Ben jij eigenlijk voorbereid op het ouderschap en je baby? Dit kun je doen
Puberteit Puberteit

Puberteit

Lees ook op
Melissa

Melissa

17-06-2019 om 13:45

Jong en vaak seks

Onze dochter van bijna 16 heeft haar eerste vriendje (bijna een jaar). Vriebndje is 17, zij is ook zijn eerste vriendinnetje. Heel serieus en na 2 maanden hadden ze al (veilige) seks geloof ik. Veel gepraat, maar we doen niet al te moeilijk erover. 1 a 2x per maand mogen ze 'logeren' van ons, maar ze zijn sws vaak samen. Aan de snel slinkende voorraad condooms te zien hebben ze vaak seks (ook overdag als ze maar kort tijd hebben). Zou het zo geweldig zijn, is dat wel goed voor ze? Normaal voor deze van hormonen gierende pubers? Ze doen het beiden goed op school hebben hun baantjes en sport, doen ook beel andere leuke dingen samen, maar toch... Is het onverantwoordelijk om dit zo vaak toe te laten? Al denk ik niet dat we er veel aan kunnen doen nog. Eigenlijk snap ik het ook wel en gun het ze van harte. Blijkbaar genieten ze er erg van. Ze zijn alleen nog zo jong...

Ad Hombre

Ad Hombre

17-06-2019 om 13:48

Melissa

Waarom zou je een condoom gebruiken als je elkaars eerste vriendje bent? Ik denk dat ze het stiekem zonder doen en af en toe wat condooms wegpakken om geen argwaan te wekken

Ze is toch wel aan de pil hoop ik?

en wat

zou je dan wel een 'redelijke' frequentie vinden? Ik zou zorgen dat je geen zicht meer hebt op de voorraad condooms en het zodoende ook niet weet. Dat lijkt me voor alle partijen prettiger!

Bosbes

Bosbes

17-06-2019 om 14:01

jemig Ad

Ad, waarom moet je je nou met de manier van voorbehoeden bemoeien.
'Ze is toch wel aan de pil hoop ik', nou als ze een condoom gebruiken is dat nou niet zo hard nodig he. Ik weet wel dat de meeste mensen hier denken dat het minimaal allebei moet (Double Dutch en zo), ik geloof daar niet in.
Hoe dan ook, de pil slikken is vaak absoluut niet fijn (het voelt altijd een beetje als PMS, gevoelige borsten en zo), en niet onbelangrijk: depressie of op zijn minst somberheid is een VEEL voorkomende bijwerking.
Ook niet onbelangrijk: veel minder zin in sex.
Ik vermoed daarom dat ze de pil niet slikt, haha!

Ad Hombre

Ad Hombre

17-06-2019 om 14:05

Bosbes

Just asking...

Ik heb de indruk dat seksueel actieve jonge meisjes nog steeds en masse aan de pil gaan, maar ik heb zelf alleen jongens, dus het is maar een indruk...

"Ik vermoed daarom dat ze de pil niet slikt, haha!"

Ik vat 'm

Een ander gemeen spelletje van moeder natuur is dat de testosteronspiegel van vrouwen pas rond de 40 een beetje op peil komt terwijl die van mannen direct in de puberteit al piekt. Gelukkig zijn er ook nog individuele variaties...

Flavia

Flavia

17-06-2019 om 14:07

bosbes

Die pil beschermt beter tegen een zwangerschap dan een condoom. Die pil daarentegen beschermt dan weer helemaal niet tegen SOA's dus daarom zeker wel Double Dutch.

Paddington

Paddington

17-06-2019 om 14:11

Logisch

de hoge frequentie. Volgens mij heeft iemand al eens een uitspraak gedaan:
Als je een knikker in een pot doet voor iedere keer dat je seks hebt in het eerste jaar van je relatie en daarna voor iedere keer een knikker uit de pot haalt, raakt die pot nooit leeg.

Dan maakt leeftijd niet uit. Zolang ze het veiling doen en naar beider tevredenheid zou ik mij er niet druk over maken.

