Basisschoolleeftijd Basisschoolleeftijd

Basisschoolleeftijd

Shop till you drop feestje

gisteren met dochter die straks 9 wordt een feestje bedacht. We gaan met de bus naar de stad, doen dan een paar opdrachten door de grote winkelstraat (zoek alle winkels waar ze jouw maat kleding verkopen), welk standbeeld van een dier staat op de markt, bij v&d naar de hoogste verdieping en dan de kathedraal toren zoeken, zoek bij de v&d een paardenpotlood, hoeveel beelden staan er in de kerk, zoek het beeld met de letters, bij welke winkels kan je allemaal topmodel spullen kopen ?

Bij jamin mogen ze dan allemaal voor een euro snoep scheppen en bij de hema een potje nagellak uitzoeken, eten bij de mac of broodjeszaak en dan met de bus weer naar huis.

vinden jullie dit een leuk feestje voor een groepje meiden van 8 en 9 jaar ?

sahara

sahara

14-12-2011 om 11:23

Vast wel

De kinderen vinden het vast leuk. Zelf zou ik het niet prettig vinden. Ik zou het overzicht kwijt zijn als er 7? meisjes van die leeftijd al tetterend door een winkel lopen. Alles vast pakken. Dat zou van mij niet mogen omdat ik dan vind dat ze andere mensen in de winkel lastig vallen.

Maar als jij daar geen problemen mee hebt dan kan het best natuurlijk.

Een speurtocht door een stad in plaats van een bos vind ik wel ontzettend leuk bedacht. Ze zouden van mij alleen niet in de winkels naar dingen mogen zoeken.

Manda Rijn

Manda Rijn

14-12-2011 om 11:56 Topicstarter

Cobi

topmodel is een speelgoedlijn waar je plaatjes kan inkleuren. Het heeft dus niets met next top model te maken.

ik denk dat ik een klein groepje heb dit jaar, stuk of 6 incl dochter.

ik moet ook nog iets verzinnen dat we elkaar niet kwijt raken, niet wegrennen ed.

Andere optie was de rondvaartboot, die duurt een klein uur en dat ze dan naast de speurtocht vragen moeten beantwoorden. Iig vindt dochter de stad een leuke plek voor een speurtocht.

Manda Rijn

Manda Rijn

14-12-2011 om 11:59 Topicstarter

Hm tja

ik weet het ook nog niet zeker. Eerste plan was een avondwandeling hier in de buurt en dan thuis gourmetten, maar dochter vind de stad leuk, film kijken vond ze minder leuk. Die rondvaart is misschien toch ook wel een optie en dat combineren met beelden en andere dingen zoeken en niet in winkels naar binnen (wel vd, met de lift naar boven, ik weet niet of in de winter het uitkijkpunt open is).

ik denk dat het vrijdagmiddag na school wordt, vanaf 12.30, thuis taart en broodjes eten en dan met de bus. Die bus vinden ze sowieso erg leuk schat ik in, ritje van een kwartier.

Ook gedaan bij negen

speurtocht door de stad.
Met de hele groep en 2 volwassenen, iets van negen kinderen denk ik. Duurde een uur.

Het leuke is dat je veel stadsspeurtochten gewoon kunt googlen, echt zo easy! Heel veel VVV's en musea hebben ze op de website staan. Wij hadden er een langs de standbeelden in onze stad.

Daarna zijn we, in de binnenstad, een uurtje gaan bowlen. Met patat na. Ging prima.
Ik denk dus dat over straat lopen met 6 kinderen en 2 volwassenen geen probleem is. Of wou je het alleen doen? Ik zou er zeker een moeder/vader bij vragen.

Rosase

Rosase

14-12-2011 om 18:39

Lijkt mij wel te doen

Kinderen van 9 lopen doorgaans niet in 7 sloten tegelijk. En juist het zelf uitzoeken van de snoep en de nagellak maakt dit idee zo leuk.

2 groepjes maken, en er een prijsvraagje van maken? En een volwassene met 3 kinderen lijkt mij toch wel te doen.

