Basisschoolleeftijd Basisschoolleeftijd

Basisschoolleeftijd

Wat denken jullie hiervan?

Ik zit met iets waarvan ik graag jullie mening zou willen horen, kijken hoe jullie erover denken en hoe je dit aan zou pakken...

Afgelopen vrijdag vertelde een klasgenootje van mijn dochter van 5 jaar dat mijn dochter nooit bij haar thuis mag spelen omdat haar moeder mijn dochter niet mag. De reden is dat mijn dochter schijnbaar een jaar geleden in groep 1 zand in de neus van dat meisje zou hebben geduwd.
Ik heb mijn dochter ernaar gevraagd en die zegt dat dat inderdaad gebeurd is. Dat meisje zou door meerderen tijdens het buitenspelen met zand bedekt worden in de zandbak, zoals kinderen ook wel eens op het strand doen. Voor de lol dus, dat meisje vond dat zelf ook leuk en is gaan liggen zodat de rest haar kon bedekken met zand. Uiteindelijk is daarbij, door klunzigheid neem ik aan van mijn dochter, ook zand in dat meisje haar neus gekomen.
Wij hebben een klas waarin de meiden allemaal regelmatig na school bij elkaar gaan spelen. Alleen onze dochters dus niet omdat die moeder dat steeds afhoudt. Met redenen als naschoolse dansles en dat op andere dagen opa en oma er zijn en er dan geen kinderen mogen komen spelen. Alleen andere kinderen komen op die dagen dus wel daar thuis spelen.

Ik kan aan mijn dochter niet met goed fatsoen uitleggen dat zij nooit bij die ander mag spelen om de zandreden. Het is al een jaar geleden gebeurd en waar kinderen spelen gebeurt wel eens wat.

Maar mijn dochter frustreert het wel. En dat andere meisje wil ook gewoon een keer spelen na school met mijn dochter.

Ik denk erover om die moeder te bellen dit weekend en het eens aan haar voor te leggen.

Wat vinden jullie hiervan en wat zou je ermee doen?

ijsvogeltje

ijsvogeltje

03-10-2009 om 16:46

Prinsesje

Het klinkt mij een beetje in de oren als een 'prinsesje'. En een moeder die iedereen die haar prinsesje niet met genoeg poezeligheid behandelt, bij haar dochter vandaan wil houden. (en dus ook niet inziet dat met zand spelen gewoon erg leuk is voor kinderen, óók voor die van haar, en dat zand in je neus daar dus wel eens bij hoort).
Ik zou moeder dus wel bellen. Héél onschuldig: 'Onze dochters willen zó graag samen spelen, en steeds lijkt het agendatechnisch niet te lukken. Ik heb daarom onze agenda nú voor mij liggen en wil graag wat afspreken voor de meiden.'

Rafelkap

Rafelkap

03-10-2009 om 17:35

Via via

Mijn zoontje heeft ook wel eens zand in de ogen gestrooid gekregen door een jongetje uit zijn klas. Maar als zij samen willen spelen (tot nu toe niet) vind ik dat prima, dat is toch iets dat kinderen wel eens doen.
Als jij alleen maar via via het verhaal hebt gehoord dat de moeder niet wil dat haar dochter met jouw dochter mag spelen, zou ik gewoon doen alsof mijn neus bloedt en een afspraak regelen. Laat moeder maar haar motivering rechtstreeks tegen jou zeggen, dan kan je daar adequaat op reageren.

Zo zou ik het ook doen

gewoon moeder aanspreken op het schoolplein en een afspraak regelen wanneer de meiden kunnen spelen. Laat ze dan op dat moment maar komen met haar reden waarom het nooit kan.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.