Basisschoolleeftijd Basisschoolleeftijd

Basisschoolleeftijd

Nieuwe schoenen voor smalle voetjes en broeken voor slanke meisjes in groningen

Hallo,
Deze week ga ik met mijn dochter shoppen in de stad Groningen. Ik ben daar redelijk bekend en kan een heleboel schoenenzaken bedenken, maar waar moet ik zijn om te kunnen slagen voor mijn dochter?

Kenmerken: ongeveer maat 34, smalle voeten en lage wreef, zij wil graag hippe laarzen, ik wil ze graag in de binnenstad vinden.

Wie weet een leuke schoenenwinkel waar je goed slaagt voor kinderen met smalle voeten en een lage wreef? Welek schoenenzaak heeft gewoon een goede en uitgebreide kinderafdeling? Of waar kan ik misschien toevallig tegen iets leuks aanlopen wat wel eens zou kunnen passsen?

We moeten ook nog broeken kopen voor dit erg dunne meisje, dus tips over kinderkledingzaken waar ze broeken voor slanke kinderen verkopen zijn ook welkom. Soms slagen we bij de H&M, maar vaak zijn alle broeken hier echt veel te wijd. Knoopsgatenelastiek is in dit geval echt geen redmiddel, daar worden de broeken alleen maar heel erg lelijk van met het hele achterpand geknoopt op een heel kort stukje elastiek. En dat gaat ook snel kapot.

Wie dit herkent en leuke tips weet, laat het horen!

Alvast hartelijk bedankt,

ook namens mijn dochter
Gera

marie

marie

19-10-2009 om 18:40

Grunewald

Hallo
Voor schoenen kun je het bij Grunewald aan de Ebbingestraat proberen. Hier ben ik ook wel voor mijn meiden geweest schoenen (ook smalle voet).
www.grunewald.nl
Die verkopen schoenen in diverse wijdtematen. Ik hoop alleen voor jullie dat ze niet teleurgesteld wordt dat er al heel veel uitverkocht is. Je bent redelijk "laat" met winterschoenen kopen.
Voor broeken heb ik niet zoveel tips. Bij onze meiden zijn de spijkerbroeken van de H&M juist veel te smal!
Ik denk dat het gewoon echt zoeken wordt. Probeer het ook eens bij C&A of V&D. Past ze ook niet in "skinny jeans"?
Verder heb ik als ervaring dat broeken bij Skooter en Cool-Cat kids ook heel erg smal vallen.
succes

Annet

Annet

19-10-2009 om 18:47

Geen ervaring met groningen, wel met smalle meisjes

Dochter is 11 en ook smal gebouwd met extra lange benen. Voeten zijn smal en ze heeft een lage wreef.
Wij komen meestal uit op de schoenen/laarzen van Twins, breedtemaat 2,5. Die passen haar altijd. Ik durf ze zelf zonder passen mee te nemen of van Marktplaats te halen.
Broeken kopen we vooral van Cars. Meestal heeft V&D hier aanbiedingen in, dan zijn we rond 25 euro per stuk klaar. H&M is inderdaad veel te breed.
Marie, skinny jeans zijn alleen aan de pijp smal, de heupen zijn meestal veel te wijd. En dat is geen gezicht bij een skinny jeans.
Welke lengtemaat broek zoek je eigenlijk? Ik heb hier nog een hele smalle jeans liggen.

geranium

geranium

20-10-2009 om 10:34 Topicstarter

Hoi

Hoi Marie en Annet,

Marie, het klopt dat ik rijkelijk laat ben om winterschoenen te gaan kopen, maar helaas, niet eerder tijd gehad. We gaan in elk geval even kijken bij Grunewald. Bedankt voor de tip.

En Annet, leuk die herkenning. Ik heb al regelmatig dunne zomerbroeke in de taille zitten vernaaien, maar het is eigenlijk een rotklusje waar je erg lang mee bezig bent als je het mooi wilt hebben. Wij hebben inderdaad al regelmatig broeken van Cars gehad. En inderdaad bij de V&D gekocht. Daar ga ik dus ook maar weer even kijken.
Dan dat broekje wat jij hebt liggen, leuk hoor. Ik heb even een broek opgemeten aan de binnenbeennaad en kom op 63 cm minimaal. Ik ben benieuwd wat je hebt liggen.
Zelf heb ik sinds een aantal jaren een ander smal meisje gevonden dat net een jaar jonger is dan die van ons, dus daar gaan alle smalle broeken naar toe die onze dochter te klein zijn.

groetjes,
Gera

Annet

Annet

20-10-2009 om 19:43

Geranium

De broek heeft een binnenbeenlengte van 76 cm.
Mijn dochter (11) is waarschijnlijk al wat ouder dan de jouwe.

geranium

geranium

20-10-2009 om 22:29 Topicstarter

Erg op de groei

DAn wordt het inderdaad wel heel erg op de groei. Dochterlief is 8, dus nog niet zo groot, maar dat mag ik niet zeggen.
In elk geval bedankt voor het aanbod. We zouden het heus eens zijn geworden over een prijs, want we weten beiden hoe schaars dit is. Ik vind het erg leuk op dit forum dat onbekenden elkaar helpen.

groetjes,
Gera

Puck2

Puck2

21-10-2009 om 10:48

Broeken

Ik ben ook gezegend met 2 van die gespierde spijkers en ze zijn allebei erg tevreden met de broeken van de Hema. Ze vinden broeken die helemaal opgepropt zitten door knoopsgatenelastiek vreselijk dus dat valt ook hier af. De broeken van de Hema zitten wel fijn en kosten iets van 18 euro. Broeken van Cars zijn hier ook gewild.

