Basisschoolleeftijd Basisschoolleeftijd

Basisschoolleeftijd

Nuttig kado [voor 4-jarige]

Onze jongste knul wordt snel 4 en mijn vader heeft aangegeven dat hij graag een nuttig kado wil geven. 'niet iets waar hij 2 keer mee speelt en dan niet meer naar omkijkt'. Wij hebben het zelf niet zo breed en dus kon mijn vader zich voorstellen dat er iets zou zijn dat wij niet kunnen betalen maar dat wel heel nuttig voor het jochie zou zijn...
ehm, een fiets heeft hij al, degeen waar zijn broer en zussen ook op hebben leren fietsen, oud maar degelijk. Wij kunnen echt niet veel bedenken, maar wellicht vergeet ik dingen die in het komende jaar aan de orde kunnen gaan komen en waarvan jullie zeggen, oh ja, dat MOET je hebben?

kortom, help! Wie heeft er nog ideeen?

bedankt,
Jons

Hanne.

Hanne.

16-10-2009 om 10:21

Even kijken

Even kijken, hoe nuttig moet het zijn? Ik heb nl ook nog wel wat ideetjes die misschien niet per se nuttig zijn, maar waar wel veel mee gespeeld wordt (veel vaker dan 2x)

Nuttig:
-Schooltas en beker/broodtrommel
-Nieuwe kleding
-Bureautje voor op z'n kamer (evt op de groei)
-Fietshelm

Speelgoed waar hier (heel) veel mee wordt gespeeld
-Lego
-Kapla
-Skelter
-Step

Guinevere

Guinevere

16-10-2009 om 10:52

Zelf kiezen

Is het een idee om hem zelf iets te laten kiezen in de speelgoedwinkel? Dat hebben opa en zoon ook samen gedaan toen zoon 4 werd, omdat opa geen kado kon bedenken. Het werd, ondanks gemopper van opa dat het ondegelijke rommel was, een plastic brandweerauto met afstandbesturing (met draad). Maar zoon wilde dát kado. Nu, ruim 3 jaar later, doet de auto het nog steeds en is nog steeds een succes.
Andere dingen waar hier vrijwel elke dag mee wordt/werd gespeeld: enorme garage van Wader (een meter hoog en gescoord op Marktplaats) en de houten treinbaan. Maar vraag het vooral eerst aan je zoon, wat hij leuk vindt.

Ideetjes:

- spullen voor zijn kamertje: lamp, prullenbak, zitzak (hier een grandioos succes), of iets van IKEA
- abonnement op bobo, dierentuin...
- alles voor school: rugzak, gymschoenen, vriendenboekje
- voor de winter: ochtendjas, pantoffels, pyjama
- kinderparaplu, regenlaarzen
- spulletjes om fiets op te pimpen: coole bel, verlichting, slot etc.
Hier geven opa's en oma's alleen nog maar dit soort kado's en dan voor de show nog een klein doosje lego of een autootje.

angel3

angel3

16-10-2009 om 13:00

Pipapanda wnf?

winterjas of nieuwe schoenen?
of eventueel een step of iets voor buiten.
Anders een abono op pipapanda (is kind gelijk lid van WNF en krijg je korting op dierenparken)

suk6 met kiezen

jons

jons

16-10-2009 om 13:11 Topicstarter

Ideeën

Kleren doen we niet, rijdend materiaal hebben we al, omdat we nog 3 grotere kinderen hebben...

Ik vind een abonnement op zo'n wnf best leuk, zijn daar meer ervaringen mee? Anders een ander abonnement op een blaadje, suggesties?

Dank!
Jons

Eeehhh......

Donald Duck misschien? Of anders de Donald Duck Junior?

jons

jons

16-10-2009 om 20:40 Topicstarter

Iets anders

Door Angel3 op een idee gebracht, dacht ik ook meteen aan een museumjaarkaart. Leuk, maar dat is persoonsgebonden en dan hebben we er nog niets aan. Als alleen onze jongste gratis naar binnen kan... Andere ideeen waar we met zijn allen wat aan zouden kunnen hebben? Bij de WNF gaat het volgens mij ook om een korting of kaartje alleen voor het 'lid'. jammer.

Jons

Girafpas

http://www.avro.nl/avro/leden/lid_worden/avro_girafpas_lidmaatschap.aspx
Het kost niet zo heel veel, maar je betaalt per keer iets van 6 euro om alle 6 de kaartjes binnen te krijgen. Dus wellicht kan je dit voor 1 jaar krijgen. Zeg hem dan gelijk op als je alles binnenhebt, dan kan je dat niet vergeten.

