Basisschoolleeftijd Basisschoolleeftijd

Basisschoolleeftijd

Sterkid

Heeft iemand ervaring met het SterKid kamp, de naar-de-brugklas-versie van het sterkamp en maankamp? Ik denk er sterk over om mijn dochter in de zomervakantie te laten gaan.

anna van noniemen

anna van noniemen

01-01-2010 om 23:42

Net zitten lezen

klinkt wel goed, zou ook wel wat voor mijn aanstaande VO-er zijn die het maar wat spannend vindt. Hij heeft de afgelopen 4 jaar op een SO-school gezeten en gaat waarschijnlijk naar een reguliere VO-school, waar hij niemand kent.....

Stoepkrijt

Stoepkrijt

02-01-2010 om 12:09 Topicstarter

Nog niet aangevraagd

Ik zat inderdaad naar aanleiding van het eerdere draadje eens op sterkamp te zoeken en vond toen dat brugklasserskamp. Ik heb nog geen contact gehad met de organisatie, maar ik was benieuwd of er al kinderen van forumleden waren geweest.
Mijn dochter maakt heel gemakkelijk vriendinnen, maar is zo gevoelig dat ze ook snel het mikpunt is van pesters. Ze is dus aan de ene kant heel sociaal vaardig, maar aan de andere kant gebruikt ze die vaardigheden niet om van zich af te bijten. Ik vind dat wel zorgelijk nu ze naar de middelbare school gaat. De juf op de school waar ze nu op zit heeft alles feilloos in de gaten. Dochter wordt hier niet gepest, maar juf ziet wel dat ze soms gekwetst is door harde dingen die kinderen tegen haar en anderen roepen. Dochter had een broer of zus moeten hebben, dan was ze waarschijnlijk wat harder geweest. Ik zal maandag eens bellen naar die ster-organisatie.

Pelle

heb net zitten kijken op de site. Het zou wat kunnen zijn voor onze oudste van negen (zomer is die is tien). Ik heb info aangevraagd en begrijp dat de nieuwe folder in januari verstuurd wordt. Deze maand dus.

groetjes van Purk

Fraz

Fraz

02-01-2010 om 16:10

Nieuwe folder

heb ik net ontvangen. Dochter is afgelopen zomer naar sterkamp geweest. Zij was toen bijna 10 jaar en er waren toch ook flink wat oudere meiden en jongens want het t/m 12 jaar. Als je kind naar de brugklas gaat kun je wel het beste het vervolg doen maar zit ze nu in groep 7 dan is het standaard kamp meer geschikt.

Marjoleine64

Marjoleine64

04-01-2010 om 16:10

Ervaring

hebben we wel met Sterkamp en Maankamp, niet met SterkID. Onze oudste is in zomer 2008 (hij was toen 10, na groep 6) op Sterkamp geweest, en in mei 2009 (groep 7) op Maankamp. Hij zal niet op SterkID gaan, maar gaat samen met zijn (ster&maan-)kampvriend op een computerkampweek komende zomer. Wij hebben de nieuwe Ster-folder net vorige week ontvangen. Ik kan Sterkamp zeker aanbevelen voor sociaal minder sterke kinderen, en zou afraden om te wachten tot na groep 8 alleen vanwege mogelijke leeftijdsverschillen. Ook op Sterkamp zitten genoeg kinderen van 11-12 jaar. Een volle groep is 30 kinderen (15 jongens, 15 meisjes) met maar liefst 15 begeleiders. In mentorgroepjes van 3 kids worden ze de hele week begeleidt, en die groepjes zijn op basis van de intake-informatie zo samengesteld dat het direct goed klikt.
Marjoleine

gieter

gieter

04-01-2010 om 16:32

Opgegeven

Hoi stoepkrijt,

Ik ben op de hoogte van jouw verhaal over je dochter. Heb meegelezen, maar nooit gereageerd. Mijn dochter lijkt erg op jouw dochter denk ik en heeft het moeilijk op school (vooral vorig jaar in groep 7). In groep 6 heeft ze al een sova-training gevolgd, maar daar had ze in groep 7 dus niet veel meer aan. De juf die ze toen had was ronduit slecht. Die ze nu heeft maakt veel goed.
Juist omdat dochter niet zo stevig in haar schoenen staat heb ik haar opgegeven voor het sterkidkamp in de 1e week van augustus. Ik hoop dat ze mag komen, want er zullen wel veel aanmeldingen zijn. Weet jij al wat je gaat doen?

