Basisschoolleeftijd Basisschoolleeftijd

Basisschoolleeftijd

Fransien

Fransien

12-10-2009 om 19:41

Wat zijn leuke voetbalboeken?

Een klein eindje verder bij ons in de straat woont een Afgaans gezin met twee kinderen. De jongste houdt veel van lezen, maar de oudste houdt vooral heel erg veel van voetballen. De ouders stimuleren lezen heel erg en lezen ook samen met hun kinderen, maar de oudste (bijna 11) wil voetballen, en als dat niet kan boeken over voetballen. Dus wie weet goede boeken of stripboeken om hem zonder tegenzin aan het lezen te krijgen?
Alvast bedankt, Fransien

Vera*

Vera*

12-10-2009 om 20:06

Fransien

Snelle Jelle boeken zijn leuk (volgens zoon dan) er zijn vele delen beschikbaar.
Sjakie op zijn wondersloffen zijn stripboeken, pas waren ze nog te krijgen bij de Slegte.

Fraz

Fraz

12-10-2009 om 21:35

Ook

de wilde voetbalbende is een hele serie en is ook erg leuk.

Puck2

Puck2

13-10-2009 om 08:28

Bas in de arena

Ik weet niet wat het niveau is en van welke voetbalclub het jongetje houdt, maar onze zoon van 11 vindt Bas in de Arena van Frouke Klapwijk nog steeds een erg leuk boek. Het valt onder de A-boeken, dus ook voor een 11-jarige die misschien nog niet zo goed is in lezen prima te doen lijkt mij.

Ouderwets,

maar misschien wel leuk, boeken van J.B. Schuil. De echte voetbalboeken zijn: de AFC'ers, de Katjangs, Jan van Beek, en Hoe de Katjangs op de kostschool van Buikie kwamen.

Puck2

Puck2

13-10-2009 om 14:50

Ooh, egberdien

Jeugdsentiment ten top. Ik heb al die boeken die jij noemt verslonden, vond ze geweldig (en ik hield niet eens van voetbal) Vooral de kostschool van Buikie heb ik vele malen gelezen. Maar ze waren voor mij 30 jaar terug al ouderwets, ik vrees dater voor de jeugd van tegenwoordig al helemaal geen herkenning zal zijn.

Lol puck2

ik heb ze ook verslonden, en heb er zelfs een aantal van gekocht. Ook de Artapappa's, zo triest maar ook mooi! En Rob en de stroper van Tjod-idi, ken je die ook? Ik vond het vroeger juist ook leuk, die ouderwetse boeken.

Fransien

Fransien

13-10-2009 om 19:19

Bedankt allemaal!

Wat veel leuke boeken, ik had alleen maar zusjes en mijn man wist alleen de strips van Roel Westra of zoiets nog te noemen, dus heel erg bedankt. We kijken even wat de bibliotheek heeft, kan hij kijken welke boeken hij leuk vindt voordat het sinterklaas is.
Groetjes, Fransien

Fraz

Fraz

13-10-2009 om 19:29

wat ik vroeger altijd las (waren van mijn broer) waren voetbalboeken over een tweeling die op een boot woonden. Dan hadden ze een doel getekend op de kajuit. Hé weet iemand daar de naam van ??

Fraz

Fraz

13-10-2009 om 19:48

Gevonden

eddie en eric-lotgevallen van een voetbaltweeling.

Jammer dat je ze in de bieb niet meer kunt lenen

Puck2

Puck2

13-10-2009 om 21:06

Nog een

Er is ook een serie van Superkeeper, ook erg leuk volgens Puckzoon.

Fransien

Fransien

15-10-2009 om 07:58

Heel erg bedankt

Moeder heeft het lijstje, waarvan er echt ontzettend veel in de bibliotheek stonden, aan zoonlief gegeven, het eerste boek is uitgezocht, ik ben benieuwd. Maar in ieder geval heel erg bedankt voor alle leuke titels.
Groetjes, Fransien

Nog een paar

Volgens mijn leerlingen van vorig jaar erg leesbaar.

De nieuwe linksbuiten
De voetbalclinic
De talentendag
Blessuretijd

van Corien Oranje.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.