Leuk

ik vind het een erg leuk idee! zo leuk dat ik het aan dochter heb voorgesteld die over anderhalve maand 10 wordt. zij zag het ook al helemaal zitten.

misschien inderdaad 2 groepjes maken van 3 en dan 1 volwassene bij elk groepje (met mobiele telefoon)? aan de andere kant wel leuker om met z'n allen door de stad te giebelen.

dochter vond alleen de McD niet leuk, is niet meer voor die leeftijd vond ze. ze gaat liever naar 'dat ene leuke gezellige chocoladewinkeltje' om daar wat te drinken.

superleuk idee, en zeker te doen.

o ja ik zou bij voorkeur op een wo-vr middag gaan, en niet op zaterdag. in een grote stad is het dan mega-druk.

jeltje

jeltje

14-12-2011 om 20:43

Geïnspireerd?

Was jij het nou die in mijn 'hoe ga ik met een groepje kinderen in de bus'-draadje zei dat de busreis op zich al een uitje zou zijn?
Leuk dat je het ook gaat doen! Ik weet niet wat de andere passagiers ervan vonden, maar wij vonden het prima te doen. Maar bij ons waren het ook 6 jongetjes van 6...
Ennuh...we hoefden van de chauffeur uiteindelijk niets te betalen!

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Chippie

Chippie

14-12-2011 om 22:35

Mwoah

Mwoah, ik vind het niet zo'n geweldig plan maar ik heb dan ook geen meid van 9!
Wat mij wel heel leuk lijkt is een soort van fotomodellen feestje. Ontvangst met kinderchampie, uitgebreid make-uppen, nagels vijlen en lakken, fotolijstje versieren, kinderchampie drinken, misschien ken je iemand die haren leuk kan doen, catwalkles, fotomodellenfoto's maken en dan hippe hapjes... (of gewoon hamburgers, zijn fotomodellen ook dol op)

Het is leuk als alle kinderen een wit shirt, bloesje, etc aan doen en dat je dan zw foto's maakt. Leuke groepsfoto.

Manda Rijn

Manda Rijn

14-12-2011 om 23:24 Topicstarter

Deal gesloten

met dochter. Indd zei ik dat zo'n busreisje al een uitje op zich is !

deal is dat we geen winkels binnen gaan, behalve de jamin (snoep), de hema (nagellak ze hebben daar van die kleine potjes volgens mij) en de mac (dochter vindt de mac erg leuk want daar komt ze nooit, geen idee of dat een teleurstelling wordt, ooit toen ze 3 was eens met haar geweest en ze vond het er helemaal niet leuk), ik ga anders even checken wat de delifrance (daar hebben ze haar favoriete croissantje wat ik al jaren af en toe met haar doe, niet om aan te zien die zaak maar zij vindt het er 'knus en gezellig';-).

ok en dan doe ik programma met winkels (gevels) en historische dingen zoals beelden, stadhuis poort (erg oud) en andere dingen die ze vast nog nooit goed hebben bekeken.

oh en als ze nog zo'n foto apparaat op het station hebben kunnen ze met zijn allen in zo'n hokje een gekke foto maken.

plan b bij regen is toch de bioscoop in te duiken of met paraplu's een paar adressen te doen en dan lang te lunchen en niet thuis taart en broodjes.

Manda Rijn

Manda Rijn

14-12-2011 om 23:27 Topicstarter

Jeltje

ehm hoe zat het ook al weer, je kon losse kaartjes toch kopen ?

ik ben de vreselijke website van connexxion aan het afstruinen en kan er neits over vinden behalve dat ik voor 20 euro een groepsticket heb voor die dag (max 15 kinderen, max 3 begeleiders). Als ik met 6 meisjes ga dan haal ik het er volgens mij niet uit, maar goed ik weet dus niet wat losse kaartjes kosten voor heen en terug.