Stoepkrijt

Stoepkrijt

04-01-2010 om 17:21 Topicstarter

Contact met juf

Ik heb gisteren even een mailtje naar jufs schoolmailadres gestuurd, met de vraag of we binnenkort even van gedachten kunnen wisselen over wat het beste is voor dochter. Ik kreeg meteen antwoord, blijkbaar zat juf ook achter haar pc. Binnenkort hebben we dus even een afspraak, waarin juf kan vertellen wat haar opvalt aan dochters gedrag, zodat ik dat mee kan nemen in de beslissing wat er gaat gebeuren. Ik heb erg veel vertrouwen in deze juf (dochter ook), dus ik sta erg open voor haar mening. De meester van de vorige school vond dochter maar een sloom, kwetsbaar kind, dat maar op een training moest. Deze juf wil dochter graag helpen haar zelfvertrouwen terug te vinden. Ik denk dat ik met jufs bevindingen en mijn eigen observaties even bel naar die ster-stichting en het geval voorleg. Wie weet komt ze dan wel bij jouw dochter in de groep!
Waarom had jouw dochter niet veel meer aan de sova training met die slechte juf? Voelde ze zich niet veilig?

Stoepkrijt

Stoepkrijt

04-01-2010 om 17:23 Topicstarter

En marjoleine

Fijn dat het zo goed is bevallen. Wat ik vragen wou, is er nog een vergoeding vanuit de verzekering mogelijk? Ik vind het nogal een bedrag...

jutter

jutter

05-01-2010 om 13:35

Ervaring met sterkamp

Afgelopen zomer is mijn kind naar Sterkamp geweest(8 jaar, groep 4). Mijn kind vond het fantastisch en wil zeker weer, dan naar maankamp. Het kamp is niet alleen voor kinderen die verlegen zijn oid. allerlei sociale situaties kunnen worden geoefend. Dus contact leggen, grenzen bewaken of omgaan met woede, groepsdruk etc.
Wij zijn zelf zeer te spreken over de begeleiding en informatieverstrekking. Tijdens het kamp is er een goede verdeling van de verschillende leeftijden.
Kortom een zeer goed geregeld kamp, waar allerlei zaken zeer weloverwogen worden meegenomen in het programma.

Stoepkrijt

Stoepkrijt

05-01-2010 om 16:47 Topicstarter

Jutter

Wat ik me afvraag, jutter (en anderen): blijf je het effect van dat kamp lang zien, of ebt het snel weer weg?

Marjoleine64

Marjoleine64

05-01-2010 om 22:25

Vergoeding en effect

Voor zover ik weet kan je in ieder geval de intake bij de verzekering declareren. Die wordt nl gefactureerd als 3,25 consult bij een psycholoog. De nitake is ook echt heel professioneel met een gesprek (apart voor ouders en kind) met de psycholoog, en ook het invullen van standaard vragenlijsten. Voor de kampkosten zelf kan je als je een PGB hebt een deel daaruit betalen, en er zijn meen ik ook nog wel mogelijkheden om een regeling te treffen dat ze een deel van de kampkosten zo factureren dat je bij je verzekering kan aankloppen.
Wat betreft het effect op het kind: wij hebben zelf geen grote snelle veranderingen gezien bij onze zoon, maar de school zag het effect wel, en hij voelde het zelf ook. Van sommige anderen heb ik wel gehoord dat ze een compleet ander kind mee kregen na een week kamp, zingend in huis bijvoorbeeld ipv stilletjes in een hoekje. Dat is dus heel afhankelijk van het kind en de individuele problematiek.
Veel sterkte met je dochter.
Marjoleine