Annet

Annet

21-10-2009 om 12:32

Wibra kan ook (voor jongens)

Voor mijn jongste (jongen) kan ik ook slagen bij de Wibra. Ze hebben daar één model dat heel smal uitvalt en dat model wordt voor meerdere broeken gebruikt.
Hema lukt hier maar soms. Meestal zijn ze toch te wijd.
Voor jongste kan ik bij C&A inderdaad ook slagen. Voor oudste niet meer (qua breedte, qua smaak nog wel)

Puck2

Puck2

21-10-2009 om 12:35

Pelle

C&A kan ook, die hebben ook redelijk smalle broeken. Die nieuwe Hema-broeken die hebben nog steeds wel knoopsgatenelastiek maar onze (toch behoorlijk kieskeurige kinderen wat dat betreft) hebben er geen moeite mee. En je hoeft ze niet een halve meter in te snoeren waardoor de achterkant nu eens geen luierkont wordt. Vooral onze jongste krijgt er eindeloos lange benen in, maar tja, ze is van een ander soort dan jouw jongens.

Puck2

Puck2

21-10-2009 om 12:36

Annet, welk model

Annet, welk model van de Wibra valt smal, want ik heb er nog nooit iets kunnen vinden. En is het ook in grotere kindermaten (140 plus) verkrijgbaar?

Annet

Annet

21-10-2009 om 13:02

Foto maken?

Ik kan wel een foto maken van de broek die ik een maand geleden daar kocht. Mijn zoon heeft maat 128/134. Ik dacht dat deze broeken ook in grotere maten waren (maar daar heb ik natuurlijk niet echt op gelet)

geranium

geranium

21-10-2009 om 22:35 Topicstarter

Geslaagd!

Hallo allemaal,
En opeens kwam er een hele groep mensen bij met slanke kinderen! Leuk.
Wij zijn vandaag naar Groningen geweest, eerst voor schoenen naar Grunewald. Helaas slaagden we hier niet. Dochter was behoorlijk teleurgesteld en ik zag alweer op tegen een enorme zoektocht. Toch maar binnengelopen bij Ziengs en het eerste paar dat ze aanwees was direct goed. Het toeval wil natuurlijk dat een dergelijk model dat zo smal uitvalt bijna niet wordt gekocht en dus hebben ze nog veel maten op voorraad. Helemaal blij liepen we de winkel uit.

Dan de broeken. Bij V&D hebben we een strak zwart broekje van het huismerk soho gekocht voor 19,95 en een soort tussenweg tussen een skinny-jeans en een legging voor 15,-. Dochter helemaal blij. Die strakke broeken staan ook erg mooi met die laarzen. Vervolgens liepen we de H&M binnen en zowaar, een prachtige gatenjeans die smal uitviel. Ze voelt zich helemaal stoer.

Mijn ervaring met de Hema is toch dat de broeken veel te wijd zijn. Bij de C&A heb ik ooit een mooi strak broekje gekocht, maar ik kom er verder weinig. Voldoet meestal niet aan de stoere smaak van dochterlief.
Het voordeel van laarzen en strakke broeken is dat het opeens niet meer zoveel uitmaakt wanneer een broek iets te kort is. Je ziet het immers toch niet. Dus dan kan je gewoon een maatje kleiner kopen. Dit was trouwens niet van toepassing op de door ons gekochte broeken van vanmiddag.

Laten we elkaar maar vaker informeren waar we slagen voor onze gespierde spijkers. Dan hoef je niet stad en land af en urenlang te shoppen.

groetjes,
Gera

Hema sinds vorige jaar ook

De Hema heeft sinds vorig jaar (dacht ik) ook smalle meidenbroeken. Wel in de grotere maten (soms vanaf 104, maar meestal vanaf 128). Het zijn dunne broeken, stretsch-achtige stof (dus rekken mee) en smalle pijpen en ook smal aan de bovenkant (billen/heup). Er zit wel elastiek in, maar dat is meestal hier alleen voor 1 gaatje of 2 gaatjes nodig. De buurvrouw (ook smal kind) kwam ermee aan vorig jaar zomer en toen zijn wij (ook smal kind) er meteen 1 gaan halen. Ze hebben ze meestal in felle kleuren (roze, knalblauw, rood etc.) en héél soms in spijkerstof(b.v. afgelopen zomer, korte broeken). Ze zijn érg snel uitverkocht, dus je moet er snel bij zijn. Meestal hebben ze van elke maat er maar 1 in elke kleur. En ik heb ze nog nooit in de 'aanbieding' gezien. Meestal liggen ze ergens langs de muur op een plankje opgetapeld (dus niet opgehangen of in de etalage of ergens anders in het oog springend) en zijn (gelukkig) ook erg lang.Hoewel je van die lengte (als ze dus te lang zouden zijn) amper last hebt omdat ze vrij strak zitten blijven ze vanzelf op je voet hangen. Ze zijn niet duur (rond de 15 euro). Dus let op als je bij de hema komt!
Buurvrouw en ik tippen elkaar omdat we er anders naast grijpen. Ze zijn altijd zó uitverkocht, dan ligt er alleen nog 164 en 170 b.v.
groeten albana

