Home » Forum » Éénmalige gay actie

éénmalige gay actie??

10 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
You&I
éénmalige gay actie??

Ik zit met een behoorlijk ding, of liever gezegd, dochter (18) zit ermee.

Ze is verliefd, en hij ook op haar, dus niets aan de hand zou je denken. Nu is ze alleen ergens achtergekomen waar we toch wel behoorlijk van geschrokken zijn.

Mijn dochter heeft een allerbeste vriend en die is gay. Nu blijkt potentieel vriendje (die ze ook al lang kent via vriendengroep) een keer wat gedaan te hebben met gay vriend van dochter. Of er echt seks is geweest weet ik niet zeker, maar ik dacht van wel. Daarna heeft potentieel vriendje ook nog een relatie van een jaar met een meisje gehad, maar dat is nu uit .Nu dus verliefd op mijn dochter.

Laat ik duidelijk zijn dat ik vanzelfsprekend helemaal niks tegen gays heb, maar als het nieuwe vriendje van dochter bi seksueel blijkt te zijn, dan vind ik dat best een ding, zeker voor een eerste vriendje.Dochter zit er zelf ook behoorlijk mee.

Wellicht is het een puber experiment geweest, maar dan nog. Ik heb haar gezegd hem er mee te confronteren en er met hem over te praten, maar ze wil gay vriend natuurlijk ook niet in verlegenheid brengen. Hij heeft het in vertrouwen tegen dochter gezegd.

Verder heeft hij al met mijn dochter zitten appen terwijl hij nog verkering had met dat andere meisje. Is niet erg netjes natuurlijk. Wat hij in de ene relatie doet kan ie dus ook doen tijdens de relatie met mijn dochter.

Advies en raad zijn zeer welkom.

juf Ank
ik zou zeggen

ten eerste zou ik zeggen: Bemoei je er niet mee! Ze is oud en wijs genoeg om dit zelf met vriendje uit te vogelen. Dus dat 'Dan vind ik dat best een ding, zeker voor een eerste vriendje': laat los zeg, dit is helemaal aan henzelf!
ten tweede snap ik eerlijk gezegd niet dat je er ook maar 1 seconde van wakker ligt. Dit soort uitstapjes zijn op deze leeftijd al helemaal gangbaar en wat is daar mis mee...ze zitten nu eenmaal in een ontdekfase. Het enige wat je als ouder kunt doen (en dat heb je hopelijk allang gedaan) is het belang van veilige seks onder de aandacht brengen.
ten derde Wat, als hij bi zou zijn? Wat is daar dan mis mee? Of ben jij een van die mensen die steeds nog denken dat mensen die biseksueel zijn perse regelmatig seks moeten hebben met mensen van het andere en hetzelfde geslacht? dat ze niet trouw kunnen zijn aan een partner?

juf Ank
oh en wat appen betreft....

Mag je niet als je een relatie hebt appen met anderen? het ligt natuurlijk aan de manier waarop dat gaat, maar jeetje; hij is toch nog niets seksueels met haar begonnen?

You&I
Juf Ank

Ik bemoei me er mee omdat dochter om raad vraagt. Is dat raar dan?

Appen met andere in een relatie is natuurlijk geen probleem, maar appen naar dochter dat hij haar ziet als de moeder van zijn toekomstige kinderen terwijl hij midden in een relatie met een ander meisje zit, vind ik toch niet erg netjes. Zou jij dat netjes vinden van je partner?

Als hij bi zou zijn geloof ik natuurlijk dat hij trouw kan zijn aan 1 partner. Maar wat als hij gay is en er niet voor uit durft te komen, en verkering met meisjes neemt omdat hij denkt dat dat van hem wordt verwacht? Zal hij dan nog zo trouw zijn denk je?

juf Ank
nee, niet raar

Dat jij raad geeft als ze je er om vraagt. Maar het zou beter passen bij je coachende rol als ouders die op deze leeftijd passend is om je mening minder prominent naar voren te schuiven.
En op het moment dat je er te veel van vindt, zoals doorklinkt in je bericht ben je te veel aan het sturen.
Je zou meer i.p.v. raad geven en je mening uiten, vragen kunnen stellen aan haar en naar haar luisteren wat haar verwachtingen zijn van een relatie en in hoeverre ze dit in deze jongen terugziet.

Appen in het algemeen is niet erg maar wat je zegt dat hij schreef in je tweede bericht, had je er net niet bij verteld en nee, dat is zeker niet netjes. En behalve niet netjes vind ik het bijzonder vreemd om dit te schrijven aan iemand, zelfs al heb je al wel een oogje op iemand. Komt wat manipulatief over eigenlijk. Alsof hij haar daarmee wilde claimen.

Als hij gay blijkt te zijn dan houdt je dochter er misschien een hele goede vriend aan over. Het komt vaak voor dat jongens die gay zijn toch eigenlijk eerst proberen of het echt niet gaat met een meisje, zeker als ze erg onzeker zijn over hun gay-zijn. Ik heb het bij mijn eigen zoon zien gebeuren. Ik had al heel duidelijk het gevoel dat hij deze meisjes heel lief vond maar niet verliefd was. Het duurde even voor hij een jongen tegen kwam voor wie het de moeite was uit de kast te komen...

Lou
Niet voor eeuwig

Of het een eenmalige gay-actie is of niet, weet niemand. Hij zelf waarschijnlijk ook niet. En wat maakt het ook uit eigenlijk? Hij heeft verschillende relaties gehad, waaronder een met een meisje en een met een jongen. Nu is hij verliefd op je dochter en zij op hem.

Ik zou je dochter alleen maar aanraden om haar gevoel te volgen. Hoe erg vindt zij zelf die gay-actie (als het al waar is trouwens.....) en hoe graag wil ze openheid van zaken daarover? Hoe erg vindt zij het als haar vriendje bi is (nog afgezien van het feit dat hij dat zelf waarschijnlijk nog helemaal niet zo zeker weet).

"Maar wat als hij gay is en er niet voor uit durft te komen, en verkering met meisjes neemt omdat hij denkt dat dat van hem wordt verwacht? Zal hij dan nog zo trouw zijn denk je?" Ik denk dat je hier een beetje te hard van stapel loopt. Niemand weet dat soort dingen van tevoren. Dat hoeft ook niet. De relatie met je dochter hoeft ook niet voor eeuwig te zijn. Misschien is zij over een paar maanden wel degene die bi blijkt te zijn. Of ontrouw. Of wat ook.

Elizabeth
18

Je dochter is 18, dus meerderjarig en voor de wet volwassen. Laat haar haar eigen (liefdes)leven leiden en bemoei je zeker niet met anderen, zoals die jongen die verliefd op haar is en die andere vriend. Wat heb jij met deze jongens te maken?

rutiel
Toekomstige moeder?

Dat zo'n knul jouw dochter op haar 18e al beschouwt als de toekomstige moeder van zijn kinderen zou mij persoonlijk meer zorgen baren dan het feit dat hij eventueel bi-seksueel zou zijn.

Hoe oud is hij zelf eigenlijk?

juf Ank
rutiel

Precies dat vond ik ook een hele vreemde opmerking. Eentje die zorgen baart.

Phryne Fisher
Och ja

Ze zijn jong en moeten nog van alles uitproberen. Het lijkt mij slim als je dochter dit gewoon met haar vriend bespreekt.

Dit moet je weten over mondkapjes!

Belangrijke informatie over mondkapjes: Lees het hier.