Stoepkrijt

Stoepkrijt

06-01-2010 om 08:30 Topicstarter

Fijn

Nou, ik hoef geen compleet ander kind hoor ;-)
Dochter is thuis wel helemaal zichzelf (met grote mond en pubergedrag en al) en op de balletschool ook (maar dan zonder grote mond). Het gaat vooral mis bij heel drukke, luidruchtige kinderen, vooral als die te dicht bij dochter komen. Dan verstijft ze en durft ze niks meer te doen. Ik wilde haar op judo of karate doen, maar bij het idee alleen al raakte ze in paniek.
Pelle, ik had inderdaad gelezen op de site over het effect, maar ik wil dat soort dingen liever horen van iemand die niet van die organisatie is. Niet dat ik denk dat ze liegen, maar ze zullen ook niet uitgebreid de "mislukte" gevallen erop zetten. Al met al klinkt deze organisatie wel goed! Ik ga eens even bellen over eventuele vergoeding vanuit de verzekering en ik wacht voordat ik haar opgeef nog even het gesprek met de juf af.

anna van noniemen

anna van noniemen

06-01-2010 om 17:18

Op de site

zag ik inderdaad dat mijn zorgverzekering (een nieuwe sinds 1 januari) dit kamp ook deels betaald inderdaad, en als ik het nog een deel PGB kan doen, dan scheelt dat wel ja!

jutter

jutter

07-01-2010 om 15:40

Effecten

Nou, wij kregen ook niet een geheel ander kind terug, dus geen zorgen :-). Wij hebben gemerkt dat in het begin alles natuurlijk heel vers is, dus er wordt vaak gebruik gemaakt van de geleerde methodes. Maar later ebt dat toch een beetje weg.
Wij ondervangen dat door in geval er een situatie voordoet wat dochter als leerdoel had benoemd, te verwijzen naar haar sterboek, en dan liefst vooral voordat (in ons geval dan)een explosie onvermijdelijk is. In dit boek heeft zij tijdens het kamp situaties beschreven en zelf samen met haar mentorgroepje oplossingen gevonden.
Wat heel prettig is dat je in ieder geval herkenbare taal kan gebruiken omdat je verwijst naar methodes die zij in het kamp heeft geleerd.
Het blijvende effect is vooral dat (in ons geval), zij vertrouwen heeft gekregen in hoe situaties te voorkomen of in ieder geval zsm recht te breien. Kortom blijvend is vooral het verkregen inzicht in patronen.

Ik vind het sterkamp om die reden alleen al geweldig. Het doet mij denken aan persoonlijke ontwikkelingscursussen die ik kreeg toen ik net ging werken. Voor iedereen een waardevolle aanvulling, en wat mij betreft jong geleerd, oud gedaan.

Stoepkrijt

Stoepkrijt

12-01-2010 om 22:48 Topicstarter

Geen zin in ruzie...