Manda Rijn

Manda Rijn

14-12-2011 om 23:32 Topicstarter

Ik ben alleen

en ik hoef ook niet perse met een andere moeder dit te doen, ik denk dat ik het wel alleen aan kan. Max 5 vriendinnetjes uitnodigen en een route doen die overzichtelijk is met goede afspraken (ze krijgen allemaal mijn mobiele nummer op hun hand en we spreken een meetingpoint af). We lopen dus niet in groepjes maar samen.

jeltje

jeltje

15-12-2011 om 09:45

Kaartjes

Volgens mij hangt het van de busmaatschappij af. In Amsterdam kan je losse kaartjes kopen voor 2.60 per stuk. Of een aardige chauffeur tegenkomen ;-)

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Twee volwassenen

Manda, ik zou niet blij zijn als ouder omdat je altijd rugdekking moet hebben. Als er iets is met een kind is het veel handiger dat de 1 er voor dat kind is en de rest voor het groepje. Anders moet het groepje wachten of zichzelf zien te redden.

Het is ook nog eens gezellig trouwens om er een volwassene bij te hebben.

Deal gesloten?

Hoelang duurt het nog voordat ze jarig is ? 2 maanden ?
Dochter kan nog van alles bedenken in een paar weken, ik zou me er voorbereiden op een wijziging in het programma ;o) En inderdaad een 2de volwassene erbij is geen overbodige luxe.

Hanne.

Hanne.

15-12-2011 om 11:48

Belang van 2 persoon

Hoewel ik er om die reden ook voor ben om een 2 persoon mee te nemen is het denk ik ook prima te doen met 1 volwassene.

Ik bedoel, gisteren hadden de kinderen allebei een vriendje mee naar huis. Dan fiets ik ook met 4 kinderen en een dreumes van school naar huis, ga boodschappen doen en heb ze een aantal uur thuis.

Kan er ook van alles en nogwat gebeuren.

amk

amk

15-12-2011 om 12:31

Uitstraling?

ik zou met zo'n feestje niet blij zijn.
Shop till you drop valt nu niet te rijmen met het verantwoord omgaan met de dingen die onze aarde ons kan bieden.

Je koopt dingen omdat je het nodig hebt, niet omdat het winkelen zo leuk is. Ik zou dit niet aanmoedigen bij kinderen. Mijn eigen kind prima, maar ik weet niet hoe andere ouders over het verspillen van dingen denken.

Jillian

Jillian

15-12-2011 om 14:23

Andere volwassene

Voor mezelf zou ik het prettig vinden een andere ouder erbij te hebben maar als ik even nadenk dan komt het zo vaak voor dat ik met minstens zoveel kinderen op stap ben (eigen kinderen, vriendjes mee, neefjes/nichtjes soms mee). Dan zit je ook zo op 7 of meer kinderen. Dat is natuurlijk niet in de sfeer van een feestje dus de kinderen zijn dan wel veel minder druk/opgewonden.

Aan de andere kant 9 is ook niet zo heel klein meer en waarschijnlijk ken je de kinderen ook al van spelen dus je weet wel een beetje wat je kan verwachten.

Het lijkt me geen probleem om het in je eentje te doen, ook niet met winkels in gaan.

Het thema spreekt mij persoonlijk ook niet aan maar ik ben geen meisje van 9 en ik kan me voorstellen dat dit voor sommige kinderen wel heel aansprekend is. Mijn ene dochter interesseert zich helemaal niks voor winkelen maar mijn jongste dochter vindt winkelen enig, is dol op kleding en dergelijke dus voor haar zou het wel een aansprekend thema zijn.

Janneke

Janneke

15-12-2011 om 20:56

Kan prima!

Over het feestje heb ik niet zo'n mening. Onze dochter van 10 zou het leuk vinden. Of het verantwoord is m.b.t. je uitstraling vind ik overdreven en vergezocht. Soms hebben we hier in de buurt ook van die verantwoorde feestjes met hele thema's , worteltaart en komkommer tussendoor. Het is maar waar je van houdt. Het is aan de ouders of ze hun kind aan jou toevertrouwen. Als je uitstraling hen niet aanstaat, dan niet zou ik denken.

