Basisschoolleeftijd Basisschoolleeftijd

Basisschoolleeftijd

Stoer of spannend boek in avi 5/m4 gezocht!

Iemand een tip voor een jongen die 8 wordt? Dolfje kent-ie geloof ik al.

Guinevere

Guinevere

06-10-2009 om 13:13

Hier geronimo

Geen idee welk AVI-level het is, maar Geronimo Stilton bevalt hier erg goed. Er staat voorin op het bibliotheekflapje: voorlezen vanaf 7, zelf lezen vanaf 9, maar dat klopt niet erg.
Geen idee welk AVI-niveau mijn zoon (ook 7) heeft, dit lijkt te moeilijk maar hij leest het toch.
En er zijn trouwens diverse Dolfje-boeken, kent hij ze echt allemaal al?

Vera*

Vera*

06-10-2009 om 13:54

Guinevere

Geronimo Stilton boeken zijn B-boeken. Er worden soms wat moeilijkere woorden gebruikt MAAR de hoofdstukken zijn kort, overzichtelijk en er staan plaatjes bij. Bij de laatste drie punten denk je eigenlijk meer aan A-boeken.

Koen kampioen

als je zoon een 'echte jongen' is houdt hij misschien wel van zo'n voetbalserie als koen kampioen (AVI 5).

Mijn zoon (8) leest momenteel graag in Monsterjacht (serie over monster dus ;-). Is denk ik wel AVI 9 maar door de lay-out misschien toch te doen.

Geronimo is hier ook geliefd. Waarschijnlijk ook wel AVI9 maar inderdaad door korte hoofdstukken en grote zinnen toch leesbaar. Er komen wel af en toe moeilijke woorden in.

Lees wat je leuk vindt

... en laat dat AVI vooral op school, dat is het advies dat we in de bieb altijd geven. Een boek wat niet exact aansluit bij het AVI-niveau kunnen ze heus ook lezen, alleen gaat het misschien wat langzamer. Maar als het een boek is wat ze interesseert, lukt dat heus wel :-)

Er zijn ontzettend veel leuke verhalen voor kinderen van die leeftijd. Geronimo Stilton is inderdaad erg populair momenteel. Maar kijk bv. ook eens naar schrijvers als Paul Biegel, Hanna Kraan, Carry Slee, Jacques Vriens, Annie M.G. Schmidt e.d.
Of een leuk informatief boek over een onderwerp dat hem interesseert!

P.s.

Een verhelderend OO-artikel over AVI dat het veel beter verwoordt dan ik:
http://www.ouders.nl/mopi2008-kinderboeken-avi.htm

Anneque

Anneque

07-10-2009 om 21:55 Topicstarter

Iets gevonden

Hoi allenaal, het ging niet om mijn eigen zoontje hoor, dan had ik zeker iets kunnen bedenken. De moeder van het jongetje waar 't om gaat, had het AVI-niveau er specifiek bij vermeld, vandaar dat ik er rekening mee wilde houden. Ik heb gekocht: "Ruilen met de heks", ben ff de auteur kwijt, maar 't zou een behoorlijk spannend/griezelig fantasieverhaal zijn. Iedereen dank voor het meedenken/de links.
(o, Mickey, ik ben zó'n fan van Paul Biegel, je moest een weten ;-) Als het kon, bracht ik ieder gesprek even op zijn boeken ;-))

Snap ik

Heel veel ouders komen namelijk met die vraag naar een specifiek AVI-niveau. Maar lees dat artikel en dan weet je dat dat niet altijd de beste keuze is (óók niet per definitie bij kinderen met dyslexie).

Het boek dat je nu gekocht hebt is geschreven door Els Rooijers. De omschrijving in onze catalogus is als volgt: "Elke dag komt er een dwerg in Loentjes kamer die haar broertje ziek maakt. Om hem te verjagen moet zij een opdracht voor hem uitvoeren. Zij moet haren van de wrat van een heks leveren. De heks wil die echter alleen ruilen voor een melktand van Loentje. Als zij die per ongeluk doorslikt, is er paniek. Leuk fantasievol griezelverhaal voor kinderen in groep 4 van de basisschool (AVI 5). Het taalgebruik is niet moeilijk, het verhaal spannend waardoor het de lezer zeker zal boeien. De tekst is gedrukt in een grote letter. Het aantrekkelijk uitgevoerde boekje bevat veel leuke, gekleurde illustraties in gemengde techniek. Op de voorkant staat de griezelige dwerg op het punt om Loentje te ontvoeren naar het enge bos. Vanaf ca. 7,5 jaar."
Klinkt inderdaad wel spannend :-)

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.