Bosbes

Bosbes

17-06-2019 om 14:12

tuurlijk wel Flavia

Ha, Ad Hombre, je pakt het gelukkig goed op
Ik heb wel een dochter, maar wil niks met jongens. Ik denk nooit. Dus.. ik weet niet hoe dat tegenwoordig zit.

Flavia, echt, het is een fabel. Een condoom die gewoon in Nederland is goedgekeurd in ieder geval, beschermt echt uitstekend. Je moet hem natuurlijk wel omdoen voordat die zaadlozing plaatsvindt. Oké, daar hoe je niet op te letten als de vrouw aan de pil is.
Mensen die tegen dokters/buurvrouwen/hun ouders/vrienden vertellen dat 'ze ondanks het condoom toch zwanger is geworden' hadden het condoom nog op het nachtkastje liggen. Oeps, we waren iets te enthousiast - zoiets.

Ad Hombre

Ad Hombre

17-06-2019 om 14:32

Paddington

"Als je een knikker in een pot doet voor iedere keer dat je seks hebt in het eerste jaar van je relatie en daarna voor iedere keer een knikker uit de pot haalt, raakt die pot nooit leeg."

Nou dat geldt voor ons echt niet hoor. Die pot was gewoon het volgende jaar alweer leeg, hoogstens een paar maandjes later. Is er iemand voor wie dat echt geldt?

Mijntje

Mijntje

17-06-2019 om 14:43

Bosbes

Condooms veilig? Moeten ze niet scheuren of afzakken. Of wij hadden er niet zo'n talent voor. Ik heb wel eens de morningafterpil gehaald omdat er iets was met het condoom.
Op alleen een condoom zou ik niet durven te vertrouwen..

Er zijn trouwens ook andere voorbehoedsmiddelen dan de pil / het condoom. Ik neem aan dat de dochter van Melissa goed is voorgelicht, anders kan ze dit best aankaarten bij haar huisarts. Die kan haar verder adviseren.
Verder lijkt me dit helemaal gezond

Paddington

Paddington

17-06-2019 om 14:47

@Ad Hombre

"Nou dat geldt voor ons echt niet hoor. Die pot was gewoon het volgende jaar alweer leeg, hoogstens een paar maandjes later. Is er iemand voor wie dat echt geldt?"
Dat kan ik op 2 manieren lezen...

Natuurlijk is die uitspraak wel een beetje overdreven, maar over het algemeen wordt de frequentie vanzelf wat lager.

Normaal

Volgens mij is dit volstrekt normaal hoor Melissa.

Trix

Trix

17-06-2019 om 17:08

Knikkers

Wij zouden van de pot in het tweede jaar al snel nieuwe knikkers hebben moeten maken.

Melissa, het klinkt gezond, maar het kan ook zijn dat het met het condoom omdoen nog niet zo wil lukken en dat er daardoor meer dan één per keer wordt gebruikt.

Ad Hombre

Ad Hombre

17-06-2019 om 17:24

Rubbers

"Melissa, het klinkt gezond, maar het kan ook zijn dat het met het condoom omdoen nog niet zo wil lukken en dat er daardoor meer dan één per keer wordt gebruikt."

Of dat ze een triootje doen, dan moet je steeds als je van partner wisselt het condoom vervangen...

Serieus Ad

'Of dat ze een triootje doen, dan moet je steeds als je van partner wisselt het condoom vervangen...'

We hebben het over 16 en 17 jarigen die voor het eerst verliefd zijn.

Ad Hombre

Ad Hombre

17-06-2019 om 17:33

Knurf

Dit is de 21e eeuw, Knurf. Kinderen zijn ondernemend.

Elget

Elget

17-06-2019 om 19:16

Alsjeblieft niet

Mbt de knikkerpot De eerste jaren deden we het meestal drie keer per dag. Ik word al moe als ik er nu nog aan denk ) Voor ons gaat het gezegde zeker op

'Dit is de 21e eeuw, Knurf. Kinderen zijn ondernemend.'

Moet je nou zelfs de eerste verliefdheid van pubers besmeuren?

Phryne Fisher

Phryne Fisher

17-06-2019 om 20:21

Jampotje

Wij hebben onze 10 liter emmer omgewisseld voor een jampotje. Dat komt tenminste vol. Grotere knikkers gebruiken scheelt ook.

