Basisschoolleeftijd Basisschoolleeftijd

Basisschoolleeftijd

Clementine

Clementine

13-12-2010 om 16:05

Rok vergeten

Wat zou jij doen als je er thuis achter kwam dat je kind half aangekleed naar school is gegaan??

Tussen de middag klaagde mijn 8-jarige dochter al dat haar rok niet lekker zat. Toen ze weer terug naar school was en ik wat ging poetsen in huis zag ik ineens haar rok liggen. Ik probeerde me te herinneren of ze er één aan had (dus dat ze een andere had gepakt boven) toen ik haar wegbracht, maar kon me niet herinneren. Ik zag voor me hoe mijn dochter daar in de klas zat, in enkel haar maillot en een truitje. Voelde ze zich misschien wel erg ongelukkig en voor schut staan. Dus wat te doen? Naar school gaan terwijl de les bezig is en die rok gaan brengen, met de kans dat ze zich daarmee misschien wel veel meer voor schut voelt staan?
Ben er toch heengegaan en heb dochter uit de klas gehaald. Die zat inderdaad zonder rok, maar had daar geen heel groot probleem mee. Ze probeerde al haar trui omlaag te trekken, als jurkje, zei ze zelf.
De juffrouw zelf, hoorde ik later, dacht dat er misschien wel iets heel ergs aan de hand was, maar heeft mijn dochter nog even aan haar uitgelegd.
Toch maar voortaan beter opletten wat mijn dochter aanheeft voordat ze de deur uit gaat. Ze trekt namelijk wel vaker haar rokjes uit als ze thuis is....
Maar ik vond het té sneu om haar de halve dag in haar maillot te laten rondlopen.

Clementine

Chippie

Chippie

13-12-2010 om 16:28

Juf

"De juffrouw zelf, hoorde ik later, dacht dat er misschien wel iets heel ergs aan de hand was"

Ik zit hier te peinzen wat de juf dan kan hebben gedacht?! Hier kom ik er 's avonds regelmatig achter dat kind een shirt achterstevoren en binnenstebuiten heeft aangetrokken, nog een pyjama onder zijn kleren heeft, etc. Lijkt me dat dat kan gebeuren. Teken van zelfstandigheid toch?

vlinder72

vlinder72

13-12-2010 om 16:37

twee verschillende schoenen. In ook nog twee verschillende maten. Of een trui achterstevoren en binnenstebuiten. Of ongekamd haar bij mijn dochter. Zit ik op de fiets met een dochter met heksenhaar. Of geen schoenen aangetrokken maar sloffen.

Of een jas vergeten terwijl het best koud is buiten.

Ach, ze komen tenminste altijd op tijd op school en ze zijn met aankleden heel zelfstandig ;-).

Tijgeroog

Tijgeroog

13-12-2010 om 19:42

Chippie

"Ik zit hier te peinzen wat de juf dan kan hebben gedacht?!"

Ik denk eigenlijk dat de juf erg bezorgd was omdat Clementine haar dochter uit de les haalde, en niet omdat er een rok miste. :-)

Zonder onderbroek

dat hebben we een keertje gehad, en ook nog op een dag dat ze gym had. Vreselijk.... Dat was in de periode dat ze zichzelf alleen ging aankleden. Ai. Daarna dus ook elke ochtend gevraagd of ze ook een onderbroek aan had.

Polly Shearman

Polly Shearman

13-12-2010 om 20:23

Ach

Ik ga ze alleen achter na als ze zich vergeten aan te kleden en in pyjama naar school gaan.
Maar dat gebeurt sinds ze medicatie slikken, bijna nooit meer.

emma43

emma43

13-12-2010 om 21:23

Ook in rapport

Net op de dag dat zoontje wat onderzoekjes kreeg ,was hij vergeten zijn pyamabroek uit te trekken. Hij had zijn spijkerbroek eroverheen getrokken.Toen hij even naar de w.c. moest,kwam hij daar achter en in alle eerlijkheid en omdat hij het zelf wel grappig vond,vertelde hij dit.Stond ook in het rapport.

koentje

koentje

13-12-2010 om 21:42

Ohhhh

Nou, Lidwientje Walg, nu begrijp ik eindelijk je achternaam..........☺

koentje

koentje

13-12-2010 om 21:44

Clementine

Als ze dit vaker doet, zou ik het haar mooi niet meer nabrengen. Door schade en schande wordt men wijs!

