af geweken mag worden?

Loentje

Loentje

23-08-2010 om 16:49

Koentje

Mijn andere dochter, nu een peutertje, heeft sondevoeding. Ze kreeg 6x per dag een voeding die 1,5u duurde. Dat was vooral qua tijd buffelen om zelf nog aan genoeg slaap te komen. Oma kwam geregeld oppassen, kon prima overweg met de sondetoestand maar vond dat het met de tijd niet zo nauw moest gebeuren. Met als gevolg dat ik de laatste voeding niet om 23u kon starten (op zich al laat genoeg) maar veel later, waardoor ik die dan soms weer moerst laten vallen omdat ik zelf niet meer kon. Zelf slapen was toen geen optie omdat ze enkele keren per voeding braakte. Op medicatie was oma wel stipt, maar ze gaf soms een voeding minder. Dat was wel erg omdat mijn kindje dan ook echt afviel en ik bijna een week nodig had om haar weer op hetzelfde gewicht te krijgen. Ze zat heel ver onder de curves. Ik begrijp helemaal niet dat oma dat niet ernstig nam, telkens wanneer ik zei dat iets echt wel zus of zo moest, vond ze dat ik veel te stipt was. Alsof ik het zei om haar te pesten, terwijl ik mezelf uitputte om dochter op de been te houden. 't Is een heel geciviliseerd en keurig mens, maar blijft keihard bij haar eigen mening. Net een puber! Nu heeft mijn jongste meer reserve en vind ik het geen drama meer als er een voeding overgeslagen moet worden. Ze vond dat we niet zo moesten doen wat de dokters zegden enz. Tegen mijn man (haar zoon) was ze heel wat vriendelijker dus vooraleer hij een beetje geloofde wat ik zei... Het heeft veel moeite gekost om daar een beetje fatsoenlijk uit te geraken, en nu dit. Om de goede vrede moet ik dus maar laten betijen, en de kans dat er iets gebeurt is natuurlijk ontzettend klein, maar dat wil niet zeggen dat je er maar op kan rekenen dat er niets gebeurt. Vind ik, maar velen niet, dat weet ik.

Loentje

Loentje

23-08-2010 om 16:51

Mach e.a.

Nu ik weet dat ik niet de enige ben die dit niet zo veilig vindt, kan ik er straks met mijn man eens goed over praten en dan moet hij het morgen maar bespreken. Ik vind het ook zo respectloos moest ze het weer wegrelativeren.

Loentje

Loentje

23-08-2010 om 16:56

...

Toen ik haar er vorig jaar op aansprak dat ze toch moest proberen de voedingen van mijn jongste een beetje op schema te houden omdat ze anders te weinig kreeg of ik wel héél laat moest wakker blijven, antwoordde ze eens: "Het gaat hier verdorie toch niet om jou, maar om je dochter!!!" Dat was ook mijn uitgangspunt, maar als ik niet op de been bleef was er wel een groot probleem! Overigens zorgde ik niet alleen hoor mijn dochtertje, in de 4 à 5 uur dat ik sliep, stond mijn man elke nacht minstens een keer op voor haar. De situatie was dus echt heel erg zwaar en oma kwam om ons wat vrije tijd te geven. Maar dat liep dus ook niet goed, pff. Soigt, dat is voorbij, maar als ik nu dus dwars ga liggen, wordt dat potje weer opengetrokken ;o( In feite is zij het wel die dwars ligt.
Ach, misschien blijkt het morgen wel mee te vallen.

Hendrika64

Hendrika64

23-08-2010 om 18:09

Veel redders, maar......

Hallo,

Een waarschuwing vanaf deze kant. Officieel mogen ze niet alleen in het zwembad van Centerparcs en terecht denk ik. Wildwaterbaan is echt heel heftig. Ik was mijn dochter (diploma a en b) 7 jaar afgelopen zomer kwijt, terwijl ik achter haar aan de wildwaterbaan afging. Ze was in de stroming beland. Gelukkig is ze er door iemand anders uitgedrukt. Ik weet dat het ook heel anders had kunnen aflopen. Er was een redder in aantocht. Dat wel. Maar je wilt zo'n kind dan toch niet alleen bij je redder achterlaten.