Vandaag weer zo'n typische situatie waardoor ik denk dat zo'n kamp goed zou zijn voor dochter.
Dochter heeft op de nieuwe school een paar ontzettend leuke vriendinnen. Vriendin X is wel de favoriet. Leuk kind, net zo zachtaardig als dochter, heel sociaal en gezellig. Ze woont praktisch op de route van hier naar school, dus al snel spraken de meiden af dat dochter naar vriendin zou fietsen en dan samen door naar school. X heeft een zusje, Y, dat drie jaar jonger is, dus die moest ook mee. Prima, ook zusje is een schatje. Aan de overkant woont buurmeisje Z dat op dezelfde school zit en ook zij fietst dus mee. Niks aan de hand zou je zeggen, maar buurmeisje Z (bijna twee jaar jonger dan dochter en X) is van het kattige type en ze moet altijd haar zin hebben. Z wil altijd en zonder uitzondering naast X fietsen en duldt het niet dat dochter naast X fietst. Dochter en X hebben daarop bedacht (heel sociaal) dat er een roulatiesysteem zou komen, zodat iedereen een keer naast iedereen fietst. Systeem is ingevoerd, maar Z houdt zich er niet aan en dramt net zolang (of ramt haar fiets tussen X en dochter) tot X en dochter haar dan maar haar zin geven, omdat ze geen zin hebben in ruzie. Dochter overweegt nu om maar helemaal niet meer via X te fietsen, want ze "mag toch niet naast X fietsen". X is ook niet opgewassen tegen Z en zegt verder niks. Om het nog erger te maken wil Z niet naast zusje Y fietsen, want die is 'stom'. Dochter fietst nu dus naast (lief) zusje Y. Dochter baalt enorm van de situatie, maar durft haar mond niet open te trekken tegen Z.
Ik moet moeite doen om niet chagrijnig tegen dochter te worden, kom op zeg, je laat je toch niet afbluffen door een kind van 10? Maar daar help ik haar niet mee. Als het haar nou niet kon schelen wat er gebeurt, maar ze baalt er enorm van en toch doet ze niks. Net als X trouwens, maar dat is natuurlijk niet mijn zorg. Pfff, dochter moet volgend jaar naar de middelbare school, ik houd mijn hart vast.

Stoepkrijt

Stoepkrijt

13-01-2010 om 11:47 Topicstarter

Grappig

Ook toevallig, ik krijg net de folder van Sterkid binnen! Als dat geen teken is...

gieter

gieter

13-01-2010 om 14:40

Ingeschreven

Wij kregen gisteren de bevestiging dat dochter is ingeschreven voor sterkid 4. Wij zijn heel blij, want zulke situaties als jouw dochter met fietsen, komen hier dus ook voor.
Het is een boel geld dat kamp, maar ik heb het er graag voor over! Zeker als dochter er iets aan heeft!

Stoepkrijt

Stoepkrijt

13-01-2010 om 17:41 Topicstarter

Goed zeg!

Het enige nadeel is dat ik nog geen idee heb wat ik in de zomervakantie ga doen. Als ik haar nu opgeef moeten we eromheen gaan plannen. Maar ik denk dat het snel vol is, dus moeten we toch knopen doorhakken.
Wat zou er toch in die koppies omgaan, als ze zich zo laten afbluffen door veel jongere kinderen? Dochter zegt dat ze geen ruzie wil, maar je hoeft toch niet meteen ruzie te maken? Ze krijgt hier genoeg voorbeeld hoe je als een kapotte grammofoon net zolang de boodschap herhaalt tot de ander de strijd opgeeft. Maar ze vertaalt dat niet naar een andere situatie. En als zo'n kattig kind heel akelig hard tegen haar schreeuwt, klapt ze helemaal dicht. Hoe doe jij dat met je dochter? Ik reageer af en toe best geïrriteerd, moet ik toegeven. Jemig, je bent toch geen kleuter meer. Maar dat helpt natuurlijk niet...

Fatima

Fatima

13-01-2010 om 18:15

Voor stoepkrijt

Waarom probeer je niet een keer met de meiden te praten als ze een keer bij jou thuis zijn. Dus je dochter en het vriendinnetje. Probeer ze op de gedachte te brengen om samen tegen het overbuurmeisje te beginnen of laat ze zeggen dat als zij zich niet aan de afspraken houdt ze voortaan zonder haar fietsen.

Jouw dochter hoeft het toch niet alleen te doen?

