Basisschoolleeftijd Basisschoolleeftijd

Basisschoolleeftijd

Foske

Foske

05-11-2008 om 09:56

Vanaf welke leeftijd tmf kijken?

Mijn zoons van 11 en bijna 10 hebben TMF ontdekt en willen daar nu naar kijken, maar ik geloof niet dat ik dat als geschikt vind voor hen. Volgens oudste (groep 8) kijken er al heel veel kinderen uit zijn klas naar maar ik vind dat ze gewoon nog te jong zijn om met dit soort clips geconfronteerd te worden.
Ben ik nu te streng?

MaximeM

MaximeM

05-11-2008 om 14:42

Hier soms

Hoi,

Hier mogen ze er wel naar kijken (zoon van 10 en dochter van 13) ik vind het niet zo'n punt. Ik denk dat als ik het zou verbieden dat het dan alleen maar aantrekkelijker zou worden. Nu staat ie gewoon soms aan en zijn de kinderen ondertussen wat aan het doen. Wel maak ik (en de kinderen soms ook) wel eens een opmerkinge over sommige ranzige clipjes die er gemaakt zijn. Wat dat betreft delen ze mijn mening, maar ik ga het niet voor ze weghouden, zien ze het niet bij mij, dan wel bij een ander, of anders andere fragmenten in films, tv-series of magazines waar ik soms ook mijn wenkbrauwen bij optrek. Dan ben ik er dus liever bij om e.e.a te nuanceren.

Maxime

Linda99

Linda99

05-11-2008 om 14:53

Nick hits

Bij de digitale tv zenders is er een mooi alternatief: Nick hits. Een muziekzender bedoeld voor kinderen van 5 tot 15 jaar. Zit bij ons in het kinderpakket. Misschien hebben jullie digitale tv maar niet dit pakket?

Geen digi-tv? Dan kun je hier kijken: http://freetube.110mb.com/index.php?view=6bmlja2hpdHM

Tja

ik doe ook niet moeilijk over tmf of mtv er zijn soms clips die ik grof vind maar daar praten we dan over en meestal zijn de kids er mee eens.

Maar verbieden maakt het alleen maar spannend en wordt er stiekum naar gekeken of bij anderen en dan kan je het niet begeleiden.

Foske

Foske

05-11-2008 om 22:18

Duidelijk!

Dan gaat ie er hier ook af, maar ik wou toch even jullie mening weten want als het normaal is op die leeftijd, wat ik al betwijfelde, zou ik ze er misschien heel af en toe naar laten kijken onder toezicht.
Heb ook nog een dochter van 5 rondlopen en die hoeft ook niet zo nodig geconfronteerd te worden met die clips..
Wij praten er hier ook over maar ik merkte dat het taalgebruik wat groffer werd de laatste tijd.
Nu heb je alleen dan nog Youtube, kan ik dat op een of andere manier filteren?

Iris

Iris

05-11-2008 om 23:29

Niet dus.

We hebben TMF eruit gegooid. En op andere programma's staat een code zodat ze eerst moeten vragen. Kun je zelf toch simpel bepalen. Ik vind ook dat je de kinderen echt niet alles hoeft te laten zien.

Ja als je ook nog een kleiner kind hebt

dan is het het misschien wel beter om het niet te laten kijken maar dat is bij ons niet zo.En hij is hier vrij opzetbaar maar staat eigenlijk niet vaak op alleen bij de grappige puber programma's valerio duikt onder enz.

Jolijt

Jolijt

07-11-2008 om 08:56

Wel in de lijst

maar niemand die hem ooit aanzet. Onze pubers (14 en 12) waken misschien nog wel strenger over de kleintjes dan wij.
Ook met series op Nick die niet zijn goedgekeurd door ons wordt niet gerommeld... begint er eentje die in de ban zit gaat de tv ergens anders op.

Foske

Foske

07-11-2008 om 09:12

Zoons zijn het eens:)

Dat mag in de krant want meestal stuit ik op veel weerstand als ik iets verbied..
Ze begrijpen dat ze er nog te jong voor zijn en de oudste vind het ook niet verstandig voor zijn kleine zusje. Wat een schatten zijn het toch..:))

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.