Wij hebben 4 kinderen in verschillende leeftijden. Als ik bij meer dan 4 kinderen altijd met 2 volwassenen moet zijn kunnen er geen vriendjes mee. Als dit, als dat...9 jaar en goede instructies dan moet het echt wel kunnen. Leuk, met z'n allen met de bus.

Ik merk soms wel dat andere kinderen weinig zelfstandig zijn (vaak juist van die ouders die snel bezorgd zijn). Daar zou ik wel naar kijken; zorgen dat je de kinderen kent en de kinderen die niet zelfstandig zijn dichtbij mij houden.

Veel plezier!

Fiorucci

Fiorucci

15-12-2011 om 21:23

Maar p

Het feit dat jij het niet prettig vindt hoeft toch geen maatstaf te zijn? Jij persoonlijk maakt een andere keuze en dat is prima, maar we doen het allemaal op onze eigen manier. Manda vindt het geen punt om alleen te gaan, ook prima. Daarbij, mijn dochter heeft zo al vier vriendinnen die ik behoorlijk goed ken. Ik zou er gerust mee de stad ingaan.

Manda Rijn

Manda Rijn

15-12-2011 om 22:59 Topicstarter

Nou

uitstraling, ehm, ik vind de mensen hier op school allemaal heel keurige en beschaafde mensen die zeker niet over the top zijn. Ik zie dit ook niet als een smakeloze vergaping van consumptie, ik ga gewoon met een groepje meisjes gezellig de stad in, wat historische dingen zoeken (die Haarlem veel heeft) en wat winkels bekijken en dan bij de hema en jamin mogen ze iets kopen, hapje eten ergens.

nee ik zie het niet zo goed in amk, het shop till you drop is niet letterlijk, we gaan dus niet flink shoppen.

Verder, de enige die ik goed in de gaten moet houden is mijn eigen dochter, de rest is veel serieuzer en minder druk. Dus ik zal met dochter een duidelijke afspraak moeten houden.

ach ja, ik zie tzt nog wel even hoe en wat precies en ik zal ook nog even de stad in gaan om te kijken welke route nou het beste is en dan nog checken hoe het weer die dag is en of er nog een leuke film draait als het toch te slecht is om een uur of wat te gaan lopen. Iig de kathedraal is open en de hema en de jamin niet failliet, dus het zal wel goed komen.

Ik heb nu ook wat hofjes gevonden die we kunnen bekijken/zoeken, zo gek dat als je in een stad woont je de meeste dingen zelf dus nooit gaat bekijken. Er zijn hier namelijk een flink aantal heel leuke verstopte hofjes, nou misschien doen we dat nog wel eens met zijn vieren voor die tijd. Oh ja de jongste moet die dag maar naar kdv als er plek is of oppas regelen met opa en oma.

liora

liora

15-12-2011 om 23:44

Amk

Meen je dat nou? Hoe kom je er toch bij dat mensen alleen iets kopen als ze dat nodig hebben? Volgens mij zijn we niet zo sober hoor.

Liora

Irma2

Irma2

16-12-2011 om 08:54

Manda

Ik snap niet zo goed dat de bus op zich al een uitje is? Zitten die kinderen nooit in de bus dan?
En ik vind de naam van je feestje niet slaan op het feestje zelf. Het is meer een stadsspeurtocht.

Clo

Clo

16-12-2011 om 09:14

Ach

Hier zou dochter het zeker leuk vinden. Het thema "shop till you drop" hoef je niet letterlijk te nemen, maar geeft die meiden al lekker het gevoel dat ze 'groot' bezig zijn. Je gaat de stad in, er wordt iets gekocht en verder zit er ook iets van cultuur in (stadsspeurtocht). Je zou in de speurtocht bv ook kunnen laten zoeken naar wat een winkel vroeger is geweest adhv gevelstenen (ik weet niet hoe dat in Haarlem is, maar hier was het vroeger bijna verplichte kost, een gevelstenenspeurtocht. Dat leuke kralenwinkeltje is misschien in het verleden wel een bakkerijtje geweest).
Hier hebben we bij de 8e verjaardag een soortgelijk feestje thuis gehouden: pakketje besteld om zelf parfum te maken, dus workshop, high tea, yogalesje en optutten met subtiel nagellakje op pinkje, speldjes in haar en disco. Was wel succes geloof ik. Feestje hoeft niet 100% maatschappelijk verantwoord te zijn, zo feesten wij ook niet ;-). Beetje hedonisme op zijn tijd is niks mis mee ;-))