Clementine

Clementine

13-12-2010 om 22:21

Ervan leren

Ja, dat was inderdaad ook een afweging van mij, om het haar niet achterna te gaan brengen. Ze vergeet namelijk de laatste tijd wel meer, dus misschien dat ze er dan wel van zou leren.
Maar ik vond het toch echt te zielig, zo'n ielig meisje met alleen een maillotje aan...
En de juf dacht inderdaad dat er iets ergs was omdat ik haar uit de klas kwam plukken. Maar ik vond het ook weer zoiets om daar eerst de juffrouw voor te halen, of om met die rok voor de klas te gaan staan.

Maxime.M

Maxime.M

13-12-2010 om 22:32

Oh op die manier

ik dacht ook te lezen dat de juf dacht dat er iets ergs was gebeurd omdat ze geen rok aan had ;-)

Vic

Vic

13-12-2010 om 23:01

Het kan erger

Ik kreeg eens een boos smsje van mijn ex met het verzoek om dochter voortaan passende kleding aan te trekken. Bleek dat ze een te kleine onderbroek aan had, met maillootje maat 98 (terwijl ze maat 116 heeft). Toen ze ondersteboven aan het klimrek hing, had het hele schoolplein uitzicht op haar billen. Sindsdien mest ik wat vaker de kledingkast uit, en leg bij voorkeur zelf kleding voor haar klaar.

Ik vind het wel raar

Je checkt je (basisschool) kinderen toch wel even voordat ze de deur uitgaan? Dat is ook een leermomentje, dat ze dat zelf ook gaan doen. Ik zou me rot schamen als ik erachter zou komen dat één van mijn kinderen een kledingstuk missen of achterstevoren dragen. Of nog erger: kleding die eigenlijk in de was moet nog een keer dragen.
En Lidwientje, als er keer op keer in het rapport van je kind staat: "P blijft regelmatig onverzorgd op school komen" met hierbij ook nog de aantekening dat er 'signalen waren dat hij stonk'".........
dan snap ik niet dat jij geen aktie onderneemt.

Gr. Poezie.

Signalen

Zorgrapport dan. (Is toch ook een rapport?) Als dit soort signalen überhaupt door de buitenwereld worden afgegeven zou ik daar zeker wat mee doen.

Gr. Poezie.

Hoe kan ze dat dan weten?

Gr. Poezie.

Sorry

Ze schrijft dat ze dat jaren later onder ogen kreeg.
Toch vind ik het raar dat je je kind zo onverzorgd de deur uit laat gaan. Natuurlijk is het heel goed dat je kinderen zelfstandig zich aan laat kleden, maar je zie toch zelf ook wel (thuis al) dat er iets niet klopt? Dan doe je er toch wat aan? Hoeveel kinderen zijn er wel niet gepest om dit soort dingen! Als je dát in ieder geval kunt voorkomen door even thuis een kleine check te doen......

Gr. Poezie.

Chippie

Chippie

14-12-2010 om 10:37

Poezie...

Pffff.... mijn kinderen laten zich echt niet pesten omdat ze een shirt achterstevoren hebben. Hier komen ze na de gymles wel eens thuis met de linkerschoen aan de rechtervoet. Ja, er glipt ook wel eens een yoghurtvlek op een shirt doorheen. What's the point? Meestal lopen ze er keurig en warm bij (als ze naar school gaan). Heb niet het idee dat alle alarmbellen gaan rinkelen als haren niet gekamd zijn, een shirt achterstevoren en binnenstebuiten zit en er ergens een vlek zit. Onverzorgd is een kind dat ruikt, kapotte en écht vieze kleren aan heeft, te koud is aangekleed, geen winterjas heeft, gymspullen en brood regelmatig vergeet, emt een knorrende maag in de klas zit, etc.

Lidwientje moet het allemaal zelf weten

Maar IK vind het raar dat ze haar kind niet een beetje helpt door haar kind te wijzen op deze zaken.
Je schrijft: "Mens wat moeten verschillende sokken nu uitmaken?" Mij maakt dat niets uit, mits ze niet stinken omdat de ouder(s) er niet op hebben gelet dat er schone sokken zijn gepakt. Maar er zijn genoeg (bully) kinderen die dat wel zouden kunnen oppakken als weird en pestbaar.
Als je je kinderen en nu niet aan laat wennen om verzorgd de deur uit te gaan, komen ze later op een sollicitatiegesprek met ongekamd haar en trui achterstevoren. Dat zou ik voor MIJN kinderen absoluut niet willen.

Gr. Poezie.

Chippie

Chippie

14-12-2010 om 10:40

Ik kan me trouwens wel...

Ik zou om Clementines situatie wel kunnen lachen. Ik zou me wel een beetje een oen vinden. Maar het feit dat ze de rok komt nabrengen, lijkt me reden genoeg om niet te twijfelen aan de verzorging van haar dochter.

