Home » Forum » Vakantieplannen

Vakantieplannen

20 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Praag
Vakantieplannen

Beetje weemoed...
De zomervakantiedagen moeten op het werk aangevraagd worden en dus hebben we gister alle plannen naast elkaar gelegd. Uithuizig studerende dochter gaat met vriendinnen, zoon gaat met vrienden. Ergens tussendoor nog een belangrijk “ festival” en schoolvakanties die niet gelijk lopen. Conclusie: we zouden misschien 3-4 dagen samen een citytrip of zo kunnen doen. Een gezamelijke vakantie in voor- of najaar zit er niet in, omdat de ervaring leert dat deze tijd hard nodig is voor school. Gisteravond kort geappt met dochter, die het maar raar vond dat ik 17-jarige zoon nog niet alleen thuis wou laten, zij zat toen immers al op kamers!
Vanmorgen de situatie en de optie om een paar dagen als gezin op reis te gaan voorgelegd aan zoon. Hij reageerde niet heel enthousiast en stelde de vraag of wij niet liever met z’n tweeën gingen..... De boodschap was duidelijk :-(
Tja, het zou wel fijn zijn om alleen met elkaars wensen rekening te houden i.p.v schipperen met de kinderen. Geen zorgen om de levende have en de tuin die bij thuiskomst tot leven gewekt moet worden.
Ik heb nu een knoop in m’n maag die hopelijk de komende maanden wat oplost.

Sis
Ja!

Herkenbaar. Ik zet ook alles op alles om de planning aan elkaar aan te passen. Vandaar zal het er wel op uitdraaien dat we voorlopig nog niets boeken. Eea hangt af van vriend/vriendin van kinderen. We zullen het toch een keer los moeten laten maar ik vind het zo fijn als ze erbij zijn!

Aucontraire
Hier nog mee

Mijn zoons van 20 en 18 willen nog steeds mee. Wij zijn natuurlijk ook de leukste ouders van de hele wereld en een gratis vakantie is ook nooit weg. Ik hou echt zielsveel van mijn jongens. Maar ik zou het helemaal niet erg vinden onderhand mijn eigen plan te kunnen trekken en niet meer van het dure vakantieseizoen afhankelijk te zijn. Of van hun andere vakantieplannen. Maar er komen nu al vragen waar "we" heen gaan en "wanneer".

Jippox
hier

gaat de oudste (binnenkort 18) komende zomer voor het eerst maar de helft van de tijd mee. Hij vliegt eerder terug, alleen. Dat is ook wel weer even wennen, maar ik ben allang blij dat hij tenminste nog wel deels meegaat.

Als ouder loop je volgens mij altijd net een paar passen achter. Dat je steeds denkt: oh, zijn we hier al? Het went vast, ooit....

Dymo
als mama betaalt...

Dochter (uitwonend) studeert nog, haar vriend werkt al. Die heeft dus niet zoveel vakantie. Afgelopen zomer is dochter met vriend een weekje naar Lissabon geweest. Daarna wilde ze best met mijn naar Italië... op mijn kosten dan wel. Het werden twee heerlijke weken, waarin we lekker konden bijkletsen.
Dit jaar zijn de plannen anders en gaan de tortelduifjes een langere reis maken in de zomer. Ik krijg dochter vast nog wel enthousiast voor een paar dagen Londen of zo. Daarna beginnen de coschappen dus dan is de tijd schaars.

Paasei
Heerlijk

De ouste heeft al een eigen leven met baan/huis/verkering, dus die gaat sowieso al even niet meer mee op vakantie. Jongste (19) studeert ook buitenshuis en heeft verkering. Gaat liever met vrienden en/of de geliefde dan met ons.. ja, als we een rondreis door Amerika zouden gaan maken (of iets anders 'wilds') dan zouden we hem vast kunnen overhalen..;-) Maar de tijd van de camping in Frankrijk e.d. is voorbij.

Jammer? Ja en nee.. wat heimwee soms.. maar omdat de laatste vakanties met alleen de jongste al niet helemaal meer 'vlekkeloos' gingen, overheerst de opluchting. Heerlijk met zn tweeen. Doen wat wij willen, in het goedkopere seizoen. Echt, dat weegt snel op tegen een af en toe weemoedig 'dat had Pietje ook zo leuk gevonden' momentje!

zebra
voor het eerst

dat ik dit keer geen rekening heb gehouden met de vakanties ed van onze zoon (geen puber meer). Niet omdat ik dit niet wil want ik vind het heel fijn om tijd met hem door te brengen. Maar het is nu gewoon erg rommelig, hij begint binnenkort aan zijn minor en daarna zijn stage dus geen idee of hij tussendoor nog vakantie heeft. En aangezien wij onze vakanties wel op tijd door moeten geven, hebben we maar wat aangerommeld

Blondie
Ook voor het eerst

Als je maar één kind hebt, zoals wij, zijn fasen sowieso sneller voorbij en maak je alles maar één keer mee. Deze zomer gaan manlief en ik voor het eerst weer met z'n tweetjes op vakantie. Dochter (16) gaat namelijk naar de World Scouting Jamboree in West Virginia, USA en kijkt daar al halsreikend naar uit!