Ook smal

Ook ik heb een dochter die erg smal is, maar daarbij ook nog eens klein voor haar leeftijd. ( 10 jaar, maat 134 broeken, voor de lengte dan, want qua breedte....)
Maargoed , mijn ervaring is inmiddels dat de Hema inderdaad wel eens werkt, maar ook de broeken van EDC, van Esprit zijn lekker smal, het knoopsgatenelastiek is vaak niet eens nodig! Zomers koop ik korte broeken gewoon in een kleinere maat, want dat is dan voor de lengte niet zo erg. Wel is het moeilijk om vlotte , hippe kleding te kopen, want vaak is het in die maten nog zo kinderachtig, maar ze is natuurlijk wel "al" 10!
Dus juist geen roze, geen Dora, geen prinsessen etc.

Ach, ze worden vanzelf groot.....

Snap het niet

ik snap het niet. Zoon, 10, is wat gewicht en lengte betreft prcies gemiddeld. Meer in het midden van de gemiddelde meet- en weeglijnen dan hij zit, kan niet. En toch kan ik geen broek vinden die hem past, alles zit hem veel te wijd.Voor hem hoeft dat knoopelastiek niet want dan heb je meestal zo'n dikke prop in je zij, met een riem kun je de overbodigeruimte nog wat spreiden. Meestal koop ik die slim-broeken van de C en A en het basismerk van de Hans textiel voor hem. Die zitten hem het minst wijd.
Maar ... dat zijn van die saaie rechte broeken en zoon wil ook wel eens een hippere broek met zakken erop etc. want hij begint ook wat modegevoeliger te worden op z'n 10e.
Wij hebben op de woensdagmiddag (afelopen week) onze kleine provinciestad verlaten om naar de grote stad te gaan. We zijn weet ik niet hoeveel winkels in en uit gegaan op zoek naar een smalle hippe broek maat 140 of 146. De broeken die smaller vielen, waren er net niet in die maten of te duur (net als Pelle geef ik geen 50 euro uit aan een jongensbroek, en vooral niet aan een broek voor een jongen die graag over de grond rolt en graag expres valt). Uiteindelijk een gevonden die wel wijd zit, maar niet te, bij de Bristol met hippe zakken. Hij helemaal blij ook al is de broek weer om zijn middel met riem gesnoerd.
Wat schoenen betreft heeft hij mazzel dat hij graag schoenen draagt die nergens aansluiten aan zijn voet, kortom, wijde schoenen. Dus die zitten in zijn optiek altijd wel.
En toch snap ik het niet, voor wie worden die broeken gemaakt als zo'n gemiddeld kind er al niet in past?

Pelle

Hij is 33 kg en 145 lang. Vlgs de arts is dat gemiddeld vlgs die grafieken die ze van de ggd hebben, zijn bmi weet ik niet.

Pelle

Hij is net gewogen en gemeten door een specialist (arts) en die heeft mij zijn gewicht en lengte laten zien op de lijnen en dat klopt ook met zijn gemideelde groei en gewicht, altijd keurig in het midden. Hij is overigens nog niet zo heel lang 10. Ik let niet zo op de andere jongetjes wat omvang betreft, zou kunnen dat de meesten wat breder zijn, weet ik niet, ik let daar niet op. De meesten hebben wel kleding aan die slobbert maar dat is natuurlijk ook mode. Hij is niet heel breed gebouwd, dat scheelt waarschijnlijk wel.
Goed, het blijft lastig leuke en hippe maar toch betaalbare broeken te vinden die niet enorm om zijn middel gepropt zitten.

Bastet

Bastet

25-10-2009 om 11:49

Wibra

Mijn ervaring met een wat steviger meisje dat de kleding van Wibra vaak smal valt,vooral de broeken!Ook nu hangen er aardige velours trainingsbroeken voor weinig,die smal vallen.
Groetjes,bastet

Hillary

Hillary

26-10-2009 om 15:32

Gap

Hier een Gap-fan. Zit helaas niet in Nederland, maar wel in Londen en Parijs en in de VS. Gelukkig moet mijn man ca. een keer per 2 maanden naar Londen voor zijn werk, dan krijgt hij een boodschappenlijst mee. Model Skinny en dan maat 8/9 jaar voor mijn dochter van 10. Zit ook nog knoopsgatelastiek in de middel. Lengte is net aan, maar inderdaad met laarzen geen probleem. Zoon van 11 is nog wat dunner dan dochter verhoudingsgewijs (36 kg bij 1.58) maar die kan ook in een Gap broek, smalste model maat 12 en knoopsgatelastiek.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.