Basisschoolleeftijd Basisschoolleeftijd

Basisschoolleeftijd

silvester

silvester

19-11-2011 om 15:51

Spel voor jongen 6 jaar

Voor Sinterklaas willen we voor 6 en half jarige zoon oa een gezelschapsspel kopen.
Wie weet een leuk spel, niet te kinderachtig, zoon heeft spelinstructies altijd snel door, kan goed met dobbelsteen overweg, goed getalinzicht, kan nu een beetje lezen ( groep 3).
Monopoly junior, Wie is het? en een legospel ( race 3000) hebben we al, voor broertje van 3 willen we bunny hop kopen.
Groetjes

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Jetske

Jetske

19-11-2011 om 16:16

Doolhof?

Doolhof is hier een topper, en (vind ik zelf ook wel belangrijk) ook voor ons volwassenen leuk om te spelen. Jenga vinden ze hier ook allemaal leuk.
Jetske

silvester

silvester

19-11-2011 om 17:50

Tja

Minimaal 2 spelers, max 4 spelers.

Wie is het? Hebben we al. Een kaartspel trouwens ook en zoon vindt pesten erg leuk. Een spelletje waarbij een beetje denkwerk zit lijkt me leuker dan alleen maar een geluksspel ( hij kan helaas niet zo goed tegen zijn verlies, wordt wel beter).

Doolhof ismisschien wel leuk, ik heb het wel eens gezien, weet niet precies hoe het werkt maar kan me er iets bij voorstellen.

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Mens erger je niet?

Leuke nick overigens

silvester

silvester

19-11-2011 om 18:45

Te simpel

Mens erger je niet hebben we wel eens bij opa en oma gedaan, is te simpel, is hij gauw op uit gekeken lijkt me...

En ik vind het inderdaad ook wel handig als ik hetzelf ook leuk zal vinden om te spelen zoals Jetske schreef, want meestal moet mama nog liefst meedoen ( of als met vriendjes gespeeld wordt een beetje toezicht houden om niet teveel problemen te krijgen, dus doe ik dan ook vaak maar mee)

Kobalt

Kobalt

19-11-2011 om 19:08

Dolfje

Het dolfje weerwolfje spel is erg leuk

liora

liora

19-11-2011 om 19:13

Ook leuk

Cluedo junior

Annet

Annet

19-11-2011 om 19:46

Gevraagd aan mijn kinderen

Die zijn nu 9 en 14 maar ze hebben goed in de kast gekeken wat zij met 6 leuk vonden.
Genoemd zijn:
- Cluedo (niet de juniorversie)
- Barricade (wij hebben de spongebob versie maar dat is vooral aankleding)
- Uno (kaartspel)
- Yahtzee (wij hebben er een met plaatjes ipv cijfers, suske en wiske, op de doos staat dat het vanaf 5 jaar is). Dit spel is lang leuk, ze spelen het nog wel eens

En uit mijn eigen herinnering: Het zakgeldspel. Mijn oudste vond dit spel met 6 jaar geweldig. Ze was wel vlot van begrip voor haar leeftijd. En dit spel vroeg aardig wat van haar rekenwerk en denkwerk.

ishtar

ishtar

19-11-2011 om 19:46

Wie was het

hebben wij.
Is wel leuk voor iemand die niet tegen zijn verlies kan, je haalt het 'met zn allen' of de tovenaar wint. Je moet er een beetje bij onthouden, je kunt het in 3 moeilijkheidsgraden instellen. En het heeft een standaard speelduur (20 minuten)
Doolhof is inderdaad ook leuk, en levensweg wordt hier ook graag gespeeld. Ook met een duidelijk eind.

Vic

Vic

19-11-2011 om 20:23

Hier

Dochter van 6 wil nog het vaakst kwartetten, maar dat zul je ongetwijfeld al in huis hebben. Verder spelen we regelmatig Wie is het?, Uno, Master Mind, en de laatste tijd ook Rummikub.