Chippie

Dat is wel een vershil hoor, dat jij ze 's ochtends in ieder geval verzorgd de deur uit laat gaan. Uiteraard zijn mijn kinderen 's middags ook wel eens thuisgekomen met kleding achterstevoren, binnenstebuiten e.d.. Maar dáár heb ik het niet over!

Gr. Poezie.

Omdraaien

Poezie:"Als je je kinderen en nu niet aan laat wennen om verzorgd de deur uit te gaan, komen ze later op een sollicitatiegesprek met ongekamd haar en trui achterstevoren. "

Dat kun je ook omdraaien: Als je je kinderen er nu niet aan laat wennen om zelf verantwoordelijk te zijn voor het aankleden, hebben ze later als ze op sollictatiegesprek gaan nog steeds hulp nodig van hun moeder.

Mari j

Je hebt mijn postings niet begrepen, ik bedoelde te zeggen dat je NADAT ze zich zelfstandig hebben voorbereid op het naar school gaan je ze even checked. Dat zijn nou juist van die mooie leermomentjes, als je achterar gaat zeggen dat de trui verkeerdom zit ofzo dan ben je al te laat.

Gr. Poezie.

Jesse_1

Jesse_1

14-12-2010 om 11:51

Boeien, waar gaat het nou over?

Een trui achterstevoren??? Als één van mijn kinderen z'n trui achterstevoren aanheeft, dan zeg ik wel even; "Heb je gemerkt dat 'ie achterstevoren zit?" en laat het aan mijn kind over om deze al dan niet om te draaien.
Jongste hier spant de kroon, want die loopt graag met de rits en knoop open van zijn broek (meestal één van beide ;-)). Als hij met dit vriesweer een t-shirt en sweatvest aan heeft, trekt hij halverwege de dag zijn vest uit en loopt in t-shirt (en dan rustig ook nog met zijn jas open). Als hij het koud krijgt, doet hij zijn jas rustig wel dicht hoor. Ik vergeet nog wel eens zijn kledingkast te checken, gelukkig had ik nog oude versleten kleding er in liggen, want toen hij zijn arm had gebroken kon ik dáár mooi een mouw aan 1 kant afknippen. En ongekamd is hij ook, maar met zijn haar zie je dat toch niet. O, en hij wil ook nog wel eens 'ruiken' omdat hij te laat naar de wc gaat (daarom ben ik ook een broeksnuffelaar - zie draadje ht&k van een tijdje terug), maar hij doucht erg graag en wast ook graag zijn haren ;-).
Over zijn sollicitatiegesprekken maak ik me geen zorgen, hij l*lt zich overal naar binnen.
Jesse (PS die arm had hij op school gebroken, voor mensen die nu het AMK willen bellen)

Dáárover dus

"Als één van mijn kinderen z\'n trui achterstevoren aanheeft, dan zeg ik wel even; "Heb je gemerkt dat \'ie achterstevoren zit?""

Gr. Poezie.

Yura

Yura

14-12-2010 om 12:07

Helemaal geen sokken

Mijn dochter draagt dus helemaal geen sokken, nooit al is het nog zo koud, alleen met sporten draagt ze ze. Tot groep 5 ongeveer heb ik haar gedwongen, maar als ze gym had gehad kwam ze altijd zonder sokken terug. Uiteindelijk heb ik het opgegeven, ging ervan uit dat ze inmiddels wel oud genoeg was om zelf te voelen of ze het koud had, ze zit inmiddels in groep 8. maar ook met dit koude weer gaat ze dus zonder sokken, ben toch ook wel bang dat de school daar iets van vindt. We hebben haar nu met Sinterklaas een paar uggs gegeven, die hoor je zonder sokken te dragen, zat man en mij toch niet lekker dat ze met die kou zonder sokken liep.

Wat dacht je van twee onderbroeken...

Wat een grappig draadje trouwens, zo herkenbaar.

Ik denk dat er ook nog behoorlijke verschillen zijn tussen de kinderen. Mijn oudste zoon was al snel zelfstandig, en doet dingen als z`n kleding aantrekken etc ook allemaal prima. Zijn jongere broertje heeft daar toch wat meer moeite mee, het liefst heeft hij dat mama dat voor hem doet. Maar ja, ook hij zal toch echt steeds meer dingen zelfstandig moeten gaan doen. Hij heeft nog een jonger broertje, en die heeft mijn hulp nog hard nodig wat betreft het aankleden. De laatste tijd gaat dat met de middelste ook best aardig. Ik zorg er wel voor dat de kleding die ze aan moeten, klaar liggen want anders ben ik bang dat het toch wel een bonte verzameling zal worden:-)

Maar waar ik dus van de week achter kwam, is dat onze middelste zoon tegenwoordig heeft bedacht dat ie z`n schone onderbroek ook gewoon over z`n vieze onderbroek aan kan trekken, scheelt toch weer een handeling en is nog lekker warm ook! Ik kon die vieze onderbroeken van hem al nergens vinden. Geen idee of daar door de school nu een 'melding' van gemaakt is....