Dineke69

Dineke69

16-12-2011 om 10:40

Super!

Superleuk klinkt dit feestje, mijn dochters zouden het geweldig vinden!
Misschien ga ik het idee wel overnemen, alleen dan inderdaad samen met nog een volwassene.
Mijn eigen dochter werd laatst op een feestje misselijk, ze hoefde niet over te geven maar voelde zich wel zo ellendig dat ze rustig bij iemand heeft gezeten tot ze zich beter voelde.
Ik moet er niet aan denken dat ik dan met 6 meiden of meer in de stad loop.

Janneke

Janneke

16-12-2011 om 17:24

Daarom schreef ik ook; ik zou de kinderen graag kennen en de minder zelfstandige kinderen bij mij in de buurt houden.

Ik zeg alleen maar dat het niet onverantwoordelijk is om met meer dan 4 kinderen op stap te gaan. Meisjes van 9 jaar kun je afspraken mee maken. Als ik met 4 kinderen van 4 tot 10 jaar op stap ga neem ik rustig nog vriendjes mee. En ik durf ook nog te zeggen dat ik erg goed oplet; risico's inschat. En inderdaad mijn eigen kindren ken ...het valt mij op dat andere kinderen soms zo onzelfstandig en onvoorzichtig zijn. En ik kan het vaak koppelen aan die ouders die zo bezorgd zijn en kinderen verantwoordelijkheid uit handen nemen.

Dat maakt niet dat het per defenitie onverantwoord is om met meer dan 4 kinderen op stap te gaan.

Tineke

Tineke

16-12-2011 om 19:15

Noodgevallen

Voor noodgevallen heb je je mobieltje bij je, met daarin de nummers van de ouders. Als er dan eentje zonodig naar het ziekenhuis moet worden afgevoerd, dan bel je ff. Klaar. Ook weer geregeld. Tjeempie. Overal op voorbereid zijn kan wel erg ver gaan. En daarbij, dat kan gewoon niet. Altijd kunnen er dingen gebeuren die je niet had kunnen voorzien. Die tweede volwassene kan ook een blok aan je been worden omdat hij zijn enkel verstuikt. En er kan ook nog iemand met granaten gaan gooien.
Het is belangrijk dat je creatief oplossingen kunt verzinnen als er nood aan de man is. En daarin zou ik iemand als Manda meer vertrouwen dan zoveel anderen die alles hebben uitgedacht/ voorbereid hebben. Juist dan kun je niet meer soepel zijn in het terplekke verzinnen van een oplossing. Het noodgeval valt dan buiten je eigen kader. Nou, dan liever geen kader. :)

janneke

janneke

16-12-2011 om 19:56

Nou ja!

Een pols verstuiken en dan nog 2 kinderen bij je hebben terwijl je met de bus bent. Hoe moet dat? Ik kan die ambulance niet in met 1 kind extra noch met 6 kinderen.

En als je als ouder een andere ouder het kwalijk neemt om jouw kind op dat moment alleen te laten dan heb jij een probleem. Dan moet je als ouder ten alle tijde bij je kind blijven; want stel je voor dat er wat gebeurt....

Ik vind het echt heel raar dat jij het mij kwalijk neemt als jouw kind alleen in een ambulance ligt.Ik denk dan; hou je kind thuis zodat je er 24 uur bovenop zit. Ik zou mijn best doen jouw kind zo goed mogelijk bij te staan, ik zou jou direct bellen en dan krijg ik ruzie met jou?