Annet

Annet

13-01-2010 om 19:33

Wat er niet in zit........

komt er ook niet uit.
Mijn dochter is ook veel te lief. Ze is dit jaar op het VO begonnen. Gelukkig is het een sociale klas en gaat alles goed.
Maar ook zij had en heeft situaties zoals jij beschrijft over het fietsen. Ze is gewoon niet bereid om hier iets aan te doen. Ze wil die strijd niet aangaan omdat ze meer last heeft van de strijd dan van het probleem. Gelukkig zijn er ook situaties die ze wel aanpakt, waar ze duidelijk haar verantwoordelijkheid neemt. Dit zijn vooral situaties waar ze ook echt verantwoordelijkheid in heeft, zoals deze week het 'leiden' van een groepje van drie in een project op school. Daarin doet ze dus wat ze moet doen.
Mijn dochter heeft individuele weerbaarheidstraining gehad. Ze weet hoe ze moet handelen en past dat toe als zij het nodig vindt. In andere situaties kan ik op mijn kop gaan staan, ze doet er niets aan. Ik heb nu geleerd dat ik dit moet accepteren. Zolang zij gelukkig is, ga ik frustraties niet aanpakken. Uiteindelijk zijn het meer mijn frustraties dan die van haar.
Jouw dochter heeft een goede oplossing gevonden: ik rijd niet meer met deze meisjes mee. Als vriendin hier wat aan wil doen, kan zij actie ondernemen. Die actie is ook haar verantwoordelijkheid, het is haar buurmeisje. Vriendin vindt dit of belangrijk en onderneemt actie, of zij durft/wil niets doen en dan blijft het zo. Niets aan doen verder!

Folder binnen

vandaag kwam bij mij de folder op de deurmat vallen. Zit nog een beetje te dubben. Ik vind het lastig om nu meteen een week vast te leggen in de zomervakantie.

groetjes van Purk

AnnieNoom

AnnieNoom

13-01-2010 om 20:56

Annet, wat een mooie zin!

Ik was net met een mailwisseling met een leerkracht van school bezig. En ik vond het moeilijk om uit te leggen waarom we de problemen met mijn dochter niet zo goed kunnen oplossen. Maar jouw zin vat een heleboel samen. "Ze wil die strijd niet aangaan omdat ze meer last heeft van de strijd dan van het probleem." Inderdaad! Ik ga je zin lenen, als je het niet erg vindt. En ook hier is het vooral mijn frustratie, terwijl haar onrecht wordt aangedaan.

AnnieNoom.

Stoepkrijt

Stoepkrijt

13-01-2010 om 22:48 Topicstarter

Ik ga 'm ook lenen

Ik denk inderdaad dat die zin een samenvatting van het probleem is. Maar dochter heeft er wel degelijk last van. Ze is niet voor niets naar een andere school gegaan, ze werd op die oude school echt gepest en was daar erg verdrietig over, met alle lichamelijke klachten die daar bij kwamen. Dus ze zal toch moeten leren in die gevallen voor zichzelf op te komen.
Vriendinnetje X is net zo'n meisje. Je kunt met ze 'oefenen' wat ze moeten zeggen tegen kattekopje Z tot je een ons weegt, maar als Z net iets anders terugzegt of heel hard begint te schreeuwen, dan deinsen X en dochter toch weer terug en geven ze Z haar zin. Dochter heeft wel vandaag tegen X gezegd dat ze zich er niet prettig onder voelde. Maar daar werd X weer erg verdrietig van en dat vindt dochter dan weer zielig. Zucht.
Ik heb een zus van bijna twee jaar ouder en die was net zo als mijn dochter. Zus snapt dochter ook veel beter dan ikzelf. Maar zus had haar mij (haar kleine zusje) om er bovenop te rammen als het uit de hand liep. Ik heb als tienjarige een keer een jongen van 12 in elkaar staan meppen omdat hij mijn zus pestte. Daarvan kreeg ik een rood waas voor mijn ogen en dan ging ik helemaal los. Verder was ik een braaf kind hoor, ik sportte veel om mijn frustraties kwijt te raken. Maar kom niet aan mijn zus (nog steeds niet!). Zus vindt dat ik me niet zo druk moet maken, met haar is het ook goed gekomen. Heeft wel geduurd tot ze naar het HBO ging en ik gun mijn dochter graag een leuke middelbare school tijd. Annet, waar heeft jouw dochter die weerbaarheidstraining gedaan? Ik vind het zo moeilijk om te zien wat een goede training is. Dochter heeft in groep 6 een geweldige coach gehad, waardoor ze in ieder geval niet meer het gevoel heeft dat ze niets waard is. Nu moet ze naar mijn mening "op andere kinderen oefenen".