Wij hebben ook wel zin om weer eens alle tijd voor elkaar te hebben en ons eigen ritme te kunnen volgen. De afgelopen zomervakantie was af en toe een uitdaging met onze puberella. Het was overal te heet, ze zweette teveel, kortom er werd behoorlijk geklaagd door madam. Maar ik zal haar ook erg missen, want de zomervakantie is toch een periode om weer eens echt dicht bij elkaar te komen en samen mooie herinneringen te maken.

Voor de zomer van 2020 hebben we plannen voor een verre reis met z'n drieën, dus de gezamenlijke zomervakanties zijn nog niet definitief voorbij voor ons.

MarSy
Blondie

Super gaaf!! Je dochter gaat zooooveeeeel plezier beleven!

Waarschijnlijk is onze dochter oud genoeg voor zuid Korea (de volgende), als het aan mij ligt gaan wij dan ook in dat land een mooie reis maken!

Irene
Leuk, Blondie!

Hier ook een jamboreeganger. Hopelijk wil ze volgend jaar weer met ons mee, want ze is nog maar dertien.

@MarSy geboren tussen 22 juli 2005 en 21 juli 2009, neem ik aan.

MarSy
Yep Irene

Dat klopt, ben benieuwd of ze tegen die tijd ook echt wil!

Irene
Onze jongste

ging er ook al vanuit dat zij dan naar Korea zou gaan, maar krabbelt terug nu er injecties aan te pas blijken te komen. We zullen zien.

Julia64
herkenbaar

Vorig jaar wilde onze zoon van 17 voor het eerst niet meer mee. Ik zag dat al een hele tijd aankomen, en had vakantieplannen dan ook voor het eerst in jaren op de lange baan geschoven (terwijl ik gewend was om altijd in januari al te boeken).
Uiteindelijk is zoon thuisgebleven en heeft gewerkt (vakantiebaantje), en man en ik zijn 10 dagen naar Denemarken gegaan, min of meer op de bonnefooi. Ik zag er vreselijk tegenop en vond het af en toe ook lastig, maar tegelijkertijd was het een heerlijke vakantie. Eindelijk ongestoord naar musea en lange wandelingen maken :-)
Dit jaar weten we nog niet wat we doen, maar het wordt in elk geval wel weer met zijn tweeën. Ben er nu wel meer aan gewend dat de gezinsvakanties voorgoed verleden tijd zijn - al kan ik er soms nog wat weemoedig van worden. Weer iets wat voorbij is en nooit meer terugkomt, snik.

mijk
Zo bizar dat ie weer in Korea is.

Daar was ik op de WJ in 91. Dochter heeft zixh net ingeschreven voor Europese in Polen. Ze vond zich voor West Virginia te jong. Ze is net 14...

Blondie
WSJ gangers

@MarSy: ze heeft er ontzettend veel zin in, zeker omdat ze als nareis naar Washington en New York gaan. New York zien is echt een droom van haar. :-) Zuid-Korea is ook ontzettend gaaf natuurlijk.

@Irene: dan is jouw dochter een van de jongere kids die meegaan. Spannend! Enne, mijn dochter heeft haar prikken in december gehad. Niet leuk, maar ze had het er graag voor over!

Irene
Ja

zeker spannend!

@mijk kun je je al aanmelden voor de Europese jamboree? Laat dochterlief het niet horen! Eerst intercamp met Pinksteren. Plannetje van de staf, als generale repetitie voor de jamboreegangers. En dan maar hopen dat ze zich niet plaatsen voor de Landelijke Scouting Wedstrijden, want dat zou een dilemma opleveren.

mutsje
Praag

Waarom wil je zo graag dat hij nog mee gaat. Hij wil niet meer, dus dan houdt het toch op? Je kunt een vakantie plannen met wat ruimte voor ke zoon en dan kijken of hij op het laatst nog aanhaakt, maar snap je zorgen niet zo.
Ik denk een 17 jarige prima thuis kan blijven. En begrijp niet zo goed waarom je wil dat er rekening wordt gehouden met elkaars wensen. je zoon geeft duidelijk aan dat je zonder hem mag plannen. Dan is het toch goed?
Ik snap hooguit dat je het loslaten en voor het eerst zonder kinderen weg gaan een moeilijk dingetje is, maar leg de schuld niet bij je zoon. dat lijkt je nu wel te doen.

mutsje
tikfouten

Oeps, altijd eerst even doorlezen voor je op versturen drukt....

Praag
Mutsje

Volgens mij lees je iets dat ik niet geschreven heb. Ik verwijt mijn zoon niets en vind bovendien niet dat je op basis van leeftijd kan bepalen of een kind ergens toe in staat is. Ik leefde met het idee dat dit het laatste jaar zou worden dat we als gezin nog even weg konden en wat betreft mijn zoon ook moesten, omdat ik hem nog niet alleen wou laten. Hier speelt een stuk weemoed, iets afsluiten. Hij ontwikkelt zich op het moment echter heel snel, dus we gaan het proberen

Phryne Fisher
Hier al geweest

Oudste ging vorig jaar voor het eerst niet mee. Dit jaar weer niet, ze zit dan 6 maanden in Zuid-Korea. Dus alleen met jongste op vakantie. Dat zijn heel andere vakanties dan met oudste, die het liefst van ‘s morgens vroeg tot ‘s avonds op pad is naar musea en kastelen. De laatste jaren was dat lastig schipperen aangezien jongste anti cultuur en kunst is. Wat dat betreft is het dus wel relaxt. Hopelijk kunnen we nog een keer met zijn drieën maar dan naar Disneyland of zo, dat vinden we allemaal leuk.