Basisschoolleeftijd Basisschoolleeftijd

Basisschoolleeftijd

Vic

Vic

20-06-2011 om 09:55

Verwende dochter, of luie moeder?

Even checken, want ik denk dat ik gelijk heb, maar twijfel toch een beetje ;-)
Mijn dochter gaat altijd op de fiets naar school. Afgelopen zaterdag kwam ik erachter dat haar band plat stond. Aangezien ik geen plaksetje in huis heb, en ook al in geen 20 jaar een band geplakt heb, heb ik de fiets naar de fietsenmaker gebracht. A.s. dinsdag is hij klaar. Dochter verwacht nu dat ik haar naar school breng en haal. Ik heb gezegd dat ik haar 's morgens wel wil brengen, maar 's middags is dat gewoon heel lastig (vandaag kleuter ophalen, morgen werken). Ik heb dochter dus aangeraden te vragen of ze bij een vriendinnetje achterop kan, of dat ze naar huis moet lopen. Nou, dat zorgde voor wat rumoer ;-(
Het gaat om een afstand van 1,2 km. Dat is toch niet zo verschrikkelijk om te moeten lopen? Zijn er kinderen die dat elke dag moeten lopen naar school?

bibi63

bibi63

20-06-2011 om 10:04

Vic

Dat is best te lopen natuurlijk. Als jij haar 's ochtends brengt is dat lekker voor d'r, zolang dat voor jou geen praktische bezwaren heeft, maar 's middags op je gemak teruglopen (of achterop bij vriendinnetje), moet kunnen. En simpelweg omdat jij niet KUNT halen (ivm werk en kleuter), zou daar wat mij betreft ook geen enkele discussie over gevoerd hoeven te worden.
Gr. Bibi

Vic,

Ik vind het al heel erg lief van je dat je haar brengt!

1.2 km lopen. Da's een kwartiertje als je erg rustig aan doet. De moeite niet waard.

Ingrid

Of nog verder

Als het sneeuwt, dan lopen wij altijd naar school en terug omdat de fietspaden hier niet gestrooid worden. Voor ons is dat 3 km heen en 3 km terug. Ik loop op zo'n dag de route dus twee keer; da's 12 km. Niet zeiken lopen. We doen er meestal 25 minuten over.

Dorry

Ik zit echt nog na te gniffelen.

Serieus, toen ik je bericht las had ik echt het idee dat het over over 6 of 8 kilometer ging of zo. LOL! 1.2 km! Ik zou zeggen dat als ze nog 1 keer zeurt, ze ook heen mag lopen.

Klaar.

Ingrid

Fiorucci

Fiorucci

20-06-2011 om 10:40

Nee hoor

Huppetee, lekker lopen, krijg je niks van. Met haar brengen en zelf naar huis laten lopen bewandel je de gulden middenweg. Ik zeg dan altijd: Leuker kan ik het niet maken..:))

Vic

Vic

20-06-2011 om 10:44

Haha

Nou, dat is duidelijk ;-) Dochter was zo verontwaardigd, dat ik toch echt aan mezelf begon te twijfelen. Toen we vanmorgen naar school reden zag ik een klasgenootje van haar lopen, woont nog een stukje verder dan wij. Dus ik maakte daar een opmerking over. Zegt dochter: 'Ja, maar zijn ouders zijn arm.' Volgens mij moet ik het kind eens wat realiteitszin bijbrengen, als ze bij een kwartier lopen het idee krijgt van 'meisje met de zwavelstokjes'.

merel

merel

20-06-2011 om 12:03

Nooit te laat ;-)

Ach het is nooit te laat om ze nog eens wat bij te brengen toch? Hier begon zoon steevast te zeuren als het regende en hij 4 km naar school moest fietsen. Papa's betoog dat hij iedere dag 10 km heen en terug moest fietsen maakte geen indruk (dat was 'vroeger') maar ik heb voet bij stuk gehouden en hem nooit gebracht bij regen. Hem een regenbroek aangereikt, deze kon hij aan en natuurlijk best begrip getoond dat het niet leuk is om in de regen te fietsen. Peter, iedereen is aan het mopperen vanochtend hoor, jij bent niet de enige die baalt. Hup fietsen maar.
En nu zijn we driekwart jaar verder en hij zeurt niet meer om brengen, tuurlijk vind hij de regen niet leuk maar hij gaat gewoon.