Annet

Annet

14-01-2010 om 10:02

Training

Dochter heeft privé een training gehad, dus niet geoefend op kinderen, wel op de trainer. Het was de stijl van rots, water,.... (precies weet ik het zo snel niet). Deze trainer verzorgt eind groep 8 een groepstraining (als je je aanmeldt) maar dochter had het eerder nodig. Zij heeft daarna ook nog de groepstraining gedaan. Hij werkt in Gouda e.o.
Ook mijn dochter is gepest vanaf groep 7. Door de training ging haar houding wel veranderen (oefenen in arogant lopen). Dat veroorzaakte eerst meer pesten (reactie op verandering) maar daarna werd ze min of meer met rust gelaten (lees genegeerd). Als de pikorde belangrijk was (kamp, groepsfoto, etc) dan werd het gepest weer opgepakt.

Stoepkrijt

Stoepkrijt

14-01-2010 om 14:22 Topicstarter

Wat ik me weleens afvraag...

Ik lees hier zoveel verhalen over kinderen die worden gepest en nooit lees ik iets van een moeder die wanhopig wordt omdat haar kind zo'n pestkop is. Zijn die mensen trots dat hun kind 'populair' is of zo? Of denken ze serieus dat hun kind zoiets niet doet? Ik heb op dochters oude school weleens gevraagd of zoiets in een tien minutengesprek met de ouders van een pester ter sprake komt. Juf was geschokt: "nee zeg, dat willen die ouders helemaal niet horen!" Dûh.
Toen ik dochter van school haalde is er welgeteld één moeder geweest die aan mij vroeg of haar kind ook betrokken was geweest bij het pesten (en dat was niet zo. Dat kind wordt nu gepest en volgt een training). De rest van de ouders heeft me óf straal genegeerd (lekker rustig) óf heeft me maandenlang voor rotte vis uitgemaakt in de supermarkt, onder leiding van de directeur van de school. Een vriendin met een zoon in dochters oude klas vertelde me dat haar buurvrouw, die secretaresse is op dochters oude school, met de meest waanzinnige verhalen kwam die rechtstreeks van de directeur kwamen. Nou ja, dan kun je het de kinderen en de ouders eigenlijk ook niet kwalijk nemen...

Pippin

Pippin

14-01-2010 om 16:12

Ik denk

Ik denk dat veel mensen het niet weten als hun kind pest. Het is niet bepaald iets wat je gezellig bij een koekje op gaat biechten. Daarnaast zijn veel mensen behoorlijk 'blind' wat hun eigen kind betreft.
En, ik denk dat heel veel mensen niet beseffen wat de impact is van pesten en buitensluiten. Die mensen/kinderen/leerkrachten zijn zich oprecht van geen kwaad bewust. Als een kind gaat huilen, moet het maar flinker worden, het was toch een grapje? 'Ja, je moet toch wel tegen iets kunnen!'
Zelfs scholen die toch heel wat ervaring hebben, sturen de kinderen die gepest worden vrolijk naar een sociale vaardigheidscursus, terwijl de pesters gewoon doorgaan.

