Basisschoolleeftijd Basisschoolleeftijd

Basisschoolleeftijd

Miep

Miep

25-09-2009 om 15:13

Welke sport kind van 6

Bekende discussie volgens mij, maar... weke sport is echt geschikt voor een 6-jarige?

Mijn zoon heeft een half jaartje getennist, maar eigenlijk vind ik dat veel te moeilijk. van de 10 kinderen was er 1 die af en toe een bal raakte. En dat was niet mijn zoon.

Hij kan ontzettend goed klimmen, is lenig, klein maar sterk. Voetbal vindt hij niks, dat weigert hij (ws slechte ervaringen op het schoolplein bij het buiten spelen). Teamsporten/balsporten met gym vindt hij wel leuk.
Judo? Ook zeker leuk denk ik, maar wil hem ook graag voor het sociale aspect op een sport (winnen/verliezen leren, teamspirit)

Wie heeft er tips?

ijsvogeltje

ijsvogeltje

25-09-2009 om 15:21

Turnen

Bij uitstek geschikt voor kleine, lenige en sterke jongetjes. Leuke sport!

jippa

jippa

25-09-2009 om 15:22

Atletiek

leuk met een groep, lekker veelzijdig.

M-choice

M-choice

25-09-2009 om 15:23

Korfbal

Korfbal is leuk. Teams met jongens en meisjes door elkaar. Winnen en verliezen komen zeker aan bod. Mijn zoon van zesenhalf vind het geweldig. Laat je niet weerhouden door de wat suffige bijklank van korfbal maar ga een keer kijken met je kind.

Hockey

wij vinden hockey erg leuk

Hockey of voetbal

Hier twee jongens van respectievelijk negen en zes. De oudste zit op hockey en de jongste op voetbal.
De jongste zit ook nog op gym. Vindt die ook erg leuk. Vandaag zag ik hem trouwens rennen (ohh...kon ik maar zo hard en mooi rennen), en toen schoot atletiek als mogelijkheid door mijn hoofd.

ik hoor judo ook wel als sport voor deze leeftijd.

groetjes van Purk

janneke

janneke

25-09-2009 om 19:09

Ergens lesje van proberen

Ik zou ergens een lesje van proberen, zie je wel wat ie leuk vind
Hier zijn ze begonnen met gym toen ze jaar of 3 waren, dit gedaan, tot er een andere sport in beeld kwam, bij de enen voetbal, bij de andere volleybal , dit was zo rond de 7/8 jaar

Guinevere

Guinevere

25-09-2009 om 20:18

In de buurt

Ik zou eerst eens kijken welke sporten er in jouw woonplaats allemaal te beoefenen zijn. En wie weet is er ook baltiek bij de plaatselijke gymclub, speciaal voor jongens. Combi van gym en balspelletjes.

Linda99

Linda99

25-09-2009 om 20:23

Ook hockey

Vanaf 6 jaar mag je op hockey. Bij ons is het eerste jaar alleen trainen en op het eind wat oefenwedstrijdjes. Zo leren ze de sport goed kennen.

Dochter vind het erg leuk (nu 2e jaar en ook competitie) en wordt er steeds beter in :-)

Ik vind hockey of voetbal ook super

ze zijn lekker buiten, rennen veel, doen iets in teamverband ....

Je zou hem een keer mee moeten nemen naar een klimmuur. Vaak hebben ze ook uurtjes voor kinderen. Zal hij vast leuk vinden.

Groetjes,
Lieske

angel3

angel3

26-09-2009 om 15:56

Watvoor type is het?

onze zoon is redelijk voorzichtig, niet heel wild en fysiek. Voetbal is te fysiek voor hem, hij heeft de balvaardigheid niet met zijn voeten. Judo vond hij ook te heftig qua onhandigheid van kids, paar bloedneuzen bij kids gezien toen was hij er wel klaar mee.
Hockey is het geworden. Lekker buiten met een team, lekker rennen, niet al te fysiek qua vallen e.d, helemaal goed dus. Zelf heb ik ook altijd gehockeyd dus enige sturing heeft ie wel gehad ha ha.
Nadeel: enorme wachtlijsten! (vaak)
Mijn criteria waren toch wel team en buiten.... (judo bekeken ivm weerbaarheid maar dat zou voor mij 'erbij' zijn geweest naast een andere sport op den duur). Nu alleen zwemles en hockey sinds kort

winacoye

winacoye

26-09-2009 om 16:30

Korfbal!

Onze kinderen zitten sinds januari op korfbal. En ja, het was voor ons ook even slikken..... Maar het is echt hartstikke leuk! Voordeel is ook dat er in de zomer buiten word gespeeld en in de winter binnen.

Polly Shearman

Polly Shearman

27-09-2009 om 10:32

Rugby

vreselijk sociale sport, zonder samenwerking lukt het niet.
grote mond tegen trainer of ref word direct bestraft met rondje rond het veld lopen.
Bovendien is het voor ouders geweldig leuk om naar te kijken,
de wedstrijdjes duren maar kort ( in het begin) dus de concentratie boog hoeft niet lang te zijn.
het is echt vlammen en dan weer rust.
ik kan er uren over uitweiden.... zalige sport

Maylise

Maylise

27-09-2009 om 15:16

Basketbal

Basketbal is ook leuk. Het is binnen (vind ik in het Nederlandse klimaat wel een pré), de wedstrijden duren niet erg lang en er is vrij veel actie omdat het veld natuurlijk klein is. Dus ook op jonge leeftijd al heel leuk.

Ook leuk is honkbal. Honkbal is natuurlijk een echte zomer sport en sommige clubs hebben een trainingspauze in de winter. Dat vind ik wel prettig. Honkbal is leuk omdat het een beroep doet op verschillende vaardigheden. Het een sport is waarbij je zowel als individu kan presteren en als onderdeel van het team een prestatie neer kan zetten.
Er zijn momenten in de wedstrijd dat je moet samenwerken maar er zijn ook momenten dat de score van het team alleen van jou afhangt.
Die combinatie tussen team en individuele prestatie vind ik erg leuk.
Daarnaast heb je in Nederland vrij veel actieve honkbal clubs waardoor er een aardige competitie bestaat.

Badminton is misschien ook wat. Omdat het veld kleiner is dan bij tennis en het raken van de shuttle een stuk makkelijker dan het raken van de bal is het op jonge leeftijd misschien wel leuker dan tennis.

Hoewel mijn dochter is met 7 met tennis begonnen en de opbouw was echt heel speels. Alle kinderen hadden heel veel kansen om de bal te raken. Misschien dat het bij jullie club gewoon niet zo goed is opgezet die lessen voor de kleintjes.

Maylise

Honkbal

hier in haarlem DE sport (schijnt).

Minet

Minet

30-09-2009 om 08:33

Waterpolo

hier gingen de kinderen na het behalen van hun A en B zwemdiploma met 6.5 jaar op waterpolo.
Een erg leuke sport, met bijkomend voordeel dat hun zwemvaardigheid super werd.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.