Ad Hombre

Ad Hombre

17-06-2019 om 20:52

Knurf

Ik gooi hun intiemste geheimen niet op een publiek forum...

Wat maakt dat nou uit. Wij kennen Melissa toch niet? Dus haar dochter ook niet.

Emmawee

Emmawee

17-06-2019 om 22:05

Precies

En dan maakt het dus ook niet uit dat Ad er zijn ideeën op loslaat.

Melissa

Melissa

18-06-2019 om 09:31

We laten ze gaan en genieten!

Dank voor de reacties, al kan ik met de meeste niet zo veel, omdat het accent helaas geheel verschoven is naar de soort voorbehoedmiddelen. Daar ging het natuurlijk niet om. Ik weet dat ze het (dubbel) veilig doen en verder is het prettig te lezen dat het 'gezond' is om het evt. zo vaak te doen (ook voor die leeftijd) en te mogen concluderen dat we geen 'onverantwoordelijke ouders' zijn als we hier geen punt van maken. Ik vroeg het me gewoon af: is het verstandig ze al zoveel vrijheid te geven op deze jonge leeftijd. We doen dat eigenlijk, omdat we denken het toch niet te kunnen tegenhouden als ze dit willen. Ik laat ze lekker gaan en genieten van deze bijzondere tijd. Ze lopen niet in 7 sloten tegelijk, zijn goed voorgelicht.

Kaaskopje

Kaaskopje

19-06-2019 om 10:24

Melissa

Misschien mosterd na de maaltijd , maar die twee keer per maand... mogen ze ook bij zijn ouders 'logeren'? Twee keer per maand bij elkaar de nacht mogen doorbrengen, vind ik best weinig. Niet dat ik het geweldig vond hoor. Ik moet gewoon toegeven dat ik erg veel moeite heb met een 'vreemde' die in 'mijn' huis slaapt. Het komt erop neer dat ik mezelf aan de kant zet als zoiets aan de orde is. En dan zou ik een keer per weekend wel schappelijk vinden.

Kaaskopje

Kaaskopje

19-06-2019 om 10:33

Ad Hombre, los van de vraag van Melissa

Heb je niet meegekregen dat de jeugd gemiddeld genomen later seks heeft dan hun ouders en wat preutser is geworden? Dus ons "je bent jong en je wilt wat", is bij hun meer "je wilt wat, maar dat heeft geen haast, omdat als ik jong ben ik later uitga dan mijn ouders (18+ pas drank tenslotte) of niet uit en ik liever zit te chillen achter mijn laptop/tablet/mobieltje ipv irl te socializen met me vrienden".

Dubbel veilig

Mij ontgaat het nut van condooms als je elkaar eerste en enige bedpartner bent. Kunnen degenen die daarop hameren me dat eens uitleggen? Als voorbehoedmiddel vind ik ze niet veilig genoeg, zeker niet bij die frequentie van dochter van TO. Zet dan eerder in op 1 goed voorbehoedmiddel dat niet vergeten kan worden, afglijden of uitgebraakt Nuvaring, Implanon.

Vieze ouwe witte man

Met het uiten van dat soort scabreuze fantasietjes laadt Ad H wel de verdenking op zich dat hij naast de gutmenschmoeders van OOL stangen ook nog naar allerlei bedenkelijker sites surft. Just sayin'.

Ad Hombre

Ad Hombre

19-06-2019 om 20:31

Kenfan

"nog naar allerlei bedenkelijker sites surft."

Ah verdachtmakingen, die zijn altijd het leukst vind je niet?

Dat doen de jonge bruine mannen ook hoor en veel vrouwen ook.

Dat doet me denken aan die keer dat ik in Lombok in een electronicawinkeltje stond waar een man in djellaba een illegale schoteldecoder wilde hebben om porno te kijken. Tenminste dat vertrouwde de verkoper me knipogend toe...

Ad Hombre

Ad Hombre

19-06-2019 om 20:32

Kenfan

"Mij ontgaat het nut van condooms als je elkaar eerste en enige bedpartner bent."

Zijn we het daar tenminste over eens.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.