Gratis vakantiegeld met deze actie op Ouders.nl doe gauw mee!
Basisschoolleeftijd Basisschoolleeftijd

Basisschoolleeftijd

Lees ook op

samen slapen

Even een vraag. Mijn nichtje van 12 slaapt bij haar vader (gescheiden van de moeder) in bed. Dit gebeurde toen ze ergens bij familie logeerden. De gastvrouw bood 2 verschillende kamers aan maar de vader zei meteen :'Nee, ze slaapt bij mij'. 
Aan het meisje was niet iets te merken daar over. Ze schijnt thuis bij vader wel gewoon op haar eigen kamer te slapen.
De gastvrouw en ik hadden het er over en hadden er beiden geen fijn gevoel over. Hoe zou je met zoiets om kunnen gaan? 
Wat vinden jullie van de situatie?


wanneer kind en vader daar beiden geen problemen mee hebben waarom moet er dan altijd gelijk iets achter gezocht worden? Zouden jullie datzelfde gevoel hebben wanneer het om moeder en dochter zou gaan?

Gelukkig zijn de meeste vaders gewoon vaders en geen enge pedofielen die hun kind misbruiken. Omdat er een aantal mafkezen zijn die dat wel doen wil niet zeggen dat je gelijk over alle vaders wantrouwend moet zijn. Hele ongezonde ontwikkeling naar mijn mening waarmee je vaders in een hoek zet waar zelfs een knuffel al ongemakkelijk kan zijn voor de buitenwereld. Lijkt me vreselijk als vader zijnde zo te moeten opletten. 

Deed mijn vriend ook jaren met zijn dochter, denk dat ze rond haar 14e ongeveer in haar eigen bed sliep. Hij was weekendvader en ze vonden het beiden gewoon gezellig. Het was ontstaan toen haar slaapkamer nog niet af was en ze dus in het grote bed mocht slapen.
Toen ik in beeld kwam sliep ze dus wel in haar eigen slaapkamer als ik bleef slapen (waardoor ik het idee had dat ik een beetje de indringer was) maar ook dat was helemaal geen probleem. 
Dus nee, als dochter en vader het beiden gezellig vinden, geen punt toch?

Pippeltje

Pippeltje

06-01-2024 om 16:11 Topicstarter

Ja, jullie hebben een punt. Maar zelf ben ik wel door mijn vader misbruikt en daardoor misschien meer achterdochtig dan 'gezond' is. Ik weet het niet. Mogelijk geeft dat eerder dit soort verdenkingen. Maar ik vind 12 jaar wel een leeftijd waarop het best apart is.
Anderen?

Met die leeftijd kan het nog wel, tenminste als het meisje het zelf wil.

Als ik met mijn zonen en weekeinde weg ben of op vakantie dan slapen we ook op 1 kamer of in 1 bed als het zo uitkomt. Ze zijn jong volwassen. Niemand van ons die daar ook maar wat bij denkt. 

misschien vind je nichtje het wel spannend om in een andere omgeving te slapen en sliep ze daarom liever bij haar vader op de kamer toen ze daar gingen logeren. 

Ik vond 12 wel op de grens zitten. Veel meiden zijn dan al geen kind meer maar gaan richting vrouw. 

Mijn kind van 15 heeft ook een week in hetzelfde bed als mijn man tevens haar vader geslapen omdat ze samen op vakantie waren. 

alhambra schreef op 06-01-2024 om 16:29:

Ik vond 12 wel op de grens zitten. Veel meiden zijn dan al geen kind meer maar gaan richting vrouw.

Het verschilt per kind. En sommige meisjes zien er eerder vrouwelijk uit dan dat ze emotioneel al volwassen worden. Sommigen zijn met 15 zelfs nog behoorlijk kinderlijk.

1 bed als in 1 matras en 1 dekbed of een bed met 2 matrassen en 2 dekbedden  (lits-jumeaux)?

Op de een of andere manier maakt dat voor mij gevoelsmatig een beetje anders (rare gedachtenkronkel waarschijnlijk).

Wat ik wel een beetje vreemd vind is dat de vader besliste dat dochter bij hem zou slapen. Haar mening telde blijkbaar niet?

Pippeltje schreef op 06-01-2024 om 16:11:

Ja, jullie hebben een punt. Maar zelf ben ik wel door mijn vader misbruikt en daardoor misschien meer achterdochtig dan 'gezond' is. Ik weet het niet. Mogelijk geeft dat eerder dit soort verdenkingen. Maar ik vind 12 jaar wel een leeftijd waarop het best apart is.
Anderen?

Waarom is dat apart op die leeftijd? Door je eigen ervaring?

Zeker tijdens vakantie / logeren / weekend weg vind ik het niet raar ofzo. Hier liggen we dan ook wel in andere samenstellingen in een bed omdat bv een kind het eng vindt alleen. 

Door jouw ervaring is jouw achterdocht heel normaal en goed te verklaren.  Echter van een kind wat in een vreemd huis logeert is het niet raar als het bij zijn ouder slaapt.  Met 12 samen in een tweepersoonsbed is ook niet raar hoor. 

Maar als je nog meer of andere aanwijzingen hebt en je hebt een onderbuikgevoel is het ook niet verkeerd om daar wat mee te doen.  Want statistieken laten zien dat dit veel voorkomt. 
 
Als je een goede band hebt met je nichtje en/of met de moeder praat dan in zijn algemeenheid bijvoorbeeld is over grenzen, dat niemand zomaar aan je mag zitten, enz enz.     

Mijn dochters zouden op die leeftijd denk ik ook nog wel met hun vader in bed slapen als ze een nachtje weg zijn. Inmiddels is de oudste 18 en samen met haar vader een stedentripje aan het plannen. Ze zullen 1 kamer boeken met, indien mogelijk, denk ik 2 1persoons bedden maar indien nodig zullen ze ook geen probleem hebben met een 2 persoonsbed. Ik vind dit heel normaal en denk daar echt totaal niks raars bij. Mijn zoon van 15 komt ook rustig bij mij in bed liggen. Kan dat dan ook niet?

Eerste wat in mij opkomt is dat vader zn dochter bij zich wilt houden om haar te beschermen. Tenminste, ik denk dat dat mijn overweging zou zijn als ik in die situatie zat.

Maar als je bang bent voor misbruik, dan zou het toch minstens net zo argwanend zijn als ze jonger was geweest? Ik bedoel, het is niet alsof alleen 12>-jarige misbruikt worden, helaas zijn ze vaak zelfs jonger. 

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.