Wij hebben dit 2 jaar gedaan, en zijn zo voor heel weinig overal geweest, zelfs in het Dolfinarium.
(maar wellicht heb je ook geen geld genoeg om naar een dierentuin toe te rijden, dus is dit weer geen goed idee)

3kids mam

3kids mam

18-10-2009 om 08:08

Abonnement voor hele familie

Misschien kan je een abonnement voor de hele familie ergens voor krijgen (dierenpark,speeltuin o.i.). Of bijvoorbeeld een 10-badenkaart voor het zwembad. Je kan dan zelf kijken of je 2 keer met alle kids gaat of 5 keer alleen met je zoon.
En wil hij al iets van sport gaan doen? dan zou de contributie daarvoor wel leuk zijn misschien (+benodigde attributen). Hier doen veel kinderen van 4 al aan bijv. gym, judo of dansen. Het kost niet veel maar wel zo'n 12 euro per maand. Leuk als opa dat voor bijv. een half jaar betaald.
Overigens krijgen de kinderen hier wel regelmatig kleren en daar zijn ze vaak heel blij mee. Mijn dochter koos er zelfs zelf voor om aan opa nieuwe schoenen te vragen. Ze zijn samen met de trein gegaan en hebben er echt een uitje van gemaakt. Andere dochter is al eens een prinsessenjurk gaan uitzoeken en ook pyama's en ondergoed van prinsessen doen het hier goed.

Wnf

Jons, mijn oudste is net 4 geworden en zoon kreeg van oom en tante een lidmaatschap van de 'Bamboeclub'- kennelijk een WNF-club voor de hele kleintjes (kunnen ze daarna doorstromen naar de Rangersclub voordat ze bij het donateursleger worden ingelijfd - maar dat terzijde). Er schijnt een tijdschrift bij te horen. Maar hoe dat eruit ziet weten we nog niet, want hij moet het eerste nummer nog krijgen. Ik vroeg zwager of het automatisch zou stoppen en ik begreep dat ze per maand moeten betalen. Nou ja, als Opa info opvraagt bij het WNF zal hij het wel te horen krijgen.

Zoon kreeg al wel een certificaat(tje). Meteen liep hij ermee naar Oma 'voorlezen!' en Oma las voor: "X X is lid van de WNF Bamboeclub en helpt alle dieren in de wereld."
"Waarom?" was de verbaasde reactie

Misschien ook een suggestie: een jaarabonnement (loopt automatisch af) op het tijdschrift Entoenentoen: dan krijg je maandelijks een tijdschrift met voorleesverhalen. Kost 25 of 30 euro meen ik.

En boeken, altijd fijn...

Groeten,

Temet

kleinmaarfijn

kleinmaarfijn

19-10-2009 om 11:06

Kado

Onze zoon is sinds kort lid van de bobo, is erg leuk voor kinderen van deze leeftijd. En abonnement loopt per schooljaar, dus hoeft niet op te zeggen. Dus kan erg leuk zijn.

Als je al oudere kinderen hebt, heb je deze dingen vast al, maar waar hier echt superveel mee wordt gespeeld:

De houten trein, vrachtauto's, tractors en kranen van Brüder (ook erg degelijk, dus als (niet bij mijn kleine sloper) je zoontje eruit is gegroeid kun je het evt nog doorverkopen.

jons

jons

22-10-2009 om 20:44 Topicstarter

Uiteindelijk

heb ik mijn vader en zijn vrouw de volgende suggesties gedaan, een museumjaarkaart of iets vergelijkbaars, het lidmaatschap van de WNF bamboeclub en iets van Thomas de Trein voor als ze bovenstaande niets vonden. We hebben nog niets van Thomas, maar bij kennissen vond hij dat helemaal geweldig.
Ik hoorde dat ze gekozen hebben voor een locomotief van Thomas. Ik denk dat hij daar heel blij mee zal zijn!

Bedankt voor het meedenken allemaal!!!
Jons

Rafelkap

Rafelkap

23-10-2009 om 15:11

Jons

Zo zie je maar: kinderen kiezen geen verantwoorde, nuttige cadeaus :-)

Niks mis met thomas

Thomas is hier ook een enorme hit. En het is (die kleinte treintjes in elk geval) kwalitatief goed spul ook nog, voor zover ik kan zien.
Hartstikke nuttig, toch? Kind ontwikkelt fantasie en ruimtelijk inzicht of weet ik wat ;-).
Thomas is wel erg alomtegenwoordig momenteel, maar ik vind het toch wel wat hebben. Tikje kneuterig (die filmpjes al eens gezien? ) en in elk geval beter te genieten dan die irritante Diego.

Groeten,

Temet

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.