En hier in huis

Doolhof
Carcassonne met 3 uitbreidingssets
Bunnie hop
Monopoly (wij hebben de wereldeditie)
Uno

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Hier

Is Set een succes (is ook leuk voor jezelf), of, als je het nog kunt krijgen: Boggle. Juist erg leuk als ze beginnen te lezen, we hebben het net de halve middag gespeeld (na Set dus ;-)).

Smartgames

google eens op smartgames. Is betere denk-puzzelwerk met veelal ruimtelijk inzichtelijke vraagstukken voor kids, met nivo's van beginner (vanaf 5-6 heel goed te doen) tot aan master (voor volwassenen ook nog heel lastig!) dus jarenlang te doen...
Is hier een hit!

Ise

Ise

20-11-2011 om 08:21

Spokentrap

De grote favoriet onder onze kinderen, inmiddels 10 en 12, blijft spokentrap.http://www.spelmagazijn.nl/nl/spelmag/spoken.html
Ook met volwassenen spelen we het vaak. Het leuke is dat iedereen kan winnen door zich goed te concentreren. Hier worden alle trucs uit de kast gehaald om de ander af te leiden. Het is niet overal te koop, maar op internet en bij de echte spellenwinkels gelukkig wel. Ik zou dan ook meteen de uitbreiding spokenval erbij doen (zit tegenwoordig vaak al bij het spel inbegrepen).
Verder spelen we hier halli galli, ligretto, carcassonne en op die leeftijd vonden ze ook levensweg erg leuk.

silvester

silvester

20-11-2011 om 09:29

Leuk

Leuk om zoveel reacties te krijgen. Ik heb nu in ieder geval een paar ideeën waar ik eens verder naar ga kijken: doolhof, levensweg, carcasonne, zakgeldspel, spokentrap ga ik eens verder bekijken eerst.

Vanochtend heeft hij een kwartet in de schoen gehad.

Nieuwe ideeën zijn altijd nog welkom...

silvester

silvester

20-11-2011 om 09:31

O ja

En Wie was het en rummikub is misschien ook leuk, het wordt nog moeilijk om te kiezen straks...

stratego of risk, al hoewel risk dan denk ik toch te moeilijk is.

Hier werd er ook al vrij vroeg geschaakt.

Kolonisten van catan

De junior versie is erg leuk. Dus niet de kinderen van catan...
Het wordt hier fanatiek gespeeld. Dochter is net 6 jaar en speelt het met vriendjes en vriendinnetjes van school. Erg leuk!!

Tijgeroog

Tijgeroog

20-11-2011 om 15:36

Joris en de draak

Niet van de Efteling, maar een andere Joris.
Deze: http://www.spelmagazijn.nl/nl/spelmag/joris.html
En Onderuit.

silvester

silvester

20-11-2011 om 19:34

Nog meer opties

Colonisten van catan ken ik zelf niet, maar is volgens mij wel erg populair.
Wat zou leuker zijn colonisten juniorof carcasonne; als ik een beetje lees hierover zijn het een zelfde soort spelletjes?
Colonisten junior is echt een tussenversie lees ik tussen kinderen en volwassen versie, dat lijkt me wel ideaal. Sommige juniorversies van spellen lijken soms wat kinderachtig vind ik, lijken dan soms niet op het 'echte' spel. Hoe is dat bij carcasonne?

Doolhof lijkt me ook nog steeds wel leuk...

Vic

Vic

20-11-2011 om 20:06

Doolhof

Wij krijgen altijd een gezelschapsspel van Sint en ik denk dat het dit jaar Het betoverde doolhof wordt. Dat hebben we wel eens gespeeld en ik vind het erg leuk.

Carcasonne

Wij hebben het spel kolonisten van catan junior en het is best een aardig spel. Maar de gewone carcasonne vinden onze kinderen veel leuker. Het ziet er ook zo mooi uit op tafel met al die kaartjes. Zeker als het samen speelt met de uitbreiding.