Groet,
Olijvje

Guinevere

Guinevere

14-12-2010 om 17:22

Olijvje 2 onderbroeken

Ja, haha, dat van die onderbroeken over elkaar herken ik. "Ja, ik héb een schone onderbroek aangetrokken hoor!". Meesterlijk.
Mijn man kreeg het gerust voor elkaar om jongste 2 rompertjes aan te trekken of zijn broek over de pyjamabroek heen te sjorren. En dat viel hem dan niet eens op kennelijk. Nog gekker was het dat ze het op het KDV gewoon zo lieten, misschien dachten ze dat het de bedoeing was?

vlinder72

vlinder72

14-12-2010 om 18:39

Ach

Mijn oudste is nogal een pietje precies. Hij zou het vreselijk vinden als ik zou zien dat hij twee verschillende sokken aan heeft en er niets van zou zeggen. Zoon twee let beter op. Maar mijn dochter. Dat is echt een geval apart. Het maakt haar niets uit. Dus als zij twee verschillende regenlaarzen aanheeft en ik zeg er iets van dan kijkt zij alleen naar haar voeten en zegt dan "ja, mooi hè". Een trui binnenste buiten. Dat maakt volgens haar helemaal niets uit.

En trouwens. Over het algemeen lever ik mijn kinderen netjes op school af. Om ze vervolgens achterstevoren/binnenstebuiten met de verkeerde sokken aan weer op te halen. Het blijft toch moeilijk om je na gym weer netjes aan te kleden.

En pesten? Ik geloof niet dat je gepest wordt omdat je een keer twee verschillende laarzen aan hebt. Hoe zou dat ook kunnen. Mijn dochter vindt het mooi dus ze is op dat moment ook helemaal niet gevoelig voor pesten.

Ilva

Ilva

14-12-2010 om 20:45

Mijn zorgenkindje

Mijn zoontje trok regelmatig zijn trui/tshirt achterstevoren en/of binnenste buiten aan na gym (thuis controleer ik altijd). Belt Riagg met school (zoonlief heeft wat problemen), meld de juf dat hij wel vaak z'n kleding fout aan heeft (en dat komt dan ook in zo'n rapport te staan he). En er dan niet bij vertellen dat dat alleen na gym is want van huis uit zit het ALTIJD goed. Kan je dat weer gaan uitleggen aan het Riagg. Alsof ik niet op m'n kind let. Daar baalde ik echt van.

Leandra

Leandra

14-12-2010 om 22:29

Netjes naar school

Ik zou mijn kind ook niet bewust zonder een bepaald kledingstuk de deur uit laten gaan.Een rok zou ik zeker nabrengen. Ik zou mijn kind absoluut niet zonder rok laten lopen. Nu heb ik jongens, dus dat zal niet voorkomen. Als ik daar een keer achter zou komen zou ik het extra checken. Trui achterstevoren moet gewoon goed aan. Ook geen verschilende sokken of ongekamde haren. Ik vind het eerder raar dat je dat wel toestaat en ik vind er niks grappigs aan. Zo ga je zelf toch ook niet de deur uit? Ik vind dat je je kind leert hoe je netjes de deur uitgaat, of je nu 4, 8 of 14 bent. Al heb je bij die laatste leeftijd natuurlijk minder invloed :). En een klein vlekje vind ik niet zo erg, maar geen gigantische vlekken.Nu hoef ik hier ook strijd om te leveren met mijn kinderen, misschein dat dat scheelt. Maar goed, iedereen doet het zals hij/zij denkt dat het beste is. Zoals voor de meeste aspecten van de opvoeding geldt natuurlijk.

Groetjes Leandra

Gisteren nog

kom ik naar school om oudste op te halen, wordt ik aangesproken door de juf dat dochter tandpasta in haar haar heeft. Is dat erg dan ?

Waarom moet ik daar op aangesproken worden ? Ik zeg toch ook niet tegen de juf dat ze eens wat aan d'r suffe staartje moet doen of aan d'r gesprongen aders in d'r gezicht, dat ze eens passende positiekleding moet kopen en geen verwassen herentruien ?

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.