Sterkte met je dilemma!. Maar ik durf ze niet alleen te laten.

Jade

Jade

23-08-2010 om 21:19

Nee,

geen haar op mijn hoofd die mijn kinderen alleen zou laten zwemmen in Centerparcs (of in een ander CP-achtige zwembad) op die leeftijd.

Mochten ze het weg relativeren, terwijl jullie het niet willen, is dat hun probleem. Bovendien mogen ze onder de 12 jaar niet alleen in het zwembad zijn.

"Zijn er extra-veel redders aanwezig in zo\'n subtropisch zwemparadijs?"

Niet per definitie in alle baden. Maar dan nog is het de verantwoordelijkheid van de ouders, niet van de redders.

Jessica de Vries

Jessica de Vries

24-08-2010 om 08:05

Geen haar op mijn hoofd...

Het zou voor mij niet bespreekbaar zijn dat kinderen van die leeftijd onbegeleid naar een zwemparadijs gaan. En als de oma en tante dat niet respecteren dan zou ik ze niet mee laten gaan. Wij wonen in een waterrijk gebied en kinderen zwemmen hier al vanaf jonge leeftijd in de vaart. Mijn zoon (net 10) vindt dat ook heerlijk maar ik ga dus wel altijd mee om toezicht te houden. Gek genoeg ben ik de enige ouder die dat doet, de meeste kinderen vanaf een jaar of 8 mogen daar gewoon samen met een vriendje onbegeleid zwemmen. Onbegrijpelijk vind ik zelf... het is daar meer dan vier meter diep, open water en ze springen van een bruggetje. Mijn zoon heeft A en B en kan prima zwemmen maar de risico's liggen op het gebied van ongelukjes of elkaar opjutten om vlakbij een boot te gaan springen (totaal gestoord als je het mij vraagt). Maar goed, water is altijd een risico zelfs voor geoefende zwemmers en kinderen hebben gewoon toezicht nodig vind ik zeker als het een onoverzichtelijk zwembad is ala centerparks. Zijn ze overigens evengoed meegegaan?

Loentje

Loentje

24-08-2010 om 09:40

Vandaag

Ja, ze is mee, maar gisteren was dag 1 en gingen tante en oma sowieso mee. Vandaag gaan we zelf. het heeft heel wat moeite gekost om mijn man te overtuigen, hij zei steeds maar dat hij het ging proberen voor elkaar te krijgen, maar ik wou meer dan 'proberen'. Hert lijkt gelukt, met als argument dat het simpelweg pas màg vanaf 13 jaar en de organisatie dat niet voor niets zo heeft bepaald. oef. Nu nog de dag ongehavend doorkomen, ben echt wel gespannen, helaas... maar het zal wel lukken!

koentje

koentje

24-08-2010 om 11:02

Loentje

wat jij vertelt over je schoonmoeder geeft het beeld van een nare egocentrische vrouw die haar belangen centraal stelt en dat anderen (jou) verwijt.
Dat maakt haar eigenlijk ongeschikt als oppas.
Ik begrijp dat je man hier moeilijk in zit. Lastige situatie. Ik zou het contact toch maar mooi een beetje beperken.

Loentje

Dat is fijn om te lezen.
Al begrijp ik ook dat sommige andere dingen nog steeds niet veranderd zijn. Ik denk in dit geval dat als je het niet via je via je schoonmoeder geregeld krijgt dat je het dan via je dochter moet regelen. Lekker makkelijk dat je schoonzus het anders ziet, maar jij wil gewoon niet hebben dat je dochter alleen gaat zwemmen en dat zou ze (je dochter) dan ook moeten weten.

Ik krijg bij jouw schoonmoeder echt zo'n beeld van een pronte, struise vrouw die het wel allemaal eens gaat regelen. Kin omhoog, borst vooruit en hophophop aanpakken die hap ;-).