Dat is makkelijk....jij laat je dochter naar een feestje gaan en verwacht dat er in alle gevallen (ook niet waarschijnlijke)continu iemand voor haar klaar staat. Echt bespottelijk vind ik dit.

Het is maar hoe je in het leven wil staan.

Er gebeuren soms dingen die je niet voorzien kunt; een pols verstuiken tijdens een stadswandeling is er zo 1. En zo zijn er meer dingen die gebeuren kunnen maar die niet direct in de lijn der verwachting liggen. Zo kan ik nog wel 10 gangbare feestjes en uitjes bedenken waar de meest vreselijke dingen kunnen gebeuren; ik moet ineens aan een feestje denken waar opa van rond de 60 kwam helpen. Opa kreeg hartklachten en moest met de ambulance naar het ziekenhuis...(echt gebeurd bij vriendje van zoon). Moet ik dan boos worden op opa omdat kinderen zo geschrokken zijn? Er was een moeder die 8 kinderen moest troosten (want geschrokken), ze heeft ouders gebeld en iedereen heeft z'n kind opgehaald. Ze heeft het prima gedaan; maar ze was alleen en had vast en zeker niet alle aandacht voor mijn verdrietige zoon. That's life.

Irene

Irene

16-12-2011 om 20:41

Allemachtig

Wat leven sommige mensen toch in een angstig naar wereldje. Houden jullie dan echt altijd maar rekening met alle mogelijke drama's?? Dan kun je toch nooit meer wat. Hier 4 fulltime + 1 parttime kind en dan ook vaak nog diverse vriendjes en vriendinnetjes erbij. Zit je dus zo met een stuk of 8 of 9 kinderen. Denk je dan echt dat we daar altijd met 2 volwassene bij zijn? Natuurlijk niet. En als er eens wat gebeurt dan is er altijd wel een oplossing en/of een hulpvaardige omstander te vinden.

Jillian

Jillian

16-12-2011 om 22:04

Hoeveelheid

Ik ga heel vaak op stap met meer dan 7 kinderen. Mijn eigen kinderen, vriendjes daarvan. Nou dan zit je zo op een gemiddeld kinderfeestje. Mocht er iets ernstigs gebeuren dan bel ik uiteraard de ouders op & dan overleggen we hoe of wat. Dat kan dan misschien een iets minder galante oplossing zijn (kind alleen met ambulance, buurvrouw die bij mijn kinderen plus andere vriendjes achterblijft) maar een oplossing komt er.
Als ik nooit met meer dan twee kinderen op stap wil in mijn eentje kan ik a) mijn eigen kinderen al niet meenemen b)zouden mijn kinderen nooit vriendjes mee mogen nemen c) moet ik nee zeggen tegen buren die vragen of ik even op wil passen en d) mogen de neefjes/nichtjes ook niet meer komen.
Ik ga dus gewoon alleen met kinderen op stap en mocht zich een vervelende situatie voordoen dan los ik dat heus wel op.

Manda Rijn

Manda Rijn

16-12-2011 om 22:19 Topicstarter

Grutjes

ja een busrit is hier een uitje, indd er wordt hier vooral gefietst naar de stad, met de benenwagen of met de auto, ik denk dat er weinig kinderen in mijn dochters klas zitten die regelmatig in de bus zitten. In de trein trouwens ook niet schat ik zo in, trams hebben ze hier niet.

Het was hier een normale vrijdagmiddag, ik had 2 meisjes van 8 in huis en 3 meisjes van 2, 3 en 4 jaar.

Het grote voordeel van alleen zijn is dat ik ook niet verval in overloos geklep met die andere moeder.

We zitten hier zo'n 15 minuten in de auto van het centrum vandaan. Als er nou echt iets gebeurd dan bel ik alle mensen op en dan worden we gewoon opgehaald en dan regel ik dat wel. Ik heb goed contact met alle ouders aangezien die meiden al een aantal jaar in deze formatie met elkaar afspreken, over en weer eten en logeren bij elkaar.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.