Doolhof is ook erg leuk.

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

silvester

silvester

20-11-2011 om 21:10

Speluitleg gekeken

Inmiddels er al weer druk meegeweest; speluitleg van carcasonne en colonisten junior bekeken op een filmpje.
Dan lijkt carcasonne me geschikter, colonisten junior vind ik nog wel redelijk ingewikkeld, zeker als ik bedenk dat het ook leuk moet zijn als met een klasgenootje gespeeld wordt ( veel speluitleg nodig voor gespeeld kan worden en veel kinderen van 6 hebben nog niet zoveel geduld merk ik )
Doolhof snap ik inmiddels ook, makkelijk te spelen maar toch ook nadenkwerk als je het goed/slim wilt spelen en een beetje geluk...

annnebelle

annnebelle

20-11-2011 om 21:11

In elk geval

de kinderen van katan. Dat is zonder onderhandelen en ruilen en heel erg saai. Je bent gewoon aan het verzamelen en afhankelijk van de dobbelsteen. Niet doen hoor.

Hier is regenwormen en graantje de voorste favoriet. Ook memory nog steeds leuk en de betoverde doolhof alhoewel dat nog wel moeilijk is, ze is nu bijna acht. En stratego junior en twister!

Annnebelle

annnebelle

annnebelle

20-11-2011 om 21:11

Ik bedoelde dus niet de kinderen van catan

Niet, want het is saai!

Annnebelle

silvester

silvester

20-11-2011 om 21:18

Twister

O ja, dat heb je ook nog, Twister! Das wel altijd grappig en heeft hij eens gedaan toen hij 3 of 4 was, toen nog lastig maar wel leuk. Vind ik zelf ook wel lollig om mee te doen hoewel ik wel wat minder lenig ben dan de kinderen ( en dan 10 jaar geleden, haha)

sidneysheldon

sidneysheldon

20-11-2011 om 21:41

Ideeen

betoverde doolhof voor kinderen,
monopoly junior en stratego junior
worden hier allen graag gespeeld door 6 jarige zoon

oh ja en dr bibber

Uno

wij hebben heel speel spelletjes, maar UNO (moderne versie van pesten) is favoriet, ook al omdat we het zo gemakkelijk mee kunnen nemen.
Loes

ishtar

ishtar

21-11-2011 om 09:11

Doolhof

is toch best makkelijk aan te passen aan kinderen vs groteren: jongste en oudste mogen 3 kaartjes bekijken, middelste en ik mogen alleen het bovenste kaartje zien. We winnen om de beurt. (en uiteraard help ik wel eens hier of daar, zo onopvallend mogelijk)

Una

Una

21-11-2011 om 09:42

Doolhof

zo deden wij dat ook Ishtar. Jongste mocht zelf uit kaartjes kiezen naar welk hij eerst wilde en de rest deed het volgens de regel. Ik vind Doolhof nog steeds 1 van de leukste spellen en leuk voor jongere en oudere kinderen.

ishtar

ishtar

21-11-2011 om 15:49

Op onze doos staat vanaf 7, maar dat verschil is niet zo wereldschokkend;-)
Ik merk dat jongste (van 7) niet zo veel ervaring opdoet dat hij al een ervaren speler genoemd kan worden. Of vooruit kan zien. Ook niet als hij met een vriendje speelt. (en dan speel ik meestal ook mee) Dus ik vermoed dat het gewoon even makkelijk met vriendjes gespeeld kan worden.
Ik geef niet minder kaartjes, hij mag alleen wat meer kaartjes zien. Dan kun je de makkelijkste van dat ogenblik kiezen. Vindt hij voorlopig alleen maar makkelijk (en levert vnl protest van middelste op, maar die moet maar leren nadenken;-) )

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.