Vic

Vic

24-08-2010 om 21:32

Vandaag gehoord van collega

Haar zoon van 11 ging met een vriendje zwemmen, gewoon bij het lokale zwembad. Tijdens het zwemmen werden ze al gevolgd door een of andere vent, en later liep hij met ze mee naar de douches. Omdat hij nogal opdringerig was, hebben ze hem verzocht 'op te rotten', waarop hij kwaad werd en het vriendje vastpakte. Toen zijn ze gelukkig heel hard gaan schreeuwen, badmeester erbij, politie gehaald, een heel drama. Volgens mij kun je dat soort voorvallen niet helemaal voorkomen, dus ik zou de kinderen in ieder geval inprenten dat ze altijd bij elkaar moeten blijven.

Loentje

Loentje

24-08-2010 om 22:34

Hoe het ging

Zo, het is min of meer gelukt. Mijn man heeft het aangekaart waarop er wel wat tegengesputterd werd, met uiteindelijk een zuchtende toegeving. Ze vinden het dus wel flauw maar ja, so be it. Ik heb zelf aan de kant gezeten en ze moesten zich af en toe komen melden. Veel meer kan je inderdaad niet doen, maar ik wàs er wel en ze wisten waar ik zat. Ze zijn trouwens met vijf ipv met vier, meestal 3 + 2. Ze gaan echt geen anderen lastig doen, zijn echt wel rustig en hoffelijk. De jongste ontsnapt geregeld, ik heb de anderen een keer laten zoeken. Geen ramp, weet ik wel, maar ik vind dat toch niet goed. Hij heeft nu min of meer beloofd bij de anderen te blijven. Morgen ga ik zelf meezwemmen ("Ha, dat is goed, dan moeten we morgen toch al niet mee!" zei oma) en zodoende heeft tante er ook zin in ;o) Die kinderen moeten toch iemand hebben om een ijsje of een drankje te kunnen vragen ;o) Oma en tante hebben meer problemen met dat ijsje, denk ik... Ieder zijn ding hè...
Mijn dochter weet dat we niet willen dat ze alleen gaat, ook de mama van het andere nichtje vond dat ze samen moeten blijven en elkaar in de gaten moeten houden. Tegen de jongens heb ik ook gezegd om samen te blijven.

Loentje

Loentje

24-08-2010 om 22:36

Dees*

Fout beeld, oma is lang en graatmager. Ze regelt alles gewoon, en vindt het meestal dom als iemand anders het niet met haar eens is.

Loentje

Loentje

24-08-2010 om 22:42

Koentje

Het contact heb ik inderdaad al beperkt, er kwam toch altijd ruzie van. Dat maakt wekl dat mijn hobby er helemaal bij ingeschoten is en dat vind ik wel heel erg. Ze was altijd beschikbaar, maakte zich met plezier vrij om te babysitten. In ruil mocht ze me wel de grond inboren, blijkbaar, iets wat in zo'n zware periode niet moeilijk was. Die hobby hield ik zo goed mogelijk vast, op een heel laag pitje, en nog hoorde ik bijna altijd dat ze dat niet begreep, dat ik bij mijn kinderen hoorde te zijn. Tja, uiteindelijk ben ik voor de bijl gegaan, maar dan had ik haar ook niet meer nodig dus 't was ook pech voor haar. Mijn hobby gaf me zo meer een slecht gevoel dan een goed gevoel, en jongste kreeg niet al haar voeding. Zelf zat ik op 't randje van depressie, denk ik, anders had ik nooit de interesse in mijn hobby (zeg maar levenslange ppassie) verloren. 'k Vind dat echt erg en heb er nog steeds niet terug zin in. Maar ik ben wel terug in beweging aan het geraken na bijna drie jaar bijna uitsluitend binnen te hebben gezeten. maar je moest het resultaat eens zien: een schitterende, lollige dochter met grote kans op een normale toekomst!

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.