Vic

Vic

20-06-2011 om 12:08

Slecht voorbeeld

Hmmm ik vrees dat ik misschien ook de hand in eigen boezem moet steken. Als het regent en mijn paraplu ligt nog in de auto, loop ik ook te mopperen.

Vera*

Vera*

20-06-2011 om 12:22

Wat gaat je dochter volgend schooljaar doen als ze een lekke band heeft? Volgens mij kun je haar heel goed zelf haar band leren plakken zodat ze volgend jaar haar fiets niet drie dagen kwijt is of jou van school belt dat haar band lek is en je haar moet komen halen. Bij zoon op school heeft de concierge plakspullen maar je zult het toch zelf moeten doen.
Ik geef toe dat ik het aan mijn man overlaat om de kinderen 'fietsongemakken' te leren oplossen maar ik heb dan ook een keer een bandenlichter onder mijn wenkbrauw gehad omdat ie losschoot (gelukkig nét niet IN mijn oog) en dat terwijl ik heel lief ZIJN band wilde plakken.

Vera

Vic

Vic

20-06-2011 om 12:29

Volgend jaar

Dat schoot natuurlijk ook direct door mijn hoofd. Er is een aantal opties. Ik kan iemand vragen om dochter te leren banden plakken. Of een ov chipkaart aanschaffen en die in noodgevallen laten gebruiken. Of misschien mijn eigen fiets inruilen voor een fiets met lager frame zodat ze die kan gebruiken. Mijn eigen fiets is voor mij sowieso al aan de hoge kant, dus daar heb ik dan zelf ook voordeel aan. Dochter is ca. 7 cm kleiner dan ik, dus binnen een jaar (hopelijk) even lang.

Puck

Puck

20-06-2011 om 12:34

Niet bij vriendinnetje achterop

Ik zou mijn kind ook gewoon laten lopen, ze mag blij zijn dat je haar al 1 keer brengt.
Wat dat betreft kun je je dochter verwend noemen. Maar in dat kader kan ik jou ook net zo goed lui of verwend worden door de fiets voor een lekke band naar de fietsenmaker te brengen en het niet even zelf te doen. Banden plakken verleer je niet en anders leer je het gewoon opnieuw. Ook handig voor het voortgezet onderwijs.
Mijn kind laat ik overigens niet bij een ander kind achterop gaan en ze mag van mij ook geen andere kinderen achterop meenemen.

Fiorucci

Fiorucci

20-06-2011 om 12:41

Vic

Een Ovchip bij noodgevallen? Een puber neemt het begrip noodgevallen heel ruim hoor!:)

Zomerbries

Zomerbries

20-06-2011 om 12:43

Ach

Ik laat mijn band ook altijd plakken door de fietsenmaker. Mag die man ook wat verdienen :-). Enne, gemak dient de mens.

Vic

Vic

20-06-2011 om 12:52

In dit geval

De achterband bleek totaal versleten en er moest een nieuwe om. Dat vind ik toch wel een klusje wat die 37 euro van de fietsenmaker meer dan waard is hoor.

Sera

Sera

20-06-2011 om 13:14

Lopen

Ik breng mijn kinderen bijna altijd met de auto naar school. Echter mijn auto is stervende en het afgelopen jaar is hij al drie keer naar de garage geweest zodat ik hem minstens een week kwijt was. Mijn man moet de auto mee naar werk, fietsen is geen optie behalve eventueel voor de oudste dus dat wordt dan lopen. Het is ongeveer 3 km en we doen er meestal tegen de 45 minuten over. Kan wel wat sneller. Alleen kan ik het in een half uur doen.

Mijn jongste dochter vindt het ook altijd vervelend om te lopen maar ze heeft dan toch echt pech gehad. Ze mag een fietsje mee als ze dat wil maar lopen is de enige oplossing die ik te bieden heb.

Als kind liep ik elke dag een soortgelijke afstand naar school. Op de middelbare school gingen we pas met de fiets maar dat was dan ook meer dan 10km.

Vroeger, nee nu!