mam van een meeloper met pesters

mam van een meeloper met pesters

14-01-2010 om 16:55

Stoepkrijt

Mijn kind is eigenlijk een heel onzeker kind dat "er graag bij wil horen" Dat is de voornaamste reden dat hij makkelijk meeloopt met degene die beginnen met pesten. Ik weet dat heel goed en ik vind het vreselijk. Als ik ergens een grondige hekel aan heb is het wel aan pesten. En uiteraard proberen we er ook wat aan te doen, maar de druk van de groep is erg groot: als je niet meepest an mag je voortaan niet meer meedoen. En dat is heel moeilijk voor een onzeker kind. Ik zit nu ook sterk te denken aan een sovatraining voor mijn kind. Ik krijg het maar moeilijk uitgelegd dat veel meer kinderen hem leuker vinden als hij niet meepest en dat hij geen watje is als hij niet meepest. Dus nee, ik ben geen ouder die vind dat mijn kind "stoer" of "populair" is en dat andere kinderen die gepest worden maar wat flinker moeten zijn. Ik ben juist iemand die me vreselijk moet inhouden om mijn kind niet alle joeken van de kamer te laten zien als ik hoor dat mijn kind betrokken is geweest bij pesterijen.

Bastet

Bastet

14-01-2010 om 18:39

Toch wel

Mijn dochter,bijna tien jaar, werd ooit bedreigd door een ander meisje,die moest voor straf een dag bij de kleuters doorbrengen en haar ouders zijn gebeld.
Groetjes,bastet

Annet

Annet

14-01-2010 om 21:39

Wisselende ervaring

Dochter werd in groep 7 gepest door een jongen in haar klas. Op dat moment werd ze verder nog niet gepest. Omdat zij en ik dit helemaal niet vonden passen bij deze jongen, zijn we vrij snel met school gaan praten. School heeft dit heel effectief opgepakt (knopje pestprotocol werd ingedrukt) en het pesten was direct over. Ik heb er later nog met zijn moeder over gesproken. Zij werd pas ingelicht door school toen het allemaal al over was. Zij vond het zeker erg, die jongen achteraf ook.
Toen zij veel breder gepest werd, was het lastiger. Het werd meer groepsgedrag zonder duidelijke dader. Wel met een leider maar die bleef zelf buiten beeld. School heeft voor mijn gevoel te weinig gedaan. De ouders van de leider waren niet aan te spreken door ons op het gedrag van hun dochter. Ik weet niet of school de ouders ooit geinformeerd heeft. Nu spreek ik wel eens andere ouders die zeggen dat ze niet wisten dat mijn dochter gepest werd. Een moeder van een ander meisje wist er wel van en zij heeft zeker geprobeerd te helpen. Van twee meiden weet ik dat ze veel onmacht voelden omdat ze het vervelend vonden voor mijn dochter maar niet in staat waren het gedrag te keren. Ze hebben allemaal angst er zelf buiten te vallen.
Toevallig werd jongste laatst vervelend lastig gevallen door een vriendje. Ook dit keer was het verrassend. Ik heb de moeder van vriendje verteld wat er gebeurd was en zij heeft flink ingegrepen. Ook dit keer was het een kind dat toevallig uit de bocht vloog (hij was ergens door geraakt waar mijn zoon geen idee van had). Dit is dus snel uitgepraat en opgelost. Ik vraag me wel af wat er gebeurd zou zijn als er niet ingegrepen was. Alerte ouders van beide kanten scheelt veel.

Stoepkrijt

Stoepkrijt

14-01-2010 om 23:00 Topicstarter

Tja

Hier was het ook een meisje dat de grootste pester was en zelf buiten beeld bleef. Het was het type "queen bee" en alle jongens liepen als hondjes achter haar aan en deden wat ze zei. Het leek wel of ze zelf niet meer konden nadenken. Meisje jutte ze op tot de meest vreselijke dingen en zei dan: "Ik doe toch niks?" Moeder stond op het plein te verkondigen dat dochter vast heel erg beroemd zou worden, dat zat er volgens haar al he-le-maal in. Dochter was overigens niet de enige die last van haar had. De moeder van een jongetje heeft eens gebeld met die ouders en kreeg toen te horen dat hun kind zoiets niet deed. Maar school was natuurlijk veel te slap.
Mam van een meeloper, het lijkt me vreselijk om zoiets te moeten constateren. Als je het zo vertelt, kan ik me de afwegingen van jouw kind ook nog wel voorstellen. Het is blijkbaar eten of gegeten worden.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.