Home » Forum » 6 puberteit 12 18 » Krokusvakantie

krokusvakantie

7 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
lydje
krokusvakantie

Zoon (14) die moe is vooral van hard werken voor school wil de komende vakantie eigenlijk niks. Uitslapen, chillen en gamen. En her en der nog wat voor school doen waar het moet. Het lijkt me prima aan die wens tegemoet te komen, maar het lijkt me ook goed nog iets te doen waar hij met plezier op terug kan kijken. Herinneringen maken. Ik heb alleen geen inspiratie. Iemand?
Woon in omgeving Leiden. Budget rond 50-75 Euro.

Marrie
Als tegenhanger

voor het hersenwerk zou ik dan iets fysieks gaan doen. Karten, lasergamen, (indoor) klimmen. Houdt hij van zwemmen, dan kun je in Duinrell het tikibad doen. Eventueel in combi met een dag het park in, als het weer zo goed blijft...

Mijn kinderen doe ik ook een plezier met een dag strand. Wandelen, een zandkasteel bouwen (ook al zijn ze al ouder dan die van jou), en dan een pannenkoekenlunch en/of ergens warme chocomel, en het reuzenrad op de pier.

rode krullenbol
Inderdaad

Ik zou ook iets fysieks aanraden.

Zeker met dit zonnige weer is het strand natuurlijk fantastisch! De boulevard en het strand van Katwijk lenen zich goed voor 'boot camp' trainingen. De fietsenrekken, bankjes en muurtjes kun je gebruiken als een soort van fitness attributen. Neem linnen tasjes mee en je kunt zo DIY 'sand bags' maken!

Vanaf Katwijk kun je helemaal naar Scheveningen lopen. Daar heb je zo'n zelfde entourage. En de pier uiteraard; die er nu nog staat, maar - naar ik heb begrepen - ergens in de nabije toekomst zal worden afgebroken. Tevens bevindt er zich het ooit tot 'lelijkste plein van Nederland' uitgeroepen plein: het Gevers Deynootplein. Gelukkig staat er nog altijd het prachtige Kurhaus naast.

Een verlate nieuwjaarsduik in zee is misschien ook nog wel een goed idee?

Rode krullenbol

Fransien
geocachen

Lekker naar buiten gaan en uitwaaien. Bij ons werkt geocachen behoorlijk goed, dan heb je tenminste een doel voor je wandeling en is het niet zomaar wat paadjes inslaan.

Elizabeth
Naturalis

Naturalis en strand? Klimpark? Mountainbiketocht door het bos? Karten?

Maxwell
Bowlen of bios

Bowlen of naar de bios, kost niet veel maar is altijd wel super leuk!

Marrie
Kost niet veel??

Nou, alles is relatief zal ik maar denken. Ik vind het allemaal behoorlijke prijzen. Maar je kunt het natuurlijk zo gek maken als je zelf wil en kan.
Ja, ik weet het, mijn suggesties zijn ook niet gratis, maar ik zet er dan ook niet bij dat het niet veel kost.

Ik vind/vond het altijd lastig om betaalbare dingen te bedenken voor de pubers. Zeker als het weer niet meewerkt.
Een dagje naar een niet te verre stad (met OV), daar naar een museum en dan wat eten/drinken. Maar dan moet je puber een stad en museum wel leuk vinden.