Hahaha wat een komische discussie, heb het net voorgelezen aan oudste die het amper kon geloven en eerst kwam meelezen voordat ze overtuigd was dat het écht waar was en hier real stond.
Hier hebben ze 1,2 km alle 8 jaren naar de basisschool gelopen. Beleid van school omdat de fietsenstallingen teveel plek innamen, speelplek wel te verstaan. Dus iedereen (de hele school dus) die dichterbij dan ong. 1,5 km woont moet zonder fiets komen. Het grootste gedeelte loopt daarvan, in groepjes dat wel, is wel zo gezellig.( op beleid zijn uitzonderingen natuurlijk, als je daarna naar muziekles moet, mag het weer wel.)
Daarna ging oudste naar v.o. op 13 km fietsafstand. En niks geen o.v.chipknip. Gewoon een bandensetje achter het zadel voor ongemak onderweg. Meestal vonden ze inderdaad een oplossing als achterop bij een ander en dan de fiets (met lekke band) meenemen, maar dat was ook afhankelijk van hoe ver ze nog moesten e.d. In bebouwde kom werd het dan lopen met fiets in de hand (euh 3 km?).
Voor grotere reparaties die niet 1,2,3 opgelost zijn hebben we hier een reserve-fiets. Niet zo'n beste, fietst erg zwaar, maar heeft alles wat noodzakelijk is (lampen e.d.)., maar dat het een rotfiets is komt alleen maar goed uit, goede stimulans om snél je eigen fiets te plakken want dan kun je weer fijn met die.
Jongste gaat volgend jaar w.s. ook die 13 km op de fiets (moet dan nog kiezen welke locatie maar w.s. wel).
Oudste fietst nu 10 km. Die krijgt reisgeld, maar ze vind het zonde geld om dat aan de bus te spenderen. Dus fietst ze gewoon weer, de opbrengst delen we (zij de helft,wij de helft).
Oudste zit nu nog met verbazing te kijken alsof ze het nóg niet helemaal gelooft.........hahaha.
Overigens zijn ze hier geen uitzondering. Ze fietsen altijd in 'groepjes' van een stuk of wat.
groeten albana

Fiorucci

Fiorucci

20-06-2011 om 16:17

Haha pelle

Mijn buurvrouw bracht de kinderen altijd met de auto, ik lopend, binnendoor, ik was meestal sneller..:)

Ach ja

gewoon lop dus. Nou ben ik dus ook van de auto, want als ik zometeen mijn 2 op moeten halen van de opvang doe ik dat met de auto en dat is nog dichter bij dan 1,2 km. Maar goed, anders moet ik eerst met een lege kinderwagen er naar toe en dan weer lopend naar huis want de fiets van de oudste mag niet mee van school naar opvang. Ach en ik heb net 3 km gerend op de loopband ;-)

Sera

Sera

20-06-2011 om 16:25

Auto

Ik haal en breng met de auto omdat ik niet zo heel goed durf te fietsen met een kind achterop. Lopen is net iets te ver voor dagelijks hoewel ik het mooi weer wel eens voor de lol doe. Bovendien ga ik soms rechtstreeks door naar werk en dan heb ik de auto sowieso nodig.

sidneysheldon

sidneysheldon

20-06-2011 om 21:00

Hoe oud?

hoi vic, misschien lees ik eroverheen maar hoe oud is je dochter? ik vind het een heel ander verhaal voor een meisje van 6 of voor een meisje van 10 bijvoorbeeld.
mijn dochter van 8 laat ik nog niet alleen naar huis lopen, ook zo'n 2 km, onder andere omdat er een drukke weg tussen zit maar ik vind het ook gewoon geen prettig idee.

Vic

Vic

20-06-2011 om 21:39

Sidney

Normaal gaat ze op de fiets, dus qua veiligheid moet zo'n wandeling ook wel lukken ;-) Ze is trouwens 12 en gaat volgend jaar naar de brugklas.
Uiteindelijk kwam dochter vanmiddag toch met een vriendinnetje naar huis. Ik ben er maar mee opgehouden om achterop zitten te verbieden, want dat doen al die meiden. Het vriendinnetje waar ze achterop zat is overigens een flinke meid (bijna 1.70 m. en stevig gebouwd) met heel veel fietservaring, dus dat fietst veiliger dan bij mij achterop ;-)

Vic

Vic

20-06-2011 om 22:31

Overigens

Dochter was not amused over mijn vraag hier. Ik ga maar eens dubben over een schuilnick voor als het over mijn lieve prepuber gaat ;-)

+ Brunette +

+ Brunette +

20-06-2011 om 23:59

Vroegah...

Werd er domweg meer gelopen. Mijn school lag tien minuten wandelen van huis, er moest ook overgestoken worden, het waren wel rustige straten. Ik wist gewoon niet beter, ik ging ook zelden op de fiets. Ik vind je dochter dus best een beetje verwend.

