Basisschoolleeftijd Basisschoolleeftijd

Basisschoolleeftijd

Overdag natte onderbroeken...

Mijn dochter van 8 jaar heeft al een paar jaar last van natte onderbroeken overdag. 's Nachts is zij vanaf haar 3e jaar helemaal zindelijk, ze heeft ook dan ook nooit ongelukjes.
Maar overdag is het een drama, soms zijn de broekjes een beetje nat, soms kletsnat.
Ze klaagt niet over buikpijn of pijn bij het plassen. Ik denk zelf (zij trouwens ook) dat ze niet op tijd gaat en niet genoeg de tijd neemt om uit te plassen.
Ik heb inmiddels van alles geprobeerd 1) goede gesprekken om uit te vinden of er misschien iets speelt waar ze zich zorgen over maakt 2) boos worden 3) zelf broekjes uit laten spelen 4) zakgeld inhouden 5) uitleggen dat ze ermee gepest kan gaan worden omdat die natte broe
ken zo stinken (en dat allemaal in willekeurige volgorde ;-)
Niets lijkt te helpen. Ogenschijnlijk doet het het haar niet veel, maar ik denk dat het meer uit schaamte is dat ze het onderwerp totaal negeert.
Deze week beginnen we maar met een sticker beloning systeem zodat ze na 10 droge dagen haar zakgeld van 1 week weer terug kan verdienen.
Hier is ze wel enthousiast over dus ik ben benieuwd.

Graag jullie ervaringen en tips!!! Wellicht doe ik het helemaal verkeerd maar ik ben inmiddels een beetje wanhopig aan het worden.

Nasha 1st

Nasha 1st

18-10-2009 om 15:54

Maar flori

zou er niet gewoon een lichamelijke oorzaak kunnen zijn? Heb je al eens met de HA hierover gesproken....? Vind het een beetje sneu als je boos wordt op je kind, terwijl ze er eigenlijk niks aan kan doen misschien....en dan is een beloningsprogramma leuk, maar ze wordt dan weer gestraft als het niet lukt....dat maakt het er allemaal niet beter op denk ik zo....

Flori

Flori

18-10-2009 om 17:07 Topicstarter

Ai..

Waarschijnlijk is dat de reden van mijn vraag. Enerzijds word ik boos op haar. Aan de andere kant is er ook de twijfel of er niet iets anders aan de hand kan zijn.
Daarom zijn jullie ervaringen & tips zo welkom.

Bastet

Bastet

18-10-2009 om 17:57

Obstipatie?

Mijn dochter heeft vaak last van obstipatie,en doordat haar darmen vaak vol zitten,drukt dat op haar blaas,met juist overdag kans op nattigheid.Ik zou zeker een lichamelijke oorzaak willen uitsluiten,het kan ook een sluimerende blaasontsteking zijn bijvoorbeeld.
Groetjes,bastet

sidneysheldon

sidneysheldon

18-10-2009 om 20:05

Kan medisch zijn

Beste Flori,

ik zou toch even snel langs de huisarts gaan.
Het kan namelijk wel medisch zijn, hoeft niet hoor.
Mijn dochter heeft dit ook gehad, heeft het nog steeds bij vlagen. Bij haar werkte haar linkernier (klein stukje aan de onderkant) niet goed. Verder niets ernstigs maar ze is toen doorverwezen naar een fysiotherapeut gespecialiseerd in dit soort problemen bij kinderen (gebeurt heel veel!) en die heeft haar allerlei oefeningen geleerd (goed uitplassen, puffen op het toilet, etc) waardoor het probleem nu stukken minder is.
Maar ik herken het: natte onderbroeken, vieze luchtjes, altijd reserveonderbroeken meegeven, etc.
Sluit het uit dat het niets medisch is, en je kan altijd een doorverwijzing vragen naar een kinderfysio voor bekkenbodemproblemen, die kan haar leren haar blaas beter te beheersen

Huisarts

Van mij ook de tip om in ieder geval naar de huisarts te gaan.
Straffen lijkt me geen oplossing.
Samen hebben jullie al bedacht dat te laat gaan en niet goed uitplassen de oorzaak kan zijn.
Spreek vaste tijden af dat ze naar het toilet gaat, koop evt een kleine zandloper zodat ze in iedergeval 2 minuten blijft zitten.
Kan ze als ze op het toilet zit met haar beentjes bij de grond, zorg anders voor zo'n opstapje voor onder haar voetjes dat zit makkelijker.
het zijn maar ideetjes misschien heb je er wat aan
gr Nelly

Holiday

Holiday

19-10-2009 om 18:08

Ik zou eerst naar de huisarts gaan. En nog even wachten met dat beloningssysteem totdat je zeker weet dat er niks lichamelijks is. Ik heb ooit gehoord van een meisje dat er op die manier achter kwam dat ze drie nieren had! Dat zal het vast niet zijn hoor, maar goed, toch maar even laten onderzoeken kan geen kwaad, toch?

Flori

Flori

22-10-2009 om 10:38 Topicstarter

Geen infectie

Vanmorgen plasje ingeleverd aan daar blijkt niet uit dat er ergens een ontsteking zit.
Wel wat adviezen gekregen van de dokter over uitplassen etc.
Ben benieuwd of dat wellicht indruk maakt....

Bastet

Bastet

22-10-2009 om 11:22

Misschien....

Er bestaan zgn. Pipo-poli's,waar je terecht kunt voor diverse problemen tav plassen en poepen.Er zit bijv een arts,psycholoog en fysiotherapeut.Is dat misschien een idee?
Groetjes,bastet

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.