Fiorucci

Fiorucci

21-06-2011 om 07:23

Maar....

Waarom mogen kinderen niet bij elkaar achterop??

Vic!

Dat méén je niet! Zevenendertig euro voor een ander bandje erom? Het wordt echt tijd dat je zelf leert band plakken cq vervangen, want dan zie je pas hoe makkelijk die fietsenmaker zijn geld verdient.
Hier knapte zoon 2 vanaf zijn 11e al zelf fietsen op die hij kocht en vervolgens weer verkocht op mzrktplaats. En alle gammele puberfietsen worden hier door de zonen zelf weer herstelt. Ik denk dat ze maar een eigen fietsenmakersbedrijfje moeten gaan opzetten. Big buisiness.

Auto is langzamer

Jaha, ze bestaan die ouders die dan tóch met de auto gaan. Maar onze basisschool ligt aan een drukke invalsroute die zonder schoolgaande ouders al druk is. En er staan op 2 punten oversteekouders. Al die lopende kinderen (erg grote school 700 l.l.) dat kost best wat tijd om die allemaal te laten oversteken. Het komt erop neer dat je rond schooltijd vanaf begin invalsroute tot school (euh, 1 km? ong.) in de file staat en dan stapvoets naar school toe kan. Je gaat dus sneller lopend dan met de auto. Zelfs als je niet binnendoor gaat. En dan heb ik het nog niet over de uitlachende kinderen die lopend naar school die auto waar klasgenootje inzit nawijzen (hahaha, die luie laat zich brengen en staat nu stil!). Met de auto naar school is op deze school ook allesbehalve 'cool' ik denk dat dat ook meespeelt. Er waren genoeg dagen dat ik met de auto ging en de kinderen thuis uitzwaaide en dán pas vertrok. De andere kant om, dat dan wel (geen zin om in file te staan natuurlijk). Geen kind dat dan met mij mee wilde hoor! Want pietje, jantje, klaasje moeten nog opgehaald worden of staan daar en daar te wachten en wie wil dat nu, stilstaan in een auto en dan nog te laat komen ook?
De enige keren dat ik ze kon overreden van school met mij mee te rijden zijn die paar keer dat het stroomde van de regen en ik ze half rennend aantrof (terugweg werk) ergens al zowat bij ons huis.
Groeten albana

Nou pelle

Die buitenband heb ik gemist, en als je zelf goed kan bandenplakken dan voldoet een action binnenband van 3 euro ook prima.
Ik weet wel leukere manieren om die overgebleven 34 euro te besteden. Zo zit ik nu eenmaal in elkaar. Wat je zelf kunt doen, doe je zelf. En dan bedoel ik met kunnen, zowel technisch als tijdmatig kunnen.

Ik zit ook nog na te gniffelen, vicdochter

Wat hebben mijn koters het dan zwaar, of misschien zijn wij wel heel erg arm dan :-) Maar ook wij lopen ongeveer een kilometer naar school, altijd, en ze blijven geeneens elke dag over... En waarom? Omdat al die fietsen uit de schuur halen meer tijd kost dan gewoon even naar school lopen :-) Auto staat meestal niet voor de deur. Als hij er heel toevallig toch staat en het stortregent, dan gaan ze wel eens met de auto. Ongeveer één keer per schooljaar en anders gewoon onder de paraplu.

amk

amk

21-06-2011 om 10:48

Maar silone

er zit toch ook nog een stuk willen tussen.
Ik kan prima alle banden plakken en vervangen, tijdmatig vaak ook, maar ik heb er gewoon geen zin en betaal dan de fietsenmaker voor die actie. Het is een keuze hoe je je geld besteed. Ik weet wel leukere manieren om mijn tijd te besteden.

Tja (ot)

Zo heeft echtgenoot ooit eens de badkamer van onder tot boven verbouwd. Hij kon het, nam er tijd voor, maar zou het nooit weer doen.
Maar zo'n bandje plakkken...heeft nog als bijkomend voordeel dat je het op elk moment kan doen, en dus je fiets op ieder moment weer startklaar staat. Je hoeft niet te wachten op openingstijden, fietsenmakersdrukte, de vraag: hoe krijg ik mijn fiets daar.
Kijk die ramenwasser kan ook nog volgende week komen, de hulp kan ook de badkamer overmorgen doen, maar een fiets heb je over het algemeen dagelijks nodig.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.